Εκδήλωση: Ένας χρόνος Λοκ-ντάουν. Αποτίμηση μιας στρατηγικής εμπέδωσης του κράτους εκτάκτου ανάγκης

Ένας χρόνος Λοκ-ντάουν. Αποτίμηση μίας στρατηγικής εμπέδωσης του κράτους εκτάκτου ανάγκης

Σε λίγες εβδομάδες κλείνουμε κοντά έναν χρόνο από την εκκίνηση των λοκντάουν. Οι καραντίνες, ενώ είναι υγειονομικά άχρηστες, επικοινωνιακά χτισμένες ώστε οτιδήποτε πάει στραβά να αποδίδεται στην ατομική ευθύνη και όχι την κεντρική διοίκηση, συνεχίζονται με την ίδια απαρέγκλιτη επανάληψη. Θα μπορούσαν να γίνουν χιλιάδες άλλα πράγματα για την καταπολέμηση του ιού χωρίς να μπουν οι κοινωνίες στον πάγο.

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται ξεκάθαρο όλο και περισσότερο ένα συμπέρασμα: με την κοινωνία στον πάγο και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις ουσιαστικά καταργημένο, η κυβέρνηση και οι λακέδες της μπορούν να φέρονται ουσιαστικά ως μία κοινοβουλευτική δικτατορία χωρίς να απολογούνται σε κανέναν. Τα λοκ-ντάουν αποτέλεσαν μία εξαιρετική ευκαιρία εγκαθίδρυσης του Κράτους Εκτάκτης Ανάγκης.

Όποιος νομίζει ακόμα και τώρα ότι το βασικό διακύβευμα είναι κάποιου είδους σωτηρία από τον κορωνοϊό και όχι η ολομέτωπη επίθεση στην πολιτική μας ύπαρξη, είναι ύποπτος διασποράς πολιτικών λοιμώξεων. Ο βασικός μηχανισμός που εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια της επίθεσης είναι η αυθυποβολή ότι μένοντας σπίτι σώζουμε ζωές. Να το πάρουμε χαμπάρι επιτέλους, καμία ζωή δεν σώθηκε με τα λοκντάουν.

Απέναντι στη λογική των λοκ-ντάουν οφείλουμε να διεκδικήσουμε εκ νέου να ζούμε ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να μιλάμε αναμεταξύ μας, να λέμε ανοιχτά τη γνώμη μας, να διαδηλώνουμε τα δίκια μας, να μπορούμε ν’ αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη κοινωνία, να μπορούμε ν’ αμφισβητούμε την εξουσία χωρίς να περιμένουμε να μας επισκεφτεί η ασφάλεια. Η δικιά τους ζωή είναι μια ανάπηρη κοινωνία που περιμένει πότε θα σωθεί από μια παρακμιακή και υποβασταζόμενη άρχουσα τάξη.

Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε την Κυριακή 28/2 στις 6μμ σε διαδικτυακή εκδήλωση με στόχο μία συνολικότερη αποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων του τελευταίου έτους.

Διαδικτυακή εκδήλωση Κυριακή 28/2, 6μμ, στο youtube RedOrchestraGR

Ομιλητές:

  • Γ. Νικολαΐδης, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού
  • Νέλλη Ψαρού, Δημοσιογράφος πολιτικός επιστήμονας
  • Τερζάκης Φώτης, Συγγραφέας

ΚΕΔAvantgarde

sort link εκδήλωσης: https://youtu.be/xLLrTpSJCmw

event: https://www.facebook.com/events/883080412529854/

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s