Να σταματήσει κάθε δίωξη του καθηγητή που δεν επέτρεψε χουντική προπαγάνδα στην τάξη

50 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την επιβολή της 7χρονης χούντας, οι νοσταλγοί της μπορούν να σέρνουν στα δικαστήρια αγωνιστές όταν καταδικάζουν ανοιχτά το χουντικό και φασιστικό παραλήρημα τους. Μια υπόθεση που έπρεπε να βρίσκεται ήδη στον κάλαθο των αχρήστων βρήκε τελικά το δρόμο της στις δικαστικές αίθουσες της αστικής… δημοκρατίας. Πρόκειται για πρόκληση, προφανώς όχι ενάντια στη «δημοκρατία», αλλά στους χιλιάδες που πάλεψαν ενάντια στη χούντα αντιμετωπίζοντας εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες, αφήνοντας πίσω τους μια από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.
Κι όμως ακόμα κι όταν οι νοσταλγοί της Χούντας οι ναζιστές δολοφόνοι της χρυσής αυγής, λογοδοτούν για τα ελεεινά εγκλήματα τους οι οπαδοί τους βρίσκουν το θράσος να μηνύουν και να επιδίδονται σε αγωγές προκειμένου να υπερασπιστούν την 7ετία και όλα όσα υπέστησαν όσοι δεν έσκηψαν το κεφάλι. 
Αυτό συνέβη στον Δ. Δημητούλη καθηγητή στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου και ενεργό μέλος της Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, που διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις χουντικές και φασιστικές της κραυγές, όπως όφειλε και από την θέση του ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο αλλά και ως ενεργός υπερασπιστής των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.  Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μαθήματος στο οποίο η εν λόγω μαθήτρια της ΧΑ προκαλούσε συνεχώς τον Δ. Δημητούλη επιχειρώντας να επιβάλει σε ολόκληρη την τάξη τη θέση της για το χουντικό καθεστώς.
Είναι προφανές ότι η υπόθεση δεν είναι μια προσωπική διένεξη που αφορά τον Δ.Δ. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια των φασιστοειδών να δοκιμάσουν τις αντοχές του κόσμου της αριστεράς χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν και να τους αφοπλίσουν ιδεολογικά και πολιτικά. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό τη στιγμή που η άκρα δεξιά επιβάλει την ατζέντα της σε όλη τη γηραιά ήπειρο. Στη βάση αυτή επιχειρεί να ξαναγράψει και την ιστορία αποενεχοποιώντας το βρωμερό και μισάνθρωπο παρελθόν της.
Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες. Είτε συμβαίνουν μέσα στις σχολικές αίθουσες, είτε στο δρόμο, είτε στα δικαστήρια. Η αριστερά και ο κόσμος της, όπου κι αν βρίσκεται και από οποιαδήποτε θέση θα υπερασπίζεται ανοιχτά τις δημοκρατικές ελευθερίες και δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στους γελοίους εκφοβισμούς των καταδοτών νοσταλγών της χούντας και των ταγμάτων ασφαλείας.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον συναγωνιστή Δ. Δημητούλη και καλούμε την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στις 9πμ στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παρασκευοπούλου 14 & Κρητών*) όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του.
 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.ΔΗΜΗΤΟΥΛΗ!
Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s