Παύλος Φύσσας. Παρών!

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται!

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον φασίστα Ρουπακιά ήρθε η στιγμή της κορύφωσης της αυτονόμησης της Χρυσής  Αυγής από τη μπλε πολυκατοικία, εν μέσω μνημονιακής περιόδου και κατάρρευσης της εκλογικής επιρροής της ΝΔ. Η ΧΑ πίστεψε ότι είχε φτάσει η ώρα της. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αναβάθμισε την τακτική των δολοφονικών επιθέσεων, σηκώνοντας τον πήχη υψηλότερα από εκεί που ο συσχετισμός της το επέτρεπε. Οι πρωτοβουλίες των ναζί κατά βάση τσακίστηκαν στο δρόμο από το αντιφασιστικό κίνημα, αποψιλώνοντας τις συμμορίες της από οπουδήποτε επιχειρούσαν να σηκώσουν κεφάλι. Ταυτόχρονα, παρότι τα ναζιστικά οικόσιτα βρίσκονταν για χρόνια υπό την προστασία της δεξιάς, δεν τους επιτράπηκε η δυνατότητα να γίνουν οι εκπρόσωποι της συντήρησης στην Ελλάδα. Για αυτό και σύρθηκαν στα δικαστήρια, εν τέλει με καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες τους έριξαν στα μαλακά.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η ΧΑ είναι πλέον μία ξεδοντιασμένη και άχρηστη για το σύστημα οργάνωση. Οι ύστατες προσπάθειες της ΧΑ να επανέλθει στα μακεδονικά συλλαλητήρια πήγε κι αυτή άπατη, με τον μηχανισμό της να μην μπορεί να συνέλθει την ίδια ώρα που οι συστημικοί χρηματοδότες και σπόνσορες δεν έδειχναν πλέον καμία διάθεση να επενδύσουν οτιδήποτε στο κουφάρι του Μιχαλολιάκου. Ο αντιφασισμός έχει νόημα μόνο ως επίκαιρος αγώνας ενάντια στους φορείς που δρομολογούν την κοινωνική αντίδραση στο σήμερα.

Υπό αυτό το πρίσμα οι πανηγυρισμοί για την καταδίκη τους στο Εφετείο περισσότερο εμφάνισαν τις αυταπάτες για κάποιο δήθεν δημοκρατικό τόξο που έβαλε στη θέση του, το νεοναζιστικό μόρφωμα, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν το κράτος υπό το πρόσχημα του κορωνοϊού εφαρμόζει ήδη εκτεταμένους εγκλεισμούς, περιορισμούς της κυκλοφορίας, πρόστιμα και μια σειρά απανωτών νέων νομοθετημάτων περιορισμού / απαγορεύσεων, των διαδηλώσεων, των απεργιών, του πανεπιστημιακού ακόμα και του οικιακού ασύλου κλπ.

Ακριβώς για αυτό, κανένα κοινό σημείο και καμιά σύμπτωση δεν μπορεί να υπάρχει στο στόχο του τσακίσματος των φασιστών με το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Ο θεσμικός αντιφασισμός αρχίζει και τελειώνει στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων, ξέροντας ότι κάθε καταδίκη ενός φασίστα από το κράτος θα συνοδευτεί λίαν συντόμως από πολλαπλάσιες καταδίκες αριστερών και άλλων αγωνιστών για ψιλού πήδημα. Η καταδίκη 19 τούρκων αγωνιστών-ριών φέτος το καλοκαίρι με συνοπτικές διαδικασίες  σε 30 χρόνια έκαστος-η, όπως και οι συνεχιζόμενες κατά εκατοντάδες συλλήψεις με βαριές ποινές και τα βασανιστήρια συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ, ήρθαν να ξεδιαλύνουν κάθε παρεξήγηση περί του δημοκρατικού τόξου μέσα στο οποίο ξεπλένονται οι κρατικοί σπόνσορες και λοιποί χρηματοδότες της κάθε ΧΑ. 

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ένας άνθρωπος του δικού μας ταξικού  στρατοπέδου. Ένας καλλιτέχνης με ξεκάθαρη αντιφασιστική, αντιρατσιστική τοποθέτηση, κήρυκας της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Αυτό το πλήρωσε με το ίδιο του το αίμα. Ο Παύλος Φύσσας πλέον ανήκει στην ιστορία του κινήματος, δίπλα σε όλους και όλες που έδωσαν τη ζωή τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Οι εκδηλώσεις μνήμης δεν είναι ένα μνημόσυνο αλλά μια προειδοποίηση προς όλους τους σχετικούς παραλήπτες. Από τους φασίστες που τώρα επιχειρούν να εμφανιστούν περιφερόμενοι μέσα σε συγκεντρώσεις της εναλλακτικής δεξιάς για τα εμβόλια. Μέχρι το ίδιο το κράτος που δεν ξέχασε να τους καταδικάσει όσο χρειάζεται για να βρίσκονται ελεύθεροι σε 3-4 χρονάκια.  

Η υπουργοποίηση του εξευγενισμένων φασιστών που τώρα βρίσκονται υπό τις φτερούγες της συστημικής δεξιάς, είναι μόνο ένα από τα πολλά σημεία που αποδεικνύουν την προσπάθεια πολιτικής εκπροσώπησης από τη ΝΔ των φασιστών και ακροδεξιών. Όμως, φαίνεται ότι και στον ελληνικό χώρο η άκρα δεξιά έχει κατοχυρώσει μια επιρροή της τάξης του 10% που μπορεί να μπαινοβγαίνει στη ΝΔ, και να έχει όχι μόνο μέσα εκεί, αλλά και έξω αναγνωρίσιμες εκπροσωπήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η διαχείριση και η εκτόνωση της δυσαρέσκειας μπορεί να λαμβάνει διάφορες μορφές, αρκεί να μην αμφισβητεί τα θέσφατα του σκληρού ιδεολογικού πυρήνα της δεξιάς, ούτε όμως τις κατοχυρωμένες εκπροσωπήσεις της.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα, όπου ένα κομμάτι της δεξιάς επιχειρεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις από τα συνεχή λοκντάουν, τα μέτρα περιορισμού και τώρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων. Σε αυτό το χυλό και την κατάσταση σύγχυσης οι κληρονόμοι της ΧΑ από τα κομματίδια των Κασιδιάρη και Λαγού μέχρι την Propatria, επιχειρούν να κατοχυρώσουν εκ νέου έδαφος στην πολιτική αρένα παριστάνοντας του αντιστασιακούς στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης της «δημοκρατίας». Για τους φασίστες η κατάσταση των τελευταίων 15 μηνών είναι μια ευκαιρία για να ξεπλυθούν παρουσιάζοντας τον εαυτό τους υπέρμαχο του αγώνα για την ελευθερία. Πρόκειται για απατεώνες πρώτου μεγέθους. Αυτοί που τώρα το παίζουν αντιεμβολιαστες είναι που οργάνωναν καταδρομικές κατά των προσφύγων  ή δεν άφηναν τα παιδάκια να πάνε στο σχολείο αφού «δεν ήταν εμβολιασμένα». Οι αντιεμβολιαστές φασίστες είναι ο βολικός αντίπαλος του Κράτους Εξαίρεσης γι’ αυτό και τους προμοτάρουν.

Είναι προφανές ότι κάθε ξεμίτισμα και με οποιοδήποτε πρόσχημα των φασιστών πρέπει να τσακίζεται εν τη γενέσει του. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται με τα επιχειρήματα του κράτους, πολύ περισσότερο τώρα, ως μέρος του κυρίαρχου υγειονομικού αφηγήματος που αποτελεί τη βάση του λοκνταουν, των απαγορεύσεων, της διαρκούς επιτήρησης και των έκτακτων νομοθεσιών που ήρθαν για να μείνουν για πάντα.

Η αντιφασιστική πάλη γίνεται ξανά επίκαιρη, όταν συνδυάζεται  με την πάλη ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης και το καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, ενάντια στους αποκλεισμούς στην κοινωνική ζωή, στην ελεύθερη δωρεάν και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ενάντια στις απολύσεις ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα της ατομικής ευθύνης, με το διάτρητο  περιτύλιγμα της δήθεν κοινωνικής υπευθυνότητας.

Ενάντια στο υγειονομικό, πολιτικό και κοινωνικό απαρτχάιντ που χτίζει η κυβέρνηση της αστικής αντεπανάστασης, σπέρνοντας το δηλητήριο του διχασμού στην κοινωνία αλλά και στην ίδια την εργατική τάξη· την ώρα που ποντάρει σε νέες κοινωνικές συμμαχίες στη βάση της υγειονομικής πειθαρχίας και στον κανιβαλισμό του «εσωτερικού εχθρού» όπως και αν τον παρουσιάζουν (σκοταδιστές, ψεκασμένοι, ανορθολογιστές, αντιεμβολιαστές κοκ).

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης και τιμής στον Παύλο Φύσσα

Κερατσίνι, Σάββατο 18 Σεπτέμβρη,  5.30μμ Μνημείο Φύσσα

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s