Τύμπανα νέας επίθεσης ενάντια στη Συρία

Οι αλλεπάλληλες επιτυχίες του Συριακού Αραβικού Στρατού και των συμμάχων του μαζί με την ταυτόχρονη κατάρρευση των τακφίρικων αποσπασμάτων θανάτου της Αυτοκρατορίας έχουν αναγκάσει την τελευταία να τροποποιήσει την τακτική της στις προσπάθειες αλλαγής καθεστώτος στη Δαμασκό, και να βασίζεται ολοένα και περισσότερο σε δράση του αμερικάνικου στρατού αυτοπροσώπως.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που ήρθαν οι πρόσφατες ‘προειδοποιήσεις’ των ΗΠΑ πως ο Άσσαντ ετοιμάζεται ‘να επιτεθεί με χημικά στο λαό του’. «Αν […] ο κύριος Άσσαντ διαπράξει κι άλλη μαζική δολοφονία με χρήση χημικών, αυτός και ο στρατός του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, τουίταρε πως «[κ]άθε περαιτέρω επίθεση με χημικά ενάντια στο λαό της Συρίας θα χρεωθεί στον Άσσαντ, αλλά και στη Ρωσία και το Ιράν που τον υποστηρίζουν καθώς σκοτώνει το λαό του». Η κυρία στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Τακφίρηδες να στήσουν προβοκάτσια με χημικά, κλείνοντάς τους το μάτι πως οι ιμπεριαλιστές πατρόνες τους θα έρθουν να τους σώσουν.

19510484_448357602195958_7162424176481540643_n

Στην τελευταία σεζόν της τηλεοπτικής σειράς House of Cards, ο Αμερικανός πρόεδρος κηρύσσει πόλεμο ενάντια στη Συρία χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα μια χημική επίθεση στην προσπάθειά του να επιλύσει μια εσωτερική κρίση της κυβέρνησής του. Για το αν η έμπνευση κατέβηκε στα κεφάλια των συμβουλατόρων του Τραμπ επειδή το είδαν στην τηλεόραση μπορεί κανείς μόνο εικασίες να κάνει. [Γενικώς η περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζουν οι ηγέτες της Δύσης τη νοημοσύνη των υποτελών τους τάξεων είναι παροιμιώδης. Εκτός από τον Άσσαντ, μας λένε πως με χημικά σκοτώνει το λαό του και ο ‘δικτάτορας’ Μαδούρο, ενώ με χημικά απειλεί και ο ‘δικτάτορας’ Κιμ Γιονγκ Ουν την Ιαπωνία.]

Η Βρετανία δηλώνει πως θα στηρίξει μια ενδεχόμενη επίθεση (παρά το γεγονός πως στρατιωτικοί της αναφέρουν πως ‘δεν έχουν ιδέα’ για αυτά που αναφέρουν οι Αμερικάνοι σύμμαχοί τους), ενώ το σιωνιστικό κράτος βομβαρδίζει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες θέσεις του συριακού στρατού, με τον Λίμπερμαν να δηλώνει πως «[δ]ε θα δεχτούμε να μετατραπεί η Συρία σε μια ακόμα βάση και μέτωπο ενάντια στο Ισραήλ».

Υπάρχουν λοιπόν σημαντικές ενδείξεις πως το ιμπεριαλιστικό ΄μας’ μπλοκ ετοιμάζεται να χτυπήσει μια χώρα χρησιμοποιώντας ψεύτικα προσχήματα. Στην επίθεση θα συμμετάσχει η χώρα ‘μας’ μέσω [μεταξύ άλλων] της βάσης της Σούδας, από όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν τα πολεμικά πλοία.

Ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ότι συνέβη ή συμβαίνει στη Συρία, ανεξαρτήτως από την άποψη που έχει για τη συριακή κυβέρνηση και ανεξαρτήτως από τις εκτιμήσεις που έχει για την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, ένας επαναστάτης που του έλαχε να γεννηθεί στην Ελλάδα αποκτά πολύ συγκεκριμένα καθήκοντα στο άκουσμα των παραπάνω. Το πρώτο καθήκον είναι να πριονίσει την εμπιστοσύνη που νιώθει το εγχώριο προλεταριάτο προς την αστική του τάξη, ξεσκεπάζοντας τα προσχήματα που αυτή χρησιμοποιεί ως αυτό που είναι: καταγέλαστα ψέματα που υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη. Το δεύτερο καθήκον είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την επίθεση και ειδικά τη συμβολή της χώρας ‘του’ σε αυτήν.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να ξεφύγει ο οποιοσδήποτε επίδοξος επαναστάτης από τα καθήκοντα αυτά. Όποιος το κάνει κερδίζει την περιφρόνηση. Η πιο βαθιά περιφρόνηση αξίζει στις – βασιλικότερες του βασιλιά – αριστερές ντουντούκες του ΝΑΤΟ, που ζεσταίνουν ήδη τα δάχτυλά τους για να καταγγείλουν τα νέα χημικά εγκλήματα του δικτάτορα. Αν το κάνουν αφιλοκερδώς, ας μάθουν ότι έχουν πιαστεί κορόιδα.

Ένα πολύ καλό εργαλείο είναι η συγκέντρωση στην οποία καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία την Πέμπτη 29 Ιούνη, στις 19:00 στο υπουργείο Εξωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 1), με αιτήματα το σταμάτημα της χρήσης της βάσης της Σούδας σαν αφετηρία των δολοφονικών αεροπορικών επιθέσεων, τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την εκδίωξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη Μέση Ανατολή και την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Συρίας-Ελλάδας με το άνοιγμα της συριακής πρεσβείας στην Αθήνα. Οι πρόσφατες εξελίξεις καθιστούν ακόμα πιο έγκαιρη και κρίσιμη την πρωτοβουλία αυτή, που πρέπει να αγκαλιαστεί και να μαζικοποιηθεί.

Όσο και να λυσσάνε οι νατοϊκοί αφεντάδες, τα ουαχαμπίτικά τους μαντρόσκυλα και οι αριστεροί τους παπαγάλοι, η Συρία δε θα γονατίσει. Θα μείνει όρθια και θα μαζέψει τα κομμάτια της. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την εξέλιξη αυτή ως ένα σημαντικό κόμβο στη διαδικασία της κατάρρευσης του μεγαλύτερου αντεπαναστατικού οργανισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, της σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ.

 • Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή!

 • Άνευ όρων υπεράσπιση της Συρίας!

 • Νίκη στα όπλα του Άξονα της Αντίστασης!

  Π. Καρ.

Advertisements

3 responses to “Τύμπανα νέας επίθεσης ενάντια στη Συρία

 1. Το Ισραήλ δρα ως εκ των πραγμάτων αεροπορία της αλ-Κάιντα, όπως παραδέχονται ανοιχτά αξιωματούχοι του. Τα παρακάτω γράφονται στην Jerusalem Post:

  «To stop the regime from making gains in the Golan, Israel has for years supplied Syrian rebels near its border with food, fuel, medical supplies and cash, according to a recent report in the Wall Street Journal. The report said that a special Israeli army unit has been set up to supervise the transfer of this aid, which reportedly helps rebel groups pay salaries and buy weapons.

  There is even Israeli cooperation in the Golan with Fath al-Sham, formerly known as the Nusra Front, the local affiliate of al-Qaeda, according to Moshe Maoz, a Syria specialist and emeritus professor at the Hebrew University. «Israel supports them logistically and by admitting wounded warriors into Israeli hospitals and maybe also with the supply of arms,» he said.

  An IDF spokeswoman responded by referring to a written statement that said «the IDF is not a side to and is not involved in the internal Syrian fighting but at the same time views with gravity every attempt to harm the sovereignty of the State of Israel and its residents and views the Syrian regime as responsible for what is done in its territory.»

  Asked whether Israel should support Fath al-Sham, Halevy, the former Mossad chief, responded: «Israel should do everything that is necessary to further its policy that Iranian and Iranian supported forces should not be deployed along the Golan Heights.»

  Given the priority of preventing that, it seems axiomatic that if Syrian regime forces and their allies make significant gains Israel will have to escalate its involvement.

  At the least this will mean closer coordination with the rebel groups and more airstrikes not just to deter fire into Israeli-annexed territory but to support their operations.»

  http://www.jpost.com/Middle-East/Will-the-situation-on-the-Golan-suck-Israel-into-the-Syrian-Civil-War-497898

  Μου αρέσει!

 2. Πιστοί στο λόγο τού Προφήτη (του εκπροσώπου Τύπου τού Πενταγώνου δηλαδή), οι ‘εξεγερμένοι’ ξαναβγάλαν βιντεάκια και φωτογραφίες πως ο Άσσαντ τούς χτύπησε με χημικά – ήδη από το Σάββατο. Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως έχει ξεκινήσει νέα προπαγανδιστική καμπάνια.

  Αλλά δεν έχουν γεμίσει ακόμα τα δυτικά μίντια με φρικιαστικές αναφορές… Μάλλον γιατί ένα γρανάζι τής προπαγανδιστικής μηχανής δε λειτουργεί πια όπως πριν: το αλ-Τζαζίρα δεν τους παίζει τους καημένους τούς εξεγερμένους…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s