Ανακοίνωση για την Πορεία ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ, Σάββατο 15/01 Προπύλαια, 12:00′

ΚΕΔ: Ανακοίνωση για την Πορεία ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ 15/01

Η κρίση του κορωνοϊού είναι μία εμπόλεμη συνθήκη, ένας πρωτότυπος εμφύλιος πόλεμος. Όταν άρχισαν όλα, ήταν πολλά αυτά που μας παραξένευαν, όπως η ξαφνική αφαίρεση με ένα προεδρικό διάταγμα του δικαιώματός μας να διαδηλώνουμε και να συνερχόμαστε ελεύθερα. Όσο περνούσε όμως ο καιρός όλο και περισσότερα δεν βγάζαν νόημα. Το να κλεινόμαστε σπίτια μας για να σωθεί το ΕΣΥ, το «φταίνε όσοι διασπείρουν τον ιό», και τώρα το εγχείρημα μαζικής ενοχοποίησης σε βαθμό ηθικής εξόντωσης όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν, δεν συνέβαλαν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού αλλά στην κοινωνική καταστολή.

Στο επίπεδο του δημόσιου λόγου, ενώ σε άλλα ζητήματα κριτική μπορούσε να ασκηθεί, στα θέματα της υγείας ένα τεράστιο φάντασμα απλώθηκε πάνω στην κοινωνία μέσα από τα τηλεοπτικά και κυβερνητικά μέσα, οι «ψεκασμένοι». Το εγχείρημα των «ψεκασμένων» επέβαλε σιγή ιχθύος. Ο καθένας μας έγινε ύποπτος διασποράς τέτοιων ιδεών. Ξαφνικά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κουβεντιάζουν για αυτά τα θέματα. Οποιαδήποτε απομάκρυνση από την επίσημη γραμμή του ΣΚΑΪ και του Τσιόδρα ταυτίστηκε με τη συνομωσιολογία. Οι διπλανοί σας, οι φίλοι σας, οι σύντροφοί σας είναι όλοι αναξιόπιστοι και θα σας οδηγήσουν στον θάνατο. Εμάς θα ακούτε.

Το εγχείρημα του κορωνοϊού, λοιπόν, και ειδικότερα η συνθήκη έκτακτης ανάγκης οδήγησε στην εγκαθίδρυση μίας αστυνομοκρατίας στην καθημερινή μας ζωή. Αλλά πέραν αυτού, ο εχθρός επεδίωξε να μας αφαιρέσει ακόμα και τη δυνατότητα εκφοράς λόγου προσπαθώντας να τσακίσει ιδεολογικά και ηθικά ό,τι διαφοροποιείται -ακόμα και στο επίπεδο της αμφιβολίας- από τους εκπροσώπους του. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Εδώ δεν πρόκειται για κάποια συζήτηση, όπου όλοι έχουν λόγο. Όχι. Το στήσιμο της συζήτησης για τον κορωνοϊό ήταν και ένα αντιδημοκρατικό πραξικόπημα, του οποίου το περιεχόμενο του ήταν -πάνω κάτω- ότι οι φτωχοί που δεν ανήκουν στην ελίτ απαγορεύεται να έχουν γνώμη για τα ζητήματα δημόσιας υγείας, και όχι μόνο.

Στο σήμερα η αιχμή του δόρατος κωδικοποιείται μέσα από τη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα. Ένα μέτρο το οποίο ούτε πρόκειται να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού ούτε πρόκειται να μηδενίσει τους θανάτους. Η υποχρεωτικότητα, αντιθέτως, είναι ένα εγχείρημα μαζικής ενοχοποίησης του κόσμου και απεμπόλησης των ευθυνών οργάνωσης ενός συστήματος υγείας που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις πάγιες ανάγκες του. Τη στιγμή που θεσμοθετούνται υποχρεωτικότητες από έναν ναζιστή Υπουργό, αναβάλλουν χειρουργεία και δεν κάνουν τίποτα παραπάνω για τη στήριξη του συστήματος υγείας.

Οφείλουμε να αντισταθούμε στην περαιτέρω εμπέδωση αυτού του υγειονομικού απαρτχάιντ. Όσοι/-ες ακόμα υιοθετούν εξ αριστερών μία απολίτικη ανάλυση για τη συγκυρία, δεχόμενοι/-ες τον αφοπλισμό τους μέσα από τα «θα λογαριαστούμε μετά» και συναινώντας να συμμετέχουν στον κανιβαλισμό των ανεμβολίαστων, έχουν καταστήσει τους εαυτούς τους αριστερούς υποστηρικτές της πολιτικής του Μητσοτάκη.

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και το υγειονομικό απαρτχάιντ!

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s