Μήνυμα προς την εκδήλωση της KEΔ για την Ουκρανία

Δημοσιεύουμε το χαιρετισμό που μας απέστειλε ο σύντροφος Greg Butterfield (Κόμμα Σοσιαλιστικής Ενότητας, εφημερίδα Struggle-La Lucha, ΗΠΑ) για την επικείμενη εκδήλωσή μας με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την πάλη ενάντια στην αυτοκρατορία.

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους του Κόμματος Σοσιαλιστικής Ενότητας (Socialist Unity Party) και της εφημερίδας Struggle-La Lucha στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέλω να σας ευχαριστήσω που διοργανώνετε αυτό το σημαντικό γεγονός, «Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο αγώνας ενάντια στην Αυτοκρατορία». Οι ιμπεριαλιστές στις Η.Π.Α., τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να προκαλέσουν έναν πόλεμο κατά των Δημοκρατιών του Ντόνμπας και της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, αρνούνται να αναγνωρίσουν ή να αναφέρουν το τρομερό ανθρώπινο κόστος της στρατιωτικής επίθεσης της Ουκρανίας στον άμαχο πληθυσμό του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Η οικοδόμηση της διεθνούς αλληλεγγύης, πρωτίστως με την ενημέρωση του ριζοσπαστικού κινήματος και των ταξικά συνειδητών εργαζομένων, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τον δυτικό προπαγανδιστικό πόλεμο.

Στη Νέα Υόρκη, διοργανώσαμε μια διαμαρτυρία πριν από λίγες εβδομάδες στο κέντρο στρατολογίας των ΗΠΑ στην Times Square. Ζητήσαμε δικαιοσύνη για τον Βλάντικ Σχίκχοφ, τον 5χρονο που σκοτώθηκε από ουκρανική επίθεση με drone. Απαιτήσαμε να σταματήσει ο πόλεμος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ουκρανίας ενάντια στο Ντόνμπας, και είπαμε όχι στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία. Πάντα ήταν δύσκολο να συσπειρώσουμε μεγάλο αριθμό ανθρώπων για αυτό το ζήτημα. Ήταν μια μικρή δράση, αλλά ακούστηκε. Δράσεις οργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η έκκληση για δράση που δημοσιεύσαμε συνυπογράφτηκε, μεταφράστηκε και αναδημοσιεύτηκε από αντιιμπεριαλιστές και αντιφασίστες σε όλο τον κόσμο.

Όπως γνωρίζετε, η εργατική τάξη και οι εθνικά καταπιεσμένοι λαοί στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές προκλήσεις: δολοφονίες από την αστυνομία, βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις, κακοποίηση μεταναστών και προσφύγων στα νότια σύνορα, υψηλή ανεργία και φτώχια, και όλες τις τρομερές συνέπειες από την πανδημία. Υπάρχουν επιθέσεις από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό σε κοντινές χώρες, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα.

Όμως, ως επαναστάτες μαρξιστές, ως υποστηρικτές της διεθνούς εργατικής τάξης, γνωρίζουμε ότι ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι αδιαχώριστος από την ταξική πάλη στη χώρα μας. Δεν μπορούμε ποτέ να κερδίσουμε πραγματικές κατακτήσεις για τους εργαζόμενους στις Η.Π.Α. αν αγνοήσουμε τα εγκλήματα της αμερικάνικης άρχουσας τάξης εναντίον της τάξης μας σε όλο τον κόσμο. Η βαθιά, επίμονη κρίση του διεθνούς καπιταλισμού την οδηγεί σε πόλεμο με την ελπίδα να προστατεύσει και να επεκτείνει τα κέρδη της. Η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ απειλεί να ωθήσει τον κόσμο σε έναν κατακλυσμικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο λαός της Ελλάδας αντιμετωπίζει τα δικά του μεγάλα προβλήματα. Αγωνίζεστε εδώ και χρόνια ενάντια στη λιτότητα και την ακροδεξιά. Η Ελλάδα είναι επίσης ένα σημαντικό έδαφος για τις στρατιωτικές προετοιμασίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τούς κινδύνους του φασισμού.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το ότι βρίσκεστε πάντα στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης με το Ντονμπάς. Τα τελευταία επτά χρόνια, κάθε φορά που οι σύντροφοί μας από την Μποροτμπά και ο λαός του Ντονμπάς ήχησαν συναγερμό και ζήτησαν αλληλεγγύη, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Και ξέρουμε ότι οι σύντροφοι της Κομμουνιστικής Επαναστατικής Δράσης βαδίζουν πάντα μαζί μας, και καλούν και άλλα ρεύματα στο αντιπολεμικό και αριστερό κίνημα να ενωθούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους συμμετέχοντες! Ας κινητοποιηθούμε για τις 2 Μαΐου ημέρα μνήμης της σφαγής στην Οδησσό το 2014, και να σταματήσουμε τον πόλεμο στο Ντονμπάς!

Greg Butterfield

Συντονιστής, Αλληλεγγύη με τη Νοβορωσία & τους Αντιφασιστές στην Ουκρανία (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)»

Εδώ το βίντεο: https://drive.google.com/file/d/13mBDZMaXsBTBDzMxPwJQsW4qTu_1WpfZ/view?usp=sharing

Υπενθυμίζουμε ότι την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28 Απρίλη στις 20:00, μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει στο ακόλουθο λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=gHWodc4-j1k

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s