ANNA FOTYGA: ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ!

Το λινκ οδηγεί σε τοποθέτηση προ λίγων ημερών της Πολωνής Anna Fotyga με τον εύγλωττο τίτλο «Η διάλυση της Ρώσικης Ομοσπονδίας είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από το να αφεθεί να κυβερνάται από εγκληματίες».

Η Fotyga μιλάει ανοικτά όχι μόνο για «αλλαγή καθεστώτος» και ανατροπή του Πούτιν αλλά για διάλυση της Ρώσικης Ομοσπονδίας, για να τελειώσει για πάντα, όπως γράφει, ο «ρώσικος ιμπεριαλισμός» που «είτε τσαρικός είτε σοβιετικός είτε πουτινικός» παραμένει ίδιος, «κατακτητικός, γενοκτονικός, αποικιοκρατικός».

Η Anna Fotyga, δεν είναι καμιά «πρώτη τυχούσα» ή καμιά «περιθωριοποιημένη φωνή» . Είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής από το 2014 του κυβερνώντος δεξιού πολωνικού κόμματος PiS και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας μεταξύ 2006 και 2008. Είναι σήμερα Γενική Γραμματέας της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), της δεξιάς ευρωσκεπτικιστικής παράταξης που ιδρύθηκε το 2009 με πρωτοβουλία του τότε ηγέτη των Βρετανών Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία σήμερα έχει 62 ευρωβουλευτές από 16 χώρες, και στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το κυβερνών δεξιό κόμμα του Φιάλα στην Τσεχία, οι συγκυβερνώντες ακροδεξιοί «Σουηδοί Δημοκράτες», το κυβερνών νεοφασιστικό κόμμα της Μελόνι στην Ιταλία και διάφορα άλλα δεξιά, ακροδεξιά και νεοφασιστικά κόμματα ανά την Ευρώπη (πχ το ισπανικό VOX). Στους δε «διεθνείς συνεργάτες» του ECR αναφέρονται το Likud του Νετανιάχου και οι Ρεπουμπλικάνοι των ΗΠΑ.

Η Fotyga, η οποία παρεμπιπτόντως ξεκίνησε την πολιτικής της «καριέρα» ως επικεφαλής διεθνών σχέσεων της πολωνικής «Αλληλεγγύης» των ’80s (ω τι έκπληξη!), είναι από το 2014 μέλος της «Υποεπιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την Ασφάλεια και την Άμυνα» και από το 2019 είναι επιπλέον και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, ενώ τον Μάρτη του 2020 επιλέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ως μια εκ των 10 που εξακολουθούν να αποτελούν το «γκρουπ εμπειρογνωμόνων»  ενώ τον Μάρτη του 2020 επιλέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ως μια εκ των 10 οι οποίοι αποτελούν το «γκρουπ εμπειρογνωμόνων» που είναι επιφορτισμένο με το καθήκον να συμβουλεύει τον Στόλτενμπεργκ σχετικά με την περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής διάστασης του ΝΑΤΟ.

Ιδού μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της τοποθέτησης της «κυρίας» υπουργού, ευρωβουλευτού και συμβούλου του Γενς Στόλτενμπεργκ,:

«Λαμβάνοντας υπόψη τον εθνικό και εθνοτικό χάρτη των εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα πρέπει να συζητήσουμε τις προοπτικές για τη δημιουργία ελεύθερων και ανεξάρτητων κρατών στον μεταρωσικό χώρο, καθώς και τις προοπτικές για τη σταθερότητα και την ευημερία τους. Η διεθνής κοινότητα έχει την υποχρέωση να υποστηρίξει τα δικαιώματα των αυτόχθονων εθνών που, λόγω της ρωσικής κατάκτησης και του αποικισμού, υφίστανται πλέον και εντός των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. . Δεν μπορούμε να εστιάζουμε μόνο στη διαφύλαξη ορισμένων αυτοχθόνων και να μη δίνουμε σημασία σε άλλους. Τα ίδια δικαιώματα πρέπει να ανήκουν και στους Khakas, τους Tuvans, τους Sakha ή τους Evenks. Δεν μπορούμε να παραμελήσουμε το γεγονός ότι οι εθνοτικά Ρώσοι, ενώ είναι το μεγαλύτερο έθνος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι απλώς ένα από τα πολλά. Θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις περιφέρειες και τα έθνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις δυνατότητές τους και στις προοπτικές τους για κυριαρχία….

Θα πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι η διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να επιφέρει ορισμένες δυσκολίες και κινδύνους, όπως συμβαίνει σε κάθε μεταβατική περίοδο. Ωστόσο, οι κίνδυνοι αυτοί θα είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνοι από το να παραμείνει αυτή η επιθετική αυτοκρατορία αμετάβλητη. Μετά από μια φάση λήθαργου, θα επιστρέψει με νέες επιθετικές ενέργειες, όπως έχει κάνει ανά τους αιώνες. Υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις και στρατηγικές για μια ελεγχόμενη, εποικοδομητική και μη βίαιη διάλυση της τελευταίας αποικιακής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη. Η διάσπαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αποφέρει αναμφισβήτητα οφέλη στην ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής ασφάλειας, και στην οικονομία της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας. Συμφωνώ με τον Janusz Bugajski ότι νέα φιλοδυτικά κράτη μπορούν να προκύψουν μέσα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενισχύοντας τη σταθερότητα σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης και της Ευρασίας.

Η διάλυση της τελευταίας αποικιακής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη είναι αναπόφευκτη. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι ελεγχόμενη και εποικοδομητική, επιλύοντας το πρόβλημα των αυτοκρατορικών πολιτικών της «Ενιαίας Ρωσίας».

Οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλφιλελεύθεροι κι οι νεοφιλελεύθεροι βρίσκονται πλέον σε βαθιά σύμπνοια γεωπολιτικής σκέψης και σε αγαστή ευρωενωσιακή και νατοϊκή συνεργασία με κάθε -γραβατωμένο ή ένοπλο- ακροδεξιό, νεοφασιστικό και νεοναζιστικό σκουλήκι που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η πορτοκαλί αμερικανοκίνητη «επανάσταση του Μαϊντάν» ξέρασε σαν ηφαίστειο την σύντηξη (νεο)φιλελευθερισμού και (νεο)ναζισμού υπό τις ιαχές του «Slava Ukraini» που ουρλιάζουν αφιονισμένοι νεοναζιστές Ουκρανοί απόγονοι του γερμανοτσολιά σφαγέα Μπαντέρα, σε επιχειρησιακό και ψυχικό δεσμό με εκστασιασμένους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές στο Αμερικανό Κογκρέσο, πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών εφημερίδων (πχ ενδεικτικά η λουξεμβουργιανή Tageblaat) και σμήνη από χίπστερ νεογιάπηδες και δυτικούς «ακτιβιστές», συμπεριλαμβανομένων μερικών αυτοαποκαλούμενων ως «αριστερών».     

Κάποιος ίσως πει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αυτή η προτροπή για διάλυση της ρώσικης ομοσπονδίας», μια «ιδέα» που γυροφέρνει καιρό σε διάφορα «φόρα», οργανώσεις και μηχανισμούς.  Αλλά κάποια στιγμή –θα ‘πρεπε ήδη εδώ και καιρό!- πρέπει να υπάρξει επίμονη και συστηματική αντίδραση σ΄ αυτόν τον εξελισσόμενο μιθριδατισμό πολεμοκάπηλης και ρατσιστικής προπαγάνδας η οποία, καλοντυμένη και στρογγυλοκαθισμένη σε βελούδινα έδρανα «δημοκρατικών» θεσμών και οργάνων, βομβαρδίζει τις δυτικές κοινωνίες με το σύγχρονο ιμπεριαλιστικό «GeneralPlan Ost», έχοντας την ασύλληπτα διεστραμμένη μεταμοντέρνα επιδίωξη να -ενίοτε και φαντασίωση ότι- ενδύεται το ρόλο του πολέμιου της «αποικιοκρατίας» και της «γενοκτονίας», τη στιγμή που όλο της το «είναι» ζέχνει αποικιοκρατία και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση κι η δράση της αντηχεί το ναζισμό, εργαλειοποιώντας τον στην Ουκρανία ως δύναμη κρούσης εναντίον της Ρωσίας. 

Αυτά τα καθάρματα, που επιδιώκουν να διατηρήσουν -ή να αποκτήσουν έστω ως «φτωχοί συγγενείς»- το δυτικό, «λευκό», αποικιοκρατικό και ιμπεριαλιστικό προνόμιο, οι «υπαρκτοί ιμπεριαλιστές» της Δύσης, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τα νεοφιλελεύθερα όρνια που έχουν πιαστεί αγκαζέ με την νεοναζιστική πανούκλα, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, οι υποτακτικοί τους και τα τσιράκια τους πρέπει να ηττηθούν σε κάθε επίπεδο. Πρέπει να συντριβούν για να μπορέσει να έχει η ανθρωπότητα μέλλον.

Κι όσοι στην Αριστερά με τα «ούτε-ούτε» κρατούν «ίσες αποστάσεις» και «δεν διαλέγουν» ανάμεσα σ’ αυτό το καρκίνωμα και σε κείνους που το πολεμούν, αναλαμβάνουν, εξ αντικειμένου και δια της παραλείψεως, μερίδιο ευθύνης για τη συνέχιση των εγκλημάτων αυτών των παραληρηματικών πολεμοκάπηλων εκμεταλλευτικών ζόμπι που ρισκάρουν να στείλουν την ανθρωπότητα στον πυρηνικό όλεθρο για να διατηρήσουν την παντοκρατορία τους.

Θ.Ν.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s