Σχόλιο για την ανακοίνωση μιας κάποιας “Πρωτοβουλίας Σύριων προσφύγων και αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών” σχετικά με την “παρέμβαση” στην βιβλιοπαρουσίαση – εκδήλωσή μας

Όπως αναφέραμε ήδη σε προηγούμενο σύντομο σχόλιό μας, κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης  – εκδήλωσης για την ελληνική έκδοση του βιβλίου «Ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στη Συρία», επιχείρησαν αποτυχημένη «παρέμβαση» άτομα με σημαίες του FSA. Παρά την αντικινηματική τους συμπεριφορά τούς δόθηκε ο λόγος και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς φυσικά να καταφέρουν να διακόψουν τη συζήτηση. Εξυπακούεται ότι είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τις απόψεις των οπαδών του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ, τις μοναρχίες του κόλπου και της Τουρκίας, FSA και ως εκ τούτου δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από το να τις ακούσουμε και δια ζώσης. Η «παρέμβαση» έληξε σκίζοντας στα μουλωχτά τις αφίσες της εκδήλωσης στην πύλη του Πολυτεχνείου επί της Στουρνάρα, αποκαλύπτοντας και τις πραγματικές προθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας.

Περαιτέρω, και αναφορικά με την ανακοίνωση μιας κάποιας “Πρωτοβουλίας Σύριων προσφύγων και αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών” που ανέβηκε δύο μέρες μετά στο indymedia και αναλαμβάνει την πατρότητα/μητρότητα της “παρέμβασης”, να ενημερώσουμε τους αδαείς συκοφάντες ότι το βιβλίο για το οποίο γινόταν η εκδήλωση στην οποία ήρθαν να τραμπουκίσουν – “παρέμβουν”, τεκμηριώνει  την θέση του συγγραφέα για τον  πόλεμο στη Συρία ως έναν βρώμικο πόλεμο αλλαγής καθεστώτος χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο αναφορές σε δυτικές και “φιλοεπαναστατικές” πηγές και όχι στην “προπαγάνδα του καθεστώτος”.

Να υπενθυμίσουμε στους αδιαμεσολάβητους αλληλέγυους της “συριακής επανάστασης”  που αγωνιούν για την ελληνική “κοινή γνώμη” (!!) και τον “αποπροσανατολισμό” της από την ΚΕΔ,  ότι ζουν στην Ελλάδα όπου όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ υποστήριξαν τη “συριακή επανάσταση” και την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης, αγκαζέ με το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό στρατό, τις ελληνικές κυβερνήσεις και όλους τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να ενημερώσουμε επίσης τους αυτόκλητους εκπροσώπους του συριακού λαού ότι ποτέ ως ΚΕΔ δεν επικαλεστήκαμε κάποια επίσκεψή μας στη Συρία καθ’ ότι πρώτον δεν έχουμε πραγματοποιήσει κάποια τέτοια, και δεύτερον και κυριότερο επειδή δεν έχουμε την αντίληψη ότι μόνο οι βιωματικά γνωρίζοντες κι αυτόπτες έχουν δικαίωμα να ομιλούν ή ότι το υποκειμενικό βίωμα του καθενός τον καθιστά αυθεντία και την άποψή του αλάθητο δόγμα. Συζητάμε ωστόσο με συντρόφους και αγωνιστές που έχουν επισκεφτεί τη Συρία και έχουν συνομιλήσει με οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες και λαμβάνουμε πιο σοβαρά υπ’ όψη την επώνυμη μαρτυρία τους σε σχέση με τις μεμονωμένες ταλαιπωρημένες ατομικότητες πίσω από τις οποίες κρύβονται οι αυτόκλητοι συμπαραστάτες της “συριακής επανάστασης”. Όσο για τον κάθε πρόσφυγα τον  υπερασπίζουμε ως τέτοιον από την στιγμή που χρησιμοποιεί αυτή την ιδιότητα στο δημόσιο λόγο και το δημόσιο χώρο, αλλά δεν θα σεβαστούμε την ιδιότητα του παλαίμαχου του FSA ούτε θα κλάψουμε για τους νεκρούς του, γιατί είμαστε από την άλλη μεριά. Κάθε εμφύλιος πόλεμος έχει νεκρούς και από τις δυο πλευρές, δεν τιμάμε όλους τους νεκρούς, τιμάμε τους δικούς μας νεκρούς, οι άλλοι ας κάνουν τα δικά τους μνημόσυνα.

Για όποιον στοιχειωδώς γνωρίζει τη μεθοδολογία και τις απόψεις μας είναι γνωστό ότι αποφεύγουμε να αναφερόμαστε σε γενικόλογα και φαντασιακά κοινωνικά υποκείμενα που δήθεν επαναστατούν αδιαμεσολάβητα από πολιτικές εκπροσωπήσεις. Και η αντ-«επανάσταση» στη Συρία έχει εκπροσώπηση. Όχι βεβαίως το «παγκόσμιο προλεταριάτο» που φαντάζονται οι «αλληλέγυοι» στας Ευρώπας, αλλά τους αμερικανοτραφείς κατσαπλιάδες κανίβαλους του ISIS, της αλ-Νούσρα και του FSA.

Να ενημερώσουμε παρ’ όλα αυτά τους αυτόκλητους αλληλέγγυους εκπροσώπους της “συριακής επανάστασης” και του “συριακού λαού”, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του “συριακού λαού” -κι αυτό έχουν αρχίσει να το αναγνωρίζουν πλέον και τα παπαγαλάκια της δυτικής προπαγάνδας- υποστηρίζει την κυβέρνηση Άσσαντ και το συριακό στρατό κόντρα στους κατσαπλιάδες σφαγείς του FSA και της αλ-Κάιντα. Οι κατσαπλιάδες αυτοί είναι πλέον μαζεμένοι στο Ιντλίμπ, όπου κατά τους αυτόκλητους αδιαμεσολάβητους εκπροσώπους, συνεχίζεται κάποια αντίσταση και αγώνας τον οποίον πρέπει προφανώς το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς να στηρίξει. Και έχουν το θράσος οι διαμεσολαβημένοι αλληλλέγγυοι, που παπαγαλίζουν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και την γραμμή της αστικής τάξης και του κράτους στο οποίο ζουν, να μας απευθύνουν δήθεν την μομφή -στην πραγματικότητα χυδαία συκοφαντία πολιτικής αλητείας- ότι βρισκόμαστε “στην ίδια γραμμή με τη Χρυσή Αυγή”. Δεν έχουν ακούσει φαίνεται ούτε για μια στιγμή τους εκπροσώπους και όλα τα ΜΜΕ του ιμπεριαλισμού να κόπτονται και να αγωνιούν για την τύχη των εντεταλμένων κατσαπλιάδων τους που πολεμούν στο Ιντλίμπ.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περισσότερο. Άλλωστε δεν πρόκειται και για τίποτα περισσότερο από ένα μπουλούκι από αδαείς και συκοφάντες ψευτονταήδες που δεν έχουν καν την εντιμότητα να επικαλεστούν την πολιτική τους ιδιότητα παρά κρύβονται ως “αλληλέγγυοι”, πίσω από μια χούφτα πρόσφυγες και το “πολιτικό” τους παραλήρημα τυλιγμένο με τη σημαία του FSA και της αναγνωρισμένης από όλους τους νατοϊκούς εταίρους “μεταβατικής κυβέρνησης” της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Συρίας.

  • Κάτω τα χέρια από τη Συρία! Νίκη στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του!
  • Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή!
  • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σταυροφορία στη Συρία και όπου αλλού, ενάντια στον άξονα με το σιωνιστικό κράτος, ενάντια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού ιμπεριαλισμού.

Κομμουνιστική  Επαναστατική Δράση  ★  Avantgarde

3 responses to “Σχόλιο για την ανακοίνωση μιας κάποιας “Πρωτοβουλίας Σύριων προσφύγων και αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών” σχετικά με την “παρέμβαση” στην βιβλιοπαρουσίαση – εκδήλωσή μας

  1. Το κυριοτερο μειονεκτημα της εκδηλωσης που εγινε στο Πολυτεχνειο ήταν ότι περιοριστηκε σε βιβλιοπαρουσιαση ενος βιβλιου που γραφτηκε το 2015 και δεν ασχοληθηκε καθολου με το τωρα. Τι γινεται τωρα;; Ο άξονας της αντιστασης συνεχιζει τον αντιιμπεριαλιστικο αγωνα;; Μηπως συνθηκολογησε και αποδεχτηκε το σχεδιο Β των αμερικανων;; Φοβαμαι οτι κατι τετοιο συμβαινει…

    Μου αρέσει!

  2. το θεμα της εκδηλωσης δεν ηταν να κανεις εικασιες για το μελλον. Αλλα πως η αριστερα και οι απροσκλητοι «επισκεπτες’ καταλαβαίνουν οτι θέλουν στο συριακο μπερδεύοντας τις αντεπαναστασεις με τις επαναστάτες και τους κατσαπλιάδες παρατρεχάμενους της αυτοκρατο΄ριας με τους λαικους αγωνιστές.
    Αυτό ειναι το σημαντικοτερο ζητημα. Απο κει και περα λέγοντας κα νεις οτι ο αξονας της αντιστασης τα βρηκες με τους αμερικάνους μάλλον κρυβει αυτη την ουσιαστική συζήτηση κάτω απο το χαλάκι. «Ενταξει μωρε και σεις που μας λετε για τους αξονες ειδατε τελικά, τα βρηκαν με τους αμερικάνους… μήπως και τα παιδια του FSA ή εστω οι αλληλέγυοί τους ειναι το ίδιο μπερεδεμένοι με σας;»
    Τι σημασία έχει να κανουμε προβλέψεις για το μέλλον όταν σ’ αυτα που γινονται τωρα κάνει κανεις το παγόνι;
    Όσο για την προβλεψη, δεν εχουμε κανενα στοιχειο οτι ο Αξονας της αντιστασης «βρήκε» με τους αμερικάνους… Κι αν τα βρήκε τσάμπα και το βιβλιαρακι του Αντερσον ε;

    Μου αρέσει!

  3. Δεν ζηταω προβλεψεις για το μελλον. Δεν αναφέρομαι στο μέλλον σύντροφε Μαραγκέ, αλλά στο παρον. Τι γίνεται τωρα; ΤΩΡΑ! Τωρα λοιπον (οχι στο μελλον) ενω ολοι περιμενουμε να μπει ο αξονας της αντιστασης στο Ιντλιμπ διαπιστωνουμε οτι ο αξονας της αντίστασης δεν προχωράει για να απελευθέρωσει και το Ιντλιμπ . Γιατί; Μια εκδηλωση που γινεται στο πολυτεχνειο για τη Συρία σημερα νομιζω οτι μαζι με την παρουσιαση του βιβλιου οφειλει να απαντησει και στο ερωτημα αυτό. Γιατί σταματαει να προελαυνει ο αξονας της αντιστασης; Το βιβλιο του Αντερσον φυσικα διατηρει στο ακεραιο την αξια του διοτι αποκαλυπτει τον βρωμικο πολεμο προπαγανδας και υπογειας προετοιμασιας ενος πολεμου που ετοιμαζουν οι αμερικανοι ανεξαρτητα με το «τελος» του πολεμου (αν οντως ο πολεμος «τελειωνει» με την αποδοχη του σχεδιου Β των Αμερικανων) . Αλλα, το γεγονος οτι το βιβλιο του Αντερσον διατηρει την αξια του δεν σημαινει οτι η εκδηλωση δεν οφειλε να ασχοληθει ΚΑΙ με το ΤΩΡΑ (οχι με το μελλον)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s