Διεθνής Διακήρυξη Πρωτομαγιάς ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων ενάντια στη Ρωσία

Την Πρωτομαγιά, τη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης των εργαζομένων όλου του κόσμου, οι ακόλουθες οργανώσεις και άτομα διακηρύσσουν την κοινή αντίθεση μας ενάντια στη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια εργατική τάξη: τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δηλώνουμε την άρνηση μας να διευκολύνουμε την πολεμική υστερία του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού απέναντι στη Ρωσία. Σήμερα λοιπόν γράφουμε στη σημαία μας τα ακόλουθα:

  • Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!
  • Υπέρ του δικαιώματος της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στην ιμπεριαλιστική περικύκλωση!

Όσοι στην Αριστερά επιδιώκουν να μιμηθούν την προπαγάνδα της δικής τους άρχουσας τάξης αναγάγοντας την παγκόσμια αυτή σύρραξη σε έναν υποτιθέμενο “εθνικοαπελευθερωτικό” αγώνα της Ουκρανίας, αγνοούν τα εξής:

Παρόλο που η Ρωσία είναι ένα καπιταλιστικό κράτος από το 1991, δεν αποτελεί μια ιμπεριαλιστική δύναμη. Ο ιμπεριαλισμός είναι κάτι περισσότερο από όταν ένα κράτος χρησιμοποιεί την στρατιωτική του δύναμη ενάντια σε ένα άλλο κράτος. Ο ιμπεριαλισμός είναι ένα στάδιο του καπιταλισμού που αντιπροσωπεύεται από την κυριαρχία του χρηματιστικού κεφαλαίου. Η Ρωσία δεν είναι μέρος της “Ιμπεριαλιστικής Κλίκας”, αλλά μια σχετικά καθυστερημένη, εξαρτημένη καπιταλιστική οικονομία.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι μια ύστατη προσπάθεια να την αποτρέψει από το να γίνει η αιχμή του δόρατος στα μακροχρόνια σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού, να μετατρέψει την Ρωσία σε μια ημι-αποικία για να λεηλατήσει τους πόρους της. Η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ είχε προχωρήσει αρκετά προτού η Ρωσία ξεκινήσει την αμυντική της στρατιωτική επιχείρηση. Η Ρωσία αντιμετώπισε την προοπτική να γίνει ολόκληρο το δυτικό της σύνορο ένα πεδίο βολής για την ανάπτυξη προηγμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων και πυρηνικών όπλων, συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας και στρατευμάτων που στοχεύουν απευθείας την Ρωσία.

Το πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014 υπό την ηγεσία των φασιστικών ταγμάτων εφόδου τα οποία ήταν καθοδηγούμενα από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, εγκατέστησε μια κυβέρνηση μαριονέτα στο Κίεβο. Από την περίοδο του πραξικοπήματος, αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν μόνο ένα άμεσο εργαλείο του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, αλλά έχει επίσης καταστείλει βίαια αριστερούς, Ρώσους και άλλες μειονότητες. Η καταστολή προκάλεσε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία καθώς οι κάτοικοι του Donbass ίδρυσαν τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για να αμυνθούν από το βίαιο ρωσοφοβικό καθεστώς του Κιέβου και τα φασιστόσκυλα του.

Αυτός είναι ο λόγος που απορρίπτουμε την πολιτική του “επαναστατικού ντεφετισμού” που υποστηρίζεται από πολλές κεντρίστικες μαρξιστικές τάσεις. Δεν είναι αρκετό να αντιταχθούμε στην επέμβαση του Νάτο στην Ουκρανία. Η αντίθεση στην ιμπεριαλισμό σημαίνει την επέκταση της υποστήριξης μας σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρο του. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε την στήριξη μας τόσο στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ όσο και στο Ρώσικο κράτος. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη κυριαρχία της με στρατιωτική δύναμη, απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων.

Είμαστε επίσης αφοσιωμένοι στην αυθεντική ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί υπό την αιγίδα μιας ιμπεριαλιστικής πολεμικής συμμαχίας που χρησιμοποιεί την Ουκρανία σαν ένα απλό πιόνι.

Είμαστε ενάντια στον πόλεμο δια αντιπροσώπων επειδή είναι μέρος της προσπάθειας του ιμπεριαλισμού να οδηγήσει τον κόσμο στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι προσπάθειες υποταγής της Ρωσίας μέσω κυρώσεων, πολέμου και αλλαγή καθεστώτος, αποτελούν μέρος των ολοένα και πιο επικίνδυνων προσπαθειών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία του και να αντιστρέψει την οικονομική του παρακμή, τόσο έναντι των ιμπεριαλιστικών αντιπάλων του στην Ευρώπη όσο και της αναδυόμενης Κίνας. Οι ανταγωνισμοί τροφοδοτούνται από την συνεχιζόμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση που εντάθηκε με την κρίση της Covid19. Μια νίκη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν θα οδηγούσε σε ειρήνη, αλλά αντιθέτως θα προωθούσε τα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού εναντίον της Κίνας.

Ένας πόλεμος μεταξύ της Νατοϊκής συμμαχίας είτε ενάντια στην Ρωσία είτε στην Κίνα, κινδυνεύει να αφανίσει δισεκατομμύρια ζωές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και να εξαπολύσει φρικαλεότητες που θα επισκίαζαν και τους χειρότερους ολέθρους του 20ου αιώνα.

Την Πρωτομαγιά δεσμευόμαστε ξανά όχι μόνο στην αντίσταση απέναντι στον ιμπεριαλισμό αλλά και στην οικοδόμηση ενός ανεξάρτητου κινήματος της εργατικής τάξης διεθνώς, για την ανατροπή του καπιταλισμού μέσω της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Η υπογραφή και ο διαμοιρασμός αυτής της διακήρυξης την Πρωτομαγιά, έχει ως στόχο την έναρξη της ανοικοδόμησης ισχυρών δεσμών μεταξύ των γνήσιων αντιιμπεριαλιστικών μαρξιστικών δυνάμεων.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό πρέπει να μετατραπεί σε πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και τις κυρίαρχες τάξεις. Ο πόλεμος θα τελειώσει πραγματικά μόνο όταν δεν θα υπάρχουν πια έθνη-κράτη και τάξεις.

Εργάτες του κόσμου ενωθείτε!

Οι οργανώσεις που έχουν υπογράψει:

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (Ελλάδα)

Classconscious.org (Αυστραλία/ΗΠΑ)

Communist League (LCFI – Βραζιλία)

Consistent Democrats (LCFI-Μεγάλη Βρετανία)

Militant Trend Bolshevik (LCFI-Αργεντινή)

Socialist Workers League (LCFI- ΗΠΑ)

Bolshevik Group (Νότια Κορέα)

Trotskyist Fraction Proletarian Vanguard (Βραζιλία)

Socialist Fight (Μεγάλη Βρετανία)

Red Border (Βραζιλία)

Socialist Unity Party (ΗΠΑ)

Anti-imperialist Aotearoa

Βραζιλιάνικο Λαϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα

Planning Beyond Capitalism (ΗΠΑ)

Socialist Party (ΗΠΑ)

Young People’s Socialist League (ΗΠΑ)

US Friends of the Soviet People

Ένωση Τεχνιτών Αυτοκινήτων Νιγηρίας (NATA)

New Communist Party of Britain

Partido Obrero Socialista de Costa Rica

Komite Esperansa, Ανατολικό Τιμόρ

Κόκκινη Γραμμή, Ελλάδα

________

Άτομα:

Mohammad Basir Ul Haq Sinha, Bangladesh

Willi Eberle, Zurich, Switzerland

Mark Andresen, Great Britain

Elizabeth Hoskings

Alex Jordan Dillard, USA

Mike Gimbel, Retired Executive Board member, Local 375, AFSCME, AFL-CIO (USA)

Joana Marisa Borges Boaventura, Brasil

Marcelo Bastos, Brasil

Márcia do Amaral Miranda, Brasil

JM Considine

James Hall, Great Britain

Irene Bolger, Australia

Anthony Hubert Codjoe, Ghana

Karen Harris, Canada

Moises Delgado, USA

Mark Copestake, Great Britain

Elizabeth Hoskings, Great Britain

Botagoz Datkhabaeva (Kazakhstan)

Andy Coombes (UNITE member), Great Britain

Angie Graham , Great Britain

Kevin O’Connor Great Britain

Candice McKenzie Australia

Paul Humphries Great Britain

Clive Healiss, Great Britain

Louise Hart – Great Britain

Jane Elliot – Great Britain

Danny Coll – Great Britain

Kathy McGonaghie (USA)

Kim, Myung-Seok (Νότια Κορέα)

Chang-Won Kim (Νότια Κορέα)

Tim Lauby, ΗΠΑ
——————————————————–

Ιστορικό:

Η Liga Communista και το classconscious.org έχουν κάνει έκκληση προς οργανώσεις και άτομα να υπογράψουν μια ανοιχτή επιστολή που θα δημοσιευτεί την Πρωτομαγιά του 2022 ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία στην Ουκρανία και υπέρ του δικαιώματος της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια στην ιμπεριαλιστική περικύκλωση.

Η ανοιχτή επιστολή έχει ως έρεισμα την δυναμική που δημιουργήθηκε στο πάνελ που συμμετείχαν οι δύο οργανώσεις με τίτλο: “Μαρξιστές μιλούν ανοιχτά ενάντια στην πολεμική σύρραξη μεταξύ Ρωσία και Ιμπεριαλισμού

Καθώς η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα βαθαίνει στην Ουκρανία και επιταχύνει την υστερία προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι αναγκαίο πολιτικό καθήκον για τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να εντείνουν και αυτές την συνεργασία τους. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να οικοδομήσουμε την σοσιαλιστική ηγεσία ενός γνήσιου αντιπολεμικού κινήματος το οποίο βασίζεται στον διπλό στόχο της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την οικοδόμηση του σοσιαλσιμού.

Για να υπογράψετε την επιστολή παρακαλώ στείλτε e-mail στη διεύθυνση: ClassConscious@protonmail.com ή emancipacaotrabalho@gmail.com

Μερικές από τις οργανώσεις που συμμετείχαν στο 26ο  πάνελ, απευθύνουν ένα κάλεσμα για κοινές δράσεις την Πρωτομαγιά εντός ενός ενιαίου μετώπου. Αυτή είναι μια διαφορετική πολιτική πρωτοβουλία. Για να συμμετάσχετε σε αυτή την πρωτοβουλία, στείλτε e-mail στο: mayday2022@protonmail.com.

_________________________________________

Στα ρωσικά:

Открытое письмо 1 Мая

1 Мая, в международный день солидарности трудящихся всего мира, мы заявляем о нашем едином противостоянии величайшей угрозе для мирового рабочего класса — империалистической войне. Мы заявляем о своем отказе присоединяться к военным действиям мирового империализма против России. Сегодня мы поднимаем на наших знаменах такие требования:

• Долой опосредованную империалистическую войну НАТО в Украине!

• За право России защищаться от посягательств империализма!

Те левые, которые пытаются подражать пропаганде правящего класса, сводя этот глобальный конфликт к национальной борьбе за «самоопределение» украинцев, игнорируют такие факты.

Хотя Россия с 1991 года является капиталистическим государством, она является империалистической державой. Империализм — это нечто большее, чем применение военной силы одним государством против другого. Империализм — это стадия капитализма, представленная господством финансового капитала. Россия не входит в «империалистический клуб», а является относительно отсталой, зависимой капиталистической экономикой.

Военная операция России на Украине — это отчаянная попытка помешать использованию последней в качестве авангарда в давних планах западного империализма по превращению России в полуколонию для разграбления ее огромных внутренних ресурсов. Интеграция Украины в военную машину НАТО шла полным ходом еще до того, как Россия начала свою оборонительную военную операцию. РФ столкнулась с перспективой того, что вся ее западная граница станет частью альянса НАТО и плацдармом для использования современного оружия, в том числе ядерного, систем противоракетной обороны и войск, нацеленных прямо на Россию.

Переворот на Майдане 2014 года, возглавляемый фашистскими ударными отрядами на местах и ​​управляемый американским империализмом, привел к установлению в Киеве эффективного марионеточного правительства. После переворота это правительство стало не только прямым орудием американского империализма, но и жестоко подавляло всех левых, этнических русских и другие меньшинства. Репрессии спровоцировали кровавую гражданскую войну на Украине, когда жители Донбасса создали Донецкую и Луганскую Народные Республики, чтобы защитить себя от агрессивного русофобского киевского режима и его фашистских псов.

Вот почему мы отвергаем политику «революционного пораженчества», проповедуемую многими центристскими марксистскими течениями. Недостаточно просто выступать против вмешательства НАТО в Украине. Оппозиция империализму означает оказание поддержки тем, кто находится под его прямым прицелом. Это означает оказание поддержки как ДНР и ЛНР, так и Российской Федерации. Россия имеет право защищать свой суверенитет военной силой против марионеточной войны империализма.

Мы также выступаем за подлинную независимость Украины. Однако этого нельзя достичь под эгидой империалистического военного альянса, который использует Украину как пешку.

Мы выступаем против опосредованной войны на Украине, потому что она является частью империалистического стремления к Третьей мировой войне. Усилия по подчинению России посредством санкций, войны и смены режима являются частью все более безрассудных попыток американского империализма сохранить свою мировую гегемонию и обратить вспять свой экономический упадок, противостоя как своим империалистическим соперникам в Европе, так и усиливающемуся Китаю. Соперничество подпитывается продолжающимся капиталистическим экономическим кризисом, усугубленным пандемией Covid-19. Победа НАТО на Украине не приведет к миру, а только продвинет военные планы империализма против Китая.

Война между НАТО и его союзниками против России или Китая может унести миллиарды жизней в результате ядерной войны и вызвать ужасы, которые затмят самый страшный ад XX века.

В Первомай мы вновь заявляем о своей приверженности не только сопротивлению империализму, но и созданию независимого движения рабочего класса на международном уровне для свержения капитализма путем мировой социалистической революции. Подписание и распространение этого первомайского заявления направлено на то, чтобы в рамках этого процесса начать восстановление конкретных связей между подлинно антиимпериалистическими марксистскими силами.

Борьба против империализма должна перерасти в борьбу против капиталистической системы и всех капиталистических правящих классов! Война по-настоящему закончится только тогда, когда не будет больше ни национальных государств, ни классов!

Чтобы присоединиться к заявлению, отправьте электронное письмо по адресу: ClassConscious@protonmail.com или emancipacaotrabalho@gmail.com.

Некоторые группы, участвующие в дискуссиях 26 марта, призывают к совместным действиям в Первомай — выступить единым фронтом на первомайских маршах. Это отдельная политическая инициатива. Чтобы присоединиться к этой инициативе, пожалуйста, напишите по адресу: mayday2022@protonmail.com.

Пролетарии всех стран, соединяйтесь

__________________________________________

Στα κορεατικά:

노동절 국제공동성명

세계 노동자의 단결을 상징하는 노동절인 5월 1일, 아래 서명한 단체와 개인은 한 목소리로 세계 노동계급에 대한 가장 큰 위협인 제국주의 전쟁에 맞선 우리의 저항을 선언한다. 우리는 러시아에 대한 세계 제국주의의 전쟁 기도를 묵과하지 않을 것임을 선언한다. 우리는 오늘 다음과 같이 우리의 깃발을 내걸었다.

• 우크라이나에서 제국주의 NATO의 대리전을 격퇴하자!

• 제국주의 침략으로부터 스스로를 방어하는 러시아의 권리를 옹호한다!

소위 좌파의 일부는 이 국제적 분쟁을 우크라이나의 ‘자결’을 위한 투쟁으로 축소시키는 방식으로 지배계급의 선전을 뒤따르려 한다. 그들은 다음과 같은 사실에 눈감는다:

‘러시아는 1991년 이래 자본주의 국가가 되었지만 그 자체로 제국주의 강대국은 아니다. 제국주의는 한 국가가 다른 국가에 대해 군사력을 행사하는 것 그 이상이다. 제국주의는 금융자본 지배로 대표되는 자본주의의 한 단계이다. 러시아는 ‘제국주의 클럽’에 속해 있지 않은 상대적으로 낙후되고 의존적인 자본주의 국가이다.

서방 제국주의는 우크라이나를 반식민지로 만들어 러시아의 막대한 자원을 약탈하기 위한 교두보로 삼으려 한다. 러시아의 우크라이나 군사 작전은 그에 맞선 필사적 저항이다. 제국주의 전쟁 괴물인 NATO로의 우크라이나 통합은, 러시아의 방어적 군사 작전 개시 이전에 이미 상당히 진전되었다. 러시아는 서부 국경 전체가 나토 동맹의 일부가 되어, 러시아 전역을 겨냥한 핵무기와 미사일 방어 시스템이 배치된 군사기지가 될 가능성에 직면했다.

2014년 미국의 지휘를 받는 파시스트 부대가 주도한 마이단 쿠데타는 키예프에 친제국주의 괴뢰 정부를 수립했다. 쿠데타 이후 들어선 정부는 미국 제국주의의 직접적인 도구로 작동하며, 모든 좌익과 러시아 민족 그리고 다른 소수 민족들을 폭력적으로 억압해 왔다. 이 억압으로 우크라이나에서 유혈 내전이 발생했고, 러시아인을 혐오하는 키예프 정권과 그 파시스트 사냥개로부터 방어하기 위해 돈바스 주민들은 도네츠크와 루한스크 인민 공화국을 수립했다.’

이런 이유로 우리는, 여러 중도적 ‘마르크스주의자’들이 내세우는, 이른바 ‘혁명적 패배주의’[제국주의 국가들 사이의 패권 전쟁인 1차 대전에서 레닌을 포함한 혁명적 사회주의 진영이 ‘자국 제국주의에 부역한 기회주의에 맞서 자국 제국주의의 패배를 주창’한 노선. 그러나 제국주의와 식민지와의 전쟁에서 이 노선은 무원칙한 양비론과 중립 노선을 통해 사실상 제국주의 포식자 편에 서는 것—역주] 정책을 거부한다. 우크라이나에 대한 NATO의 개입을 단순히 반대하는 것만으로는 충분하지 않다. 제국주의에 맞선 저항은 그 목표물에 대한 직접적 지지로 확장되어야 한다. 이것은 도네츠크, 루한스크 인민공화국 및 러시아의 승전 지지를 의미한다. 러시아는 제국주의 대리전에 맞서 군사력으로 주권을 방어할 권리가 있다.

우리는 또한 우크라이나의 진정한 독립을 지지한다. 그러나 우크라이나를 볼모로 삼고 있는 제국주의 전쟁 동맹 아래에서 이는 달성될 수 없다.

우리는 우크라이나의 대리전을 반대한다. 왜냐하면 그것은 제3차 세계 대전을 향한 제국주의 책동의 일부이기 때문이다. 미국은 러시아를 종속시키기 위해, ‘경제 제재, 전쟁, 정권 교체 등’ 모든 수단을 동원하고 있다. 이는 유럽의 제국주의 경쟁자들과 떠오르는 중국의 도전을 따돌리고, 세계 패권을 지속하고 추락하는 경제를 되살려 보려는 것이다. 코로나19의 창궐과 깊어진 자본주의 경제 위기는 제국주의 경쟁을 더욱 부채질하고 있다. 우크라이나에서 NATO가 승리한다면, 그 승리는 평화로 이어지지 않고 중국에 대한 제국주의의 전쟁 책동을 더욱 촉진시킬 것이다.

나토와 그 동맹국들 그리고 러시아나 중국과의 전쟁은 자칫 수십억 명의 목숨을 앗아갈 핵전쟁으로 비화할 수 있다. 이는 20세기에 이미 발생한 지옥 같은 일들을 오히려 왜소하게 만들 것이다.

노동절에 우리는 제국주의에 맞선 저항뿐만 아니라, 자본주의를 타도하여 사회주의 혁명을 이끌, 노동계급의 국제적 운동 구축 또한 촉구한다. 노동절에 이 성명서에 서명하고 공유하는 것은 그 과정의 일부이다. 진정한 반제국주의 마르크스주의 세력들 사이 연결고리 재구축을 위한 것이다.

제국주의에 맞선 투쟁은 자본주의 체제와 모든 지배 계급에 맞선 투쟁으로 나아가야 한다! 전쟁은 민족국가나 계급이 사라질 때 비로소 끝날 것이다!

만국의 노동자여 단결하자!

___________________________________

Στα αγγλικά:

On May Day, the international day of solidarity of the workers of the world, the following groups and individuals proclaim our united opposition to the greatest threat to the global working class: imperialist war. We declare our refusal to accommodate ourselves to the war drive of world imperialism against Russia. We hoist on our banners today the following:

• Down with NATO’s proxy imperialist war in Ukraine!

• for the right of Russia to defend itself against imperialist encroachment!

Those on the Left who seek to emulate the propaganda of the ruling class by reducing this global conflict to a national struggle for Ukrainian “self-determination” ignore the following:

Although Russia has been a capitalist state since 1991 it is not an imperialist power in its own right. Imperialism is more than when one state employs military force against another. Imperialism is a stage of capitalism represented by the dominance of finance capital. Russia is not part of the “imperialist club” but a relatively backward, dependent capitalist economy.

The military operation of Russia in Ukraine is a desperate effort to stop it from being used as a spearhead in the long held plans of western imperialism to turn Russia into a semi-colony to loot its vast internal resources. Ukraine’s integration into the NATO war machine was well advanced before Russia launched its defensive military operation. Russia faced the prospect of its entire western border becoming part of the NATO alliance and a staging ground for the deployment of advanced weaponry, including nuclear weapons, missile defence systems and troops aimed squarely at Russia.

The 2014 Maidan Coup led by fascist shock troops on the ground and guided by US imperialism, installed an effective puppet government in Kiev. Since the coup this government has not only been a direct tool of US imperialism, but has violently suppressed all Leftists, ethnic Russians, and other minorities. The repression provoked a bloody civil war in Ukraine as residents of the Donbass established the Peoples Republics of Donetsk and Luhansk to defend themselves from the violently Russophobic Kiev regime and its fascist attack dogs.

This is why we reject the policy of “revolutionary defeatism” being advocated by many centrist Marxist tendencies. It is not enough to just oppose NATO intervention in Ukraine. Opposition to imperialism means extending support to those in it directly in its cross hairs. This means offering support to both the Peoples Republics of Donetsk and Luhansk and to the Russian state. Russia has the right to defend its sovereignty by militarily force against imperialism’s proxy war.

We are also committed to the genuine independence of Ukraine. However this cannot be achieved under the aegis of an imperialist war alliance that is using Ukraine as pawn.

We oppose the proxy war in Ukraine because it is part of imperialism’s drive to World War 3. The efforts to subordinate Russia through sanctions, war and regime change, are part of US imperialism’s ever more reckless efforts to maintain its global hegemony and reverse its economic decline against both its imperialist rivals in Europe and rising China. The rivalries are fuelled by the ongoing capitalist economic crisis deepened by the Covid19 pandemic. A NATO victory in Ukraine would not lead to peace but only advance imperialism’s war plans against China.

A war between NATO and its allies against either Russia or China risks wiping out billions of lives in a nuclear war and unleashing horrors that would dwarf the worst infernos of the 20th century.

On May Day we recommit ourselves not only to resistance to imperialism but to building an independent movement of the working class internationally to overthrow capitalism through world socialist revolution. The signing and sharing of this statement on May Day is aimed at starting to rebuild concrete links between the genuinely anti-imperialist Marxist forces as part of this process.

The struggle against imperialism must be forged into a struggle against the capitalist system and all the capitalist ruling classes! War will only truly end when there are no more nation states or classes!

Workers of the world unite!

______________________________________________

Στα πορτογαλικά:

Abaixo a guerra imperialista por procuração da OTAN na Ucrânia!
Pelo direito da Rússia de se defender contra a invasão imperialista!
No primeiro de maio, o dia internacional da solidariedade dos trabalhadores do mundo, os seguintes grupos e indivíduos proclamam nossa oposição unida à maior ameaça à classe trabalhadora global: a guerra imperialista.

Declaramos nossa recusa em nos acomodar sob a ofensiva de guerra do imperialismo mundial contra a Rússia. Nós hasteamos em nossas bandeiras hoje:

• Abaixo a guerra imperialista por procuração da OTAN na Ucrânia!

• pelo direito da Rússia de se defender contra a invasão imperialista!

Aqueles da esquerda que procuram amenizar a propaganda da classe dominante reduzindo este conflito global a uma luta nacional pela “autodeterminação” ucraniana ignoram que:

Embora a Rússia seja um estado capitalista desde 1991, não é uma potência imperialista. O imperialismo é mais do que quando um Estado emprega força militar contra outro. O imperialismo é uma fase do capitalismo representada pelo domínio do capital financeiro. A Rússia não faz parte do “clube imperialista”, mas de uma economia capitalista dependente e relativamente atrasada.

A operação militar da Rússia na Ucrânia é um esforço desesperado para impedir que Kiev seja usada como ponta de lança dos planos estratégicos do imperialismo ocidental por transformar a Rússia em uma semicolônia para saquear seus vastos recursos internos. A integração da Ucrânia na máquina de guerra da OTAN estava bem avançada antes da operação militar defensiva russa. A Rússia enfrentava a perspectiva de toda a sua fronteira ocidental se tornar parte da aliança da OTAN e um palco para a implantação de armamento avançado, incluindo armas nucleares, sistemas de defesa antimísseis e tropas voltadas diretamente para a Rússia.

O Golpe Maidan de 2014, liderado por tropas de choque fascistas no país e guiado pelo imperialismo dos EUA, instalou um governo fantoche eficaz em Kiev. Desde o golpe, este governo não foi apenas uma ferramenta do imperialismo dos EUA, mas reprimiu violentamente todos os esquerdistas, reprimiu os de etnia russa e outras minorias. A repressão provocou uma sangrenta guerra civil na Ucrânia quando os moradores do Donbass criaram as Repúblicas Populares de Donetsk e Luhansk para se defender do regime violentamente russófobo de Kiev e seus cães de ataque fascistas.

É por isso que rejeitamos a política de “derrotismo revolucionário” defendida por muitas tendências marxistas centristas. Não basta apenas se opor à intervenção da OTAN na Ucrânia. A oposição ao imperialismo significa estender o apoio aos que estão nele diretamente em sua mira. Isso significa oferecer apoio tanto às Repúblicas Populares de Donetsk e Luhansk quanto ao Estado russo. A Rússia tem o direito de defender sua soberania pela força militar contra a guerra por procuração do imperialismo.

Também estamos comprometidos com a verdadeira independência da Ucrânia. No entanto, isso não pode ser alcançado sob a égide de uma aliança de guerra imperialista que está usando a Ucrânia como peão.

Opomo-nos à guerra por procuração na Ucrânia porque é parte da ofensiva do imperialismo em direção a 3ª Guerra Mundial. Isso ocorre durante esse período de declínio imperialista contra seus rivais na Europa e de crescimento da China. As rivalidades são alimentadas pela atual crise econômica capitalista aprofundada pela pandemia de Covid-19. Uma vitória da OTAN na Ucrânia não levaria à paz, mas apenas adiantaria os planos de guerra do imperialismo contra a China.

Uma guerra entre a OTAN e seus aliados contra a Rússia ou a China corre o risco de acabar com bilhões de vidas em uma guerra nuclear e desencadear horrores que fariam parecer pouco os piores infernos e sofrimentos vividos nas duas guerras mundiais do século 20.

No 1º de maio, nos comprometemos não apenas com a resistência ao imperialismo, mas também com a construção de um movimento independente da classe trabalhadora internacionalmente para derrubar o capitalismo por meio da revolução socialista mundial. A assinatura e partilha desta declaração no 1º de Maio visa começar a reconstruir ligações concretas entre as forças marxistas genuinamente anti-imperialistas como parte deste processo.

A luta contra o imperialismo deve ser forjada em uma luta contra o sistema capitalista e todas as classes dominantes capitalistas! A guerra só terminará verdadeiramente quando não houver mais estados-nação ou classes sociais!

Trabalhadores do mundo uni-vos!

____________________________________

Στα ισπανικά:

El 1 de mayo, el día internacional de la solidaridad de los trabajadores del mundo, los siguientes grupos e individuos proclamamos nuestra oposición unida a la mayor amenaza para la clase trabajadora mundial: la guerra imperialista.

Declaramos nuestra negativa a acomodarnos bajo la ofensiva de guerra del imperialismo mundial contra Rusia. Enarbolamos nuestras banderas hoy:

• ¡Abajo la guerra de delegación de la OTAN en Ucrania!

• ¡Por el derecho de Rusia a defenderse contra la invasión imperialista!

Aquellos en la izquierda que buscan mitigar la propaganda de la clase dominante al reducir este conflicto global a una lucha nacional por la “autodeterminación” ucraniana ignoran eso:

Aunque Rusia ha sido un estado capitalista desde 1991, no es una potencia imperialista. El imperialismo es más que cuando un estado emplea la fuerza militar contra otro. El imperialismo es una fase del capitalismo representada por el dominio del capital financiero. Rusia no es parte del “club imperialista”, sino de una economía capitalista dependiente y relativamente atrasada.

La operación militar de Rusia en Ucrania es un esfuerzo desesperado para evitar que Kiev sea utilizada como punta de lanza de los planes estratégicos del imperialismo occidental para convertir a Rusia en una semicolonia para saquear sus vastos recursos internos. La integración de Ucrania en la maquinaria de guerra de la OTAN estaba muy avanzada antes de la operación militar defensiva rusa. Rusia enfrentó la perspectiva de que toda su frontera occidental se convirtiera en parte de la alianza de la OTAN y en un escenario para el despliegue de armamento avanzado, incluidas armas nucleares, sistemas de defensa antimisiles y tropas dirigidas directamente a Rusia.

El golpe de Maidan de 2014, dirigido por tropas de choque fascistas en el país y guiado por el imperialismo estadounidense, instaló un gobierno títere eficaz en Kiev. Desde el golpe, este gobierno no solo ha sido una herramienta del imperialismo estadounidense, sino que ha reprimido violentamente a todos los izquierdistas, a la etnia rusa y a otras minorías. La represión provocó una sangrienta guerra civil en Ucrania cuando los residentes de Donbass crearon las Repúblicas Populares de Donetsk y Luhansk para defenderse del régimen violentamente rusofóbico de Kiev y sus perros de ataque fascistas.

Por eso rechazamos la política de “derrotismo revolucionario” propugnada por muchas tendencias marxistas centristas. No es suficiente simplemente oponerse a la intervención de la OTAN en Ucrania. Oponerse al imperialismo significa extender el apoyo a aquellos que están directamente en su punto de mira. Esto significa ofrecer apoyo tanto a las Repúblicas Populares de Donetsk y Luhansk como al Estado ruso. Rusia tiene derecho a defender su soberanía por la fuerza militar contra la guerra de poder del imperialismo.

También estamos comprometidos con la verdadera independencia de Ucrania. Sin embargo, esto no se puede lograr bajo la égida de una alianza de guerra imperialista que está utilizando a Ucrania como peón.

Nos oponemos a la guerra de poder en Ucrania porque es parte de la ofensiva del imperialismo hacia la Tercera Guerra Mundial. Esto es durante este período de declive imperialista frente a sus rivales en Europa y al crecimiento de China. Las rivalidades están alimentadas por la actual crisis económica capitalista profundizada por la pandemia de Covid-19. Una victoria de la OTAN en Ucrania no conduciría a la paz, sino que solo impulsaría los planes de guerra del imperialismo contra China.

Una guerra entre la OTAN y sus aliados contra Rusia o China corre el riesgo de acabar con miles de millones de vidas en una guerra nuclear y desencadenar horrores que poco parecerían los peores infiernos y sufrimientos vividos en las dos guerras mundiales del siglo XX.

El 1 de mayo, nos comprometemos no solo a resistir al imperialismo, sino también a construir un movimiento independiente de la clase trabajadora a nivel internacional para derrocar al capitalismo a través de la revolución socialista mundial. La firma y el intercambio de esta declaración el 1 de mayo tiene como objetivo comenzar a reconstruir vínculos concretos entre las fuerzas marxistas genuinamente antiimperialistas como parte de este proceso.

¡La lucha contra el imperialismo debe forjarse en una lucha contra el sistema capitalista y todas las clases dominantes capitalistas! ¡La guerra solo terminará realmente cuando no haya más estados-nación o clases sociales!

¡Trabajadores del mundo, únanse!

One response to “Διεθνής Διακήρυξη Πρωτομαγιάς ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων ενάντια στη Ρωσία

  1. Παράθεμα: Mayday 2022 declaration against NATO’s proxy imperialist war on Russia – Marxists Speak Out·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s