Από τις αστυνομικές θηριωδίες στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Μαθητική διαμαρτυρία στις 5 Απρίλη για το περιστατικό αστυνομικής βίας κατά 13χρονου

Ν.Σταμ. Κ.Μαρ. για το Avantgarde

Tην Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου της Λάρισας και συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα 7 ενηλίκων -που αποδείχθηκε ότι ήταν ασφαλίτες χωρίς διακριτικά- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο ερευνώντας δήθεν για ναρκωτικά. [πηγή: https://bit.ly/31E2iuY]. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να διαφύγει. Οι ενήλικοι, εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο έδαφος και στη συνέχεια, του έσπασαν το χέρι!

Απτόητοι οι μπάτροι και νώ είχαν σπάσει το χέρι του μαθητή, ένας εξ αυτών γύρισε και είπε στους υπόλοιπους «ρε μ…α του το έσπασα» δείχνοντας ότι είχαν πλήρη επίγνωση των αποτελεσμάτων του τραμπουκισμού τους, αλλά αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν στην αστυνομία για ανάκριση, προφανώς για να το τρομοκρατήσουν προκειμένου να μην καταγγείλει το γεγονός. Οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα! Το απίστευτο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας 3 μέρες αργότερα ύστερα από επιστολή του γονέα ενός από τα κορίτσια της παρέας που δημοσιεύτηκε στο paidis.com.

Μεταξύ των άλλων ο γονέας κατήγγειλε ότι το παιδί του «γύρισε από το πάρκο με κλάματα και σε κατάσταση σοκ μη θέλοντας ξανά να πάει εκεί… Το παιδί που χτυπήθηκε παρ’ ότι πονούσε, αντί να το πάνε άμεσα στο νοσοκομείο το μετέφεραν στον Τμήμα για ανάκριση…. Οι γονείς πήγαν το παιδί στο Νοσοκομείο αφού κρατήθηκε στο ΑΤ για δυο ώρες όπου και του τοποθετήθηκε γύψος. Το παιδί μου όπως και τα υπόλοιπα παιδιά είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Η κόρη μου χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή της εμπλοκής και της ακινητοποίησης του συμμαθητή της και αναζητά το λόγο… Το παιδί μου όπως και τα άλλα παιδιά δηλώνουν ότι δεν θα θέλουν να ξαναπάνε στο πάρκο για παιχνίδι, γεγονός αδιανόητο…»

Το απίστευτο αυτό περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας σε 13χρονα παιδιά θάφτηκε κυριολεκτικά από τα συστημικά τηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα προφανώς γιατί αυτή τη φορά δεν υπήρχαν τα σχετικά βίντεο. Έτσι η αστυνομία μπορεί σε ένα ακόμα κρεσέντο ψεμάτων και συγκάλυψης αμφισβητεί τα γεγονότα. Ενδεχομένως σε αυτό βοήθησε η τρομοκρατία που ασκήθηκε στο 13χρονο θύμα και ενδεχομένως στους γονείς του, προκειμένου να μην καταγγείλουν άμεσα και δημόσια το περιστατικό. Όπως και στην περίπτωση του  27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του από την αστυνομία πέρσι τον Ιούλιο.

Είναι αλήθεια ότι εν μέσω της κορωνουστερίας και όσο το παραμύθι έβρισκε ευήκοα ώτα, τα αμέτρητα περιστατικά αστυνομικής βίας, πολλά από τα οποία λάμβαναν χώρα δήθεν στο όνομα της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων της κορωνοχούντας, πέρναγαν στα ψιλά.

Ο ξυλοδαρμός του 25χρονου στην πλατεία Νέας Σμύρνης επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα πρόστιμα που έκοβαν οι δελτάδες χούλιγκαν σε οικογένειες που συνόδευαν τα παιδιά τους επειδή κάθονταν στα παγκάκια (ενώ θα έπρεπε να είναι όρθιοι βρε απατεώνες;) έγινε η αφορμή όχι μόνο για να βγουν στην επιφάνεια τα αστυνομικά αίσχη αλλά και για να εκφραστεί η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στο αστυνομικό κράτος του Μητσοτάκη που τόσο καιρό κρυβόταν πίσω από τις δήθεν οδηγίες κάποιων λοιμοξιολόγων.

Βεβαίως τα μέτρα εγκλεισμού και πειθάρχησης αν και τυπικά οριζόντια δεν εφαρμόζονται με τον ίδιο ζήλο σε όλη την επικράτεια. Η αστυνομία συνήθως επιλέγει με ταξικά, φυλετικά ή και αισθητικά πολλές φορές κριτήρια το που θα ασκήσει τα διευρυμένα καθήκοντα που της έχει αναθέσει η κυβέρνηση από κοινού με το ιερατείο των διατεταγμένων καθεστωτικών ειδικών.

Ξεσηκωμός στη Λάρισα ενάντια στην αστυνομική βία σε 13χρονο μαθητή -  Κατιούσα

Το χτύπημα εναντίον των πιτσιρικάδων στη Λάρισα τι ήταν, αν όχι η αναβίωση του «τεντιμποισμού»; Προφανώς οι μπάτσοι είδαν τα παιδιά στην πλατεία και δεν τους άρεσε αυτό που εκπροσωπούσαν σαν πρακτική και αισθητική. Και δεν τους άρεσε διότι έχουν λάβει το ok από την πολιτική ηγεσία να κλαδεύουν σαν ανυπακοή και απειθαρχία οποιαδήποτε πράξη που ξεφεύγει έστω λίγο από την νόρμα.

Από την άλλη φαίνεται πως τα πράγματα τα λασκάρανε λίγο στην Αθήνα. Φαίνεται πως για την Αθήνα είχαν παρασυσσωρευτεί τα γεγονότα αποδοκιμασίας των μπάτσων. Αυτό όμως για τις δυο τελευταίες βδομάδες του Μαρτίου. Οι Δελτάδες ενώ είχαν εξαφανιστεί γι αυτό το διάστημα, τελευταία επανεμφανίζονται όλο και πιο συχνά, γιατί εδώ που τα λένε (στο Σκάι κλπ) ο κόσμος έχει παραχαλαρώσει.

Δεν πρόκειται επομένως για κάποια ακύρωση της προσπάθειας εμπέδωσης της γενικής πειθαρχίας, αλλά περισσότερο για τακτικές κινήσεις αναδίπλωσης. Ιδιαίτερα στρατηγική απόφαση φαίνεται να είναι και η εγκατάσταση καμερών σε όλους τους μπάτσους, ούτως ώστε πλέον, όπως λέει και ο Χρυσοχοϊδής «Μια εικόνα, ένας ήχος, όλη η αλήθεια». Το συμπέρασμα που βγάζουν όλοι αυτοί δεν είναι υπό κάποια έννοια ότι «το παρακάναμε», αλλά ότι όλη η ιστορία της Νέας Σμύρνης ήταν μια απόπειρα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ (sic) να θυματοποιηθεί η αστυνομία με συγκεκριμένα βίντεο αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Για τους ίδιους λόγους έχουν αφήσει λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα όσον αφορά την αστυνόμευση και την πειθαρχία. Όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες και ο κόσμος φέρεται πιο ανθρώπινα και η αστυνομία δεν προσπαθεί να τον περιορίσει με άμεση χρήση βίας. Όμως φαίνεται πως η κυβερνητική προπαγάνδα προλειάνει ήδη από τώρα την αφήγηση των επόμενων ημερών. «Χαλαρώσατε και τα κάνατε χάλια». Είναι προφανές ότι η αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων και φυσικά των θανάτων θα τα συνδέσουν σε ένα συνεχές που ξεκινά από τις πορείες και καταλήγει στις γεμάτες πλατείες. Εδώ θα έχουμε την ενεργοποίηση της κλασικής στρατηγικής ενοχοποίησης περί έλληνα που δεν προσέχει που δεν τον νοιάζει μέσα από τον νεολογισμό των κορονοπάρτι.

Από αυτή τη βδομάδα έχουν ανοίξει τα μαγαζιά με click away, και τη Δευτέρα 12/4 ανοίγουν τα Λύκεια έστω και για δυο βδομάδες μέχρι το Πάσχα. Η αριστερά της καραντίνας κατηγορεί ξανά την κυβέρνηση ότι ανοίγει την οικονομία σε μια περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων, με τις ΜΕΘ πηγμένες και με 70 θανάτους τη μέρα. Δεν πρόκειται όμως γι’ αυτό. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα συνεχίζει την τακτική των ελιγμών με φόντο πάντα την ατομική ευθύνη, και με αυτό τον τρόπο τη συνέχεια των περιοριστικών μέτρων και άρα της αστυνομικής επιτήρησης.

Τα self test είναι ακόμα ένα εργαλείο σε αυτή τη στρατηγική. Αν τα κρούσματα δεν υποχωρήσουν, και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι γεμάτα η κυβέρνηση θα επαναλάβει το γνωστό παραμυθάκι, ότι «δεν τηρούνται τα μέτρα», ή ότι δεν κάνετε σωστά το self test ή ότι δηλώνετε στην πλατφόρμα ψευδή στοιχεία.

Μετά από αυτό θα ακολουθήσει ένας νέος γύρος απόδοσης ατομικών ευθυνών με το εμβόλιο και κυρίως την υποχρεωτικότητά του στους υγειονομικούς και στη συνέχεια σε άλλους «ευαίσθητους» κλάδους όπως οι εργαζόμενοι, στην εστίαση, οι εκπαιδευτικοί και αφού γίνει η αρχή στο τέλος όλοι οι κλάδοι θα τίθενται στο στόχαστρο της υποχρεωτικότητας. Η αριστερά ως συνήθως όχι μόνο αδιαφορεί για το ζήτημα αυτό, σαν να μην καταλαβαίνει σε τι οδηγούν τέτοιες λογικές, αλλά γίνεται και λαγός με τις αθώες δηλώσεις που προβαίνουν από πολιτικά της μέχρι συνδικαλιστικά της στελέχη, που ζητάνε να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί πριν ανοίξουν τα σχολεία, στρώνοντας έτσι το δρόμο στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Δεν θα επεκταθούμε σε αυτό το σημείωμα περαιτέρω στο θέμα αυτό. Σημασία έχει να κατανοηθεί το σκεπτικό της κυβέρνησης και το ατελείωτο λαγών που βγάζει κάθε τρεις και λίγο από το μανίκι της για να συνεχίσει ακόμα και στο κατακαλόκαιρο τα μέτρα περιορισμού που αναλόγως θα τα ξανεφέρνει στην επικαιρότητα μέχρι η κοινωνία να τα θεωρεί ως τη νέα κανονικότητα αποδεχόμενη το προληπτικό τους χαρακτήρα ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένας κορωνοϊός να την τρομοκρατεί, αλλά θα πρέπει να αποδέχεται τους περιορισμούς για να προλάβει τον επόμενο κορωνοϊό που ποιος ξέρει από που θα μας σκάσει.

Έτσι η αστυνομία, αφού πρώτα το ιερατείο των λοιμοξιολόγων θα έχει κάνει πίτα τα μυαλά μας, θα μπορεί απρόσκοπτα να ασκείται πάνω στα σώματα όλων όσων δεν θα της γεμίζουν το μάτι, τιμωρώντας έτσι τους «ανεύθυνους» που εξαιτίας τους η νομιμόφρων πλειοψηφία αναγκάζεται να περιορίζει τις ελευθερίες της. Το παιχνιδάκι αυτό δεν χρειάζεται πάντα πραγματικούς κινδύνους. Ο πλανήτης άλλωστε από το μιλένιουμ βομβαρδίζεται με υστερικά σενάρια καταστροφής που ξεκινάνε από τους ισλαμιστές και άλλες δυνάμεις που θέλουν να ισοπεδώσουν το δυτικό πολιτισμό και καταλήγουν στα εκατομμύρια ιούς που μας απειλούν  και την κλιματική αλλαγή που θα αφανίσει ότι υπάρχει πάνω στον πλανήτη. Όλα αυτά βεβαίως δεν έχουν σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα, αλλά να αλλάξουν άρδην τον τρόπο ζωής, στρατιωτικοποιώντας την καθημερινότητα, με την αστυνομία και τους μηχανισμούς παρακολούθησης να επιτηρούν τους πάντες και τα πάντα και να επιβάλουν κυρώσεις σε όσους δεν πειθαρχούν. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που δυστυχώς η αριστερά που απολογείται για την ύπαρξή της δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει. Στο έδαφος αυτό τα αστυνομικά έκτροπα στη Νέα Σμύρνη ή το εξωφρενικό περιστατικό στη Λάρισα θα πολλαπλασιάζονται και θα κανονικοποιούνται.

Άλλωστε η Ελλάδα δεν αποτελεί μια εξαίρεση στην πρωτοκοσμική δυστοπία που χτίζεται συστηματικά εδώ και δύο δεκαετίες αλλά μόνο τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε πλέον να υλοποιείται σε τέτοια κλίμακα. Δεν πρόκειται λοιπόν για μεμονωμένα περιστατικά, δεν πρόκειται απλά για κλιμάκωση της αστυνομικής βίας όπως το αντιλαμβάνεται με όρους δεκαετίας 70 η αριστερά που παραμένει κολλημένη στα εργαλεία εκείνης της εποχής. Πρόκειται για το καπιταλισμό της νέας εποχής που δεν περιλαμβάνει δικαιώματα, ελευθερίες, συλλογικές διεκδικήσεις παρά μόνο ατομικές ευθύνες και εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, πειθάρχηση και καταστολή σε όσους δεν συμμορφώνονται. Είναι προφανές ότι σε έναν τέτοιο κόσμο δεν θα υπάρχει καμιά αριστερά. Αυτή είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να επιβιώσει το σύστημά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s