Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση | Τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Την 9η Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ιμπεριαλιστικής-ναζιστικής Γερμανίας, όταν η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας την συντριβή του ναζιστικού κτήνους. Η μέρα αυτή, όσο και να προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει παρουσιάζοντάς την αόριστα ως μέρα της Ευρώπης, είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι αντιστάθηκαν στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, αποτελώντας βασικότατο παράγοντα για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος, με πρωταγωνιστικό τον ρόλο του Κόκκινου Στρατού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού συνέδεσε τους αγώνες του για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία με την αντιφασιστική πάλη των λαών και οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-Εθνική Αλληλεγγύη, με αυταπάρνηση, ηρωισμό και πειθαρχία που αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα.

Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια. Από την μία μεριά, εκφράζεται με την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών οργανώσεων και συμβόλων σε σειρά χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, με την έξοδο στην παρανομία των Κομμουνιστικών Κομμάτων την στιγμή που η ακροδεξιά επιβάλλει την ατζέντα της και ενίοτε ενσωματώνεται στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης, με εξέχον το παράδειγμα της Δυτικής Ουκρανίας όπου μια φιλοφασιστική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία με την πλήρη ασυδοσία παραστρατιωτικών-παρακρατικών ταγμάτων εφόδου με την ανοιχτή πολιτική-υλική και ηθική υποστήριξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Από την άλλη μεριά, σε επίπεδο εσωτερικό, εκφράζεται με την παρουσίαση της Αστικής Δημοκρατίας ως μονόδρομου μέσα από την πολυεπίπεδη υπεράσπιση/αναβάθμιση του κρατικού μονοπώλιου της βίας. Λειτουργεί σαν βραχίονας απονομιμοποίησης των μαζικών-δυναμικών-εργατικών- λαϊκών αγώνων, ώστε απομονωθούν από την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Πιο εμφανές αποκρυστάλλωμα των παραπάνω στιγμών, είναι η ώρα που η κρατική τρομοκρατία οξύνεται απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία, φορτώνοντας τις δικές τους ευθύνες στον λαό ως υπεύθυνο για την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα εγχώρια και διεθνώς, ενώ οι ένστολοι φασίστες σε αγαστή συνεργασία με τις φασιστικές-νεοναζιστικές-παρακρατικές ομάδες γδέρνουν ανενόχλητα την εργατική τάξη και τον λαό.

Ταυτόχρονα, η φετινή 9η Μάη συμβαίνει σε μια συγκυρία που η ιμπεριαλιστική επίθεση εκφράζεται αφενός με σειρά οικονομικών μέτρων που λαμβάνουν την μορφή αντεργατικών- αντιλαϊκών νομοθεσιών και υπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εγχώριας άρχουσας τάξης. Αφετέρου, οι βάσεις θανάτου των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και η πρωτοφανής απόβαση των αμερικάνικων στρατευμάτων στα πλαίσια της άσκησης Defender Europe 21, υπηρετούν τον σχεδιασμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ουκρανίας, καθιστώντας τον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας συνένοχο της πολιτικής-οικονομικής-υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική ουκρανική κυβέρνηση και τα παραστρατιωτικά-παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στην Πρωτοβουλία για την 9η Μάη με στόχο να τιμήσουμε την μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο ναζισμό, θέτοντας ως αιχμή την πάλη απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ειδικά με αφορμή τα γεγονότα που ξεσπούν στην Ανατολική Ουκρανία, παλεύοντας να παύσει η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους πολέμους του ιμπεριαλισμού, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να αποχωρήσουν τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα. Ο αντιφασιστικός-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι στενά συνδεδεμένος με τους αγώνες του λαού για δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες απέναντι στις αυταρχικές νομοθεσίες της κυβέρνησης που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, εισάγουν την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, ποινικοποιούν τις λαϊκές αντιστάσεις και σμπαραλιάζουν την δημόσια και δωρεάν υγεία που προέκυψε ως κατάκτηση του εργαζόμενου λαού μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση με κατεύθυνση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τιμήσουμε στην πράξη την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, να ενώσουμε την φωνή μας με τους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και απαιτούν ο λαός της Ανατολικής Ουκρανίας να παύσει να είναι περικυκλωμένος από τα φασιστικά και ιμπεριαλιστικά στρατεύματα του Ν.Α.Τ.Ο και της Ε.Ε., να αντισταθούμε απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την παραχάραξη της ιστορίας από την Ε.Ε. εις βάρος της ιστορίας που γράφεται από τους λαούς που πολεμούν με το όπλο στο χέρι.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 2 ΑΚΡΩΝ

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

‘’Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει’’.– Έρνεστ Χεμινγουέι

Συγκέντρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ

13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διαδήλωση στα Γραφεία της ΕΕ

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

https://fb.me/e/3yUmmdnoF

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s