Υγειονομικό απαρτχαίντ

Ν. Μωραΐτης για το Avantgarde

Είναι προφανές ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα δεν πάει καλά. Το στόκ των εμβολίων παραμένει αναξιοποίητο, ο ρυθμός εμβολιασμών μειώνεται, για αυτό και στέλνεται ως δώρο στις γείτονες χώρες, τους προαιώνιους εχθρούς του έθνους. Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και έτσι το σχέδιο η Ελλάδα να παρουσιαστεί ως covid-free χώρα για να εναποθέσουν οι τουρίστες τα ευρώ τους δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ούτε καν στα νησιά. Μπορεί να επιστρατεύονται οι αρχαιολογικοί χώροι, διοργανώνοντας ακαλαίσθητες φωτογραφήσεις οίκων μόδας, να καταστρέφονται οι παραλίες και τα βουνά με εργοστασιακά μεγαθήρια ξενοδοχείων, αλλά οι ιθαγενείς δε βάζουν μυαλό. Ένας βάρβαρος λαός γεμάτος covid! Ποιος να τολμήσει να έρθει για διακοπές και φλέρτ; Αν θα μπορούσαν να μας κάνουν και εμάς προγραμματισμένες μηχανές, να το βουλώσουμε επιτέλους και να κάνουμε αυτό που πρέπει, θα ήταν όλα καλά.

Τι να κάνουμε όμως, προς το παρόν -όσο δηλαδή δεν ακυρώνεται το ιατρικό πρωτόκολλο της Νυρεμβέργης- εξαρτώνται ακόμα από τις προσωπικές επιλογές του καθενός μας. Είναι βέβαιο όμως ότι θα θέλανε να έχουν πρόσβαση στη δυνατότητα υποχρεωτικών ιατρικών παρεμβάσεων. Όσο λοιπόν επιβιώνει ακόμα αυτή η ψευτοαυτοδιάθεση, το πλήθος οφείλει να τρομοκρατείται και να συναινεί. Πως όμως να το κάνει, όταν πλέον έχει γίνει οφθαλμοφανές το γιατί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι λάθος.

Δεν είναι μόνο τα βασικά επιχειρήματα, ότι δηλαδή είναι πειραματικά, νέας γενιάς, εμβόλια, τα οποία δεν έχουν τεσταριστεί ως προς τις βραχυ- και μακροπρόθεσμες συνέπειές τους. Οι αντιφάσεις της πολιτικής των εμβολιασμών είναι επίσης μεγάλες. Την στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη η τάση ήταν οι νεότερες ηλικίες να αποκλειστούν από το AstraZeneka, λόγω των δικαιολογημένων φόβων σχετικά με τις θρομβώσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το συγκεκριμένο εμβόλιο για τους 30αριδες της Ελλάδας. Και ύστερα από λίγες εβδομάδες αποφασίζει να το κλείσει. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό το πισωγύρισμα; Ποιος καλείται να τιμωρηθεί για τις βλάβες που έχουν υποστεί οι άνθρωποι που αποφάσισαν να εμβολιαστούν έπειτα από την ηθική και πολιτική πίεση που άσκησαν τα κυβερνητικά επιτελεία; Είναι λοιπόν παράλογο κάποιος να θέλει να περιμένει; Κατά τη γνώμη μας, καθόλου.

Αυτός ο σκεπτικισμός δεν έχει καμία σχέση με την ξεχυλωμένη έννοια του «ψεκασμένου». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο σκεπτικισμός αναγνώσκεται κυρίως στις εργατικές μάζες. Αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε επίσης να βρούμε για τη στάση αρκετών πολιτών αφρικανικών χωρών που δεν θέλουν να ξαναγίνουν πειραματόζωα των φαρμακευτικών. Εφόσον λοιπόν, δημοκρατικά μιλώντας, η αμφιβολία και η περίσκεψη αφορά μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μήπως θα πρέπει να κόψουν το χάζι όλοι αυτοί οι αριστεροί υποστηριχτές της υγειονομικής χούντας που μας έχει επιβληθεί εδώ και 1,5 χρόνο;

Καρότο και μαστίγιο

Έχουμε όλα τα σημεία για να πούμε με ασφάλεια ότι ο εχθρός δεν πρόκειται να συμβιβαστεί απέναντι σε αυτό το άτυπο δημοψήφισμα. Άλλωστε εδώ και τόσους μήνες πολιτεύονται μόνο με τα ψέμματα και την αλητεία, γιατί να σταματήσουν τώρα; Τι άλλο πέραν από συνειδητό εξευτελισμό είναι τα 150αρια στις ηλικιακές ομάδες από 18-25; Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν ηλίθιους, εκμεταλλευόμενη πολύ καλά το γεγονός ότι η κοινωνία έχει βυθιστεί σε ανέχεια.

Τα σώματα σας υπάρχουν μόνο στο βαθμό που τα θέλουμε εμβολιασμένα. Και ναι θα εκμεταλλευτούμε τη φτώχεια σας για να σας επιβάλλουμε μία ιατρική πράξη που δεν θέλετε. Και για ποιο λόγο άλλωστε να ήθελαν οι 18-25; Αν υπάρχει ένας λόγος που η νεολαία δεν θέλει να εμβολιαστεί αυτό είναι επειδή όντως δεν κινδυνεύει. Όσο και αν η προπαγάνδα κορονοϋστερίας -μέσα από επιλεκτικά ρεπορτάζ για τις εξαιρέσεις που χτύπησε ο κορονοιός- επιχείρησε να διασπείρει το φόβο ότι όλοι είναι κίνδυνος και συνάμα απειλούνται, τι να κάνουμε, απλώς οι 18άριδες δεν νοσούσαν βαρειά ούτε πέθαιναν. Ή μήπως να το κάνουν με σκοπό την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας; Τα είδαμε και τα αποτελέσματα στο Ισραήλ, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων, που μπαίνει ξανά στο χορό των λοκ-ντάουν.

Ο χρηματισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά μαζικός εμπαιγμός, μία κοροιδία. Όσο η αριστερά της καραντίνας χασκογελά με το μέτρο, στο βάθος σχηματίζεται κάτι πολύ χειρότερο. Μόλις μία μέρα έπειτα από την εξαγγελία του καρότου των 150 ευρώ ήρθε το μαστίγιο, με την αναγγελία καθεστώτων ανοιχτότητας σε μαγαζιά ανάλογα με το αν έχεις εμβολιαστεί ή όχι. Από τα μέτρα εκπορεύεται σαφής πίεση προς τα μαγαζιά και τους εσωτερικούς χώρους να δέχονται μόνο εμβολιασμένους καθώς αυτά θα μπορούν να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Από την πλευρά του πολίτη εισιτήριο πλέον θα είναι τα ηλεκτρονικά και μη πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οδεύουμε επομένως προς μια ξεκάθαρη κατάσταση διαχωρισμού της κοινωνίας σε δύο κατηγορίες. Όλος ο κοινωνικός οχετός επιστρατεύεται για να σκυλεύσει το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας. Πλάι στις παραπάνω λύσεις «διοικητικού χαρακτήρα», η απόφαση να μην εμβολιαστείς θα έχει και οικονομικό κόστος. Τα δωρεάν self-test θα κοπούν ενώ η υποχρέωση να το κάνεις θα παραμείνει. Και φυσικά όταν δεν τους βγει το σχέδιο και ξαναρχίσουν να αυξάνουν τα κρούσματα, όπως στο εμβολιασμένο Ισραήλ θα ξεκινήσει και επίσημα η ανοιχτή μάχη. Προφανώς ο λόγος για τον οποίο θα ξαναμπούμε σε λοκ-ντάουν θα είναι οι ανεμβολίαστοι -και όχι η διαφαινόμενη αποτυχία των εμβολίων, η μείωση του αριθμού αντισωμάτων- και ότι άλλο σκεφτούν.

Τελείωσαν πλέον οι δικαιολογίες. Εδώ έχουμε τη πιο επίσημη συγκρότηση του καθεστώτος εξαίρεσης. Το υγιεινιστικό απαρτνχαίντ μας δείχνει τα δόντια του. Τα συνταγματικά δικαιώματα γίνονται κουρέλι καθώς μη πειθάρχηση σημαίνει άμεσα ότι δεν έχεις πρόσβαση σε βασικά αγαθά της κοινωνικής ζωής. Η αριστερά έχει ήδη αυτοευνουχιστεί στον προσεχή αγώνα. Και πως αλλιώς; Στο βαθμό στον οποίο πιστεύεις ότι ο κορονοιός είναι μία τρομερή πανδημία και πως το εμβόλιο είναι η μόνη λύση, όλοι οι υπόλοιποι γίνονται αντιληπτοί ως παράλογοι. Τι είδους αλληλεγγύη να δείξουν απέναντι περίπου στο μισό ανεμβολίαστο πληθυσμό, όταν έχουν ήδη προαποφασίσει ότι πρόκειται για «ψεκασμένους»;

Έτσι οδηγούμαστε προς μία μάχη που το καθεστώς παίζει χωρίς αντίπαλο. Άλλος ένας αποτυχημένος πολιτικός αγώνας, πλάι στα «θα λογαριαστούμε μετά» και την εξ αριστερών δικαιολόγηση των λοκ ντάουν. Η κυβέρνηση κάνει ένα συλλογικό εκβιασμό και η αριστερά άντε να κάνει τίποτα συμβολικές δηλώσεις επειδή η αισθητική των διακρίσεων δεν της πολυκάθεται καλά. Αλλά για την ουσία τίποτα. Για τους εργαζομένους οι οποίοι θα εκβιαστούν να εμβολιαστούν θα πει κάτι; Για τις εγκύους ή όσοι έχουν ιστορικό θρομβοφιλίας και θα στερηθούν το να βγαίνουν έξω σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, θα πούνε τίποτα; Προφανώς όχι αφού ακολουθούμε τους «ειδικούς». Και όταν οι επιτροπές εμπειρογνωμώνων αλλάζουν πολιτική μέσα σε ένα βράδυ (πχ αν οι μάσκες πρέπει να είναι υποχρεωτικές ή αν το AstraZeneka πρέπει να χορηγείται στους κάτω των 30), προφανώς η αξιοπιστία τους πρέπει να μένει στο απυρόβλητο.

Δεν έχει να κάνει εν τέλει με καμία επιστήμη. Οι προπαγανδιστές της φαρμακοβιομηχανίας με τις λευκές ρόμπες προφασίζονται επιστημονικοφανή επιχειρήματα για να εκβιάζεται η κοινωνία. Όσο λοιπόν αισθανόμαστε ότι είμαστε με το πιστόλι στο κρόταφο και πως ένα μικρό λάθος (βήχας είτε απόφαση μη εμβολιασμού) μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα, καμία υπόθεση ουσιαστικής ελευθερίας δεν μπορεί να δρομολογηθεί. Και αυτές οι μικρές αυταπάτες ελευθερίας των εμβολιασμένων γίνονται με προίκα τα ψηφιακά πιστοποιητικά, τα οποία όλο και περισσότερο εμπεδώνουν την διαρκή επιτήρηση στο ατομικό επίπεδο. Το τι έκανες στις διακοπές σου θα το ξέρουμε εμείς καλύτερα, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να σου πάρουμε και κατάθεση.

Πολλοί αντιμετώπισαν την έλευση των εμβολίων σαν σανίδα σωτηρίας. Με την νέα επιχείρηση τρομοκρατίας που συγκροτείται διά της νέας μετάλλαξης της Delta [1], η οποία ισχυρίζονται ότι καθιστά τα εμβόλια ανεπαρκή, ας μην νομίσουμε ότι η ιστορία του κορονοιού τελείωσε. Πιθανότατα νέα λοκ-ντάουν τοπικά και μη βρίσκονται στον σχεδιασμό, μόνο που αυτή τη φορά όλη αυτή η συλλογική πίεση και ματαίωση θα προσανατολιστεί ως κανιβαλική επιθετικότητα απέναντι στο υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας που δήθεν κρατά την πρώτη όμηρο. Η άρχουσα τάξη οργανώνει την αντεπίθεσή της, εκφραζόμενη μάλιστα ως κοινωνία, ως κοινός τόπος, ως μέση λογική αφότου κατάφερε πρώτα να σαρώσει διανοητικά όλο το πολιτικό πεδίο μέσω της κοροναϊκής προπαγάνδας. Τα προσδοκώμενα κέρδη αυτής της επίθεσης είναι ήδη ορατά: τα πρωτόκολλα και τα πιστοποιητικά υγείας να διαμεσολαβούν πλέον ως άλλος ένας ταξικός φραγμός τυποποίησης του προϊόντος εργατική δύναμη, τα νέα μέσα εξατομικευμένης ψηφιακής επιτήρησης, και τέλος και ενδεχομένως πιο σημαντικό μία μπερδεμένη κοινωνία που τρώγεται αναμεταξύ της.

Οι προσδοκίες της άρχουσας τάξης σχεδιάζουν από την άλλη και το μέτωπο της αντιπαράθεσης. Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ότι όσο η κοινωνία ζει σε συνθήκες διαρκούς φόβου, κανείς δεν πρόκειται να παλέψει για το 8άωρο. Η άρχουσα τάξη άλλωστε επιχειρεί να αναθεωρήσει πολύ πιο βασικά κεκτημένα, όπως το οικιακό άσυλο (Η συζήτηση για τα κορονοπάρτι επέτρεψαν την αναβάθμιση του κράτους ως κριτή του τι γίνεται εντός των σπιτιών) και την ελεύθερη μετακίνηση. Το να τίθεται ο εμβολιασμός ως κριτήριο για το ποια μέρη και ποιες δραστηριότητες μπορείς να κάνεις είναι η μορφή μέσω της οποίας το κράτος κατακτά το πεδίο της ελεύθερης κοινωνικοποίησης. Αυτά είναι τα διακυβεύματα του τώρα. Για αυτά πρέπει να παλέψουμε στο σήμερα.

Σημειώσεις

1.Σύμφωνα με τον Βρετανικό ΕΟΔΥ στην τελευταία εβδομαδιαία του έκθεση: Η έκθεση 69 σελίδων, περιλαμβάνει πολλούς υγειονομικούς όρους και ίσως είναι δύσκολη η μελέτη της για μη υγειονομικούς. Για το λόγο αυτό θα παραθέσω τα κύρια στοιχεία ενδιαφέροντος.

Για παράδειγμα, στον πίνακα 2 στη σελίδα 8 αναγράφεται ότι η πιθανότητα θανάτου σε όλους – άσχετα με τον εμβολιασμό τους – στη Μεγάλη Βρετανία από τη μετάλλαξη Άλφα (τη λεγόμενη Βρετανική) και η οποία έχει επικρατήσει και στη χώρα μας είναι 1,9%, ενώ η πιθανότητα θανάτου από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι 0,1%. Δηλαδή πολύ μικρότερη, όπως και αναμένεται με βάση τη φυσική πορεία των πανδημικών ιών.

Επίσης, αν σταθούμε στη σελίδα 13, ο σχετικός πίνακας 4 έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι ανεμβολίαστοι που ασθένησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19 χρειάστηκαν νοσηλεία σε υγειονομική δομή σε ποσοστό 1,5% και το ποσοστό αυτών που πέθαναν ήταν 0,08%. Οι πλήρως εμβολιασμένοι που ασθένησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19 χρειάστηκαν νοσηλεία σε υγειονομική δομή σε ποσοστό 2,6% και το ποσοστό αυτών που πέθαναν ήταν 0,69%.

Αν και τα ποσοστά φαίνονται μικρά, δεν είναι αμελητέα, ειδικά όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές. Παρατηρώντας τα ποσοστά, διαπιστώνουμε ότι η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους είναι οκταπλάσια ποσοστιαία σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι οι μερικώς εμβολιασμένοι με μία δόση έχουν μικρότερη πιθανότητα θανάτου 0,13 % από τους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά μεγαλύτερη από τους ανεμβολίαστους.

Τέλος, στο Ισραήλ, τη χώρα που θεωρήθηκε πρότυπο για το εμβολιαστικό της πρόγραμμα και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου υγείας καθηγητή Hezi Levy, το 50% περίπου των νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα εμφανίζονται σε πλήρως εμβολιασμένους (https://www.haaretz.com/israel-news/israel-covid-delta-variant-two-month-record-masks-indoors-1.9937892). Πηγή: https://www.efsyn.gr/node/300374

7 responses to “Υγειονομικό απαρτχαίντ

 1. Παράθεμα: Υγειονομικό Απαρτχάιντ – ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ·

 2. Πολύ καλό το άρθρο και σίγουρα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα,αλλά θα ξαναπώ τον καημό μου:που στο διάολο είναι οι “κοκκινοι” γιατροί; τόσο πολύ πιασμένοι είναι όλοι τους από τις φαρμακευτικές;γιατί δεν βλέπουμε οργανωμένη ιατρική προσπάθεια αποδόμησης της υγειονομικής τρομοκρατίας;Ως πότε θαμαστε άξιοι της μοίρας μας!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Οι «κόκκινοι» γιατροί φαίνεται πως είναι πρώτα γιατροί, και μετά κόκκινοι. Και δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο να πας κόντρα στη συντεχνία σου, ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο θέμα. Πιο εύκολο να βρίζεις τον Ιωαννίδη και να περιορίζεσαι στο να ζητάς γάζες και εμβόλια.

  Μου αρέσει!

 4. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Εκείνο που κάνει την Αριστερα ( για να ακριβολογώ,τις “αριστερές” ελίτ) να έχουν πλήρως αφοπλισθεί (πολιτικά,ιδεολογικά,ακομα και ηθικά) απέναντι στην Διεθνή του Κεφαλαίου είναι δύο πράγματα : α) Η πλήρης άγνοιά τους όσον αφορά τήν ουσία και τον σκοπό της σημερινής Παγκόσμιας Δικτατορίας (της δεύτερης στην Ιστορία της ανθρωπότητας,την πρώτη την κηρυξε ο Οκταβιανός Αύγουστος το 27 – 23 π.Χ.) , [με μόνη εξαιρεση τον καθηγ. Μισελ Σοσουντόβσκι του Global Reshearch., ισως ομως να υπαρχουν και αλλοι μεμονωμενοι που δεν γνωριζω] Η όλη επιχείρηση “κορονοιός” είναι μιά πολιτικη επιχείρηση εξουδετέρωσης και τελικά συντριβής κάθε εργατικής αντίστασης,ακόμα και ρεφορμιστικής ,δυστυχώς αυτό δεν έγινε αντιληπτό.
  β) Η αποδοχή απο αυτές και απο τά λοιπά κινηματα που επηρεάζουν (συνδικαλιστικα κλπ) των απατών και των άθλιων ψευδολογιών των μισθοφόρων του φαρμακευτικού καρτέλ (καθηγητών, “ειδικων” κλπ) ως δηθεν “Επιστήμης” και αναντίρρητης Αλήθειας. Αυτό βεβαια δεν συνέβη τώρα, έχει μιά μακρά προιστορία ,που ξεκινάει απο την παραδοχή ότι οι λεγομενες “φυσικες” επιστήμες, (βιολογία, ιατρικη και οι συναφείς κλαδοι) δεν έχουν καποιο ταξικό περιεχόμενο και άρα είναι κατι το τελείως διαφορετικό απο τις “κοινωνικες” “επιστημες” που διδάσκονται στα πανεπιστήμια του Κεφαλαίου, οι οποίες βεβαια ειναι κατα βάσιν ψευδολογήματα (αν και τελευταιως, οι “μαρξιστες” που βιοποριζονται απο αυτά τα ιδρύματα δεν δεχονται ουτε πιά αυτο). Η ψευδής αυτη εικόνα των πραγμάτων παραβλέπει εντελώς (γι αυτό ΠΟΤΕ δεν γινεται αναφορα σε αυτό ) την μεγάλη αλλαγή που επήλθε στην σχεση της Ιατρικης και των συναφων κλαδων απο τις αρχές του 20 ου αιωνα πρός το Πετροχημικό Καρτέλ, το οποίο στην ουσία αρχισε απο τοτε να επιβάλει τη θελησή του στην Ιατρικη και να κατευθύνει τους σκοπούς της και τα μέσα της. Με την ιδιωτικοποίηση δε των πανεπιστημίων φτάσαμε πλέον να αποτελούν παραρτήματα των φαρμακευτικών ολόκληρες ιατρικες και συναφείς σχολές. Εξ ού και η απέχθεια και εχθρότητα της “Αριστεράς” πρός τα υγιεινιστικά, εναλλακτικα ,αντιεμβολιαστικά και λοιπά κινήματα.
  Σταματώ εδω το σχόλιο ,κατα τα λοιπά παραπέμπω σε καποια σχετικά σχόλιά μου εδώ,στις πρώτες μέρες της ψευδοπανδημίας.

  Μου αρέσει!

 5. Εγώ πάλι σύντροφοι πρέπει να επαινέσω τη συνέντευξη εφ όλης της ύλης Βαρουφακη στον Άρη Χατζηστεφαμου και να εκφράσω την επιθυμία μου οι επόμενες δύο να δωθουν σε Ν. Μπογιοπουλο και Μαραγκο!
  https://youtu.be/d6d3nB9WIY4

  Μου αρέσει!

 6. Α! Να και οι κόκκινοι γιατροί, που λέγαμε (ή αλλιώς πόσο σκληρά παλεύουν οι σύντροφοι τού ΝΑΡ ενάντια στην υποχρεωτικότητα):

  https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/211070027_3086119058285177_2543094027087386443_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NNnf474JtcQAX8E7lay&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=8eb38df08ab0a1e899ba184e63b89ddf&oe=60E9B3DD

  Μου αρέσει!

 7. Εδώ να υπενθυμίσουμε στους τόσο (κόκκινους) καραντινιερι ότι τα τωρινά εμβόλια είναι τελείως άλλης και άγνωστης τεχνολογίας με τα κλασικά παλιά, να τους ξαναθυμισουμε ότι σαν ΟΕΝΓΕ(ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ)ούτε μια ανακοίνωση δεν είδαμε για τους φακελακηδες που ναι δίπλα τους και εν τελει σε μια νέα κυβέρνηση συριζοαριστερας όλοι οι καλοί χωράνε!Έτσι ο Πολακης με τις οποίες ενστάσεις για το ποιόν του φαντάζει φωνή λογικής!!ΚΙΜ ΠΑΤΑ ΤΟ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s