Κρατική βία και δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Ν.Σταματίου για το Avantgarde

Επιτέλους! Βρέθηκε ένα θύμα! Σύσσωμα τα κανάλια βρήκαν τον μάρτυρα που έψαχναν όλο αυτό το διάστημα. Δεν μπόρεσαν να τον βρουν στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Δεν κατάφεραν να τον φτιάξουν στα συλλαλητήρια για τον Κουφοντίνα.  Ο τραυματισμός του ράμπο των ΔΙΑΣ ήταν ένα επικοινωνιακό θαύμα εξ’ ουρανού. Πως άλλωστε να πείσουν την Ελλάδα της αριστείας για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι διαταράξεις κοινής ησυχίας των αβράκωτων της Αθήνας;

Ο τραυματισμός του δικυκλιστή ενός κρατικού τάγματος εφόδου και βασανιστών αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία, καθώς θα γινόταν το τεκμήριο της βαρβαρότητας του πλήθους. Τα κανάλια έψαχναν εναγωνίως ένα τρόπο να ισοφαρίσουν επικοινωνιακά την βία, καθώς γνώριζαν ότι διαφορετικά το πράγμα θα έμπαζε τελείως μονόπλευρα. Για αυτό το λόγο πλάσαραν την γελοία άποψη ότι η επίθεση είχε δολοφονικά κίνητρα, ενώ το πλήθος που έκανε την επίθεση βρισκόταν από πάνω του για αρκετή ώρα. Μάλλον τεράστιο δείγμα αυτοσυγκράτησης ήταν, δεδομένης της συμπεριφοράς των μπάτσων.

Μετά προσπάθησαν να ανθρωποποιήσουν την φιγούρα του. Τα γκλόμπ, οι μπότες και τα κράνη εξαφανίστηκαν και στη θέση του αναδείχθηκε ένας νέους Ιησούς. Πρόκειται για «έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο, ακέραιο χαρακτήρα, από μικρό παιδί έδειχνε ότι αντιμετώπιζε υπεύθυνα και σοβαρά τα πάντα γύρω του. Ήταν αριστούχος μαθητής. Ήταν σε όλα πρώτος και πάντα τον ενδιέφερε το καλό»… «Ακολούθησε αυτό το επάγγελμα γιατί του άρεσε να προσφέρει στην κοινωνία. Πιο πολύ σαν προσφορά όχι για επιδίωξη επιβολής νόμου και τα λοιπά ακραίων καταστάσεων.“ Ο μπάτσος γίνεται θύμα, καθαγιάζεται, εμπλουτίζεται με ηθικά στοιχεία, παρουσιάζεται σαν ιδεατός γιός, προκειμένου η ενέργεια εναντίον του να γίνει αντιληπτή ως μία επίθεση απέναντι σε όλη την κοινωνία. Την στιγμή όμως που ο μπάτσος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο με μερικές εκδορές, ορισμένοι πιτσιρικάδες θα τρέχουν για χρόνια στα δικαστήρια με κακουργήματα. 

Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης κείμενο που λέει "6 Spiros Dapergolas @SpDapergolas Mar 9 Είναι βέβαιο ότι η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ θα ζητήσει το αίμα της πίσω για τα σημερινά. Για κάποιον/α τυχαίο/α χτυπά η καμπάνα. Προσοχή όλοι/ες. 169 469 vasilhs @vasilhs85908349 Replying to @SpDapergolas and @NShigma Είσαι Ο πρώτος που το κατάλαβες και ελπίζω με το καλό να πέσει κάποιος από από εσάς στη διμοιρία μου. Υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνει κανένας σας αλλά και ότι δεν θα μπορείτε τουλάχιστον να ξανά περπατήσετε. Translate Tweet 12:06 PM Mar 10, 2021 Twitter for iPhone" από το Twitter

Το «καλό παιδί» ήταν μέλος μίας διμοιρίας της οποίας η δράση είχε πολιτικό και ταξικό κίνητρο. Και τις δύο μέρες στη Νέα Σμύρνη είδαμε μία αστυνομία να φέρεται σαν στρατός κατοχής. Οι μπάτσοι άρπαζαν αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους χωρίς κανένα έλεος. Σε πάμπολλα περιστατικά είχαμε 10-15 Ματάδες και ΔΙΑδες να ξεσπούν πάνω σε έναν μόνο του.

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με αποκορύφωμα την εισβολή των ΜΑΤ στη Ν. Σμύρνη ήταν πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης, βολεμένος πίσω από τις στρατιές των ένοπλων τραμπούκων σκοπεύει σε μια στρατηγική αύξησης των εντάσεων.

Από κοντά ήταν και η τηλεοπτική δημοσιογραφία για να καθαρίσει με οτιδήποτε δεν βόλευε στο κυρίαρχο αφήγημα. Κάθε φορά που ανοίγουμε τη τηλεόραση τρώμε σαβούρα. Αυτή η κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία λειτουργεί ξεπλένοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο την καταστολή της αστυνομίας. Το σκυλολόι των Σκαι-μέγκα-athens voice-έθνος-βήμα κλπ, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία διασποράς ψεμμάτων. Τι να πρωτοπούμε; Την αλητεία της χάλκευσης ενός από τα βίντεο της Νέας Σμύρνης με σκοπό να φανεί ότι αυτός που δέχεται τα χτυπήματα προσπάθησε να πάρει το όπλο του μπάτσου; Το ότι ο Οικονόμου πήρε βίντεο ενός δημοσιογράφου που τον κυνηγούσαν τα ΜΑΤ κόβοντας τον ήχο και παρουσιάζοντας το σαν να ήταν από κάμερα του ΜΑΤατζή;

Η αστυνομική βία είναι πάντα πολιτική βία

Η βασική θέση όλων αυτών είναι μία, ότι η βία δεν έχει πρόσημο. Λένε ότι η βία είναι η ίδια από όπου και αν προέρχεται. Τι μας λέτε ρε ξεπουλημένα φερέφωνα της ακροδεξιάς; Δηλαδή η βία τι κίνητρο έχει; Ψυχολογικό; Ή μήπως έχει βιολογική βάση; Όλη αυτή η προπαγάνδα επιτελεί τον αποκλειστικό σκοπό του να ρίξει σκόνη στα μάτια. Είναι μια εκστρατεία διάχυσης του σκότους. Γιατί στο βαθμό στον οποίο δεν έχει πρόσημο η αφετηρία της βίας δεν βρίσκεται ποτέ. Μήπως δεν ήταν αυτή και η υπερασπιστική γραμμή της δικής της ΧΑ; Αντίστοιχα τώρα, στο βαθμό στον οποίο η βία των τραμπούκων με τα μηχανάκια δεν έχει πρόσημο, καταδικάζεται με κάποια χαλαρή ΕΔΕ μόνο αυτός που την ασκεί, αφήνοντας τους ιθύνοντες με τα αστεράκια και τις γραβάτες στο απυρόβλητο.

Έτσι για τον μέσο απολιτίκ που βλέπει τις τηλεοράσεις, η αστυνομική βία, η αυτοάμυνα του διαδηλωτή, το γήπεδο ή μία ληστεία αποτελούν ένα χαοτικό όλον από το οποίο δε θα ξεμπερδέψει ποτέ. Το μόνο συμπέρασμα θα είναι να φοβάται όλα τα μέρη και τις φιγούρες που του υποδεικνύει η εξουσία. Να είναι τόσο τρομοκρατημένος ώστε να μην μπορέσει ποτέ να σταθεί στα πόδια του και να δει τη σαπίλα που επικρατεί εκεί έξω.

Το ακροδεξιό σύμπλεγμα κυβέρνησης -ΜΜΕ- αστυνομίας ενορχήστρωσε όλες τις πράξεις καταστολής και τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τις βρωμιές του με ψέμματα και καλλιέργεια ηλιθιότητας. Και όπου δεν πείθουν αυτά, μπορεί ο αρχισυντονιστής να μας απειλεί μέσα στα μούτρα μας λέγοντας ότι «Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας», καλύπτοντας επί τις ουσίας τις δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Θα ασκούμε  βία και τρομοκρατία χωρίς να απολογούμαστε σε κανέναν.

Στην πραγματικότητα η βία του Μητσοτάκη έχει αποκλειστικά ιδεολογικό – πολιτικό πρόσημο. Επιχειρεί να πραγματοποιήσει μία αποφασιστική νίκη τώρα που μπορεί, τώρα που έχει σύμμαχο τα λοκ-ντάουν, απέναντι στις δυνάμεις που αμφισβητούν τις βάρβαρες πολιτικές του. Άλλωστε φαίνεται πως έρχεται κρίση. Το δημόσιο χρέος κοντεύει στο 220%, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μία κακή αξιολόγηση θα εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού. Η στρατηγική των παρατεταμένων λοκ-ντάουν (ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη) βύθισε τις πόλεις σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ταυτόχρονα συγκάλυψε μέρα μεσημέρι έναν κατ’εξακολούθηση βιαστή.

Το κίνημα και η βία

Οδηγούμαστε πολύ γρήγορα σε ένα αστυνομικό κράτος, αν δεν είμαστε ήδη εκεί. Αυτό που πέρυσι γινόταν στη Μυτιλήνη, φέτος ξεδιπλώθηκε στην Νέα Σμύρνη με ενδιάμεσο σταθμό τους τραμπουκισμούς και το ξύλο στο Πολυτεχνείο και την πορεία για τον Γρηγορόπουλο.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κάνουν κουμάντο στους δρόμους. Είναι δίκαιη η αυτοάμυνα απέναντι σε ένα βάρβαρο όχλο. Είναι δίκαιη η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των συντρόφων μας από τους αλήτες της ΔΡΑΣΗΣ. Γι’ αυτό και δεν θα κλάψουμε ποτέ για ένα μπάτσο. Γι’ αυτό και δεν καταδικάζουμε ποτέ τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Το κίνημα πρέπει να μπει μπροστά αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση και την αναγκαία αυτοάμυνα απέναντι στους αλήτες του Χρυσοχοίδη. Κάτω η Χούντα. Έξω η αστυνομία από τις ζωές μας

4 responses to “Κρατική βία και δικαίωμα στην αυτοάμυνα

 1. Nέο βίντεο ντοκουμέντο από τη Νέα Σμύρνη, δείχνει μια ακόμη αναίτια σύλληψη από την αστυνομία σε βάρος δύο ατόμων, μέσα στην πολυκατοικία που διαμένουν.
  Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλει ένας εκ των δύο συλληφθέντων (ο Μιχάλης), στο NEWS 24/7, βρισκόταν εντός της οικίας του, όταν απ’ έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο Μιχάλης, βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.
  Πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας «μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα». Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένοικος, όπως φαίνεται και στο video, φοράει παντόφλες).

  Στη συνέχεια λοιπόν, κάποιοι από τους αστυνομικούς μπήκαν στην πολυκατοικία να πιάσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό για να αποφύγουν τη σύλληψη. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν έξω από την πολυκατοικία, χωρίς να τους εξηγούν το παράπτωμα. Σημειώνεται ότι, τη σκηνή κατέγραφε η κοπέλα του Μιχάλη με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι αστυνομικοί, την πλησίασαν και την χτύπησαν με τη συσκευή στο κεφάλι της (ακούγεται χαρακτηριστικά στο τέλος του βίντεο).

  Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες μπροστά από ένα περίπτερο της γειτονιάς και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά «λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε». Εν τέλει, ο Μιχάλης, χωρίς ευτυχώς να του φορτώσουν κάποιο αντικείμενο ως «προίκα», μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με λεκτικούς τραμπουκισμούς (ξέρουμε που μένεις, θα σε κανονίσουμε») πριν αφεθεί ελεύθερος μετά από αρκετή ώρα, όπως καταγγέλει. https://tvxs.gr/news/ellada/neo-binteo-ntokoymento-apo-nea-smyrni-astynomikoi-toys-arpaksan-kai-toys-synelaban-mesa-

  Μου αρέσει!

 2. Eδω δυστυχώς δεν υπήρχαν
  Κυριακή 11 Μαίου 2008. Οδός Αναξαγόρα. ο 24χρονος αθλητής μπάσκετ και φοιτητής αρχιτεκτονικής, Νικός Σακκελίων πέφτει νεκρός ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό από 4 όργανα της τάξης αφού πρώτα του είχαν περάσει χειροπέδες.
  https://kostaspariss.wixsite.com/kostasparis/post/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%82-video

  Μου αρέσει!

 3. Δε ξέρω πόσους αριστεροχειρες (πρωταγωνιστής) καραφλοφουσκωτους έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά έχουν ενδιαφέρον οι φωτογραφιες (4)..

  Επίσης, τα παιδιά φαίνονται κάπως απειρα σε όρους φυσικής εμπλοκής αν κρίνω από τη φυσική θέση parking των ημιαυτόματων περίστροφων, ενω χαρακτηριστικά εκείνος που συλλαμβάνει το δυστυχο πολίτη έχει πρακτικά χάσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο του (3)..

  Πόσο ακόμα χρόνο βίας θα τους δώσουμε άραγε μέχρι να μάθουν τη δουλειά? Η ζωή θα δείξει..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s