Συγκριτικά αποτελέσματα 2012-2014

Πίνακας: Συγκριτικά αποτελέσματα 2012-2014 (αριστερά, δεξιά, κέντρο)

sygkritika 2012 2014

*Το «Άκρα» στην ομαδοποίηση Αριστερά περιλαμβάνει κατά καιρούς τα Μ-Λ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Σχέδιο Β’, ΑΣΚΕ, ΟΑΚΚΕ…

** Τα «λοιπά δεξιά» , Τζήμερο, δράση, το κόμμα της Μπακογιάννη (μάη 2012), την ΕΠΑΛ (Πολύδορας, Ζωης, Νικολοπουλος, Ψωμιάδης), Κοινωνία/καποδιστριας, καιδιαφορα ακροδεξια κομματίδια)

*** Στα «λοιπά» Κέντρο, τους Χατζημαρκάκη, Λεβέντη,  Κοινωνια αξιών. Τζουμάκα, Κατσανέβα (δραχμή)

**** Στα λοιπά «λοιπά» τα μειονοτικά, διάφορα οικολογικά, παναθηναϊκό κίνημα κοκ

diagrama

 

 

Τα συμπεράσματα αργότερα…..

 

 

 

εκλογες μπανερ

8 responses to “Συγκριτικά αποτελέσματα 2012-2014

  1. ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες, ε; Τις ίδιες σαχλαμπούχλες λέει και το ΣΕΚ/πρώην ΟΣΕ από το 1993 ως σήμερα. Και τώρα ο Κωνσταντίνου στηρίζει Σακελλαρίδη στο δήμο Αθήνας, «χωρίς αυταπάτες» πάντα. Έχει χρεωκοπήσει ο τροτσκισμός τελεσίδικα, ξυπνήστε επιτέλους, με τα «μεταβατικά προγράμματα», τις «συντηρητικές ηγεσίες και την αγωνιστική βάση», τα «ενιαία μέτωπα» και τα τέτοια. Και σε ποιά αστική αντεπανάσταση αναφέρεστε; Είχαμε μήπως επαναστατικές συνθήκες το προηγούμενο διάστημα; Μία φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η εγχώρια αστική τάξη, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

    @Ο Μπόλεκ
    Eχεις μαυρα μεσανυχτα. Μάλλον σε λάθος σαιτ κανεις τις παρατηρήσεις σου. Εχεις δει εδώ ποτέ να λέμε για «…»συντηρητικές ηγεσίες και την αγωνιστική βάση», τα «ενιαία μέτωπα» και τα τέτοια….»
    Τις συμβουλές σου για το ΣΕΚ και την αριστερά του «λαού και της τιμημένης βάσης», τις έχεις στείλει σε λάθος αποδέκτες. Διαβασε τι λέμε και μετά δώσε και τα φώτα σου. Για τον «τροτσκισμό» έχουμε πει τη γνώμη μας αλλά επειδή εισαι οκνηρός προφανώς και δεν την γνωρίζεις. Όχι ότι είσαι υποχρεωμένος να την ξερεις, αλλά αφού μας κανεις και τον εξυπνο οφειλεις να την ξερεις.
    Μετα τη «χρεωκοπία του τροτσκισμού» ενημέρωσε μας αν δεν σου κανει κόπο τι από αυτά που ξέρουμε δεν έχει χρεοκοπήσει.
    Α και σήμερα προσεχε μην μολυνθείς «ιδια ειναι τα αφεντικα δεξια και αριστερα».
    Τέλος έχεις απόλυτο δίκιο. Τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχει συμβεί τίποτα σημαντικό μόνο μια φυγή της αστικής τάξης προς τα μπρός. Οι μισθοί είναι στη θέση τους, οτι φασιστες είναι γρουπούσκολυο, ο Αγ. παντελεήμονα είναι το μέρος που μπορείς να βολτάρεις όπως και τη δεκαετία του 80 και κάπου εκεί κοντά είναι και η Βίλα που σήμερα έχει αντιεκλογικό πάρτυ και αν δεν σου αρεσει μπορείς να επισκεφτείς άλλες καταλήψεις στέγης είναι όλα πόπως τα ηξερες, ο Φύσσας δεν έχει σκοτωθεί, η ανεργία είναι στις 300χιλ, το φοιτητικό άσυλο υπάρχει ακόμα και όταν συγκρουόμαστε με τους μπάτσους χωνόμαστε μέσα, το μνημόνιο και η κρίση είναι ένα παραμύθι, το Πασοκ και η ΝΔ έχουν 85%, στην Ουκρανία δεν υπάρχουν ναζιδες είναι μόνο 2%, δεν έγινα 30 γενικές απεργίες με εκατοντάδες ή και χιλιάδες συλληφθέντες τραυματίες κοκ, όλα ηταν ένα όνειρο. Το μόνο σημαντικό ήταν η θάνατος του τροτσκισμού. Όλα στην πραγματικότητα είναι όπως πριν. Εκτός από ξερολίδης φαίνεται οτι έχεις και αλτχάιμερ αλλά γι’ αυτό δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Πηγαιμνε στο ΠΕΔΥ (είναι κάτι σαν το ΕΣΥ) εκεί μπορεί να βρεις κανενα γενόσημο από τις Ινδίες μήπως και θυμηθείς κάτι από τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αυτό για τις αντεπαναστάσεις που γίνονται μετά τις επαναστάσεις το έχεις διαβάσει κάπου;
    Και μια συμβουλή, όταν γράφεις σχόλια να κοιτάς το ημερολόγιό σου, και να μην τα ανεβάζεις σε λάθος site.

    Μου αρέσει!

  2. Ωραία, πες μου εσύ, όταν ρίχνεις γραμμή για «ψήφο σε οποιαδήποτε αριστερά χωρίς αυταπάτες» πώς ακριβώς διαφοροποιείσαι από την πολιτική τακτική του ΣΕΚ; Για να ξέρουμε και τι λέμε. Να που ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτος στις ευροεκλογές με 27 %. Αυτό τι σημαίνει; Ότι έχουμε «ριζοσπαστική στροφή» του κόσμου; Με τους νεοναζί στο 10 %; Με την επάνοδο του ΛΑΟΣ; Με την διατήρηση της ΝΔ, έστω και με σημαντική πτώση; Με τις Ελιές και τα Ποτάμια; Και για ποιά αριστερά μιλάμε; Αυτή που όλη τη προηγούμενη βδομάδα ξέπλενε τους ψηφοφόρους των βοθρολυμάτων επειδή λιγουρευόταν τις ψήφους τους; Και φυσικά, και προτείνεται «ενιαίο μέτωπο» ενάντια στον φασισμό στην Ελλάδα, στην Ουκρανία και αλλού. Εκτός αν τα άρθρα του Τρότσκι για την αντιμετώπιση του φασισμού στον Μεσοπόλεμο τα ανεβάζετε για λόγους ακαδημαϊκής έρευνας και όχι ουσιαστικής πολιτικής συμφωνίας.

    Για το δεύτερο σκέλος της απάντησης: δεν είπα πως όλα παραμένουν ως είχαν, όλες οι παρατηρήσεις που κάνετε είναι σωστές. Αλλά ναι, ο φασισμός στην Ιταλία ΕΠΕΤΑΙ, ως μορφή της αστικής αντεπανάστασης, της κόκκινης διετίας των εργατικών συμβουλίων· ο ναζισμός στη Γερμανίας επίσης έπεται της εξέγερσης του Σπάρτακου. Άρα ναι, αν και το ζήτημα δεν είναι μονοσήμαντο, εντούτοις είναι ασφαλές να υποστηρίξει κανείς πως η αντεπανάσταση έπεται χρονικά και προϋποθέτει λογικά την ύπαρξη επαναστατικών συνθηκών, ή δυαδικής εξουσίας ή όποια άλλη μορφή παίρνει κάθε φορά το ανταγωνιστικό κίνημα της εργατικής τάξης. Εκτός αν πιστεύετε στα σοβαρά ότι οι 30 γενικές απεργίες της τελευταίας τριετίας (με τι ποσοστά συμμετοχής άραγε οι περισσότερες; για 3-4 πραγματικά βαρύνουσας σημασίας να το δεχθώ) και οι μικροαστικές μούντζες των πλατειών συνιστούν «εξεγερσιακή κατάσταση» απέναντι στην οποία αναπτύσσεται η «αστική αντεπανάσταση». Αλλαγή υποδείγματος είναι: αποσυγκροτήθηκε το κυρίαρχο μεταπολιτευτικό «κοινωνικό συμβόλαιο» και μπλοκ εξουσίας και συγκροτείται ένα άλλο, με νέες κοινωνικό-ταξικές συμμαχίες, με άλλο ιδεολογικό μανδύα (εμφυλιοπολεμικές κορώνες, έμφαση στην «ασφάλεια» και το «νοικοκυραιιλίκι» κ.λπ.), με νέο αστικό δικομματισμό/διπολισμό βέβαια (το ένας μέρος του οποίου είναι η αριστερά που στηρίζετε «χωρίς αυταπάτες» πάντα) κ.ο.κ.

    Μου αρέσει!

  3. Για ένα αδιευκρίνιστο λόγο δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα του 2009 !!! Λες και πάθαμε αμνησία ποιοι κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και που είναι σήμερα.
    Επίσης με μια γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα των χωρών της ευρώπης η θεωρία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και του παγκόσμιου διεθνούς κεφαλαίου πάει περίπατο.
    Η μοναδική χώρα στην οποία παρατηρείται μια σημαντική διατήρηση των απόλυτων ψήφων (διότι και η αποχή είναι μορφή απολίτικης μεν δυσαρέσκειας δε) των δύο κυρίαρχων κεντροαριστερών/κεντροδεξιών κομμάτων που ηγεμονεύουν εδώ και 60 χρόνια σε όλη την Ευρώπη είναι μαντέψτε ποια;
    Μα φυσικά η Γερμανία.
    Σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2009 που ο κόσμος καλείται και να ψηφίσει για τις σχέσεις τους με τα άλλα κεφάλαια/εργατικές τάξεις κράτη της Ε.Ε.
    Αν και δεν έχουν βγει όλα τα αποτελέσματα ιδού τα αθροίσματα της κεντροδεξιάς και της κεντροδεξιάς από το 2009 (όπου η κρίση είχε πρωτοαρχίσει μέχρι το 2014 που είχε πλέον μπει για τα καλά).
    Γαλλία :
    2014 : 3,94 εκ. + 2,64 εκ.= 6,58 εκ.
    2009: 4,79 εκ. + 2,86 εκ. = 7,65 εκ.
    Γερμανία :
    2014: 10,37 εκ. + 8 εκ. = 18,37 εκ.
    2009: 9,968 + 8 = 17,96 εκ.
    Ιταλία :
    2014 : 4,61 εκ. + 1,2 εκ. + 1 εκ. + 0,1 εκ. + 11,2 εκ. = 18,11 εκ.
    2009 : 10,7 εκ. + 2 εκ. + 0,145 εκ. + 8 εκ.= 20,845 εκ.
    Ισπανία
    2014: 4εκ. + 3,6εκ. = 7,6 εκ.
    2009 : 6,67 εκ. + 6,14 εκ. = 12,81 εκ.
    Ελλάδα
    2014 : 1,29 + 0,45 = 1,74 εκ.
    2009 : 1,88 + 1,65 = 3,53 εκ.
    Πορτογαλία
    2014 : 1,032 + 0,9 = 1,932 εκ.
    2009 : 1,131 + 0,95 = 2,081 εκ.

    Ένα γρήγορο συμπέρασμα είναι
    πως στη Γαλλία ψηφίσαν την ΛεΠεν για την ανόρθωση από τη πτώση της χώρας στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, στην Αγγλία οι παροδοσιακά ευρωσκεπτικιστές με τη λίρα τους πήγαν ένα βήμα πιο πέρα με τον Φαραντζ, στην Ισπανία έπεσε τρελά ο παραδοσιακά αστικός δικομματισμός και να ανεβαίνει το κόμμα των αγανακτισμένων Podemos, η Αριστερά και ένα λαικιστικο κεντρώο κόμμα UPyD, στην Ιταλία ο Γκρίλο, στην Ιρλανδία τρίτο κόμμα με πρωτιά στο Δουβλίνο το Sinn Fein της Αριστεράς. στην Πορτογαλία δεν είχαμε τρελή πτώση.
    Στην Ελλάδα τα ξέρουμε.
    Οι μόνοι που φαίνονται να είναι ευχαριστημένοι και να μένουν ως έχει το πράγμα είναι οι Γερμανοί, το γερμανικό κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι του που τρώνε φυσικά (μη γελιόμαστε) από αυτό.
    Οι άλλοι είτε το γυρίσανε εθνικιστικά και να πάρουμε τη ρεβανς και να μην ανταγωνιζόμαστε με φθηνότερο εργατικό δυναμικό από το νότο είτε ψευτοαριστερα.
    Άρα το κεφάλαιο εξακολουθεί να έχει εθνική διάσταση και να υπάρχει εθνική ανισομέρεια εντός της Ε.Ε. και όχι ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός. Επιβεβαιώνει την ανάλυση πως μιλάμε για εξαρτημένες και επικυρίαρχες χώρες και το δίκαιο του ισχυρότερου σε εθνική βάση.

    Υ.Γ.@Μπολεκ, προσωπικά εγώ δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει την αντζέντα του για να γίνει αρεστός στη Χρυσή Αυγή ούτε σε καμία περίπτωση αληθεύει η λάσπη των άλλων πως έκλεινε το μάτι στις ηγεσία της Χ.Α. Είπε αυτό που λέει από την ΝΔ (αν και είναι τελείως παράλογο να ισχυρίζεται ο Παπαμίκος της ΝΔ πως δεν είναι αντισυστημικοί ενώ αυτοί είναι 100% συστημικοί και η απόδειξη πως δεν είναι αντισυστημικοί οι ΧΑ είναι πως έχουν σχέσεις με αυτούς της ΝΔ!), το ΠΑΣΟΚ, ο Καμίνης μέχρι και το ΚΚΕ. Πως οι ψηφοφόροι που προσέρχονται σε αυτό για αντισυστημικούς λόγους είναι παραπλανημένοι. Γιατί όντως πρόκειται περί παραπλάνησης πως είναι ενάντια στο σύστημα. Δεν είναι. Αλλά δεν είναι καθόλου παραπλανημένοι πως είναι κατά των μεταναστών και των ανελεύθερων αντιδημοκρατικών λύσεων. Η ακροδεξιά είναι παραδοσιακά αυτό το πράγμα και το ξέρουν οι ψηφοφόροι του και συμφωνούν και όντως έχουν δίκιο πως θα το κάνει αυτό το πράγμα. Στην σκατοψυχία τους λοιπόν δεν είναι καθόλου παραπλανημένοι, είναι σκατόψυχοι και ψηφίζουν σκατόψυχους. Αντιθέτως το αντισυστημικό του μανδύα ενάντια στο μνημόνιο το φόρεσε πρόσφατα η Χ.Α. Ακροδεξιά υπήρχε και πριν το μνημόνιο και έπαιζε τα all-time classics της αντζέντας. Τώρα ανέβηκε σε άλλο τρένο και αυτό ήρθε πρόσφατα.

    Μου αρέσει!

  4. Παράθεμα: Για την κατάσταση μετά τις εκλογές | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★·

  5. Παράθεμα: Για την κατάσταση μετά τις εκλογές... • Φαιακία·

  6. Παράθεμα: Για την κατάσταση μετά τις εκλογές… • Φαιακία·

Σχολιάστε