Η τρομοϋστερία δεν θα περάσει

Ανακοίνωση ΚΕΔ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή, Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, 6 μ.μ.

Κάτω τα ξερά σας από τους Τούρκους αγωνιστές και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Από το πρωί της Πέμπτης 9 Τούρκοι αγωνιστές βρίσκονται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησε σε 3 σπίτια στις περιοχές της Καλλιθέας και του Ν. Κόσμου. Ήδη ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών. Η υποτιθέμενη «τρομοκρατική» οργάνωση είναι το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Την ίδια στιγμή τα κιτρινοκάναλα στήνουν ένα βρομερό σκηνικό τρομοϋστερίας, παρουσιάζοντας τα σπίτια στα οποία εφόρμησε η αντιτρομοκτρατική σαν γιάφκες που στο εσωτερικό τους οι συλληφθέντες έκρυβαν μασούρια δυναμίτες, υλικά για κατασκευή εκρηκτικών και όπλα στα κεραμίδια. Δημοσιογράφοι αναμεταδίδουν σε διατεταγμένη υπηρεσία ό,τι τους δίνει η αντιτρομοκρατική, προφανώς για να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα. Τα ίδια παπαγαλάκια συνδέουν τους συλληφθέντες με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με φουσκωτό που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013, για την οποία όμως «έγινε δίκη, στην Μυτιλήνη και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού εξέτασε ενδελεχώς την υπόθεση, κήρυξε αθώους δύο κατηγορούμενους, ένας εκ των οποίων, ο γνωστός σε όλους μας Ερκάν, και καταδίκασε τους υπόλοιπους, στις χαμηλότερες δυνατές ποινές, μια που δέχθηκε τα προταθέντα ελαφρυντικά, και έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους ή μετέτρεψε τις ποινές τους, με αποτέλεσμα, όλοι να αφεθούν ελεύθεροι (σε σχέση με αυτή την δίωξη-κατηγορία.

Αυτό όμως για τους γκεμπελίσκους δεν έχει καμία σημασία, παρά μόνο να δέσει το σκηνικό της αντιτρομοκρατικής.

Ο Τόσκας ενώ παραδέχεται ότι τα δήθεν ευρήματα είναι της πλάκας «Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικά εμπορικού τύπου, χαμηλής έντασης», ενώ «δεν έχει αποδειχθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση», παρ’ όλα αυτά αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της επιχείρησης, ακόμα κι αν… «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας».

Τότε ποιος ο λόγος η κυβέρνηση του Σύριζα να δώσει εντολή για μια τέτοια φαντεζί επιχείρηση όταν οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία δράση που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους προσάπτουν και το θόρυβο που προκαλούν σε διατεταγμένη υπηρεσία τα κιτρινοκάναλαΓιατί ακριβώς κατηγορούνται; Για ποια τρομοκρατική οργάνωση μιλάνε με αυτό το ξεδιάντροπο ύφος; Είναι το DHKP-C τρομοκρατική οργάνωση για το ελληνικό κράτος, και από πότε; Γιατί οι κρατούμενοι εμφανίστηκαν ξυλοκοπημένοι με πρησμένα μάτια, μώλωπες και επιδέσμους στα χέρια και τα κεφάλια; Ποιος επιτρέπει να βασανίζονται συλληφθέντες; Σε ποια νομοθεσία επιτρέπεται να επιτίθενται 25 μέλη της αντιτρομοκρατικής σε 9 συλληφθέντες την ώρα που είναι δμεένοι πισθάγκωνα με τις χειροπέδες επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορούν να πιουν νερό; Αυτό έιναι κάποια μνημονιακή υποχρέωση του Σύριζα; Έχει κάποια σχέση με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτών που για χρόνια μας είχε ζαλίσει η λελογισμένη αριστερά του Τσίπρα και του Τσακαλώτου; Ο Μπαλαούρας και ο Μανιός εγκρίνουν;

Σε αυτά πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πολιτικός προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η κυβέρνηση Συριζανελ. Ο Συριζα μέχρι προχθες διατυμπάνιζε ότι θα τους «ταράξει στη νομιμότητα». Φαίνεται ότι η νομιμότητα που διαλαλούσε είναι αυτή του κράτους έκτακτης ανάγκης των σαμαροβενιζέλων και των απανταχού φιλελέδων. Είναι η νομιμότητα να πουλάνε βλήματα και βαρύ οπλισμό στους εγκληματίες πολέμου της Σαουδικής Αραβίας και να χαριεντίζονται με τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ.

Χωρίς καμία αμφιβολία η επιχείρηση αυτή είναι μια τομή για την κυβέρνηση. Δεν έχει πλέον να ζηλέψει σε τίποτα τους καταδότες του Οτσαλάν. Δεν είναι πλέον το μνημόνιο μόνο. Η κυβέρνηση αυτή υιοθετεί ολόκληρη την ατζέντα του ελληνικού καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας. Ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν ομολογεί με τον πλέον σαφή τρόπο ότι το ελληνικό κράτος βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το τουρκικό στην καταπολέμηση της αντιιμπεριαλιστικής επαναστατικής αριστεράς και σε όσους αντιστέκονται σε ελεεινά σχέδια της αυτοκρατορίας και της νέας τάξης. Παρά τις πατριωτικές κορώνες εκατέρωθεν, τα αφεντικά της Ελλάδας και της Τουρκίας και οι μυστικές τους υπηρεσίες, μπορούν να συνεργάζονται άψογα εναντίον του «εσωτερικού εχθρού». Τα παραμυθάκια με τα Ίμια και την μάχη της τσιπούρας για να ταϊζουν με σανό τους υποτελείς, για να δικαιολογούν την αιώνια λιτότητα από την μία και τους τεράστιους εξοπλισμούς από την άλλη, μπορούν να παραμεριστούν όταν είναι να αντιμετωπιστεί από κοινού η δήθεν «τρομοκρατία».

 • Να αποκαλυφθούν και να απολυθούν από την αστυνομία οι βασανιστές
 • Τρομοκράτες είναι οι καπιταλιστές – Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές.
 • Η τρομοϋστερία και η σκευωρία κατά των Τούρκων αγωνιστών δεν θα περάσει
 • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

3 responses to “Η τρομοϋστερία δεν θα περάσει

 1. Καταγγελίες από τις συνηγόρους των 9 Κούρδων και Τούρκων συλληφθέντων

  «Οι 9 οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα 30 ώρες μετά τη σύλληψή τους παρουσιάζοντας σημάδια άγριας κακοποίησης, φέροντας εμφανή τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών (επικίνδυνες σωματικές βλάβες) άλλοι στα πόδια και στο σώμα, ενώ ο γηραιότερος μεταξύ αυτών (65 ετών) έφερε επιπλέον ράμματα στο κεφάλι», καταγγέλλουν Γ. Κούρτοβικ και Αλ. Ζορμπαλά

  Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 9 Κούρδων και Τούρκων συλληφθέντων εξέδωσαν δελτίο τύπου-καταγγελία:

  «Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 9 Κούρδων και Τούρκων, που συνελήφθησαν με θεαματικό τρόπο την Τρίτη 28/11 , θέλουμε να επισημάνουμε (και να καταγγείλουμε) τα ακόλουθα σε σχέση με την υπόθεση η οποία απασχόλησε με επίταση τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις μέρες που προηγήθηκαν .

  Οι 9 οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα 30 ώρες μετά τη σύλληψή τους παρουσιάζοντας σημάδια άγριας κακοποίησης, φέροντας εμφανή τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών (επικίνδυνες σωματικές βλάβες) άλλοι στα πόδια και στο σώμα, ενώ ο γηραιότερος μεταξύ αυτών (65 ετών) έφερε επιπλέον ράμματα στο κεφάλι.

  Για την εμφανή αυτή κακοποίηση, η οποία έγινε χωρίς να επικαλείται η αστυνομική δύναμη αντίσταση κατά την σύλληψη, όπως συνηθίζει να πράττει, όταν είναι υπόλογη για τον τραυματισμό συλληφθέντων (βασανισμός κατά τον ποινικό κώδικα), προκύπτει από την δικογραφία ότι οδηγήθηκαν με το ΕΚΑΒ , οι 3 εξ αυτών τουλάχιστον, σε νοσοκομεία ( στο Γ. Κ. Νίκαιας, το Γ.Κ. Γ.Γενηματά και στο Σισμανόγλειο) για την παροχή πρώτων βοηθειών και συρραφή τραυμάτων, ενώ δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση για την οποία όμως δεν προκύπτει να οδηγήθηκαν σε ιατροδικαστή , όπως επεβάλλετο.

  Την εμφανή κακοποίηση αγνόησαν τόσο η εισαγγελική όσο και η ανακριτική αρχή ενώπιον των οποίων εμφανίστηκαν, πάρα την επισήμανση των συνηγόρων, θεωρώντας ότι δεν τους αφορά, ενώ η ηγεσία του υπεύθυνου Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δια στόματος κ. Τόσκα, υιοθέτησε με ευκολία την εκδοχή των αστυνομικών αρχών, ότι οι συλληφθέντες αυτοτραυματίστηκαν!!! (συνήθης ομοίως αιτιολογία την τελευταία περίοδο), αντί να διατάξει την νόμιμη ΕΔΕ.

  Όπως προκύπτει ακόμη από την δικογραφία η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ξημερώματα με κινηματογραφικό τρόπο και με χρήση πολιορκητικών κριών για την βίαιη θραύση της πόρτας των κατοικιών τους, παρότι στις δυο εκ των τριών τουλάχιστον περιπτώσεις δεν προβλήθηκε καμία άρνηση προς τις αρχές για την είσοδο τους στις κατοικίες, τα ευρήματα των οποίων είναι, όπως προκύπτει από την δικογραφία χαμηλού ενδιαφέροντος.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική όπου επί 26 ώρες δεν τους επετράπη η επικοινωνία με συνήγορο, ούτε και επιτράπηκε στους συνηγόρους η οποιαδήποτε επικοινωνία είτε ενημέρωση για όλο αυτό το διάστημα.

  Κατά την προσαγωγή τους στην Εισαγγελία, παρέμειναν δέσμιοι πισθάγκωνα επί ώρες, ακόμη και ενώπιον της Εισαγγελέως , που διέταξε την διατήρηση των χειροπεδών, δεν τους επιτράπηκε να λυθούν ούτε για να πιουν νερό και στις διαμαρτυρίες τους, δέχθηκαν, παρότι δέσμιοι, επίθεση και κτυπήματα από τους άνδρες των ΕΚΑΜ, που ανακόπηκε μόνον μετά την έντονη διαμαρτυρία των συνηγόρων.

  Τέλος, η δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων που είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες είτε αιτούντες άσυλο, που ακολούθησε την θεματική δημοσιότητα που δόθηκε στην σύλληψη, συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς και εσωτερικού προστατευτικού πλαισίου των προσφύγων τα στοιχεία των οποίων δεν επιτρέπεται να γνωστοποιούνται προς τις αρχές χωρών όπου κινδυνεύουν, όπως η Τουρκία, πολύ περισσότερο όταν η χώρα αυτή είναι υπόλογη για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για βασανιστήρια. Και αυτό δεν αίρεται φυσικά από την πρωτοφανή θέση της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει να αναγνωρίσει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα, μέσα από τους κυριάρχους θεσμούς της.

  Όλα τα παραπάνω συνιστούν παραβιάσεις του δικαίου αλλα και σοβαρή προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας, για τα οποία είναι υπόλογοι όλοι οι υπεύθυνοι.

  Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2017 ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ 

  Αλέκα Ζορμπαλά & Ιωάννα Κούρτοβικ».

  Μου αρέσει!

 2. Η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν” καλεί τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς σωματεία και κινήσεις της εργατικής τάξης και κάθε αγωνιστή στην συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 2017 στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους 9 συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές και σε σύσκεψη την Δευτέρα 4 Δεκέμβρίου στις 6.30 μμ στο Πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη.
  http://oagonas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_2.html
  http://oagonas.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html#more

  Μου αρέσει!

 3. Παράθεμα: Τετάρτη 14/3 η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης Τουρκάλας αγωνίστριας – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s