9 Μάη: κι όμως, φέτος δεν είναι απλά μια επέτειος

Έργο του Bill Purkayastha

Μια συνηθισμένη στην αριστερά τοποθέτηση είναι ότι η τάδε ή η δείνα επέτειος «δεν είναι απλώς μια επέτειος», αλλά «μια μάχη του σήμερα» – ή κάτι παρόμοιο. Εννιά στις δέκα φορές, η τοποθέτηση αυτή αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση ευσεβή πόθο του συντάκτη της και τίποτα παραπάνω. Η φετινή επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης δεν είναι τέτοια. Κι όμως, φέτος δεν είναι απλά μια επέτειος.

Δεν είναι απλά μια επέτειος επειδή η φετινή 8η και 9η Μάη βρίσκει ξανά ανθρώπους κάτω από την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να πολεμούν ανθρώπους κάτω από τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό. Στα ίδια χώματα. (Επειδή εκτός από τις οικονομίστικες καρικατούρες του «μαρξισμού» υπάρχει και η ιστορία.) Στην Ουκρανία, η οποία έχει μετατραπεί τα τελευταία 8 χρόνια, μετά τη νίκη του πραξικοπήματος του Μαϊντάν, σε νατοϊκό δόρυ, με τους φασίστες να αποτελούν την αιχμή του δόρατος αυτού.

Βρίσκει τη Ρωσία να έχει αναγκαστεί να αμφισβητεί στα ίσα, με τα όπλα, την αμερικάνικη μονοκρατορία των τελευταίων τριάντα χρόνων. Και να το κάνει πολεμώντας ενάντια στη –φασιστική– αιχμή του δόρατος της αυτοκρατορίας αυτής.

Βρίσκει τους απανταχού καταπιεσμένους λαούς να τολμούν να κοιτάξουν ψηλά και να αναρωτηθούν αν υπάρχει ζωή χωρίς τη σιδερένια φτέρνα της Αυτοκρατορίας στο σβέρκο τους.

Η ΚΕΔ στηρίζει τη διαδήλωση της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη, και καλεί τον κόσμο του ταξικού μας στρατοπέδου που μπορεί ακόμα να ξεχωρίσει τους καταπιεστές από τους καταπιεσμένους να συμμετάσχει σε αυτήν. Την Κυριακή 8 Mάη και ώρα 13:00. Συγκέντρωση Προπύλαια, διαδήλωση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να υψώσουμε τη φωνή και τη γροθιά μας σε μαχητική αλληλεγγύη προς όλους όσους αντιπαλεύουν τη σύγχρονη Βέρμαχτ, την αμερικάνικη Αυτοκρατορία. Και σε όσους ετοιμάζονται να την αντιπαλέψουν.

Για να βρούμε τη θέση μας στο παγκόσμιο μέτωπο της πάλης αυτής, και να τη διεξάγουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για το τέλος του ΤΙΝΑ, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Και για την προετοιμασία της επαναστατικής δράσης του δικού μας στρατοπέδου ενάντια στους ντόπιους επιτηρητές του ιμπεριαλισμού.

Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικότερα όλα αυτά στην εκδήλωση που διοργανώνουμε το Σάββατο 7 Μάη στις 18:00 στη Νομική Σχολή (είσοδος από πεζόδρομο Μασσαλίας).

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ)

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s