Ενάντια στις αναστολές/απολύσεις των Υγειονομικών, τις υποχρεωτικότητες, τις πιστοποιήσεις φρονημάτων – Προκήρυξη ΚΕΔ

Φταίει η Όμικρον που είναι εξαιρετικά λιγότερο επικίνδυνη; Φταίει το γεγονός ότι το σχέδιο της συνέχισης των υποχρεωτικών εμβολιασμών με 4η, 5η δόση είναι πρακτικά και πολιτικά αδύνατο να περάσει; Ίσως όλα αυτά, αλλά σίγουρα τις εξελίξεις επιτάχυνε και η Ουκρανία. Πως να πολεμήσεις τον εξωτερικό εχθρό όταν ακόμα δεν έχεις πατάξει τον βιολογικό εχθρό; Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το αφήγημα τελείωσε. Μπορεί να λάβει διαφορετική μορφή υγειονομικής επαγρύπνησης και πειθάρχησης. Ένα τόσο σημαντικό πάτημα μέσω του οποίου επετεύχθη μία τόσο καλά συντονισμένη καταλήστευση του εισοδήματος, αντιδραστική πολιτικής μετάλλαξη και μαζική τρομοκράτησης, δεν θα αφεθεί τόσο εύκολα.

Έπειτα από δύο χρόνια κοροναικής υστερίας, η λυσσασμένη επίθεση πάνω στην κοινωνία με πρόσχημα τον κορονοιό φαίνεται να πήρε μία παροδική αναστολή. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να αναστέλλονται, ενώ η επίσημη κοροναική προπαγάνδα έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί υπό το βάρος των εξελίξεων στην Ουκρανία. Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία η μιντιακή δικτατορία απλώς σταμάτησε εν μία νυκτί να τρομοκρατεί την κοινωνία. Πριν λίγες εβδομάδες θα ορκίζονταν πολλοί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια καταστροφή, ενώ τώρα σιγή ιχθύος.

Σήμερα βρισκόμαστε στο δρόμο ακριβώς επειδή, ενώ το κοροναικό δόγμα κοπάζει, η Κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση της στους υγειονομικούς που δεν δέχθηκαν να υποταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το κοροναικό αφήγημα έχει πολλά ακόμα να δώσει, και η απόλυση των υγειονομικών εξυπηρετεί το σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ στα πρότυπα ενός αμερικάνικου συστήματος.

Αλλά κυρίως οι επιπτώσεις των δύο αυτών χρόνων θα μας συνοδεύουν στο επόμενο διάστημα. Η γιγάντωση του ψηφιακού φακελώματος, οι αντεργατικοί νόμοι και οι νόμοι ενάντια στον συνδικαλισμό, η οικονομική καταστροφή αλλά και η διάλυση των κοινωνικών δικτύων και η αποκοινωνικοποίηση μένουν. Αυτό το σύνολο των μέτρων, που πέρασαν μέσα από την επίκληση του καθεστώτος εξαίρεσης, αποτελούν μία δεσμίδα σημαντικών εργαλειών τα οποία θα αξιοποιηθούν στις μελλοντικές ταξικές αναμετρήσεις. Ιδιαίτερα τώρα που η Αυτοκρατορία επιχειρεί το άνοιγμα του ουκρανικού μετώπου με σκοπό την προώθηση της βαλκανοποίησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα αναδειχθεί η σημασία των παραπάνω κεκτημένων για την διαμόρφωση της ταξικής πάλης. Μπροστά λοιπόν στις νέες προκλήσεις του κινήματος, τα παλιά μέτρα λοιπόν αποκτούν νέο περιεχόμενο. Ο λογαριασμός του σπασίματος κάθε δεσμού εμπιστοσύνης με την άρχουσα τάξη, είτε διεξάγει εμφύλιο πόλεμο με πρόσχημα τον κορονοιό είτε διεξάγει ιμπεριαλιστικό πόλεμο παραμένει. Δεν θα διαλυθούμε ησύχως, ούτε θα λογαριαστούμε μετά.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όλοι/-ες στη διαδήλωση Σάββατο 19.03.2022, Μοναστηράκι

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση – Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s