Νίκη στον δίκαιο αγώνα του Κουφοντίνα

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως σκοπό την άσκηση ψυχολογικής πίεσης πάνω στον Κουφοντίνα δια της απομάκρυνσης του από την οικογένεια και τους οικείους του στην Αθήνα. Είναι μία απόφαση ιδιόνυμο για τους πολιτικούς κρατούμενους (κράτος εξαίρεσης) στην Ελλάδα, καθώς με αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα, «έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε βασανιστήρια σε όποιον γουστάρουμε, χωρίς κανένα κόστος». Αλλά και μια απόφαση προειδοποίηση για όλους όσους βρίσκονται απέναντι από την εξουσία.

Αλλά αυτός ο κοινός τόπος για οποιοδήποτε σοσιαδημοκράτη, που φοβάται μη λερώσει την κάπα του με τη κατηγορία του «υποστηρικτή τρομοκρατών», χάνεται. Παρότι ο Κουφοντίνας έχει ήδη ενάμιση μήνα δίχως φαγητό και ήδη μισή μέρα δίχως νερό*, όλες αυτές οι δυνάμεις που έθεταν επιχειρήματα τύπου «κράτους δικαίου» σιωπούν ή καθαρίζουν με μερικές ψυθιριστές ανακοινώσεις.

Μα πόσο έχουν διαστρεβλωθεί οι λέξεις, πόσο εκτός πραγματικότητας είναι όλοι, που στον ένα ή στον άλλο βαθμό εν τέλει συναινούν με το μέχρι στιγμής βασανιστήριο-θάνατο του Κουφοντίνα; Οι επίσημοι κυβερνητικοί είτε σιωπούν είτε κρύβονται πίσω από μεγαλόσχημες εκφράσεις. Όμως την πραγματική ηθική του μέσου νεοδημοκράτη την βλέπεις όταν του μιλάς ή βλέπεις τι γράφει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που απολαμβάνουν αυτό το βασανιστήριο. Δεν είναι λίγοι που λένε ότι «του αξίζει».

Αυτός είναι ο πραγματικός αντίλογος, αυτό είναι το σκεπτικό τους, το οποίο τώρα αποτελεί και το κίνητρο των πράξεών τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ισονομία, ούτε η σωστή αντιμετώπιση των τροφίμων, ούτε φυσικά η δικαιοσύνη και ο «σωφρονισμός». Για το ακροδεξιό σκυλολόι που κυβερνά τη χώρα, το κράτος είναι ένα εργαλείο που μπορούν να το χρησιμοποιούν όπως θέλουν για να βασανίζουν και να σκοτώνουν.

Πως μπορούμε να βρεθούμε σε κάποιου είδους συνεννόηση με τους δολοφόνους μας; Πως μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια ειρηνική συνύπαρξη με τους άξιους συνεχιστές των δολοφονιών των Κουμή-Κανελλοπούλου, Καλτεζά, Γρηγορόπουλου, Παύλου Φύσσα; Είτε με κρατικό βασανιστήριο, είτε με μαχαίρι φασίστα όλες αυτές οι δράσεις έχουν ως πηγή το ίδιο κίνητρο, να τσακίσουν οτιδήποτε αγνό και δίκαιο έχει γεννήσει αυτός ο τόπος.

Αυτή λοιπόν η πολιτική βοθρίλα καθορίζει τώρα την πολιτική συζήτηση. Όσοι ψελλίζουν επιχειρήματα περί δικαιολόγησης ή νομιμοποίησης της τρομοκρατίας δια της στήριξης Κουφοντίνα, προφανώς έχουν χάσει εντελώς τον προσανατολισμό τους. Δύο βήματα πριν δολοφονήσουν τον Κουφοντίνα, και ειλικρινά το ζήτημα είναι… η δικαιολόγηση της τρομοκρατίας; Είστε σοβαροί ρε ρετάλια; Η αναπαραγωγή αυτών των επιχειρημάτων αποτελούν μία εμμεση συγκάλυψη του βασικού γεγονότος, που είναι η δολοφονία Κουφοντίνα. Οποιαδήποτε ξόρκια ενάντια στην τρομοκρατία αυτή τη στιγμή είναι επιχείρημα τύπου «Μαρφίν», το οποίο διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Στο όνομα της προστασίας (και καλά) της ζωής από την τρομοκρατία αφαιρούν μία ζωή.

Το ψέμα και η διαστρέβλωση έχει καταστεί εξουσία. Και χρησιμοποιεί την πολλαπλασιαστική ισχύ των ΜΜΕ και της οικονομικής δύναμης για να αναπαράξει το ψέμα τόσες πολλές φορές ώστε να γίνει αλήθεια. Αν έχουμε κάποια δύναμη, αυτή τουλάχιστον είναι να λέμε την αλήθεια. Τα επιχειρήματα περί «τρομοκρατίας» είναι ένδειξη της ιδεολογικής φτώχειας αλλά και εν τέλει της δύναμης της ακροδεξιάς δράκας να ορίζει την ατζέντα, της δημόσιας συζήτησης.

Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε τον Κουφοντίνα απλά ως «φυλακισμένο», που διεκδικεί να σωφρονιστεί σε ένα καλό περιβάλλον. Για εμάς ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής, κομμάτι του ευρύτερου αγώνα, ανεξάρτητα από την άποψη που έχουμε για την «ατομική βία». Στο πρόσωπο του Κουφοντίνα και της 17Ν, η δράκα δολοφόνων, οι ίδιοι που συγκαλύπτουν βιαστές και παιδεραστές, χτυπά το ότι κάποιοι αμφισβήτησαν τη δυνατότητα του κράτους να μονοπωλεί τη βία, επιστρέφοντας ένα κλάσμα στο ίδιο το αστικό κράτος και την τάξη που εκπροσωπεί. Χτυπά την αμφισβήτηση του μονοπωλίου της κρατικής βίας. Χτυπά εκδικητικά το γεγονός ότι οι βασανιστές της Χούντας και οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ πλήρωσαν και με το αίμα τους για τα εγκλήματα τους. Είναι μία προληπτική επίθεση τρομοκράτησης και διάχυσης του φόβου στο δικό μας στρατόπεδο. «Διαλυθείτε ησύχως»

Και όλο αυτό το καταφέρνει δυό και τρείς φορές ευκολότερα μέσα στα Λοκ-ντάουν. Είναι τέτοια η αυθαιρεσία, η αλαζονία, η αίσθηση παντοκρατορίας χάρις στον εθελούσιο αυτοπεριορισμό του κινήματος που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Να ξεμπερδέψουν όχι μόνο με τις πορείες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τον συνδικαλισμό, αλλά και με τα σύμβολα του κινήματος. Μέχρι πότε θα καθόμαστε στα σπίτια μας όσο μπουκάρουν στα σπίτια μας, αλλά και δολοφονούν τους συντρόφους μας;

Ακόμα και αν κάνει πίσω η Νικολάου και το Διευθυντήριο των βασανιστών της, η ιστορία έχει γράψει ήδη. Ο Κουφοντίνας βρίσκεται ήδη ενάμησι μήνα δίχως φαγητό και τώρα δίχως νερό. Αν πεθάνει τώρα ή σε ένα εξάμηνο ή σε ένα χρόνο θα ευθύνεται αυτή.

3 responses to “Νίκη στον δίκαιο αγώνα του Κουφοντίνα

 1. Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας παρείχε ο γιατρός που έχει επιλέξει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η οικογένειά του, περιγράφοντας με μελανά γράμματα την κατάσταση.
  Ο Θ. Ζδούκος επισκέφθηκε σήμερα τον απεργό πείνας και διαπίστωσε περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει να πεθάνει τα επόμενα δύο 24ωρα.
  Η δήλωση Ζδούκου:
  Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης.
  Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο.
  Στη σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί του, ενημέρωσα τον απεργό πείνας για την παρέμβαση χιλιάδων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις σημαντικές δημόσιες δηλώσεις στήριξηςτου αιτήματός του. Μολονότι καταβεβλημένος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.
  Με προβληματίζουν σοβαρά οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και εκδικητικότητας, που πληθαίνουν από την περασμένη Παρασκευή. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που τις κάνουν επιδιώκουν την επίσπευση του μοιραίου.
  Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν είναι η ώρα της μνησικακίας. Ζητώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων να το αντιληφθούν και να αρθούν στο ύψος της περίστασης. Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος».

  Μου αρέσει!

 2. Πιάστηκαν τα δάκτυλα μας στα πληκτρολόγια εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον μελλοθανατο επαναστατη Δ. Κ..
  Περίπου με την ιδια ένταση καταδικης της ατομικής τρομοκρατίας σε οποιοδήποτε πρακτική, κάνοντας ταυτόχρονα φανερό πως απέχουμε βέβαια και απο οποιαδήποτε σκεψη ανταπόδοσης..
  Να τον θυμόμαστε για να ζούμε… έλεγα πάντα στις κηδείες αγωνιστών..

  Μου αρέσει!

 3. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


  Από τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Περισσότεροι από 2000 διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή. Η κινητοποιηση τελείωσε με πορεία μέχρι την Ομόνοια.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s