Οι Μαρξιστές συζητάνε: Ημέρα της Νίκης, κατά του Ναζισμού και του Ιμπεριαλισμού, χθες και σήμερα

Η 9η Μαΐου 1945 σηματοδότησε την παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στο Βερολίνο. Η νίκη επί του ναζισμού δεν ήταν έργο του ρωσικού εθνικισμού, αλλά του προλεταριάτου της Σοβιετικής Ένωσης ενάντια στο μεγαλύτερο τέρας που δημιούργησε ποτέ ο ιμπεριαλισμός ενάντια στον κομμουνισμό. Η ήττα του Χίτλερ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη του παγκόσμιου προλεταριάτου μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων. 77 χρόνια μετά την πτώση του ναζισμού, ο δυτικός ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί ξανά τις ναζιστικές δυνάμεις εντός της Ουκρανίας ως αιχμή του δόρατος ενός από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς συνασπισμούς στην ιστορία εναντίον μιας και μόνο χώρας, ενός τεράστιου ιμπεριαλιστικού μετώπου ως μέρος των ευρύτερων πολεμικών του σχεδίων για να κυριαρχήσει στην Ευρασία μέσω της υποταγής της Ρωσίας.
Αυτό το φόρουμ που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου απευθύνεται σε ομάδες μαρξιστών από όλο τον κόσμο που βλέπουν την τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία σε αυτό το πλαίσιο και επομένως υποστηρίζουν:

• Το δικαίωμα της Ρωσίας στην αυτοάμυνα ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό και για την ήττα του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία 

• Το δικαίωμα του λαού του Ντονμπάς στις Δημοκρατίες του Ντόνεστκ και του Λουγκάνσκ να αντισταθεί στις ναζιστικές δυνάμεις που στάλθηκαν εναντίον τους από τους Μπαντερίτες του Κιεβου και τους ιμπεριαλιστές προστάτες τους 

• Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό που ήταν πάντα αχώριστοι . Η μέρα της οριστικής νίκης επί του ναζισμού θα είναι η μέρα που η ανθρωπότητα θα έχει καταφέρει να νικήσει ολοκληρωτικά τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό. 

Είναι μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την οικοδόμηση δεσμών μεταξύ ομάδων και ατόμων που επιθυμούν να οικοδομήσουν ένα γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα διεθνώς βασισμένο στις μαρξιστικές αρχές. 

Για να εγγραφείτε στο φόρουμ, στείλτε ένα email για να στείλετε ένα email στο emancipacaotrabalho@gmail.com ή στο ClassConscious@protonmail.com. Το πάνελ είναι ανοιχτό τόσο σε ομάδες όσο και σε άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν αλλά απαιτείται προηγούμενη εγγραφή. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του classconscious.org στο Facebook και θα ανέβει στο κανάλι του Κομμουνιστικού Συνδέσμου (Liga Communista) Βραζιλίας στο Youtube.

Liga Communista LCFI (Βραζιλία)

Συνεπείς Δημοκράτες LCFI (Μεγάλη Βρετανία) 

Tendencia Militante Bolchevique LCFI (Αργεντινή) 

KEΔ (Ελλάδα)

Ταξική Συνείδηση (Αυστραλία. ΗΠΑ) 

Partido Obrero Socialista (Κόστα Ρίκο) 

Κόμμα Σοσιαλιστικής Ενότητας (ΗΠΑ) 

Ομάδα Μπολσεβίκων (Νότια Κορέα) 

Σοσιαλιστικός Αγώνας (Μεγάλη Βρετανία) 

Fracao Trotskista (Βραζιλία) 

Partido Comunista do Trrabalhadores Brasileiros (Βραζιλία) 

Pommunist do Communist Brasileiro (Βραζιλία) 

και σύντροφοι: Fernado Ximenes (Ανατολικό Τιμόρ) 

Mohammad Basirul Haq Sinha (Μπαγκλαντές) Make Gimbel (ΗΠΑ)

https://facebook.com/events/s/marxists-speak-out-victory-day/563084881813734/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s