Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου – προσυγκέντρωση 3μμ Πλατεία Κλαυθμώνος Ούτε με το ΝΑΤΟ – ούτε με το ΝΑΤΟ!

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Η 49η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τον πλανήτη στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, και το εγχώριο κίνημα σε κατάσταση αφασίας.

Η Ουκρανία είναι το πεδίο που επέλεξε η Δύση (δηλαδή η Αυτοκρατορία, αυτοί που εξουσιάζουν τον πλανήτη τα τελευταία 500 χρόνια, οι ανέκαθεν αποικιοκράτες, η σπονδυλική στήλη του παγκόσμιου καπιταλισμού, οι εγγυητές της αναπαραγωγής του συστήματος) για να υποτάξει την Ρωσία και ταυτόχρονα να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Κίνα, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ηγεμονίας της. Δισεκατομμύρια δολλάρια έχουν δοθεί στους ναζίδες της Ουκρανίας για το σκοπό αυτόν.

Ο ελληνικός καπιταλισμός για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται βασιλικότερος του βασιλέως, κάνοντας για ακόμα μια φορά ό,τι μπορεί για να βρεθεί στις πρώτες γραμμές των πλιατσικολόγων του πλανήτη και με οποιοδήποτε κόστος.Στο εσωτερικό, το μόνο που έχει να δώσει στους υπηκόους είναι σκάνδαλα και κουρέλιασμα κάθε φύλλου συκής αστικής δημοκρατίας. Γαλάζιες ακρίδες τρώνε και τα πόμολα ή συμμετέχουν σε ό,τι ποινικό κύκλωμα υπάρχει. Το καθεστώς παρακολουθεί μαζικά κόσμο, και όταν πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη απλώς σφυρίζει αδιάφορα. Απέναντι σε όλα αυτά, το εγχώριο κίνημα απλώς χάσκει, αποχαυνωμένο από τα πρόσφατα χρόνια της κορωνοϋστερίας, στην οποία και υπέκυψε.

Αυτή η αποχαύνωση ωστόσο, μαζί με την κινηματική άμπωτη των τελευταίων χρόνων, δε θα συνεχιστεί για πάντα. Ο προοδευτικός άνεμος που σήκωσε η αμφισβήτηση του ΤΙΝΑ στον πλανήτη φέρνει ήδη ορατά αποτελέσματα στον Παγκόσμιο Νότο. Στην Αφρική και στη λατινική Αμερική η επιχείρηση στην Ουκρανία έσπειρε ένα κύμα αισιοδοξίας στους πραγματικά απόκληρους αυτού του πλανήτη κι ήδη μερικές πρεσβείες των αποικιοκρατών παραδόθηκαν στις φλόγες.

Αλλά και στις χώρες της Αυτοκρατορίας, φαίνεται ότι μετά από 3 χρόνια λήθαργο οι από κάτω βγαίνουν ξανά στο δρόμο ενάντια στη φτώχια που προκαλεί ο πρωτοφανής πληθωρισμός τα είδη πρώτης ανάγκης που οι τιμές έχουν αυξηθεί μέχρι και 50%. Τα δυτικά μίντια συστηματικά αποκρύπτουν κάθε μαζική κινητοποίηση στο εσωτερικό της αυτοκρατορίας, φοβούμενη ένα ντόμινο κοινωνικών αντιδράσεων.

Το κύμα αυτό θα φτάσει και εδώ.Τιμούμε το Νοέμβρη προσπαθώντας όχι “να συνεχίσουμε τον αγώνα του”, αλλά προετοιμαζόμενοι να φέρουμε εις πέρας τα δικά μας καθήκοντα όταν φτάσει το κύμα. Έχοντας στραμμένο το βλέμμα στα δικά μας “Βιετνάμ”, στις μάχες ενάντια στην ιμπεριαλιστική Αυτοκρατορία, τους εντεταλμένους στρατούς της και τα πολιτικά τσιράκια της σε όλον τον πλανήτη.Τιμούμε τον Νοέμβρη παλεύοντας να συμβάλουμε στο χτίσιμο μιας επαναστατικής Αριστεράς που δε θα είναι απλά η αριστερή πτέρυγα του κοινωνικού συμβολαίου.Μιας επαναστατικής Αριστεράς που, σε κόντρα με τη θλιβερή σοσιαλιμπεριαλιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της δυτικής αριστεράς που βρίσκει τον εχθρό στο εξωτερικό, ταυτιζόμενη με τα αφεντικά της, δηλώνοντας πως «δε διαλέγει ληστή», θα διατρανώνει πως ο εχθρός βρίσκεται εντός, και θα παλεύει για το τσάκισμά του. Που, αντί να κρύβεται πίσω από γελοία σλόγκαν, θα παλεύει για τη συντριβή της ιεράς συμμαχίας και της ιμπεριαλιστικής αντεπανάστασης, για το τέλος της Pax Americana και της άδικης ειρήνης.

Με το βλέμμα ανοιχτό στον επαναστατικό ορίζοντα, στο τσάκισμα του αστικού κράτους και την επαναστατική κατάληψη της εξουσίας. Με το βλέμμα στραμμένο στις μάχες για τη συντριβή της Αυτοκρατορίας και τον ορίζοντα του πανανθρώπινου Κομμουνισμού.

Όλοι στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία Πέμπτη 17/11

Προσυγκέντρωση ΚΕΔ 3μμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση 4μμ στη Χρήστου Λαδά και Σταδίου μαζί με το κοινό αντιιμπεριαλιστικό μπλοκ «Ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με το ΝΑΤΟ».

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s