Αίσχος!!! Οι 9 Τούρκοι αγωνιστές σε 8 διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια!!!

Όλοι στη διαδήλωση Πέμπτη 7/12 στις 6μμ στα Προπύλαια

Η κυβέρνηση Σύριζα Ανέλ έχει βαλθεί να φτάσει και να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε αυταρχισμό και ρεβανσισμό απέναντι στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις αντοχές της αριστεράς και του κινήματος εν γένει.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τις ανυπόστατες κατηγορίες περί σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, κατοχή εκρηκτικών κοκ το ελληνικό κράτος δια των εκπροσώπων του στέλνει τους 9 Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες τον καθένα σε ξεχωριστή φυλακή από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, με προφανή στόχο να σπάσει η αλληλεγγύη αναμεταξύ τους και ταυτόχρονα να καταστεί απολύτως αδύνατη κάθε προσπάθεια των δικηγόρων και των συντρόφων τους για να οργανώσουν την δικαστική και κινηματική συμπαράσταση.

Η απόλυτη ευθύνη για αυτό το χάλι και το τσαλαπάτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων των προφυλακισμένων αγωνιστών ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση που παριστάνει και την αριστερή την ώρα που χαριεντίζεται με τα ιμπεριαλιστικά σκουλήκια όλου του πλανήτη, πουλώντας όπλα στους εγκληματίες πολέμου της Σαουδικής Αραβίας και του ISIS. Την ευθύνη επίσης μοιράζονται τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, οι βουλευτές του, ακόμα και τα μέλη του, που κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλό τους, συναινούν στον αυταρχικό κατήφορο του κόμματός που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την τρομοϋστερία των προηγούμενων κυβερνήσεων της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ.  Από δω και στο εξής δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Το κίνημα οφείλει να αντιδράσει και να απαιτήσει οι προφυλακιστέοι αγωνιστές να είναι όλοι μαζί προκειμένου να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τη σκευωρία της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας. Ούτε βήμα πίσω!

  • Όλοι στη διαδήλωση Πέμπτη 7/12 στις 6μμ στα Προπύλαια

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

Εδώ η πρώτη ανακοίνωση της ΚΕΔ

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω μήνυμα από τη συνήγορο των κρατούμενων Αλέκα Ζορμπαλά για το θέμα:

Μεταγωγές, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως εκδικητικού χαρακτήρα για τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, που προφυλακίσθηκαν εχθές, και αυτό διότι, μετήχθησαν 9 άνθρωποι σε 8 διαφορετικά καταστήματα κράτησης, στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας!!! (Γρεβενά, Λάρισσα, Τρίκαλα, Αμφισσα, Ελαιώνα, Μαλανδρίνο, Κορυδαλλό, Ναύπλιο)

Η φυλάκιση όμως ανθρώπων, που δεν ομιλούν καμία άλλη γλώσσα πλην της μητρικής τους,κατά μόνας, σε φυλακές, όπου ουδείς άλλος ομοεθνής τους υπάρχει και μακριά από οποιονδήποτε δικό τους, αλλά και από τις συνηγόρους τους, δεν συνιστά τίποτα άλλο, παρά υπαγωγή τους σε βαρύτατο ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ, μια ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ, στερούμενοι και του βασικού δικαιώματός επικοινωνίας με τις συνηγόρους τους, άρα και του δικαιώματος προετοιμασίας της υπεράσπισής τους.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι αυτό το αποφάσισε ένας απλός δικαστικός υπάλληλος…

Οι 9 κρατούμενοι, οκτώ άνδρες και ένα κορίτσι, είναι αποφασισμένοι/η να μην το δεχθούν.

Η αλληλεγγύη όλων αλλά και των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη.

One response to “Αίσχος!!! Οι 9 Τούρκοι αγωνιστές σε 8 διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια!!!

  1. Παράθεμα: Τετάρτη 14/3 η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης Τουρκάλας αγωνίστριας – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s