Τετάρτη 14/3 η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης Τουρκάλας αγωνίστριας – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

20171129

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Παρά το εθνικιστικό κουτόχορτο που πουλάνε στους υπηκόους τους, οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας -και παραδίπλα τους το ετοιμοπόλεμο ακροδεξιό κατακάθι- είναι πάντα ενωμένες απέναντι στον εσωτερικό εχθρό.

Ήταν στο πλαίσιο της ενότητας αυτής που στο τέλος του Νοέμβρη, τις μέρες της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες εννιά αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Σε ένα ρεσιτάλ μάλιστα ρεβανσισμού, το ελληνικό κράτος έστειλε τους αγωνιστές σε διαφορετικές φυλακές καθιστώντας πρακτικά απαγορευτική την επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνηγόρους τους.

Την Τετάρτη 14 Μάρτη εκδικάζεται το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση της αγωνίστριας Hazal Secer, η οποία έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη αγωνίστρια που απειλείται με έκδοση και ήδη επίκειται ο ορισμός της δίκης και τέταρτου αγωνιστή του οποίου η έκδοση έχει ζητηθεί από την Τουρκία.

hazal-secer

Το τονίζουμε: το καθήκον των συνειδητών δυνάμεων στην Ελλάδα δεν περιορίζεται στην (αυτονόητη) αλληλεγγύη απέναντι στους συντρόφους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Εδώ δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με έναν αγώνα κάποιων τρίτων, στον οποίο πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας, αποτελεί κομμάτι της πάλης ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και το καθεστώς εξαίρεσης. Αυτός που σέρνει τους αγωνιστές στο δικαστήριο την Τετάρτη και που προσπαθεί να εκφοβίσει τους Έλληνες αλληλέγγυους δεν είναι ο Ερντογάν, αλλά η ελληνική αστική δικαιοσύνη. Πάνω στους Τούρκους συντρόφους, το κράτος δοκιμάζει την αντοχή και του εγχώριου κινήματος.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
  • ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 9!

 Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 14 Μάρτη  και ώρα 10.30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 & Αλεξάνδρας)

Η επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν γίνεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Πολυτεχνείο, κτήριο Γκίνη.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

____________

Εδώ η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ -ΟΛΟΙ την Τετάρτη 14 Μάρτη στο Εφετείο Αθηνών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΟΛΟΙ την Τετάρτη 14 Μάρτη  10.30 π. μ.  στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 & Αλεξάνδρας)

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου εκδικάζεται το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση της αγωνίστριας Hazal Secer που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Η αγωνίστρια  Hazal Secer συνελήφθη και προφυλακίστηκε μαζί με άλλους 8 αγωνιστές από Τουρκία στις 28 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Erdogan στην Ελλάδα με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Η συντρόφισσα  Hazal Secer είναι η τρίτη αγωνίστρια που απειλείται με έκδοση και ήδη επίκειται ο ορισμός της δίκης και  τέταρτου αγωνιστή που έχει ζητηθεί η έκδοσή του από την Τουρκία.

διαβάστε περισσότερα…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s