Το Απαρτχάιντ είναι εδώ και η Αριστερά του «καθολικού» και του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάνει ότι δεν βλέπει

Κ. Μαραγκός για το Avantgarde

Η 13η Σεπτέμβρη είναι και επίσημα πλέον η ημερομηνία που το 30% του πληθυσμού μπαίνει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς -υγειονομικού- απαρτχάιντ. Μπορεί ο χαρακτηρισμός να ακούγεται βαρύς σε ορισμένους, όμως δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια θεσμοθετημένη πλέον συνθήκη διακρίσεων, περιορισμών και αυξημένης επιτήρησης του πληθυσμού που επέλεξε μέχρι τώρα να μην εμβολιαστεί.

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τον εμβολιασμό η κυβέρνηση μιλούσε αόριστα για κάποια προνόμια σε όσους εμβολιαστούν, όμως δεν ειπώθηκε τίποτα για τιμωρητικά μέτρα σε όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν. Στη συνέχεια και όσο η κυβέρνηση ένιωθε ότι μπορεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις, οι προτάσεις επ’ αυτού έπεφταν σωρηδόν στο τραπέζι. Αρχικά να περιορίζεται η είσοδος των μη εμβολιασμένων σε ορισμένους κλειστούς χώρους κυρίως διασκέδασης. Στη συνέχεια η μετακίνησή τους στα νησιά και πλέον σε άλλο νομό να γίνεται μόνο με ράπιντ τέστ και τέλος στη συζήτηση μπήκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ορισμένων κλάδων με ποινή την αναστολή εργασίας, καθώς και μέτρα καταναγκασμού στους υπόλοιπους, αφού για να διατηρήσει κανείς τη δουλειά του θα πρέπει με δικά του έξοδα να παρουσιάζει από ένα μέχρι δύο ράπιντ τέστ εβδομαδιαίως στο αφεντικό του ή στην υπηρεσία του, προκειμένου να μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής ή απόλυσης. Προσοχή εδώ. Όχι τεστ από δημόσιο φορέα. Αυτό έτσι κι αλλιώς έχει απαγορευτεί για τους μη εμβολιασμένους, επιτρέπεται ωστόσο μόνο στους συμπτωματικούς μη εμβολιασμένους. Αλλά ΟΥΤΕ αυτό μετράει στο χώρο εργασίας. Δεν έχει σημασία αν είναι αρνητικό και με τη βούλα του ΕΟΔΥ ή του κέντρου υγείας. Για να πας στη δουλειά σου χωρίς να κινδυνεύεις να φας 300 ευρώ πρόστιμο θα πρέπει να τα σκάσεις σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό έτσι για τιμωρία, για να καταλάβεις μια και καλή ότι βρίσκεσαι σε ειδικό καθεστώς. Αυτό από μόνο του πιστοποιεί ότι αυτό όπως και όλα τα μέτρα έχουν καθαρά χαρακτήρα πειθάρχησης και καταστολής και ουδεμία σχέση με μέτρα ελέγχου και περιορισμού της διασποράς.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προς το παρόν έχει εφαρμοστεί από τον Ιούλιο στην ΕΜΑΚ , στα μέσα Αυγούστου σε όσους εργάζονται στα γηροκομεία ή σε αντίστοιχες κλειστές δομές και από 1η Σεπτέμβρη σε όλους όσους εργάζονται στο τομέα της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, φαρμακοποιοί) του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Ήδη περισσότεροι από 8000 εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς έχουν χάσει τη δουλειά τους (μια δουλειά που δεν τους τη χάρισε κανένας, αλλά τη κερδίσανε με κόπους και αίμα) και το κυριότερο χωρίς να μπορούν να ξαναδουλέψουν παρά μόνο αν εμβολιαστούν.  Ο μη εμβολιασμός καθίσταται έτσι ποινικό αδίκημα, τόσο όσο αξίζει να τσαλαπατηθεί το κατά τα άλλα ιερό και συνταγματικά κατωχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία που για τους περισσότερους θνητούς ισούται με το δικαίωμα στη ζωή.

Η συγκεκριμένη αναστολή εργασίας δεν υπόκειται σε κανέναν προηγούμενο κανόνα. Είναι μια διοικητική πράξη χωρίς δικαίωμα απολογίας, αντίρρησης, αναστολής ή έφεσης, ένα ακόμα αντισυνταγματικό νομοθέτημα του που υπακούει μονάχα στις συνοπτικές διαδικασίες του Κράτους Εξαίρεσης. Η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει πριν αρχίσει στα βοθροκάναλα και στις νομοθεσίες έκτακτης ανάγκης όπου οι μη εμβολιασμένοι έχουν λοιδορηθεί και καταδικαστεί ως εγκληματικά στοιχεία, ανεύθυνοι, ατομιστές, βολεμένοι, αντικοινωνικά όντα, ψεκασμένοι και γενικώς επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και αξίζουν να βρεθούν εκτός κοινωνικής ζωής. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και όσων υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη πολιτική διακρίσεων που φτάνει μέχρι την απώλεια στο δικαίωμα στην εργασία δηλαδή και την καταδίκη του εξαιρούμενου στην πείνα και ενδεχομένως στη φυσική του εξόντωση, είναι προφανές και στον πλέον αδαή ότι δεν έχει καμία σχέση με την υγεία και την υπεράσπιση της ζωής. Είναι μια θανατοπολιτική που ασκείται με δόλο και κατ’ εξακολούθηση -συνέχεια της μέχρι τώρα κρατικής διαχείρισης της επιδημίας- και είναι άμεσα υπόλογη για ότι συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι περιττό αλλά ας το επαναλάβουμε ότι οι υποχρεωτικές ιατρικές πραξεις χωρίς τη συναίνεση του λήπτη αποτελεί παραβίαση του κώδικα της Νυρεμβέργης (1945), της Σύμβασης του Οβιέδο (1997), η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον ν. 2462/1997, της περσινής απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισμά της 2361 (2020) με τίτλο «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα», στο οποίο κάλεσε τα κράτη μέλη να «διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση για εμβολιασμό αν δεν το επιθυμεί», καθώς και της πρόσφατης (22/6/2021) απόφασης[1] που αναφέρει επί λέξει: «Εάν οι συνέπειες της άρνησης εμβολιασμού -συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων περιορισμών στην απόλαυση των ελευθεριών και του στιγματισμού- είναι τόσο σοβαρές ώστε να αφαιρεθεί το στοιχείο επιλογής για απόφαση, ο εμβολιασμός ουσιαστικά καθίσταται υποχρεωτικός. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση προστατευόμενων δικαιωμάτων ή / και να εισάγει διακρίσεις».

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν στους υγειονομικούς. Ήδη στο στόχαστρο βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Το ρετάλι της Φώφης ζητάει ήδη τον υποχρεωτικό τους εμβολιασμό παίζοντας το ρόλο του λαγού σε μια μάλλον προειλημμένη απόφαση. Άλλωστε το παιχνίδι της υποχρεωτικότητας δεν είναι μια ελληνική πατέντα παρόλο που το Μαξίμου βρίκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοκοσμικών κυβερνήσεων που σπεύδουν να την εφαρμόσουν όπου προλάβουν.  Ο Μπάιντεν αποφάσιστε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και όσων εργάζονται σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το δημόσιο. Μια απόφαση που αφορά τα 2/3 του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ.  Είναι ζήτημα ημερών άντε βδομάδων τα συνεταιράκια τους να ακολουθήσουν.

Πριν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός καθίσταται καταναγκαστικός με τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους να υποχρεώνονται σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους (αυτοί προφανώς μπορούν να μεταδίδουν νόμιμα και χωρίς καμία επιτήρηση) σε απανωτά ράπιντ τεστ πληρωμένα από τις τσέπες τους αφού πρώτα αποκλείονται δια νόμου από τις δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται από το δημόσιο. Το μέτρο αυτό ισοδυναμεί με μια εφάπαξ μείωση του μισθού από 40 μέχρι 80 ευρώ το μήνα συν 60 ευρώ το pcr σε περίπτωση θετικού ράπιντ. Όμως το σημαντικότερο είναι ο αποκλεισμός αυτός καθεαυτός. Σήμερα από τα τέστ, αύριο και από τις δομές περίθαλψης. Ήδη το θέμα αυτό έχει τεθεί ποικιλοτρόπως ακόμα και ως «παλλαϊκό» αίτημα κατά «των φιλοτομαριστών αντιεμβολιαστών που θα έπρεπε εξαιτίας της άρνησής τους να αποκλειστούν από το σύστημα υγείας σε περίπτωση που νοσήσουν από τον Κόβιντ».  Αλλά και γενικότερα ανοίγει πλέον ο δρόμος για πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περιθαλψη υπό όρους και μόνο εφόσον ο ασφαλισμένος συμμορφώνεται με τις εκάστοτε υγειονομικές υποδείξεις. Γιατί να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας πχ οι εξαρτημένοι από ουσίες, αλκοόλ, τσιγάρα κοκ;  Ή αυτοί που σε ένα αυτοκινητιστικό οδηγούσαν πάνω από το όριο  ταχύτητας ή παραβίασαν ένα σηματοδότη; Ή οι εργάτες που δεν φόραγαν κράνος ή τα κατάλληλα παπούτσια σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος;  Ή γιατί οι οροθετικοί που δεν φρόντισαν να μην κολλήσουν HIV  να δικαιούνται πρόσβαση σε δωρεάν θεραπείες; «Τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι»; Αυτό ακριβώς ψήνεται αυτή την ώρα με τα πληρωμένα τεστ. Κι όμως υπάρχουν αριστεροί που δίνουν τα ρέστα τους στα social κάνοντας επίδειξη κανιβαλλισμού και μισανθρωπισμού, σε τέτοιο βαθμό που η διαπόμπευση των οροθετικών ιερόδουλων από τον Λοβέρδο το 2012[2] μοιάζει με αθώο πταίσμα. Όσα δε φέρνει ο καιρός, φέρνει ο κορωνοϊός!

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης ψυχαγωγίας- Εντός Αυγούστου ανακοινώσεις | ΣΚΑΪ

Ιδού ο εσωτερικός εχθρός

Ο μη εμβολιασμένος έχει πάρει τη θέση του ασυμπτωματικού φορέα που διασπείρει τον ιό και το θάνατο. Πάνω σ’ αυτή την απάτη τα πρωτοκοσμικά κράτη έχουν στήσει το αφήγημα που ξεκίνησε με τα λοκνταουν και το κυνήγι των ασυμπτωματικών και των απείθαρχων και σήμερα κλιμακώνεται στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και στο κυνήγι των ανεμβολίαστων. Ο εσωτερικός εχθρός έχει εφευρεθεί.

Ο εμβολιασμός παρουσιάστηκε πριν από 10 μήνες ως επιχείρηση ελευθερίας. Υποτίθεται με τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού σε συνδυασμό με τους νοσήσαντες θα επιτυγχανόταν η ανοσία της αγέλης και η κοινωνία θα επέστρεφε στην «κανονικότητα». Σήμερα η επιχείρηση ελευθερίας κατέληξε σε ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών. Καμία ανοσία της αγέλης δεν έχει επιτευχθεί[3]. Τα εμβόλια έχουν μικρή διάρκεια και ύστερα από 6 μήνες η αποτελεσματικότητά τους πέφτει στο 30%. Οι ευπαθείς ομάδες εξ αρχής δεν φαίνεται να αποκτούν τα αναγκαία αντισώματα (βλ. ανασοκατασταλμένοι), ενώ οι παρενέργειες μέχρι και τα θανατηφόρα περιστατικά (σχεδόν ένα στα 12000)[4] έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο όπως και η απροσδόκητη αύξηση των ορφανών «ξαφνικών» θανάτων σε ηλικίες που κάθε άλλο παρά είναι αναμενόμενοι[5]. Επιπροσθέτως οι εμβολιασμένοι ακόμα και αν νοσούν ελαφρύτερα συνεχίζουν να μεταδίδουν ανενόχλητοι τον ιό αφού δεν υποχρεώνονται σε κανένα τακτικό έλεγχο, ακόμα κι αν για αυτούς ο έλεγχος συνεχίζεται να παρέχεται δωρεάν έτσι ώστε να εμπεδώνεται ο διαχωρισμός και ότι τα δικαιώματα θα τα διατηρούν μόνο όσοι συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις.  Άρα για ποια ανοσία μιλάμε;

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο κανιβαλισμός και η στοχοποίηση των μη εμβολιασμένων δεν έχει κανένα υγειονομικό χαρακτήρα. Είναι ένα πολιτικό εργαλείο της άρχουσας τάξης και του κράτους, ανάλογο με τη στοχοποίηση, τους περιορισμούς και τις διακρίσεις που έχουν υποβληθεί ιστορικά πληθυσμοί με βάση το χρώμα τους, το θρήσκευμά τους, την εθνότητά τους, τη φυλή τους, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή τις πολιτικές τους ιδέες. Οι κοινωνίες που θεσμοθετούν τέτοια μέτρα είναι ρατσιστικές ανεξάρτητα από το λόγο που επικαλούνται για να λάβουν αυτούς του είδους τα «έκτακτα μέτρα». Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που το κράτος εξαίρεσης επιβάλλεται για υγειονομικούς λόγους παρόλο που και οι ναζί στις βρωμερές θεωρίες τους της ευγονικής επικαλούντο λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας με στόχο «τη βελτίωση της γενετικής ποιότητας του πληθυσμού για την προάσπιση των συμφερόντων και της καθαρότητας της Αρίας φυλής». Τι ευγενικός σκοπός ε;

Επιτροπή-κορωνοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι σε γήπεδα (vid) | ΣΚΑΪ

«Αντικοινωνική πράξη» ο μη εμβολιασμός;

Όχι μόνο στο κυβερνητικό αφήγημα αλλά και για την αριστερά της καραντίνας και της Big farma, ο εμβολιασμός θεωρήθηκε ως ύψιστη στάση κοινωνικής αλληλεγγύης. Όσοι δεν έσπευσαν να τρυπηθούν κατηγορήθηκαν ως φιλοτομαριστές ατομιστές που κρύβονται πίσω από την ανοσία της αγέλης χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας. Πάνω σε αυτό το παιδαριώδες αξίωμα στήθηκε όλη η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της αριστεράς που έθεσε στον εαυτό της το ύψιστο καθήκον… του ξεπλύματος της κυβερνητικής απάτης.

Από που και ως που ο μη εμβολιασμός αποτελεί αντικοινωνική πράξη, ενώ ο εμβολιασμός πράξη αλτρουϊσμού; Επειδή το λέει η επιτροπή των ειδικών και οι δαπίτες της τρόφιμοι των φαρμακευτικών; Ή γιατί το λέει ο Άρης Χ/στεφάνου και κάτι αποκαΐδια του πεθαμενατζίδικου μαρξισμού της Παντείου; Στην πραγματικότητα όσοι έσπευσαν να εμβολιαστούν το έκαναν κυρίως για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και καλώς έκαναν αν έτσι νομίζουν και πολλοί επίσης κάτω από τον εκβιασμό της απόλυσης, ή έστω για να μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοδιαθέτει το σώμα του και να προστατεύει την υγεία του όπως θέλει και να το υποβάλει ελεύθερα σε οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση, ακόμα και να γίνεται πειραματόζωο. Αλλά μην μας το παρουσιάζουν ορισμένοι όλο αυτό και ως πράξη αλτρουισμού; Ε δεν είναι, που να χτυπιέστε κάτω σαν χταπόδια. Συννενοηθήκαμε;

Ακόμα και αν ένα εμβόλιο πραγματικά διακόπτει την αλυσίδα μετάδοσης (αποστειρωτικό), κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τα γνωστά αντι-Κόβιντ εμβόλια, αυτοί που θα πλήρωναν το τίμημα της άρνησής τους θα ήταν οι μη εμβολιασμένοι που ενώ κατηγορούνται ως φιλοτομαριστές στην πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο μονάχα τη δική τους ζωή και κανενός αλλουνού, για να τελειώνουμε επιτέλους με τις αμπελοφιλοσοφίες της κακιάς ώρας που ξεστομίζουν σαν κουρδισμένα παπαγαλάκια διάφοροι ηλίθιοι μέσα από την αριστερά μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές και ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης.  Τώρα οι ίδιοι μπορούν να πιστεύουν ότι προσφέρουν στην ανθρωπότητα, αλλά αυτό δεν πρόκειται να μας απασχολήσει περαιτέρω.

Τι έχει απομείνει από όλες αυτές τις αρλούμπες; Ότι όποιος έχει εμβολιαστεί, για την ακρίβεια όποιος έχει εμβολιαστεί το τελευταίο 6μηνο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσει ελαφρύτερα από έναν ανεμβολίαστο. Που βρίσκεται λοιπόν η αντικοινωνική συμπεριφορά του ανεμβολίαστου και πρέπει να τιμωρηθεί με απόλυση ή με εξοβελισμό από την κοινωνική ζωή;  Γιατί η αριστερά συνεχίζει να κάνει πλάτες σε αυτή την ελεεινή τρισάθλια και κανιβαλική προπαγάνδα; Από ηλιθιότητα, από συντηρητισμό, από συμφέρον, από καθεστωτισμό;  Ότι κι αν είναι «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στραμμένος με καλές προθέσεις» προειδοποιούσαν λόγιοι και στοχαστές μαζί και ένας παλιός επαναστάτης. Αλλά είναι και ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Όλα σ’ αυτή τη ζωή έχουν ένα τέλος.

Ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό - Διευκολύνσεις και προνόμια για τους εμβολιασμένους | 28/06/2021 - YouTube

«Συμβάλλουν στο μπούκωμα του ΕΣΥ»

Το τελευταίο καταφύγιο των απολογητών της κυβέρνησης είναι να επαναλαμβάνουν το τελευταίο εμετικό της επιχείρημα. «Οι ανεμβολίαστοι δεν κάνουν μόνο κακό στον εαυτό τους, αλλά καταλαμβάνουν θέσεις νοσηλείας ή ΜΕΘ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη». Αλήθεια; Και πόσες είναι αυτές οι θέσεις; Πέρσι στο μαξ της έξαρσης στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 800 ασθενείς με Κόβιντ. Είναι γεγονός ότι οι ΜΕΘ είχαν φουλάρει και σίγουρα έμενε κόσμος από άλλα περιστατικά έξω από τις ΜΕΘ. Αλλά γιατί συνέβη αυτό; Μήπως γιατί το σύνολο των διαθέσιμων ΜΕΘ είναι μόλις 1000; Αν ήταν 2000 μήπως δεν θα είχαν φουλάρει ποτέ; Μήπως από το να ενοχοποιείται ο κόσμος που ασθενεί ακόμα και αν αμέλησε την υγεία του, καλύτερα το κράτος να φρόντιζε να έχει 1000 ΜΕΘ παραπάνω; Μια ΜΕΘ αξίζει 60000 ευρώ. Ίσως χωρίς προμήθειες στους μπατζανάκηδες των γνωστών οικογενειών να κοστίζει και τα μισά. Άντε γιατί με τα κοστολόγια των οπαδών της σχολής του Σικάγου η υπομονή έχει και τα όριά της, αλλά ακόμα περισσότερο η υπομονή στην ηλιθιότητα του αριστερού Κλινέξ. Λοιπόν, σουμάροντας: 1000 ΜΕΘ να κόστιζαν το πολύ 50 εκ. και πολλά είναι. Γιατί δεν τις έφτιαξαν; Αυτό είναι το εγκλημα των εγλημάτων για το οποίο δεν ευθύνονται οι άτυχοι συμπολίτες μας που βρέθηκαν με κορωνοϊό, αλλά αποκλειστικά η κυβέρνηση του Μητοστάκη και οι εντεταλμένη επιτροπή των ειδικών που εισηγείται μέτρα περιορισμού και απαγορεύσεων αλλά δεν εισηγείται περισσότερες ΜΕΘ, αν ας πούμε εκεί κρίνεται η μάχη.

Αυτό που δεν αναρρωτιούνται οι αριστεροί των εμβολίων και της δήθεν κοινωνικής υπευθυνότητας, είναι το που μπορεί να οδηγηθούν ακολουθώντας τη λογική της απόδοσης ευθυνών στους ξενιστές ενός ιού του αναπνευστικού όπως κάνει η κυβέρνηση. Αν ο ξενιστής ευθύνεται για τους θανάτους με/από κορωνοϊό ή για το κόκκινο στις ΜΕΘ, τότε αύριο θα ευθύνεται για οποιαδήποτε ασθένεια που μπορεί να οφείλεται σε «καταχρήσεις», σε «απρόσεχτη συμπεριφορά», σε «κακή διατροφή» σε «επικίνδυνες εκθέσεις», ακόμα και στον «άσωτο τρόπο ζωής». Αντιλαμβάνεστε κύριοι κοινωνικοϋπεύθυνοι ότι το βαρέλι της ατομικής ευθύνης δεν έχει πάτο;

Αντιλαμβάνεστε ότι όποιος έχει ανάγκη νοσηλείας δεν πιάνει τη θέση κάποιου άλλου όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι κανίβαλοι της αστικής αντεπανάστασης, αλλά αυτή τη θέση τη δικαιούνται όλοι χωρίς καμία διάκριση; Αν εφαρμόσουμε αυτή την αρχή στην περίπτωση του κορωνοϊού γιατί να μην την εφαρμόσουμε γενικά σε κάθε ασθένεια; Ας πούμε ένας καπνιστής με καρκίνο στον πνεύμονα μήπως δεν πιάνει τη θέση ενός άλλου καρκινοπαθούς που δεν έβαλε ποτέ τσιγάρο στο στόμα του; Μήπως τελικά κάθε ασθενής δεν πρέπει να αναλάβει το κόστος των «επιλογών» του; Τι το θέλουμε το κράτος πρόνοιας κυρίες και κύριοι; Γιατί να πληρώνουμε όλους αυτούς τους «ατομιστάς» που αρρωσταίνουν και γεμίζουν τας εθνικάς μας κλίνας; Ε τι λέτε σύντροφοι και συντρόφισσες του κορωνοιού και της πανδημίας; Καλά δεν τα λέει ο Πλεύρης, ο Μόσιαλος και ο Άδωνης; «Τα μονοκλωνικά μόνο στους ευάλωτους εμβολιασμένους. Οι αντιεμβολιαστές έκαναν τις επιλογές τους» [6] , λέει με απύθμενο θράσος ο Μόσιαλος. Μήπως εσείς λέτε κάτι διαφορετικό; Ε δεν τους αξίζει τέτοια τιμωρία; Ο αποκλεισμός εμφανίζεται εδώ με το πρόσχημα της έλλειψης. Δεν έχουμε ΜΕΘ, δεν έχουμε μονοκλωνικά. Λες και η Ελλάδα βρίσκεται σε κάποιο εμπάργκο όπως το Ιράν ή η Κούβα. Λες και δεν έχει τους πόρους για ακόμα 1000 ΜΕΘ. Οπότε κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω. Η αριστερά της ευθύνης έχει χωνέψει όλα τα βρωμερά νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα για τις περιττές κοινωνικές δαπάνες που για τη Σχολή του Σικάγου αποτελούν μόνο σπατάλες και τροχοπέδη της υγειούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Πέρσι το κριτήριο για να μπει κάποιος στη ΜΕΘ ήταν η ηλικία και η πιθανότητα να επιβιώσει. Τώρα για τα μονοκλωνικά το κριτήριο έγινε το αν έχεις κάνει ή όχι το εμβόλιο. Μια απόφαση όχι του γιατρού που εκείνη την ώρα πρέπει να αποφασίσει αλλά του Μόσιαλου και του Πλεύρη που νομοθετούν ποιός δικαιούται περίθαλψης και ποιός όχι. Υπάρχει αριστερή/ός που ετοιμάζεται να πάρει θέση σε ένα τέτοιο δίλλημα; Υπάρχει αριστερή/ος που θα ανεχτεί να του θέτουν τέτοια διλλήματα και να κάθεται να τα συζητάει αντί να τους αρχίσει στις κλωτσιές;

Ξεκινά η αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους

«Ατομική ευθύνη» μια ακόμα αθλιότητα της φιλελέδικης προπαγάΝΔας

Κάθε άνθρωπος προφανώς αν δεν είναι ψυχικά διαταραγμένος, φροντίζει για την υγεία του όσο μπορεί και όσο του επιτρέπει το καθεστώς πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας. Αν έχει και λεφτά προφανώς πληρώνει και για το κάτι τοις παραπάνω. Αυτό το γνωρίζουν οι παρικούντες στα Β.Π. και στις κυριλέ συνοικίες της παραλιακής. Αυτό το κάνει για τον εαυτό του όμως και για τους οικίους του. Το να πλένει κανείς τα δόντια του δυο φορές τη μέρα ή ακόμα καλύτερα μετά από κάθε γεύμα δεν το κάνει για τη δημόσια αλλά για την ατομική του υγιεινή. Τι θα πούμε τώρα; Ότι όσοι δεν πλένουν τα δόντια τους δεν θα δικαιούνται οδοντιατρική περίθαλψη (ή και τίποτα αφού από τα δόντια μπορεί κανείς να πάθει ακόμα και μυοκαρδίτιδα); Μια τέτοια προσέγγιση έχει σχέση με τη δημόσια υγεία ή με τον υγειονομικό έλεγχο προς αλλώτριους σκοπούς;

Η δημόσια υγεία δεν αφορά αυτό. Αφορά την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δωρεάν και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους.  Ακριβώς αυτό που εδώ και μια 20ετία οι πολιτικές περικοπών των δαπανών για την υγεία διαρκώς περιορίζουν.  Η δημόσια υγεία δεν αφορά κανένα καθήκον μην αρρωσταίνουμε για να μην επιβαρύνουμε τις δομές δημόσιας υγείας. Αυτό είναι μια αρλούμπα της κυβέρνησης του Πλεύρη, του Άδωνη και του Βορίδη. Είναι η φιλοσοφία της Σχολής του Σικάγου, είναι το Α και το Ω μιας νεοφιλελεύθερης αντιδραστικής πολιτικής στο τομέα της υγείας που θέλει να ιδιωτικοποιήσει ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ και να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε έναν επενδυτικό παράδεισο των σαπισμένων κεφαλαίων που ψάχνουν απεγνωσμένα νέες περιοχες αποδόσεων πριν καταντήσουν κουρελόχαρτα.

Κι όμως υπάρχουν αριστεροί  που παριστάνουν και τους ειδήμονες του μαρξισμού που περιφέρουν τα σαρκία τους παπαγαλίζοντας τα νεοφιλελέδικα σκουπίδια σαν το απόσταγμα της κοινωνικής ευθύνης. Βρε δεν πάτε καλύτερα για κανένα παγωμένο ντουζ που θα μας κάνετε και μαθήματα κοινωνικής υπευθυνότητας από αυτά που ήδη μας έχουν κάνει οι πορδές του Σκάι και όλων των βοθροκάναλων μαζί από το πρωί ως τα μεσάνυχτα; Εσάς περιμέναμε να ακούσουμε τα παραμυθάκια της «κοινωνικής ευθύνης»; Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να τα ξεπλένετε και να αναλαμβάνετε το θλιβερό ρόλο να τα μεταλαμπαδεύσετε στον κόσμο της αριστεράς που εξαιτίας σας έχει μείνει αποσβολωμένος μπροστά στα ανήκουστα που συμβαίνουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.  

Μ.Βορίδης σε ανεμβολίαστους: Αναστολή εργασίας χωρίς μισθό για το «καλό» σας!

Γιαλαντζί λοκ-ντάουν; Υπονόμευση του εμβολιασμού;

Και το χειρότερο που κάνουν όλοι αυτοί οι τρισάθλιοι αριστεροί δικηγορίσκοι της κυβέρνησης είναι ότι την αφήνουν στο απυρόβλητο, αφού την κατηγορούν όχι για την εγκληματική της πολιτική που δεν είναι μόνο ότι δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας, αλλά κυρίως ότι ενοχοποιεί τον κόσμο για τα δικά της αίσχη και έτσι η κουβέντα δεν είναι τελικά η κυβέρνηση αλλά ο κόσμος που δεν τηρεί ευλαβικά τα γελοία μέτρα της κυβέρνησης: Πέρσι το λοκντάουν και φέτος τους εμβολιασμούς. Και τι μας λέει αυτή η αριστερά; Ότι η κυβέρνηση έκανε γιαλαντζί λοκντάουν αντί να τα κλείσει όλα και ότι φέτος αντί να κάνει καθολικούς μαζικούς και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς (εδώ ο καθένας χρησιμοποιεί τα δικά του κοσμητικά επίθετα αλλά η ουσία είναι η ίδια) υπονομεύει τον εμβολιασμό. Πρόκειται για αριστερή παράκρουση χωρίς προηγούμενο. Για να δικαιολογήσει αυτή η αριστερα την συνθηκολόγησή της με την κυβέρνηση επιδίδεται σε λογικές ακροβασίες καθιστώντας τον εαυτό της εντελώς καταγέλαστο.

Τα αιτήματά τους πλέον δεν είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά η ακόμα αυστηρότερη εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση και που δήθεν η ίδια δεν τα εφαρμόζει πιστά. (ε ναι αφού η υποχρεωτικότητα δεν θεσμοθετήθηκε για τους μπάτσους, τους δικαστές και τους παπάδες. Αλλά αν θεσμοθετηθεί τι θα λέτε;) Αυτές τις ανοησίες λένε τώρα και με τον εμβολιασμό. Δήθεν η κυβέρνηση με τα αντιφατικά της μηνύματα καθυστερεί τον μαζικό και καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Άντε λοιπόν σαϊνια προστρέξτε να αναλάβετε εσείς το μέγιστο καθήκον. Για την ακρίβεια καταταχθείτε στο δίκαιο αγώνα για μαζικό και καθολικό εμβολιασμό. Ο ομολογούμενος σκοπός είναι κοινός. Αποκαλύψτε απλά τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Διώξτε τους υπουργούς που καθυστερούν τον μαζικό εμβολιασμό και συμμαχείστε με τους υπόλοιπους που τον θέλουν. Ήδη κάποιοι από αυτή την αριστερά τραβώντας τη λογική αυτή ως την τελική της συνέπεια ζητάνε υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους [7] [8] [9] [10]. Η απόλυτη κατάντια μιας αριστεράς που έχει χώσει για τα καλά το κεφάλι της στο βούρκο για να το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται.

«Ναι, αλλά για την πανδημία τι λέτε;»

Αυτοί που τελευταία εμφανίζονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την αριστερά χωρίς να κάνουν εκπτώσεις ούτε στις απολύσεις, έχουν και το θράσος να παρουσιάζουν τις τοξικές τους απόψεις και ως γνήσιες αντικαπιταλιστικές εγκαλώντας μάλιστα την αριστερά του «καθολικού εμβολιασμού» για ανακολουθία. Στο τελευταίο θα συμφωνήσουμε εν μέρη μαζί τους. Όντως ποιά είναι η διαφορά του καθολικού από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό; Στην πραγματικότητα καμία. Αν είναι κανείς υπέρ του καθολικού τότε το υποχρεωτικό είναι μια απλή λεπτομέρεια.

Το αίτημα για μαζικούς εμβολιασμούς θα είχε ένα νοήμα αν η κυβέρνηση έκρυβε τα εμβόλια. Όσοι έχουν σώας τας φρένας γνωρίζουν ότι μπορούν να εμβολιαστούν όποτε το θελήσουν ακόμα και την ίδια μέρα. Δεν χρειάζεται καν να κλείσεις ραντεβού. Πας σε ένα οποιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο και μέσα σε λίγα λεπτά το ‘χεις κάνει. Δεν υπάρχουν πουθενά ουρές[11]. Το μόνο που λειτουργεί σε αυτή τη χώρα είναι το σύστημα εμβολιασμών. Σε ποιόν λοιπόν απευθύνεται αυτή η αριστερά όταν απαιτεί μαζικούς ή καθολικούς εμβολιασμούς; Το απαιτεί από την κυβέρνηση; Εδώ γελάνε και οι κότες. Στα φυλλάδιά της αυτή η αριστερά αυτοπαραμυθιάζεται ότι δήθεν η κυβέρνηση σαμποτάρει τον εμβολιασμό, δήθεν για να μην συγκρουστεί με τους ψεκασμένους που είναι οπαδοί της μπλε πολυκατοικίας, με την εκκλησία κλπ.  Παραμύθια της χαλιμάς. Η κυβέρνηση με όλα τα μέσα νυχθημερόν προπαγανδίζει υπέρ του εμβολιασμού και δεν μασάει τα λόγια της όταν μιλάει για τους «ψεκασμένους αντιεμβολιαστές». Πραγματικά, βλέπουν ειδήσεις όλοι αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση για υπονόμευση του εμβολιασμού ή απλά τους βολεύει να της καταλογίζουν την πρόθεση απλά για να παριστάνουν οι ίδιοι τους γνήσιους υποστηρικτές του εμβολιασμού; Στην προπαγάνδα τους δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα. «Αρνητές, ανορθολογιστές, σκοταδιστές, ακροδεξιοί ταλιμπάν, παρτάκηδες, φιλοτομαριστές, ψεκασμένοι, ατομιστές, ανεύθυνοι», ότι λέει η κυβέρνηση το επαναλαμβάνει η αριστερά των λοκντάουν και των εμβολίων σε χρόνο dt.

Η αντίδραση αυτής της αριστεράς στην υποχρεωτικότητα είναι ανάλογη της αντίδρασής της στα λοκντάουν. Στην πράξη καμία. Διαφωνούν μόνο στις παράπλευρες απώλειες. Στην περίοδο των λοκντάουν διαφωνούσαν με την απαγόρευση των διαδηλώσεων λες και είναι δυνατόν να συμφωνείς στον περιορισμό των κινήσεων και του «συγχρωτισμού» αλλά να είσαι υπέρ των διαδηλώσεων. Ο λόγος που η κυβέρνηση επέβαλε με τόση ευκολία τον περιορισμό των διαδηλώσεων και όχι μόνο, ήταν η αποδοχή από την αριστερά του κυρίαρχου αφηγήματος. (θανατηφόρος κορωνοιός, όλοι θα πεθάνουν, δεν υπάρχει θεραπεία, μόνη ελπίδα ο περιορισμός της μετάδοσης). Πουθενά δεν αμφισβήτησε το κυρίαρχο παζλ. Ούτε καν μπήκε στο κόπο. Το κατάπιε όλο αμάσητο κάνοντας μια πρωτοφανή επίδειξη της μωρίας της για να μην πούμε του καθεστωτισμού της.

Και έρχονται τώρα και κουνάνε το δάκτυλο «εκτός από την κυβέρνηση υπάρχει και η πανδημία». Σοβαρά; Εσείς τι λέτε δηλαδή για την «πανδημία» πέρα από το να επαναλαμβάνετε αυτά που ακούσατε από τον Σκαι; Λέτε κάτι άλλο; Γιατί αυτά που λέει ο Σκαι τα έχουμε ήδη ακούσει από αυτόν. Το να τα διαβάζουμε και από σας μόνο θλίψη μας προκαλεί αλλά και οργή ταυτόχρονα.

Και τι συμβαίνει με την «πανδημία» που το ξερετε εσείς, αλλά η αριστερά που δείχνει το κράτος δήθεν αποφεύγει να ασχοληθεί;

Μάλιστα λοιπόν, 25 άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά κατά μ.ο. τον Αύγουστο και άλλοι 40 τον Σεπτέμβρη, αν και τα κρούσματα από 3200 τον Αύγουστο έχουν πέσει στα 2200 τον Σεπτέμβρη. Ακόμα κι όταν στις 14/9 έσπασαν όλα τα ρεκόρ με 330 χιλ τεστ λόγω της υποχρεωτικότητάς τους, τα «κρούσματα» παρέμειναν κολλημένα στα 2800 με το ποσοστό θετικότητας να πέφτει από το 3% κάτω από το 1%. (αυτό δεν κολλάει καθόλου με την υστερία της υπερμεταδοτικότητας της Δ, ούτε καν μεταξύ των ανεμβολίαστων). Πράγματι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 380 άνθρωποι, ωστόσο οι ΜΕΘ δεν έχουν φουλάρει και κανείς προς το παρόν δεν μένει απ’ έξω. Επίσης 2500 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κόβιντ. Αυτή είναι η καταγραμμένη επίσημη πραγματικότητα που μας μεταφέρουν εναγωνίως οι αριστεροί μας για να φέρουν στα συγκαλά της την αριστερά που βλέπει μόνο την κυβέρνηση. Και ρωτάνε με ύφος; «Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Λέτε κάτι πειστικό ή μόνο λόγια του αέρα για μαζικούς εμβολιασμούς υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν;» Οπότε για να τα βάλεις με την κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να απαιτήσεις από αυτήν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αυτό θα σου δώσει το ηθικό πλεονέκτημα να μιλήσεις και για όλα τα άλλα αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα  ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει πραγματικά στον καθολικό εμβολιασμό. Μόνο έτσι θα την πάρουν όλοι χαμπάρι για την θανατοπολιτική της.  Μαθήματα τακτικής για το καταχητικό.

Και τι καταλογίζει λοιπόν αυτή η αριστερά στην κυβέρνηση; Ότι θέλει νεκρούς; Ή ότι της προκύπτουν στο βαθμό που δεν τολμά να συγκρουστεί με τους ψεκασμένους αρνητές, με την εκκλησία μένοντας ταυτόχρονα προσκολλημένη στα ατομικά δικαιώματα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το συλλογικό συμφέρον; Ποιός είναι τελικά ο σκοπός της κυβέρνησης κύριοι του υποχρεωτικού και καθολικού εμβολιασμού;  Μα προφανώς της προκύπτουν. Αφού δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο με τα αντιφατικά της μηνύματα, αφού δεν τα βάζει με τους ψέκες και με την εκκλησία και όλους τους ανορθολογιστές, αφού δεν σπάει τις πατέντες για να εμβολιαστεί ταυτόχρονα όλος ο πλανήτης κλπ κλπ. Α και γιατί θέλει να υπάρχουν αντιεμβολιαστές για να κάνει απολύσεις και έτσι να διαλύσει το ΕΣΥ και να μπάσει τους ιδιώτες από το παράθυρο. Εκεί εξαντλείται όλη η ευφυΐα αυτής της αριστεράς.

Όλο αυτό αυτό το νοητικό κατασκεύασμα της κακιάς ώρας βεβαίως βασίζεται σε μια σειρά από λάθος παραδοχές, τις οποίες σημειώνουμε εν τάχει:

 1. Ο Covid-19 δεν απειλεί όλον τον πληθυσμό, αλλά λιγότερο από το 5% των διαπιστωμένων κρουσμάτων που θα χρειαστούν ιατρική βοήθεια και λιγότεροι από 1% που ενδεχομένως θα χρειαστεί ΜΕΘ. Αυτό μάλιστα συμβαίνει γιατί συνειδητά στα πρωτόκολλα δεν προτείνεται καμία θεραπεία για τις επιπτώσεις του Κόβιντ με αποτέλεσμα το μοναδικό θεραπευτικό πρωτόκολλο το «μείνετε στο σπίτι με ντεπόν» για ένα 5% μπορεί να σημαίνει πνευμονία την 5η μέρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί με την αγωγή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό το 5% που χρειάζεται ιατρική βοήθεια την αναζητάει όταν ήδη οι επιπτώσεις του Κόβιντ έχουν προχωρήσει (πνευμονία, θρομβώσεις και άλλες επιπλοκές οι οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εγκαίρως και όχι όταν πλέον έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά). Τότε οι ασθενείς αυτοί οι περισσότεροι εκ των οποίων με επιβαρημένη υγεία ή σε προχωρημένη ηλικία με πεσμένο ούτως ή αλλως ανοσοποιητικό αναζητούν απεγνωσμένη βοήθεια στα νοσοκομεία και ίσως σε μηχανική υποστήριξη ή ακόμα χειρότερα στις ΜΕΘ.
 2. Ερώτημα στην αριστερά των υποχρεωτικών εμβολίων και του σκληρού λοκντάουν. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε για τις ομάδες που πραγματικά κινδυνεύουν από τις επιπλοκές του Κόβιντ, πέρα από το να ζητάτε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός ή να μαντρώνεται, όποτε το διατάξει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, στα σπίτια του;  Γιατί επικεντρώνεστε με τόση μανία στο κυνήγι του ξενιστή και δεν ζητάτε το σύστημα υγείας να επικεντρωθεί στις ευάλωτες ομάδες; Αυτό δεν θα ήταν πιο οικονομικό αλλά κυρίως πιο αποτελεσματικό για να μειωθεί η θνησιμότητα που προκαλεί κατά 99% σε αυτές τις ομάδες και όχι γενικώς σε όλον τον πληθυσμό;
 3. Αναπαράγετε τον μύθο του καθολικού εμβολιασμού σαν να είναι το κλειδί για να τελειώνουμε με τον Κόβιντ. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί χώρες με πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν επιτυγχάνουν το τείχος ανοσίας ενώ οι καμπύλες διασποράς και θνησιμότητας παραμένουν ανάλογες των γειτονικών τους χωρών που τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν πολύ χαμηλά;
 4. Γιατί η Ελλάδα με εμβολιασμένο το 60% του πληθυσμού της (70% στον ενήλικο) εμφανίζει τόσο μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας; Πως είναι δυνατόν με 2500 κρούσματα και χωρίς φουλαρισμένες τις ΜΕΘ να έχουμε 40 θανάτους καθημερινά (1/60), την ώρα που η Μ. Βρετανία με 30000 κρούσματα εδώ και 2 μήνες έχει 100 θανάτους τη μέρα (1/300); Και μην ψάξετε την αιτία στο ποσοστό εμβολιασμού. Στην Ελλάδα είναι 60% και στην Αγγλία 68%. Αυτό δεν δικαιολογεί μια θνησιμότητα 5 φορες μεγαλύτερη. Πώς εξηγείτε ότι στη Ρουμανία με διπλάσιο πληθυσμό από μας τα κρούσματα είναι κάτω από 2000, ο μ.ο. του Σεπτέμβρη στους 30 θανάτους ημερησίως αλλά το ποσοστό εμβολιασμού καθηλωμένο στο 27%. Έχετε κάποια απάντηση επ αυτού; Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα αλλά τα αφήνουμε για όποτε σταματήσετε να κάνετε επίδειξη παπαγαλίας από το Σκαι και σκύψετε σοβαρά πάνω στα στοιχεία.
 5. Είσαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν θεραπείες για τις οποίες στις ανακοινώσεις και στα άρθρα σας δεν βγάζετε τσιμουδιά μπας και χαλάσει η αναπαραγωγή του κυρίαρχου θανατηφόρου αφηγήματος που μόνο με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αντιμετωπίζεται; Για τα μονοκλωνικά αντισώματα έχετε ακούσει κάτι; Ξέρετε ότι μια θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων κόστους 800 ευρώ σώζει ακόμα και ανθρώπους στην κατάσταση του αρχιεπισκόπου; Ότι γίνεται πραγματική ανάσταση σε όσους βρίσκονται μισό βήμα πριν τη ΜΕΘ; Γιατί δεν ζητάτε μαζικά και καθολικά μονοκλωνικά; Μήπως γιατί κοστίζουν; Όχι βέβαια. Μια μέρα στη ΜΕΘ κοστίζει 800 ευρώ και 15 μέρες 12000 ευρώ δηλαδή όσο 15 θεραπείες με μονοκλωνικά. Στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους επίσημα 14000. Άπαντες γνωρίζουν ότι το νούμερο αυτό δεν αφορά θανάτους από κορωνοιό αλλά με κορωνοιό. (ας μην ανοίξουμε τώρα τη συζήτηση περί υποκείμενων νοσημάτων ούτε για τη μέση ηλικία θανάτου με κορωνοιό που είναι όσο σχεδόν και το προσδόκιμο). Αλλά για να μην μπαίνουνε σε αντιπαραθέσεις στατιστικής καταγραφής, πόσο θα κόστιζε σε αυτούς τους ανθρώπους μια προσπάθεια να σωθούν έστω οι μισοί με μια θεραπεία μονοκλωνικών; 12 εκ ευρώ!!! Δεκάδες φορές λιγότερα από όσο κοστίζει η παραμονή τους στις ΜΕΘ. Κι όμως η κυβέρνηση των λοκντάουν και των εμβολίων τους άφησε να χαθούν. Έχετε να μας πείτε κάτι επί της συγκεκριμένης θανατοπολιτικής ή βγάζετε και εδώ το σκασμό μπας και χαλάσει το παραμυθάκι της κυβέρνησης;
 6. Και συνεχίζουμε για τις πιθανές θεραπείες. Έχετε ασχοληθεί με το τι συνέβη από τον Μάη και μετά στην Ινδία; Θυμάστε τότε που όλοι προεξοφλούσαν τον όλεθρο όταν στις 10 Μάη η Ινδία κατέγραφε 400 χιλ κρούσματα ημερησίως και 40000 θανάτους[12]. Έχετε ακουστά τι συνέβη απότομα σχεδόν σε ένα μήνα; Τα κρούσματα έπεσαν στις 35χιλ (-90%) και οι θάνατοι στους 300 (-95%). Σαν να λέμε στην Ελλάδα 300 κρούσματα με 2 θανάτους. Που οφείλεται αυτή η πτώση; Μήπως στους καθολικούς εμβολιασμούς για τους οποίους κλαίγεται όλη η αριστερά; ΟΧΙ. Στην Ινδία ο πλήρης εμβολιασμός βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο 12,5% και όταν η πτώση των κρουσμάτων ήταν ήδη στα 40000 στο 6%. Κανένας εμβολιασμός δεν έσωσε την Ινδία. Η Ινδία σώθηκε από την ιβερμεκτίνη[13]. Αν εσείς ξέρετε κάποιον άλλον λόγο να μας τον πείτε. Αλήθεια γιατί τα επίσημα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν προτείνουν πουθενά την ιβερμεκτίνη ως ένα από τα φτηνά και χωρίς πατέντα φάρμακα που θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες ή και χιλιάδες ζωές; Γιατί απαγορεύεται  ρητώς μεσα στα επίσημα θεραπευτικά πρωτόκολλα η χρήση αντιβίωσης για την αντιμετώπιση της άτυπης πνευμονίας που προκαλεί ο Κόβιντ19; Μήπως αυτή η πνευμονία είναι διαφορετική από τις άλλες; Έχετε ποτέ ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα ή μιλάτε μόνο με την παραδοχή των δεδομένων που σας δίνουν οι «ειδικοί»;             
 7. Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες ή τις βάζουμε σε μια ζυγαριά με τους καταγραμμένους θανάτους και λέμε ότι αξίζει το κόστος; Πόσοι είναι οι θάνατοι από τα εμβόλια και τι ηλικιακές ομάδες αφορούν; Επιτρέπεται να θέτουμε το ερώτημα ή είμαστε ψεκασμένοι; Γιατί στην Ελλάδα δεν καταγράφονται πουθενά οι παρενέργειες; Σύμφωνα με έρευνες σε χώρες του εξωτερικού φαίνεται ότι ανά 12000 εμβόλια έχουμε ένα θάνατο. Πόσοι άραγε στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή σε ηλικίες που ο Κόβιντ μάλλον δεν θα τους προκαλούσε κανένα πρόβλημα; Γιατί θεωρούμε ότι το κόστος όφελος από ένα πειραματικό εμβόλιο το οποίο λειτουργεί ως προληπτικό φάρμακο είναι το ίδιο σε όλες τις ηλικίες; Γιατί αν στις ηλικίες κάτω των 50 το κόστος (που δεν το έχουμε δει ακόμα σε όλη του την έκταση) είναι μεγαλύτερο από το όφελος γιατί να προκρίνονται υποχρεωτικοί ή έστω «καθολικοί» εμβολιασμοί; Ας είναι τουλάχιστον μια πρόταση για τους άνω των 50 [14]. Από πού κι ως που ο καθολικός εμβολιασμός για τον οποίο η αριστερά σκίζει τα ιμάτιά της θεωρείται τόσο σημαντικός για την ανάσχεση της επιδημίας; Γιατί δηλαδή κάποιος άνθρωπος να πρέπει να υποχρεωθεί σε εμβολιασμό όταν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι δεν θα έχει κανένα όφελος παρά μόνο πιθανές παρενέργειες;
 8. Σε μια ασθένεια που σε βάθος χρόνου και όχι την ίδια στιγμή κινδυνεύει το 1% του πληθυσμού, και καταλήγει χωρίς θεραπείες το 0,2 ή το 0,3% των «κρουσμάτων» γιατί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος καταπολέμησης της επιδημίας είναι το λοκντάουν και τώρα οι εμβολιασμοί; Δεν θα ήταν προτιμότερο, οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο να πέσουν όλοι οι πόροι, οι έρευνες και η προστασία στις ευάλωτες ομάδες; Τι νόημα έχει όλη αυτή η δήθεν πανστρατειά περιορισμού της διασποράς; Μπας και δεν φτάσει ο κορωνοιός στον ευάλωτο; Μα αφού φτάνει ακόμα και τώρα. Δεν θα ήταν λογικό να εμβολιαστούν κυρίως οι ευάλωτοι μπας και νοσήσουν πιο ελαφριά και ταυτόχρονα να υπάρχουν όταν νοσήσουν και θεραπείες (ιβερμεκτίνη, αντιβιωτικά, μονοκλωνικά και οτιδήποτε άλλο προσφέρει η επιστήμη σε αυτή τη μάχη); Από ότι φαίνεται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα ο κίνδυνος αφορά κάπου στις 15-20 χιλιάδες άνθρωποι σε ετήσια βάση. Γιατί δεν επικεντρώνεται το σύστημα υγείας σε αυτούς; Να υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα φάρμακα. Δεν θα κόστιζε όλη αυτή η προσπάθεια περισσότερο από 50 εκ. Δεν το έχουν σκεφτεί; Είναι τόσο ηλίθιοι;  Γιατί προτιμούν να κυρήξουν κατάσταση εκτάκτου αναγκης, με κόστος 20 δις που θα το πληρώσουμε με αίμα αφού κατέληξε στις τσέπες των γνωστών αρπακτικών; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, και όχι να ψάχνουμε λύσεις πάνω στα δεδομένα που μας σερβίρουν οι ντιλεράδες της big farma που τυχαίνει να είναι ταυτόχρονα και εμπνευστές των μνημονίων και όλων των μέτρων εγκλεισμού και υγειονομικής τρομοκρατίας.
Αποκάλυψη Πλέυρη: υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά-Ήθελαν να γλιτώσουν αναστολή | ΣΚΑΪ

Θέλουν νεκρούς;

Ναι θέλουν νεκρούς. Γιατί χωρίς νεκρούς το αφήγημα θα ήταν τζούφιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Δεν είναι ο κορωνοϊός που σκοτώνει αλλά αυτοί που διαχειρίζονται την επιχείρηση σοκ και δέος με αφορμή την επιδημία του Κόβιντ 19. Ο ιός αυτός καθεαυτός και υπάρχει και έχει θύματα. Όμως ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν υποπολλαπλάσιος αν ανάμεσα στο ντεπόν και τη ΜΕΘ υπήρχε ένα στοιχειώδες ιατρικό πρωτόκολλο που θα αντιμετώπιζε ειδικά στους ασθενείς με κακή πρόγνωση τις επιπλοκές από την πρώτη μέρα και όχι να περιμένουν πότε θα το γυρίσει σε πνευμονία ή πότε θα έρθουν οι απανωτές θρομβώσεις και η πολυοργανική ανεπάρκεια. Από τη στιγμή που είναι γνωστό το προφίλ των ευάλωτων στον Κόβιντ 19 η θνησιμότητα θα μπορούσε να περιοριστεί κάτω από το 0,1% και τότε να συζητάγαμε πραγματικά για μια ακόμα γρίπη.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν όσοι βάλλουν αυτή τη στιγμή κατά των ανεμβολίαστων και θεωρούν ότι τους αξίζει η απόλυση και ο εξοβελισμός τους από την κοινωνική ζωή… τέτοια καθάρματα που είναι θα τους άξιζε μια τέτοια τύχη ε; (παριστάνετε και τους κομμουνιστές τρομάρα σας).

Πόσοι άνθρωποι από αυτούς τους 14000 στην Ελλάδα και τα 4 εκ παγκοσμίως θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν λάμβαναν ιατρική και φαρμακευτική αγωγή από την πρώτη μέρα και όχι μετά την 7η;  Θα απαιτήσουν μια ανεξάρτητη έρευνα επ αυτού ή εμπιστεύονται τη Σχολή του Σικάγου στο χώρο της υγείας και τους ειδικούς της ΔΑΠ ΝΔΦΚ; Προφανώς δεν θα μπορούσαν να σωθούν και οι 14000. Ένα μέρος από αυτούς δυστυχώς ήταν κομμάτι της αναμενόμενης θνησιμότητας. Δυστυχώς συντρόφισες και σύντροφοι υπάρχει αναμενόμενη θνησιμότητα. Ρωτήστε και τον Τσιόδρα, τον Φάουτζι, τον Βασιλακόπουλο, τον Σύψα και τον Μόσιαλο, ακόμα και τον Γεροτζιάφα. Ένας νέος ιός ακόμα και με φαρμακευτική αγωγή θα επιταχύνει την αναμενόμενη θνησιμότητα, ειδικά στις γερασμένες πρωτοκοσμικές κοινωνίες. Αλλά σίγουρα θα ήταν πολύ μικρότερη από τις 14000.

Τα λοκντάουν, τα εξοδόχαρτα, οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και τώρα οι αναστολές εργασίας, τα υποχρεωτικά τιμωρητικά ράπιντ, το υγειονομικό απαρτχάιντ δεν θα σώσουν τους ευάλωτους. Το αντίθετο θα συμβεί εξαιτίας του νοσηρού κλίματος μισανθρωπισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, όταν οι πραγματικά ευάλωτοι θα βλέπουν τους στενούς τους συγγενείς να διασύρονται και να χάνουν τις δουλειές τους ως ψέκες, ανορθολογιστές, τομάρια κοκ να εξευτελίζονται και έτσι να μην μπορούν να βοηθήσουν τη μάνα και τον πατέρα τους που θα βρεθούν αβοήθητοι όταν θα τους έχουν ανάγκη. Πόσους θανάτους θα προκαλέσει το υγειονομικό απαρτχάιντ, οι περιορισμοί στις ελευθερίες στο 30% του πληθυσμού που δυσπιστεί στα εμβόλια, όταν τα  εμπόδια πρόσβασής τους στο σύστημα υγείας συνεχώς πολλαπλασιάζονται; Όταν θα μείνουν χωρίς κανένα εισόδημα και το χειρότερο χωρίς να μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά; Μήπως εκεί οι δείκτες θνησιμότητας θα εκτιναχθούν; Καλά να πάθουν; Αυτό μας λένε κάποιοι, ακόμα και μέσα από τις γραμμές της αριστεράς;

Τι ακριβώς καταλογίζει αυτή η αριστερά στην κυβέρνηση; Ότι δεν κυνηγάει όσο θα έπρεπε τους «ψεκασμένους»; Σε τι ακριβώς συνίσταται η θανατοπολιτική της κυβέρνησης; Ότι δεν έχει απλά πολλές ΜΕΘ; Αυτό κύριοι είναι πταίσμα. Είναι απλή αμέλεια. Το ουσιώδες έγκλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι στέλνει τον κόσμο στις ΜΕΘ ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει. Τον στέλνει ξέροντας ότι στις ΜΕΘ οι πιθανότητες  είναι έτσι κι αλλιώς 50-50, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ο ιός πριν από τη ΜΕΘ. Αλλά όχι. Ο ιός πρέπει να είναι τρομακτικός. Πρέπει να φανεί άτρωτος, αόρατος, ανίκητος, ούτως ώστε ο εγκλεισμός, το λοκνταουν, οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, το κυνήγι των ασυμπτωματικών, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το κυνήγι των μη εμβολιασμένων να φαίνεται η μόνη ελπίδα. Και τότε αντί για γιατρούς, νοσηλευτές, πρωτοβάθμια υγεία και νοσοκομεία να χρειάζονται μπάτσοι και πιστοποιητικά που να επιτηρούν τον πληθυσμό. Αυτό κύριοι είναι το έγκλημα της κυβέρνησης και όλων των πρωτοκοσμικών κυβερνήσεων της αυτοκρατορίας της οποίας έχετε καταντήσει οι πιο θλιβεροί απολογητές της.  «Τα μέτρα ανοίγματος που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση μιλούν για πρόσβαση στους εμβολιασμένους με έλεγχο πιστοποιητικού από την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι από κάποιον υγειονομικό που έχει την αρμοδιότητα αυτήν» μας λέει ένα σχήμα των ΕΑΑΚ ονόματι resistencia. Ακόμα πιο πίσω και από την ΠΟΕΔΗΝ. Από το δεν δείχνουμε πιστοποιητικά ο αγώνας «κλιμακώνεται» στο τα δείχνουμε μόνο σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Απίστευτη λοβοτομή. Η πειθαρχημένη «ριζοσπαστική» αριστερά στις σχολές δίνει τα διαπιστευτήριά της στην υγειονομική επιτήρηση χωρίς καν να σκεφτεί ότι βρίσκεται ήδη στο ίδιο μήκος κύματος με το κυρίαρχο αφήγημα και τις λύσεις του. Και πώς αλλιώς άλλωστε: «…είναι αρκετά σημαντικό να υπάρξει σωστή και ουσιαστική ενημέρωση για την σημασία του καθολικού εμβολιασμού καθώς αποτελεί ενα ιδαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας…». Μπα. Και ποιος σκέφτεστε να αναλάβει το καθήκον;

Ηλίας Μόσιαλος: Από θαυμαστής της Ισραηλινής Teva, στα Ellinika Hoaxes...

Δεν είναι απλώς αναστολές εργασίας, είναι Απαρτχάιντ

Για την αριστερά και τους συνδικαλιστές το τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους αντιμετωπίζεται σαν ένα πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα, με βαθύτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της υγείας. ΛΑΘΟΣ. Αυτό είναι μια στάση υπεκφυγής. Εδώ δεν έχουμε απλώς κάποιες απολύσεις ως παράπλευρης απώλειας ενός άλλου σχεδίου. Οι απολυμένοι δεν είναι απλώς απολυμένοι που μπορούν έστω να βρουν μια άλλη δουλειά και που για ένα διάστημα δικαιούνται και κάποιο επίδομα ανεργίας. Εδώ απολύονται και δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού δουλειά. Απολύονται στιγματισμένοι, λοιδορούμενοι. Χάνουν κάθε δικαίωμα να βρουν δουλειά οπουδήποτε. Απαγορεύεται δια νόμου να βρουν δουλειά. Πρέπει να εξοβελιστούν, να πεινάσουν. Αυτό η αριστερά κάνει ότι δεν το βλέπει. Και δεν το βλέπει γιατί οι απολυμένοι ήθελαν και τα έπαθαν. Υιοθετεί την κυβερνητική εκδοχή, απλώς διαφωνεί στην ποινή. Για αυτό και οι συνδικαλιστές της συμφοράς πρότειναν να μεταφερθούν τα μιάσματα σε άλλα πόστα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το κοινό. Να τους κρύψουμε δηλαδή. Ένοχοι αλλά να μην τους τιμωρήσουμε τόσο αυστηρά. Άλλωστε η αριστερά ζητάει από την κυβέρνηση να αναλάβει η ίδια το καθήκον της συμμόρφωσης αυτών των απείθαρχων συναδέλφων. Όπως και οι αξιαγάπητοι φοιτητές των ΕΑΑΚ: «…είναι αρκετά σημαντικό να υπάρξει σωστή και ουσιαστική ενημέρωση για την σημασία του καθολικού εμβολιασμού καθώς αποτελεί ένα ιδαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας…»

Είναι προφανές ότι με τόσες ενοχές το ζήτημα αιχμής αυτή τη στιγμή που είναι η άνευ όρων υπεράσπιση των απολυμένων μπαίνει σε 6η μοίρα. «Είμαστε ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» αλλά δεν θα κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δακτυλάκι επ αυτού. Γιατί πολύ απλά η αριστερά αυτού του είδους δεν βλέπει πουθενά το πογκρόμ, δεν βλέπει ότι αυτό είναι η εγκαθίδρυση ενός κοινωνικού απαρτχάιντ με υγειονομικό πρόσχημα. Δεν βλέπουν ότι πλέον το 1/3 του πληθυσμού διαβιεί σε ειδικό καθεστώς και υπό την απειλή γενικής αναστολής. Κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όλα συνεχίζονται όπως παλιά. Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία όπως στα 90s. Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεται των υποχρεώσεών της και αφήνει την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πογκρόμ και να εγκαθιδρύσει απρόσκοπτη το νέο καθεστώς.  Γι’ αυτό και αρνείται να μιλήσει για Απαρτχάιντ, συνεχίζοντας την κριτική της κυβέρνησης στα επιμέρους, στα τριτεύοντα αλλά ποτέ στον πυρήνα της πολιτικής της. Μια κυβέρνηση που δεν χάνει ευκαιρία πάνω στην υποβάθμιση των ανεμβολίαστων, ως απλών υπηκόων σε καθεστώς εξαίρεσης, να εμπεδώσει στους εμβολιασμένους ένα αίσθημα επιπλέον δικαιωμάτων ένα είδος προνομιακής μεταχείρισης ως αντάλλαγμα της συμμόρφωσής τους με το κυρίαρχο αφήγημα. Πάνω σε αυτή τη βάση θα επιχειρήσει να διευρύνει ή να επανασυστήσει τον εθνικό κορμό αποσπώντας την κοινωνική συναίνεση στις επιλογές του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας. Επιλογές που αυτή τη φορά θα είναι συντριπτικές για τον ταξικό συσχετισμό για μια μεγάλη ιστορική περίοδο.  Προφανώς για την αριστερά της καραντίνας και του «ορθού λόγου» όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο καθολικός εμβολιασμός.


Σημειώσεις

[1] Covid passes or certificates: protection of fundamental rights and legal implications

[2] https://www.documentonews.gr/article/otan-o-stoxopoihmenos-loberdos-diapompeye-gynaikes-mhtera-orothetikhs-ta-xwnei-ston-prwhn-ypoyrgo-toy-pasok/

[3] Κόλαση κρουσμάτων στο Ισραήλ – καταρρέει το τείχος ανοσίας, https://www.newsbreak.gr/kosmos/249435/kolasi-kroysmaton-sto-israil-katarreei-to-teichos-anosias/

[4] Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance και δίνει στη δημοσιότητα το vaccineimpact.com που αφορούν τις 27 χώρες της ΕΕ, ο αριθμός των θανάτων που έχουν δηλωθεί μετά από εμβολιασμό με ένα από τα τέσσερα εμβόλια μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2021 ανερχόταν στους 20.595 (σε σύνολο 240 εκ εμβολιασμένων), ο αριθμός των παρενεργειών στις 1.960.607, οι μισές από τις οποίες είναι σοβαρές (οι 968.870). Πηγή

[5] Αιφνίδιος θάνατος 15χρονου παιδιού από το χωριό Μαντέικα της Αρκαδίας 3 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πριν από τον εμβολιασμό του. https://www.zougla.gr/greece/article/me-pfizer-ixe-emvoliasti-o-15xronos-pou-vre8ikes-nekros-stin-tripoli

[6] https://www.sofokleousin.gr/mosialos-monoklonika-gia-ton-koronoio-mono-gia-tous-emvoliasmenou

[7] https://commune.org.gr/ergatiko-dikaioma-i-arnisi-tou-emvoliasmou/

[8] https://commune.org.gr/ektos-apo-tin-kyvernisi-yparchei-kai-i-pandimia-i-giati-toso-i-kyvernisi-oso-kai-i-aristera-aporriptoun-ton-katholiko-ypochreotiko-emvoliasmo/

[9] https://kokkini.org/2021/09/14/σημείωμα-της-σύνταξης-φύλλο-12ο/

[10] https://www.anasyntaxi.gr/index.php/mainmenu-2/128-announcements-koanasyntaxi/1327-2021-09-06-mazikos-ypoxrewtikos-emboliasmos

[11] https://www.ethnos.gr/ellada/173942_koronoios-adeia-emboliastika-kentra-kai-oyres-gia-rapid-test-sta-diagnostika

[12] Κορωνοϊός: Εφιάλτης στην Ινδία – Γεμάτα τα νοσοκομεία, χιλιάδες νεκροί, https://www.megatv.com/2021/04/22/koronoios-efialtis-stin-india-gemata-ta-nosokomeia-xiliades-nekroi/

[13] https://www.thedesertreview.com/opinion/columnists/indias-ivermectin-blackout—part-iii-the-lesson-of-kerala/article_ccecb97e-044e-11ec-9112-2b31ae87887a.html

[14] https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ioannidis-gia-gunaikes-kai-atoma-kato-ton-50-eton-den-tha-dialega-embolio-astrazeneca—kampanaki-gia-ton-arithmo-ton-thanaton/

12 responses to “Το Απαρτχάιντ είναι εδώ και η Αριστερά του «καθολικού» και του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάνει ότι δεν βλέπει

 1. Φοβερό κείμενο, δεν άφησε ούτε μία πτυχή στο σκοτάδι. Μπήκαμε στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας πλέον, η εξουσία καθορίζει τι συνιστά πρόβλημα, μέσα από τον φόβο και την προπαγάνδα δημιουργεί την εικονική πραγματικότητα που συνιστά και καθεστώς εξαίρεσης και ύστερα ως σωτήρας επιβάλλει τη λύση, συνεπικουρούμενη από πρόθυμους λοβοτομημένους υπηκόους. Η γυμνή ζωή έχει αναγορευτεί σε αυταπόδεικτη αξία και οποιαδήποτε άλλη άποψη τίθεται εκτός πλαισίου συζήτησης σαν βλασφημία. Υπάρχει μόνο ό,τι προβάλλεται συντριπτικά από τα όργανα προπαγάνδας, μέχρι να εδραιωθεί στη συλλογική συνείδηση ως αναντίρρητη πραγματικότητα με ισχύ φυσικού νόμου. Γι’ αυτό η αριστερά μιλάει ακόμα για τείχος ανοσίας, αν και έχει καταρριφθεί αυτή η έννοια από την ίδια την επιστήμη που επικαλούνται. Δεν έχει καμία σημασία πλέον τι ισχύει και τι έχει ανακοινωθεί επίσημα. Σημασία έχει το τι θέλουν να ισχύει για να προχωρήσουν τις πολιτικές τους.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Με μια τέτοια αριστερά αναρωτιόμαστε γιατί το κίνημα στη Δύση μέτρα ΜΟΝΟ ήττες τις τελευταιες δεκαετίες; Φάνηκε άλλωστε πόσο εύκολα πέρασε η κατάργηση του οκταωρου. Η ΟΕΝΓΕ ακούει; Σταθειτε σύντροφοι ορθιοι όσο αντέξουμε NO PASARAN

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Όταν οι διασωληνωσεις γίνονται από άσχετες ειδικότητες, είναι λογικό να πολλαπλασιάζεται η θνησιμότητα στις ΜΕΘ. Προφανώς οι «ειδικοί» δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες λεπτομέρειες. https://m.902.gr/eidisi/ygeia/271370/giatroi-allon-eidikotiton-kaloyntai-na-mathoyn-na-kanoyn-diasolinoseis

  Μου αρέσει!

 4. Είμαι ασθενής Κόβιντ σε ανάρωση κατ οίκον, 6η μέρα μετά την νοσηλεία μου με βαριά πνευμονία για 11 μέρες στο Νοσ. Αγ. Ανδρέας Πατρών. Πάντα μετά την 7η μέρα κι εγώ…Όποιος προσέρχεται νωρίτερα θετικός αλλά χωρίς σοβαρή πνευμονία ή άλλες επιπλοκές, διώχνεται με φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να είναι και μόνο το DEPON με ευχές και οδηγίες ανάρωσης στο σπίτι. Η πλειοψηφία επιστρέφει μετα από μερικές μέρες σε πολύ χειρότερη κατάσταση για να γίνει εισαγωγή. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ όλο το άρθρο σε όλες τις πτυχές και επιμέρους αναλύσεις και ειδικά στο ζήτημα της γραμμής για το συνγκ/νο θέμα αλλά και την γενικότερη στάση της εγχώριας Αριστεράς, από την κεντοδεξιά του Τσίπρα έως την εξωκοινοβουλευτική επαναστατική, μαρξιστική, κλπ,κλπ που υπηρέτησα οργανωμένος για 5 χρόνια ως το 2019, η οποία μόνο αηδία μου προκαλεί πλέον κι αποστροφή! Ότι καλύτερο έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα. Εξαιρετική πολιτική ανάλυση απολύτως τεκμηριωμένη. Έτσι έχουν τα πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε ενδεχομένως, είναι το ράψιμο του αστεριού στο στο ρούχο και κατόπιν ο εκτοπισμός σε γκέτο….Ντροπή και όνειδος, η ιστορία τα καταγράφει όλα, άθλιοι!

  Μου αρέσει!

 5. Σύντροφε Peppa περαστικά και να πάνε όλα καλά. Τα λόγια σου μας δίνουν κουράγιο. Να ‘σαι καλά.

  Μου αρέσει!

 6. Μπράβο! Αντιεξουσιαστής στα 42 σήμερα, σε πορείες / καταλήψεις κτλ ήδη απ’τα 14. Τρομακτική κοινωνική σήψη! Με την συντριπτική πλειοψηφία της αριστεράς να έχει όχι απλώς συνθηκολογήσει, αλλά να έχει γίνει και βασιλικότερη του βασιλέως, έρχονται πάρα, πάρα πολύ δύσκολα χρόνια για όλους μας. Στα…’θετικά’, αν μπορεί να τολμήσει να το πει κανείς έτσι βέβαια…θα ξεχωρίσει μια κι έξω η ήρα απ΄το στάχυ, το ποιοι συμπλέουνε με τους τεχνοκράτες / καπιταλιστές και το ποιοι στέκονται ανένδοτοι στους ταξικούς αγώνες και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πίσω ρουφιάνοι – εμπρός σύντροφοι!

  Μου αρέσει!

 7. Ζούμε πέτρινα χρόνια! Αλλά ναι… όσοι και όσες κρατηθούν όρθιοι απέναντι στη λέλαπα, θα είναι και η μαγιά του κινήματος στη νέα συνθήκη.

  Μου αρέσει!

 8. 1) Η βασική διαφορά μεταξύ του καθολικού και του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι οι αναστολές εργασίας. Ο καθολικός εμβολιασμός είναι μία (εσφαλμένη) προτροπή . Προτροπή !! Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι επιβολή ΠΟΙΝΗΣ σε κάθε αρνητή. Η προτροπή διαφέρει από την επιβολή ποινής. Υπάρχει σαφής διαφορά. Μην τα μπερδεύουμε.
  2) Η αριστερά στη Γαλλία αντίθετα με την αριστερά στην Ελλάδα κινητοποιείται εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού . Το ΠΡΙΝ δημοσιεύει άρθρο για τη Γαλλία ( που μάλλον έρχεται σε αντίθεση με την θλιβερή στάση του ΝΑΡ στην Ελλάδα)
  https://prin.gr/2021/09/macron-certificat/?fbclid=IwAR2OXrAPiKstfUaHy5dRTOtrRGlm4uBs3H3rNj_Wgyo18Mp-aVldOkDojIM
  Ο Μελανσόν και το ΝPA έχουν σηκώσει νομίζω αρκετά το θέμα . Το ίδιο νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύντομα και στην Ελλάδα. Η αριστερά μπορεί να ξεκολλήσει. Οσο περνάει ο χρόνος και απομυθοποιείται η δήθεν αποτελεσματικότητα του εμβολίου τόσο θα αυξάνονται οι αντιδράσεις απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η αριστερά καθυστερημένα θα ανεβάσει τους τόνους και τις αντιδράσεις. Θα δούμε.

  Μου αρέσει!

 9. Ακόμα ένα εξαιρετικό άρθρο, σφραγίδας Μαραγκού, στην υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών, που ωστόσο θα ειχε πιο σοβαρή απήχηση σε δυτικές κοινωνίες..
  Σε όρους ελληνικής πραγματικότητας, με πτωχευμενη δηλαδή χωρα και ασκουμενη πολιτική μπανανιας, φαντάζει μάλλον απίθανο ο τρυπημενος (!) να ευεργετηθει με εστω ενα μεροκάματο εξαθλίωσης και πείνας. Πολύ περισσότερο να γίνει μέλος ενός κανιβαλικου εθνικού κορμού..
  Ωστόσο, περισσότερο φαντάζει σαν ενα τυπικο κίνημα δυτικού identification individualism (a social theory favoring freedom of action for individuals over collective or state control) για εκείνους που διαθέτουν κάποιο έστω εξασφαλισμενο εισόδημα η βρίσκονται σε δικαιολογημενη ανεργία..
  Δε θα αντικρουσω οτιδήποτε αφορα την ιδιαιτέρα έντονη κριτική που ασκείται στην λοιπη ‘τρυπημενη’ αριστερά, περα απ την υποτιθέμενη πρόθεση της για μποϊκοτάζ του καθε λογής ταξικου κινήματος και που φέρνει σαν αποτέλεσμα την οποία τρέχουσα ήττα η μας φέρνει αντιμετωπους με εξαιρετικά δυσμενείς συσχετισμους. Αυτό, απλά, δεν είναι Μαραγκος!
  Να με συμπαθάτε αν τυχόν δεν αντιλαμβάνομαι σωστά την κατάσταση στη χώρα και κρίνω με άλλα κριτήρια!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s