Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Έπειτα από τέσσερα χρόνια υπεροψίας και κυνισμού, οι γαλάζιες ακρίδες της ΝΔ φαίνεται πως βρίσκονται σε πανικό. Οι επικοινωνιολόγοι τους συμβουλεύουν να το παίξουν στεναχωρημένοι, μετανιωμένοι και πως αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Όμως με το που τελειώνει η μετάνοια, αμέσως σπεύδουν να τα ρίξουν στον μηχανοδηγό, τον σταθμάρχη, το γνωστό ανθρώπινο λάθος. Πόσο μετανιωμένος είναι ο Καραμανλής όταν αποφασίζει να ξανακατέβει υποψήφιος; Προφανώς δεν έχουν καμία όρεξη τιμωρήσουν εις βάθος τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη. Γιατί αυτό θα σήμαινε απλούστατα ότι θα έπρεπε η ίδια κυβέρνηση, όχι απλώς να παραιτηθεί, αλλά και να καταδικαστεί σε ειδικό δικαστήριο.

Δεν είναι φυσικά μόνο οι σιδηρόδρομοι. Ένα τεράστιο κομμάτι της κρατικης υποδομής, ιδιωτικοποιήθηκε και ξεπουλήθηκε υπό την καθοδήγηση τους. Πάνω σε μία ήδη καταρρέουσα υλικοτεχνική υποδομή τώρα έχουν κατσικωθεί όλα αυτά τα γνωστά funds και ιδιώτες που μόνο σκοπό έχουν να απομυζήσουν και το τελευταίο ευρώ. Για αυτό, για τα Τέμπη δεν φταίνε απλώς ορισμένες προσωπικότητες, που πρέπει να τιμωρηθούν, Στο εδώλιο βρίσκεται στη πραγματικότητα ένας ολόκληρος τρόπος ανάπτυξης, που διαμορφώθηκε πριν λίγες δεκαετίες.

Όμως η ΝΔ δεν θέλει καν να καλύψει το σύστημα, τιμωρώντας έστω κάποιους δικούς της. Ακόμα και τώρα, επενδύονται τεράστιες δυνάμεις προκειμένου να μην διαρρεύσουν οι βρωμιές των γαλάζιων στελεχών, που συνέβαλαν στο έγκλημα. Όμως οι λεπτομέρειες δεν έχουν και τεράστια σημασία, καθώς όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω τι συνέβη. Γνωρίζουμε το εντελώς αδιανόητο να μην υπάρχει ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, να μην υπάρχουν ανθρώπινα και μη συστήματα που να ακυρώνουν την πιθανότητα κάποιου μεμονωμένου λάθους. Στην πραγματικότητα, όχι απλώς δεν νοιάζονται για τους νεκρούς των Τεμπών, αλλά η μόνη τους μέριμνα είναι πως θα παραμείνουν στην εξουσία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, την τελευταία εβδομάδα φαίνεται πως συγκροτείται ένα κινηματικό μπλόκ το οποίο δεν επιθυμεί μία επίλυση αυτής της ιστορίας μέσω των εκλογών. Οι δεκάδες χιλιάδες που κατέβηκαν στις πορείες της Κυριακής και της Τετάρτης έδειξαν ότι δεν διατίθενται να ανεχτούν άλλο την αιματοβαμμένη κυβέρνηση. Η εισβολή του κινήματος στο πολιτικό σκηνικό μπορεί να αποτελέσει ένα παράγοντα που θα ανατρέψει τα σχέδια για επιστροφή στην ομαλότητα. Σε μία περίοδο ιδίως, που η Ελλάδα έχει καταστεί μία από τις σημαντικότερες πηγές εξοπλισμού της Ουκρανίας, το παρόν κίνημα μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και να επιβάλει τη πτώση της κυβέρνησης.

Το μπλοκ της ΚΕΔ θα βρίσκεται στις 12:00 στο Σύνταγμα

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s