Το indymedia πάλι στον αέρα από την Πρυτανεία ΕΜΠ

Το Athens Indymedia και οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης πάλι στον αέρα από την Πρυτανεία ΕΜΠ!

Πορεία αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης
Πέμπτη 25 Απρίλη 18.00 Μοναστηράκι

Καλέσματα : [1] [2] [3]

22 & 23 ΑπρίληΤο Athens Indymedia και το ραδιόφωνο Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης εκπέμπουν και πάλι μέσα από την Πρυτανεία του ΕΜΠ
Τα μέσα αντιπληρφόρησης συνεχίζουν να εκπέμπουν από την κατάληψη της Πρυτανείας

18/4:Συνεχίζουμε να απαντάμε πολιτικά, στην πολιτική απόφαση λογοκρισίας που σιωπηλά ανέλαβαν όλα τα τσιράκια του κεφαλαίου και του ολοκληρωτισμού!

April 18th, 2013 by indymedia

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Σίμος Σιμόπουλος, πήρε την πολιτική απόφαση της καταστολής των μέσων αντιπληροφόρησης, athens.indymedia.org και του αυτοοργανωμένου ραδιόφωνου Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98FM. Ανέλαβε έτσι την πολιτική ευθύνη να επιβάλλει λογοκρισία και να καταστείλει την έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αυτών που αντιστέκονται στον σύγχρονο εκφασισμό και την κοινωνική εξαθλίωση. Αποφάσισε να δράσει αυτός (ο 2ος πρύτανης καταστολής, μετά τον Μαρκάτο πριν 18 χρόνια), αντί της κρατικής εξουσίας, και να ενδυθεί το ρόλο του φερέφωνουδιευκολύνοντας έτσι τον υπουργό καταστολής Δένδια, τους μπάτσους και τους ναζιστές.

Ο πρύτανης, αντιμέτωπος με τις παρεμβάσεις των αλληλέγγυων, ανάμεσά τους πάρα πολλοί φοιτητές, κυριολεκτικά κρύφτηκε, αφήνοντας με εντολή του, την αντιπρύτανη να συνεχίσει το κατασταλτικό του έργο, η οποία και τελικά αρνήθηκε. Ο Σιμόπουλος, αυτός που παρέδωσε αμαχητί την ακαδημαϊκή-εκπαιδευτική γνώση, βορά στα κέρδη των εταιριών και των πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο της εκπαίδευσης, αυτός ο ίδιοςπέταξε στο καλάθι των αχρήστων τα ψηφίσματα των φοιτητικών συλλόγων που απαιτούν την ελεύθερη πρόσβαση στην αντιπληροφόρηση μέσα από τους χώρους των σχολών τους! Η πρυτανεία του ΕΜΠ, με ένα νομικίστικο τέχνασμα άλλαξε τον κανονισμό δικτύου απαιτώντας ονόματα για κάθε πριζάκι σύνδεσης στο internet. Τα δύο εγχειρήματα αντιπληροφόρησης αρνήθηκαν να παραδώσουν ονόματα ατόμων, αντιβαίνοντας σε μια λογική νομικών αντιπροσώπων. Ο πρύτανης αγνόησε επιδεικτικά τα ψηφίσματα και τις υπογραφές των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ που κατοχύρωναν τις IP σε συμφωνία με τον νέο κανονισμό δικτύου.

Την Δευτέρα 15 Απρίλη, οι δράσεις αλληλεγγύης κινήθηκαν προς μια συμβολική κατάληψη της πρυτανείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ραδιοσταθμός 98FM εξέπεμψε για λίγο, και πριν προλάβει να ανέβει και το athens.indymedia, οι ίδιοι αυτοί κατασταλτικοί μηχανισμοί διέκοψαν την παροχή internet σε ολόκληρο το Πολυτεχνείο! Αυτή, η δεύτερη επιχείρηση φίμωσης του Athens Indymedia και των ραδιοσταθμών αντιπληροφόρησης κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης, αποτυπώνει ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστολής και την καθημερινά ολοένα και πιο απροκάλυπτα επιχείρηση λογοκρισίας από την πλευρά του κράτους. Μια λογοκρισία που τροφοδοτήθηκε εδώ και χρόνια εκτός των άλλων, από τους αλαλαγμούς των ναζί βουλευτών, από μηνύσεις μεγαλοεκδοτών (Αλαφούζος), και από αίτημα προς το Πολυτεχνείο μεγαλοκαθηγητή που συνεργάζεται απροκάλυπτα  με την εταιρία εξόρυξης χρυσού El Dorado, δημοσιεύοντας “μελέτες” υπέρ της λεηλασίας των φυσικών πόρων και της φύσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Το Αthens Indymedia γεννήθηκε από το λαϊκό παγκόσμιο κίνημα μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην παγκοσμιοποίηση στη Γένοβα το 2001. Αποτελεί μέρος του κινήματος και βήμα έκφρασής του. Έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της πληροφορίας «από τα κάτω», στο συντονισμό των αγώνων που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια το λαϊκό κίνημα. Παρών στις πορείες, στις διεκδικήσεις, στις καταγγελίες της αυθαιρεσίας της κρατικής εξουσίας. Έδωσε τροφή για προβληματισμό, σκέψη, ανταλλαγή απόψεων. Εξέθρεψε την κριτική σκέψη, την πολιτική ζύμωση και την άλλη άποψη, αυτή που συστηματικά αποκρύπτεται από τα κρατικά κι εμπορικά ΜΜΕ. Το κυριότερο όλων όμως ήταν ότι ανέδειξε γεγονότα της πολιτικής ζωής που θα έμεναν θαμμένα για πάντα.Ούτε για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες των μεταναστών, ούτε για την αστυνομική αυθαιρεσία, πόσο μάλλον για την απρόκλητη αστυνομική βία και τη δολοφονία που ενίοτε χρησιμοποιεί η κρατική εξουσία όπως στην περίπτωση Κορκονέα, δε θα μίλαγαν ποτέ τα καθεστωτικά μέσα της κρατικής προπαγάνδας.Τα μέσα αυτά, στα οποία τους χαρίστηκαν οι δημόσιοι πόροι για να μπορούν να“υπνωτίζουν” μια ολόκληρη κοινωνία με την προπαγάνδα, τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Για να μπορούν να φτιάξουν την κοινωνία των υποτακτικών τους! Δε θα μίλαγαν ποτέ για όλα αυτά, εκείνοι που σχετίζονται και πλήττονται άμεσα από τους κοινωνικούς αγώνες (Μπόμπολας-Αλαφούζος και Σια…) Όλος αυτός ο συρφετός που όχι μόνο στηρίζει, αλλά τις περισσότερες φορές δημιουργεί, συνυπογράφει και εξασφαλίζει τυπικά και άτυπα, τις συνθήκες εξαθλίωσης των ανθρώπων χέριχέρι με το κράτος της ακροδεξιάς!

Άλλωστε, πάγιο αίτημα της ακροδεξιάς ήταν το κλείσιμό του. Σήμερα 46 χρόνια μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών, μια νέα δικτατορία, αυτή των τροικανών (εγχώριων και εξωτερικών) επανέρχεται και σταδιακά εναγκαλίζεται και υιοθετεί όλα τα μέσα και τους τρόπους επιβολής της εξουσίας της, με πρώτο και κύριο τη φίμωση της άλλης άποψης, την καταστρατήγηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της ελευθερίας του λόγου εκείνου που αρνείται να συμβιβαστεί με την διαιώνιση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της δια βίου συνέχισης της κοινωνικής ανισότητας. Η φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης, η φυλάκιση των αγωνιστών που υπερασπίζονται τον τόπο τους, στις Σκουριές (Χαλκιδική) ενάντια στα αδηφάγα συμφέροντα της εταιρείας χρυσού μας δείχνουν ξεκάθαρα ποια είναι η πολιτική και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να διατηρείται στην εξουσία.

Έτσι, εύκολα τα δολοφονικά μνημόνια (4.000 αυτοκτονίες μέχρι σήμερα, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, ανεργία στο 30% περίπου με τους νέους άνεργους να φτάνουν το 60%, απόλυτη διάλυση του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης και παράδοση των πανεπιστημίων στις πολυεθνικές) που θα εντείνουν την εξαθλίωση της κοινωνίας θα ονομάζονται “μεταρρυθμίσεις”, εύκολα και χωρίς αντίλογο, οι τοπικοί αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης, της γης και της ζωής γενικότερα θα ονομάζονται “τρομοκρατία”, ενώ η ίδια αυτή καταστροφή της ζωής και της φύσης θα αποκαλείται “ανάπτυξη”Εύκολα θα επιβάλλουν τον επικοινωνιακό σκοταδισμό για να διατηρήσουν μια ολόκληρη κοινωνία σε ύπνωση, μέχρι να την εξολοθρεύσουν και να την λεηλατήσουν πλήρως!

Αυτό είναι το έμβλημά τους και όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι ζούμε σε καθεστώς απροκάλυπτης δικτατορίας, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να τους ανακόψουμε.

Η ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου που μόνο σε φασιστικά-ολοκληρωτικά καθεστώτα καταστέλλεται. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι ότι στην εποχή της τεχνολογίας η πληροφορία δεν περιορίζεται, η ζωή μας δεν ελέγχεται ακόμα και αν επίμονα γίνεται προσπάθεια να  κατασταλεί.

ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ ΠΟΛΛΑ INDYMEDIA θα γεννηθούν και θα νικήσουν!!!

Το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω! Όσο και να το θέλουν και να το προσπαθούν δε θα επιτρέψουμε το ’67 να επιστρέψει!

Διαχειριστική ομάδα του athens.indymedia.org

16/4/21013.Το indymedia μετά τη διακοπή των γραμμών εκμπομπής του λειτουργησε σε εφεδρικό κανάλι μέσα από αυτή την διεύθυνση. Τώρα έχει σταματήσει και από κει. Ακολουθεί η

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ (ΕΜΠ)

 Σήμερα Τρίτη 16/4 καλείται Συνελευση στις 7 στο Πολυτεχνείο(Πατησίων) στο κτίριο Γκίνη για τη συνέχιση των δράσεων απέναντι στην καταστολή των εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης

Σήμερα 15 Απριλίου 2013,  αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες συγκεντρωθήκαμε και αποκλείσαμε το κτίριο του Κέντρου Υποδομών Δικτύων καθώς και το κτίριο Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΜΠ ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση και ενέργεια της πρυτανικής Αρχής να «κόψει»  και να φιμώσει τα μέσα αντιπληροφόρησης (Athens Indymedia και Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης)  που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Στις 9.30 προχωρήσαμε στον αποκλεισμό των ανωτέρω κτιρίων και του Γραφείου Γραμματείας του Πρυτανικού Συμβουλίου με σκοπό την επανεκκίνηση της λειτουργίας των δύο υπό καταστολή εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση διαδικτύου της Πρυτανείας (ip).

Στις 13.00 πληροφορηθήκαμε ότι ο πρύτανης Σίμος Σιμόπουλος αποποιήθηκε των ευθυνών και αρμοδιοτήτων του παραδίδοντας τη διαχείριση του Ιδρύματος στην Αντιπρύτανη κ. Μωροπούλου , η οποία δεν έγινε δεκτή από την ίδια.

Στις 14.00 με άγνωστο σε μας τρόπο και χωρίς δική μας ανάμειξη ακολούθησε διακοπή της παροχής διαδικτύου (ίντερνετ) σε ολόκληρη τη Πολυτεχνειούπολη. Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο και λογοκρίνοντας 2η φορά τα δύο μέσα αντιπληροφόρησης που εξέπεμπαν από την πρυτανεία, η πρυτανική αρχή στράφηκε ενάντια σε ολόκληρη την πολυτεχνειακή κοινότητα. Είναι πρωτοφανές να ρίχνεται ένα ολόκληρο class B δίκτυο με σκοπό η πρυτανεία να υλοποιήσει μια παρελκυστική, αντικοινωνική πολιτική λογοκρισίας.

Στις 16.00 οι αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες αποχωρήσαμε από τον χώρο του Πολυτεχνείου παραδίδοντας ανέπαφα στη φύλαξη του Πολυτεχνείου τα αποκλεισμένα κτίρια.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Η καταστολή δεν θα περάσει! Το indymedia ξαναλειτουργεί με προσωρινά προβλήματα

Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν Αδωνης και Γεωργιάδης και οι ομόσταυλοι του πιστεύοντας ότι θα φιμώσουν μια δυνατή φωνή αντιπληροφόρησης όπως αυτή του indymedia.
Πιθανόν οι λογοκριτές της εποχής μας διέπονται από την λογική του Ξέρξη που πίστευε ότι «μαστιγώνοντας» την θάλασσα αυτή θα σταματούσε να φουρτουνιάζει. Τόσο άσχετοι είναι οι τύποι απ’ την σύγχρονη τεχνολογία και η πρώτη απάντηση ήρθε σήμερα με την επαναλειτουργία του –έστω με προβλήματα που πιστεύουμε θα είναι προσωρινά, μέχρι το  indymedia να ξαναπάρει την κανονική του λειτουργία.

Η πρόσβαση, λοιπόν, μπορεί να γίνει σ’ αυτή την διεύθυνση ενώ ανακοίνωση από την  Διαχειριστική Ομάδα του Athens.Indymedia.org αναφέρει:

Η καταστολή δεν θα περάσει! 

Τρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος, το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή.
Διακόπηκε η παροχή internet, μετά από εισαγγελικές πιέσεις.

Σε μια περίοδο που μια ολόκληρη κοινωνία δυσκολεύεται ακόμα και να ανασάνει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταστολή, οι μικρές ή μεγάλες τοπικές αντιστάσεις, οι μικροί ή μεγάλοι εργατικοί αγώνες, είναι αναζωογονητικοί και ελπιδοφόροι, και είναι αυτοί που  μεταδίδουν την σπίθα της επανάστασης, που  εμπνέουν και  σπέρνουν τις ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές ιδέες για να γκρεμίσουμε μια και καλή τον κόσμο της εκμετάλλευσης…

Ακριβώς αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή οι πραγματικοί τρομοκράτες τρομοκρατούνται από τις κοινωνικές αντιστάσεις, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει τον επικοινωνιακό σκοταδισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Η φίμωση και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα των βρωμοφυλλάδων τους και των καναλιών τους.

Η απάντησή μας θα ξεπεράσει τους γελοίους πανηγυρισμούς των φασιστοειδών και εξουσιαστών.Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα, η φωνή των δικών μας αγώνων που μας δείχνουν το δρόμο για να φτιάξουμε τον κόσμο που θέλουμε.

Από την Διαχειριστική Ομάδα του Athens.Indymedia.org

Το Athens Indymedia και οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης βρίσκονται υπό καταστολή

Η πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου, αντικαθιστώντας επάξια την αστυνομία και τους δικαστές, διέκοψε την παροχή internet για τα δύο αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και έκφρασης.

Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη  έκφραση ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να δράσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.

Καλούμε σε συνέλευση για περαιτέρω ενημέρωση και συντονισμό δράσεων το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 18.00 στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου Πατησίων.

Παρακαλούμε διαδώστε το μήνυμα.

indymedia.squat.gr

Φίμωσαν το athens Indymedia, 11/4/2013

Μέσα στα σχέδια του κράτους έκτακτης ανάγκης να γενικεύσει την απόλυτη καταστολή εντάσσεται και η σημερινή ενέργεια να «ρίξουν» το Indymedia.
Μετά τις εισαγγελικές «παραγγελίες» ενάντια σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, τις ορδές των δυνάμεων κατοχής στην Ιερισσό, εκτίμησαν ότι ήρθε η ώρα να βάλουν λουκέτο σε ένα μέσο διακινήσεις ιδεών, μια πηγή ενημέρωσης κάθε κινηματικής δράσης.

ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, έξω από το εστιατόριο, ΣΤΙΣ 13.ΟΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η Σ.Ο ΤΟΥ INDYMEDIA.

Η απάντηση μας στην κρατική καταστολή δεν μπορεί παρά να είναι άμεση, δυναμική, κινηματική και πολιτική.
indy sos

http://indymedia.squat.gr/2013/04/to-athens-indymedia-ypo-katastoli/

από: ηttp://indymedia.squat.gr/

Η καταστολή δεν θα περάσει

 Τρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος, το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση και όσα ακόμη εγχειρήματα φιλοξενούνταν απο τον σερβερ, από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή.
Μετά από εισαγγελικές πιέσεις, διακόπηκε η παροχή ίντερνετ.
Σε μια περίοδο που μια ολόκληρη κοινωνία δυσκολεύεται ακόμα και να ανασάνει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταστολή, οι μικρές ή μεγάλες τοπικές αντιστάσεις, οι μικροί ή μεγάλοι εργατικοί αγώνες, είναι αναζωογονητικοί και ελπιδοφόροι, και είναι αυτοί που  μεταδίδουν την σπίθα της επανάστασης, που  εμπνέουν και  σπέρνουν τις ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές ιδέες για να γκρεμίσουμε μια και καλή τον κόσμο της εκμετάλλευσης…
Ακριβώς αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή οι πραγματικοί τρομοκράτες τρομοκρατούνται από τις κοινωνικές αντιστάσεις, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει τον επικοινωνιακό σκοταδισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Η φίμωση και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα των βρωμοφυλλάδων τους και των καναλιών τους.
Η απάντησή μας θα ξεπεράσει τους γελοίους πανηγυρισμούς των φασιστοειδών και εξουσιαστών. Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα, η φωνή των δικών μας αγώνων που μας δείχνουν το δρόμο για να φτιάξουμε τον κόσμο που θέλουμε.
Καλούμε σε συγκέντρωση όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους την
Παρασκευή 12 Απρίλη στη 1:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
πρόσβαση με λεωφορεία :
608 από Ακαδημία
242 από σταθμό μετρό Κατεχάκη
Από την Διαχειριστική Ομάδα του Athens.Indymedia.org

και ήδη κάποιοι πανηγυρίζουν:

To Athens Indymedia διαθέσιμο ως κρυμμένη υπηρεσία στο δίκτυο Tor

April 11th, 2013 by indymedia.squat.gr/

To Athens Indymedia διαθέσιμο ως κρυμμένη υπηρεσία στο δίκτυο Tor εδώhttp://gutneffntqonah7l.onion/

Για να εγκαταταστήσετε το Tor : https://www.torproject.org/

Στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας τεχνικών βελτιώσεων του Athens Indymedia, το site είναι πλέον διαθέσιμο και ως κρυμμένη υπηρεσία (hidden service) στο δίκτυο του Tor [1]. Το Tor είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο κόμβων, μέσω των οποίων δρομολογείται κρυπτογραφημένα η δικτυακή κίνηση, με στόχο την σχετική ανωνυμία χρηστών και υπηρεσιών.

Χρησιμοποιώντας έναν Tor Browser [2], λογισμικό που διανέμει το Tor Project, μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε κανονικά το Athens Indymedia στη διεύθυνση :http://gutneffntqonah7l.onion .  Την διεύθυνση αυτή μπορείτε να χρησιμοποιείτε και σε περιπτώσεις που το athens.indymedia.org αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα. Η κρυμμένη υπηρεσία προσφέρει ένα επιπλέον βαθμό ασφάλειας και ανωνυμίας, για ευαίσθητες δημοσιεύσεις.

Το Athens Indymedia, ακολουθώντας την πολιτική όλων των Indymedia δεν τηρεί αρχείο με τις IP των χρηστών που διαβάζουν ή αναρτούν δημοσιεύσεις. Κάνοντας χρήση του Tor Browser όμως, μπορείτε να αποφύγετε στοχευμένη ή μη παρακολούθηση σε άλλα σημεία του δικτύου. Με άλλα λόγια, η IP σας δεν θα φτάσει ποτέ στο Athens Indymedia.

Είναι αναμενόμενο να παρατηρήσετε μια κάποια καθυστέρηση στην πλοήγηση μέσω Tor, ιδίως την πρώτη φορά που θα ανοίγετε τη σελίδα.

Απέναντι στην διαρκή όξυνση της κρατικής καταστολής,απέναντι στα επιλεκτικά χτυπημάτα σε υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος, απέναντι σε μια κατάσταση διαρκούς και διευρυμένης επιτήρησης των ζωών μας, προτάσσουμε την ελεύθερη έκφραση, την αντιπληροφόρηση και την συλλογική αυτοπροστασία (και σε τεχνικό επίπεδο).

Athens  Indymedia

[1]  https://skytal.es/wiki/Tor

[2] https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

Advertisement

One response to “Το indymedia πάλι στον αέρα από την Πρυτανεία ΕΜΠ

 1. Αίσχος στο ιντιμίντια!
  Προσπάθησα χτες να δημοσιέψω σαν αφιέρωμα στην εργατική Πρωτομαγιά, τις διεκδικήσεις των μπολσεβίκων για τους εργάτεςζ, τιν Απρίλη του 1917. Το κείμενο κατέληξε στις «Κρυμμένες δημοσιεύσεις», εκεί όπου (σύμφωνα με προειδοποιητική κάρτα) βρίσκονται «ψευδείς, συκοφαντικές και παραπλανητικές δημοσιεύσεις». Η κάρτα, αφού σε προειδοποιήσει, σε ρωτάει αν θες να συνεχίσεις. Αν πατήσεις «ΟΚ», σου βγάζει τη λίστα των δημοσιεύσεων και όταν επιλέξεις αυτή που σε ενδιαφέρει και ζητήσεις να τη δεις, βγαίνει άλλη κάρτα, που γράφει : Είναι κρυμμένο, θες σίγουρα να το δεις;
  Τελικά, αν αψηφήσεις και τη δεύτερη προειδοποίηση, μπορείς να δεις την «κρυμμένη δημοσίευση», δηλαδή, το κείμενο, πάνω στο οποίο υπάρχουν διαγώνιες γραμμές, παράλληλες που γράφουν «κρυμμένο κρυμμένο κρυμμένο …».
  Και μια διαφορά από τις «φανερές» δημοσιεύσεις : ενώ υπάρχει χώρος για σχόλια (κάτι που επιτρεπόταν παλιότερα) έχει αχρηστευθεί.
  Για να δείτε τι θεωρήθηκε «ψευδής, συκοφαντική ή παραπλανητική» (ή, όλα μαζί) δημοσίευση, την παραθέτω αυτούσια :

  Αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά
  από Βλαδίμηρος 23:57, Τρίτη 30 Απριλίου 2013

  Περίληψη : Κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του αφιερώματος στη γιορτή των εργατών όλου του κόσμου.

  Σαν αφιέρωμα στη γιορτή της παγκόσμιας εργατιάς, δημοσιεύω τις διεκδικήσεις του κόμματος των μπολσεβίκων, τον Απρίλη-Μάη του 1917.
  Για την περιφρούρηση της εργατικής τάξης από το φυσικό και ηθικό εκφυλισμό, καθώς και για την ανάπτυξη της ικανότητάς της για απελευθερωτική πάλη, το κόμμα ζητάει :
  1. Περιορισμό της εργάσιμης μέρας για όλους τους μισθωτούς εργάτες σε 8 ώρες το 24άωρο, περιλαμβάνοντας σ’ αυτές, σε περίπτωση συνεχούς εργασίας, ένα διάλειμμα τουλάχιστον μιας ώρα για φαγητό. Στις επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες η εργάσιμη μέρα πρέπει να ελαττωθεί σε 4-6 ώρες το 24άωρο.

  2. Καθιέρωση με νόμο, για τους μισθωτούς εργάτες και των δύο φύλων σε όλους τους κλάδους της εθνικής οικονομίας, βδομαδιάτικης συνεχούς ανάπαυσης διάρκειας τουλάχιστον 42 ωρών.

  3. Απόλυτη απαγόρευση των υπερωριών.

  4. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας (από τις 8 το βράδυ ως τις 6 το πρωί) σε όλους τους κλάδους της εθνικής οικονομίας εκτός από εκείνους που αυτή είναι απόλυτα απαραίτητη για τεχνικούς λόγους και έχει εγκριθεί από τις εργατικές οργανώσεις, με τον όρο όμως ότι η νυχτερινή εργασία να μην ξεπερνά τις 4 ώρες.

  5. Απαγόρευση στους εργοδότες να χρησιμοποιούν την εργασία παιδιών σχολικής ηλικίας (μέχρι 16 χρόνων), περιορισμός του εργάσιμου χρόνου των νέων (16-20 χρόνων) σε 4 ώρες και απαγόρευση γι’ αυτούς της νυχτερινής εργασίας σε επικίνδυνες για την υγεία εργασίες και στα ορυχεία.

  6. Απαγόρευση της εργασίας των γυναικών στους κλάδους όπου αυτή είναι επιβλαβής για το γυναικείο οργανισμό. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών. Απαλλαγή των γυναικών 8 βδομάδες πριν και 8 βδομάδες ύστερα από τον τοκετό με καταβολή σε όλο αυτό το διάστημα ολόκληρου του μισθού τους με δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

  7. Οργάνωση σε όλα τα εργοστάσια, τα εργαστήρια και τις άλλες επιχειρήσεις όπου δουλεύουν γυναίκες, βρεφικών και παιδικών σταθμών και αιθουσών για θηλασμό. Απαλλαγή από τη δουλειά των γυναικών που θηλάζουν τουλάχιστον κάθε 3 ώρες και όχι λιγότερο από μισή ώρα. Χορήγηση επιδομάτων στις θηλάζουσες μητέρες και ελάττωση της εργάσιμης μέρας τους σε 6 ώρες.

  8. Πλήρη κοινωνική ασφάλιση των εργατών :

  α) για όλα τα είδη της μισθωτής εργασίας.

  β) για κάθε απώλεια της ικανότητας εργασίας, και συγκεκριμένα : από αρρώστιες, εργατικά ατυχήματα, αναπηρία, γερατειά, επαγγελματικές αρρώστιες, μητρότητα, χηρεία και ορφάνια, καθώς και από την ανεργία κλπ.

  γ) πλήρη αυτοδιοίκηση των ασφαλισμένων σε όλα τα ασφαλιστικά ιδρύματα.

  δ) πληρωμή των εξόδων ασφάλισης από τους κεφαλαιοκράτες.

  ε) δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το έργο της ιατρικής περίθαλψης να ανατεθεί σε αυτοδιοικούμενα νοσοκομειακά ταμεία που θα εκλέγονται από τους εργάτες.

  9. Οργάνωση επιθεώρησης εργασίας που να εκλέγεται από τις εργατικές οργανώσεις και επέκτασή της σε κάθε είδους επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μισθωτή εργασία, χωρίς να εξαιρείται και το υπηρετικό προσωπικό των σπιτιών. Εισαγωγή του θεσμού των επιθεωρητριών στους κλάδους όπου χρησιμοποιείται η εργασία των γυναικών.

  10. Έκδοση υγειονομικής νομοθεσίας για την καλυτέρευση των όρων υγιεινής της δουλειάς και περιφρούρηση της ζωής και της υγείας των εργατών σε όλες τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μισθωτή εργασία, αναθέτοντας την υγειονομική υπηρεσία σε υγειονομική επιθεώρηση που να εκλέγεται από τις εργατικές οργανώσεις.

  11. Έκδοση νόμων για το ζήτημα της κατοικίας και οργάνωση, για την επίβλεψη της υγιεινής κατάστασης των κατοικιών, επιθεωρήσεων κατοικιών που να εκλέγονται από τις εργατικές οργανώσεις. Ωστόσο μόνο η εξάλειψη της ατομικής ιδιοκτησίας πάνω στη γη και η οικοδόμηση φτηνών και υγιεινών κατοικιών μπορεί να λύσει το ζήτημα της στέγης.

  12. Ίδρυση εργατικών δικαστηρίων σε όλους τους κλάδους της εθνικής οικονομίας.

  13. Για τη σωστή οργάνωση της εξεύρεσης εργασίας στους ανέργους ιδρύονται γραφεία εξεύρεσης εργασίας. Τα γραφεία εξεύρεσης εργασίας πρέπει να είναι ταξικές προλεταριακές οργανώσεις (και καθόλου ίσης εκπροσώπησης), πρέπει να βρίσκονται σε στενότατη σύνδεση με τα συνδικάτα και τις άλλες εργατικές οργανώσεις και να χρηματοδοτούνται από τα κοινωνικά όργανα αυτοδιοίκησης.

  Υ.Γ. Σήμερα, έκανα δεύτερη απόπειρα να δημοσιεύσω το κείμενο και κατέληξε πάλι στα «κρυμμένα».
  Κι αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για ελευθερία έκφρασης!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s