Πάλι μέσα έπεσε η Αυγή

xaratsi

Με σημερινή ημερομηνία δημοσίευσης, η Αυγή ενημερώνει το αναγνωστικό της κοινό ότι «Εκδικάσθηκε χθες στον Άρειο Πάγο -και την Παρασκευή αναμένεται να βγει η απόφαση- η αίτηση του υπουργού Οικονομικών να μην διαχωριστεί το χαράτσι στα ακίνητα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πιθανότατα θα απορριφθεί«. (Το Μνημόνιο στο σκαμνί: Στον αέρα η διαθεσιμότητα, υπό αίρεση το χαράτσι) Χθες μάλιστα η ίδια εφημερίδα μίλαγε για «»Άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών συνιστά η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες ο Άρειος Πάγος, με την οποία παραμένει σε ισχύ η σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας που αποσύνδεσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το χαράτσι του Τέλους Ακινήτων, κρίνοντας ότι η είσπραξή του είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ήταν η δεύτερη ψυχρολουσία για τον Γιάννη Στουρνάρα, που είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ να παρανομήσει και να συνεχίσει να εισπράττει το Τέλος Ακινήτων, καθώς, μία μέρα πριν, οι εισαγγελείς τον είχαν καταγγείλει για αντισυνταγματική συμπεριφορά που ενέχει ακόμα και ποινικές ευθύνες! Οριστική απόφαση για το φλέγον ζήτημα αναμένεται να λάβει σήμερα ο Άρειος Πάγος, καθώς συνεδριάζει εκ νέου το τριμελές συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου, επί της κύριας προσφυγής (αίτημα αναστολής) του υπουργείου Οικονομικών». («Πάγος» στον Στουρνάρα για το χαράτσι)

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από αυτά τα άκρως αισιόδοξα, και κυρίως στο πνεύμα «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», δημοσιεύματα της Αυγής και το αποτέλεσμα του Αρείου Πάγου έκανε πανηγυρικά δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι: «Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Στουρνάρα και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων. Η είσπραξη από τη ΔΕΗ θα συνεχίζεται μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου». (in.gr)
Εντάξει δεν λέμε μπορεί η Αυγή να είχε λάθος πληροφόρηση. Όμως δεν πρόκειται γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα οι έπαινοι που συνόδευαν τα εν λόγω δημοσιεύματα για τους δικαστές και τους εισαγγελείς, είναι μια πολιτική γραμμή και ταυτόχρονα η εμπέδωση στον κόσμο της αριστεράς ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό και τους θεσμούς του να ακυρωθεί ένα τουλάχιστον «μεγάλο μέρος» του μνημονίου. Να «απομειωθεί» βρε αδελφέ όπως το χρέος, «απομείωση» που ως γνωστόν σύμφωνα με την, τελευταίας κοπής, έμπνευση θα προέλθει από μια διεθνή συνδιάσκεψη σαν αυτή του Λονδίνου το 1953 που μείωσε το γερμανικό χρέος κατά 60%. Μιλάμε για σεμινάριο ρεφορμισμού, που τύφλα να έχει ο Μπερνστάιν και όλοι οι πρωτομάστορες της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας. Ο τίτλος του σεμιναρίου γνωστός: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».
Επιπροσθέτως η Αυγή σήμερα μας ενημέρωνε και για μια ακόμα επιτυχία των αστικών θεσμών. «Την απόφαση ενός ακόμα πρωτοδικείου -μετά της Ξάνθης- αυτό της Κοζάνης να “παγώσει” το μέτρο της διαθεσιμότητας, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 17 εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι… η εκδίκαση των ασφαλιστικών ορίστηκε για τις 27/2/2013 και, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά». Μάλιστα όλα αυτά δημοσιεύονται σήμερα, μέρα υποτίθεται πανδημοσιοϋπαλληλικής 24ωρης απεργίας και 3ωρης στάσης στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα τι απεργία ήταν αυτή ας μην το συζητήσουμε.

Επομένως το ζήτημα είναι απλό. Δεν χρειάζεται πραγματικός αγώνας, απλώς μερικά κόλπα, όπως να μην στείλουμε τις λίστες σε συνεργασία με τους δημάρχους και τους νομάρχες και μετά αν δεν πιάσει αυτό θα μας σώσουν τα δικαστήρια και μερικοί γάτοι δικηγόροι. Ο Αλέξης Μητρόπουλος κάτι παραπάνω ξέρει για τη βιομηχανία αγωγών. Αυτό σημαίνει «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Το είπε άλλωστε και ο Ηλίας Ηλιού και μετά την προφητική ανάλυση της Αυγής υπό τον τίτλο “γιατί δεν θα γίνει δικτατορία στην Ελλάδα” την παραμονή της 21ης Απριλίου 1967, μας έκατσε για μια επταετία*. Ακριβώς την ίδια αξία έχουν και οι τωρινές της προφητείες. Όσο για τις αποφάσεις των πρωτοδικείων Ξάνθης και Κοζάνης να είστε σίγουροι, ότι θα τινάξουν το μνημόνιο στον αέρα. Προσέξτε μόνο μην τινάξουν πρώτα την αριστερά στα εξ ων συνετέθην.

—————————————-

*Η εφημερίδα Αυγή στο φύλλο της, της 21ης Απριλίου 1967 που δεν κυκλοφόρησε θα δημοσίευε το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας σειράς κειμένων που εξηγούσαν γιατί δεν μπορεί να γίνει δικτατορία στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού τα  πρωτοσέλιδα της ημέρας εκείνης εξηγούσαν γιατί έγινε δικτατορία.

Advertisement

2 responses to “Πάλι μέσα έπεσε η Αυγή

 1. αντισυστημική πολιτική δε μπορεί ποτέ να είναι η χρήση εργαλείων, και θεσμικών βραχιώνων του ίδιου του συστήματος, (το οποίο αυτοεπουλώνεται μέσα από την αρχιτεκτονική του), – όποιος σε τέτοια μονοπάτια περπατά ή πλανάται ή παραπλανεί

  Μου αρέσει!

 2. Σε διαθεσιμότητα 43 εργαζόμενοι με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών παραμονή Χριστουγέννων
  Σε διαθεσιμότητα τίθενται άμεσα 43 εργαζόμενοι σε τρεις Δήμους της Αττικής μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, την παραμονή των Χριστουγέννων.
  Πρόκειται για 10 υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, 18 του Δήμου Νέας Ιωνίας και 15 του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων με τις οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
  Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι απορριπτικές αποφάσεις δεν αναφέρουν κανένα σκεπτικό, παρά μόνο τη φράση “απορρίπτεται”. Ειδικά δε στην απόφαση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Νέας Ιωνίας ενώ στην αρχή η απόφαση έγραφε “δεκτή” στη συνέχεια μετατράπηκε σε απορρίπτεται.
  «Το κρίσιμο δεν είναι το δεκτή-απορρίπτεται. Μπορεί να έγινε ένα λάθος ή να άλλαξε άποψη ο δικαστής. Το κρίσιμο είναι πως την περασμένη Παρασκευή, μπορώ να πω σε όλη την Ελλάδα, σταμάτησαν οι αυθημερόν αποφάσεις και μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα, σήμερα δηλαδή, που μόνο για την Αθήνα είχαμε τρεις αρνητικές αποφάσεις. Αυτό κάτι δείχνει, εκ των δεδομένων της κοινής πείρας και της λογικής: πως υπήρχε κεντρική κατεύθυνση από πλευράς υπουργείου, ένας εκβιασμός του τύπου “προσέξτε, τινάζετε το μνημόνιο στον αέρα…”. Και οι δικαστές, φοβούμενοι μην κατηγορηθούν πως βάζουν τη χώρα στα χειρότερα…», δηλώνει στην aftodioikisi.gr o δικηγόρος των εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Νέας Ιωνίας Αποστόλης Παπακωνσταντίνου.

  Μάλιστα! Αφού το μνημόνιο (διαθεσημότητα και χαράτσι έκατσε στο ειδώλιο» σύμφωνα με την Αυγή στις 19 Δεκέμβρη, «ταράζοντας στη νομιμότητα» την «παράνομη» κυβέρνηση, ήρθαν οι νέες αποφάσεις των δικαστηρίων για να δώσουν τη «νομιμότητα» που προς στγμήν έχασε η μηνμονιακή πολιτική. Αχ τι κρίμα!!! Και τώρα σύντροφοι τι θα κάνουμε, για πειτε μας καμια ιδέα να τους «ταράξουμε στη νομιμότητα»; Τι λέει ο τσελεμεντές του Ηλία Ηλιού και των άλλων γιγάντων της ΕΔΑ; Ή έστω στο ινστιτουτο Πουλαντζα υπάρχει καμία update έκδοση της «ταραχής στη νομιμότητα», να τη διαβάσουμε και να μορφωθούμε, εμείς οι κολλημένοι στα ξεπερασμένα μανιφέστα του 19ου αιώνα. Πειτε μας, πειτε μας, είμαστε όλο αγωνία.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s