Οι παλαιστίνιοι απεργοί πείνας θα νικήσουν. Η αυτοκρατορία και τα μαντρόσκυλά της θα ηττηθούν. Όλοι στη συγκέντρωση Τρίτη 2/5, 6μμ στην ισραηλινή πρεσβεία

 cropped-ked1.jpg Ανακοίνωση ΚΕΔ

Από τις 17 Απριλίου 1500 και πλέον Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας στα μπουντρούμια του Ισραήλ, απαιτώντας να τερματιστεί το απάνθρωπο καθεστώς κράτησής τους που στερεί στοιχειώδη δικαιώματα (οικογενειακά επισκεπτήρια και επικοινωνία με τους οικείους και τους δικηγόρους τους, ανυπαρξία ιατρικής φροντίδας, βάναυση συμπεριφορά, χλευασμός και διαρκής απομόνωση), καθώς και να σταματήσει η πρακτική της επ’ αόριστον «διοικητικής κράτησης», χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς καν την δυνατότητα οποιασδήποτε νομικής υποστήριξης. Επίσης απαιτούν την τοποθέτηση τηλεφώνων στις φυλακές, κλιματισμού, τηλεόρασης και της δυνατότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Στην απεργία πείνας συμμετέχουν στελέχη και μαχητές της Φατάχ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της Χαμάς και της Τζιχάντ.
Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 300 ανήλικοι, και 800 που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας βρίσκονται φυλακισμένοι στο Ισραήλ. 500 απ’ αυτούς κρατούνται βάσει της περιβόητης διοικητικής κράτησης κλασική περίπτωση καθεστώτος εξαίρεσης.
Το σιωνιστικό καθεστώς όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται με τους απεργούς πείνας αφού τους θεωρεί τρομοκράτες, αλλά και απειλεί ότι θα επέμβει για να διακόψει βίαια την απεργία πείνας επιβάλλοντας υποχρεωτική σίτιση, ακόμα μια βάναυση πρακτική βασανιστηρίου.
Τα βρωμερά μίντια στη δύση και προφανώς τα παπαγαλάκια τους στην Ελλάδα δεν έχουν βρει μια λέξη να ψελλίσουν για την απεργία πείνας, την ώρα που διαφημίζουν τις στρατιωτικές συμφωνίες Ελλάδας Ισραήλ και όλα αυτά υπό την δήθεν αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα. Καλύτερο ξέπλυμα του χωροφύλακα των ιμπεριαλιστών, του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Την ίδια στιγμή το ελληνοκυπριακό κράτος με τις προτροπές της μητέρας πατρίδας κόβει και ράβει ΑΟΖ στην περιοχή αφήνοντας έξω όχι μόνο του τουρκοκύπριους αλλά και τους παλαιστίνιους της Γάζας, δίνοντας στο Ισραήλ και στο καθεστώς απαρτχάιντ ακόμα μια αναγνώριση. Η αυτοκρατορία που κόπτεται για τα δικαιώματα των γιάπηδων στη Βενεζουέλα και των δυτικότροφων μισθοφόρων του ΙSIS, του FSA και της Αλ Νουσρα στην Συρία, έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στο μαντρόσκυλό της και σε αυτό συμμετέχει 100% το ελληνικό κράτος κάτω από οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Ο ηρωικός αγώνας των παλαιστινίων μαχητών της ελευθερίας δεν μπορεί παρά να εμπνέει τον αγώνα ενάντια στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό. Δεν μπορεί παρά να είναι το ενεργό σύμβολο στον διαρκή αγώνα ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την αστική αντεπανάσταση. Ο αγώνας των παλαιστινίων είναι και δικός μας αγώνας. Δεν μια υπόθεση αλληλεγγύης. Είναι αγώνας ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, για τη συντριβή του ΤΙΝΑ. Το παλαιστινιακό δεν είναι πια ένα εθνικό ζήτημα. Είναι κυρίως ένας αγώνας ενάντια στην αυτοκρατορία και την ρύθμιση που επιφύλαξε μεταπολεμικά (1945) για τη μέση ανατολή. Γι’ αυτό και είναι πρώτιστα η αιχμή ενάντια στον ιμπεριαλιστική ειρήνη και σε όσους νιώθουν ότι είναι κομμάτι της -ανήκοντες στη δύση και κάθε είδους νεοφιλελέδες και «μένουμε ευρώπη». Κανένας αγώνας ενάντια στα μνημόνια δεν θα νικήσει, κανένα «κεκτημένο» δεν θα διασωθεί, όσο αυτοί που τον διεξάγουν ξεχνάνε ποιος είναι ο εχθρός, και όσο ψάχνουν μια εθνική -μαζί με τα αφεντικά και τους συμμάχους τους- διέξοδο.

Την πρωτομαγία διαδηλώνουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αδερφούς/ές μας της Παλαιστίνης, έχοντας όμως στο μυαλό μας και όσους παλεύουν ενάντια στο πραξικόπημα των χορτάτων στη Βενεζουέλα, τα ταξικά μας αδέλφια στη Βραζιλία που συγκρούονται αυτές τις ώρες στην τεράστια γενική απεργία ενάντια στα αντίστοιχα μνημόνια της καπιταλιστικής κυβέρνησης Τέμερ, τον ένοπλο αγώνα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο, δικτατορικό και φιλοναζιστικό καθεστώς-μαριονέτα του ιμπεριαλισμού που εδρεύει στο Κίεβο, την ένοπλη πάλη του “Άξονα της Αντίστασης” στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, κόντρα στην Αυτοκρατορία και τους αντιδραστικούς αντιπροσώπους και συμμάχους της, και έτοιμοι να πάρουμε ξεκάθαρη θέση όταν οι μπάτσοι των ΗΠΑ υπό τα χειροκροτήματα της αυλής τους τολμήσουν να χτυπήσουν τη Βόρεια Κορέα για να μας θυμίσουν ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό του πλανήτη.  Έχοντας αυτά στο μυαλό μας διαδηλώνουμε ταυτόχρονα ενάντια στα μνημόνια που επιβάλει η ελληνική αστική τάξη μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους της, ισοπεδώνοντας τις κοινωνικές κατακτήσεις, χωρίς να ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για την αστική αντεπανάσταση και όχι δήθεν για κάποια εθνική καταστροφή.

Γνωρίζοντας ότι για να ανοίξουν επαναστατικοί δρόμοι για την κομμουνιστική κοινωνία πρέπει να τσακιστεί η ιμπεριαλιστική Αυτοκρατορία και οποιοσδήποτε τη στηρίζει.

  • Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιστών απεργών πείνας!
  • Κάτω η στρατιωτική και οικονομική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ
  • Η Ιντιφάδα τάφος της ψεύτικης ειρήνης, νίκη στα όπλα της Παλαιστίνης

Η ΚΕΔ συμμετέχει και καλεί

  • στην Πρωτομαγιά στο Μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους Απεργούς Πείνας Παλαιστίνιους Κρατούμενους, Μουσείο, 10πμ

  • και την Τρίτη 2 Μάη 6μμ συγκέντρωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη)

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

post imageΔιαβάστε: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων απεργών πείνας, Τρίτη 2/5, 18.00, Ισραηλινή Πρεσβεία

Ισραηλινή Πρεσβεία Λ. Κηφισίας & Κατεχάκη
(Λεωφορεία Α7, Β7 – Τρόλεϋ 10, 14, 18, 19)

Επίσης 700μ από Σταθμό μετρό Κατεχάκη και 900μ από στ.Μετρό Πανόρμου

χάρτης

One response to “Οι παλαιστίνιοι απεργοί πείνας θα νικήσουν. Η αυτοκρατορία και τα μαντρόσκυλά της θα ηττηθούν. Όλοι στη συγκέντρωση Τρίτη 2/5, 6μμ στην ισραηλινή πρεσβεία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s