Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και να αρθεί κάθε απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Με πρόσχημα τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού η κυβέρνηση έχει επιβάλει εδώ και 11 μήνες ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης και είναι η μοναδική ζώρα στον κόσμο με συνεχές λοκντάουν εδώ 3 μήνες. Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα βρίσκονται υπό διαρκή αναστολή. Την ίδια ώρα που στα μμμ ο κόσμος στοιβάζεται σαν σαρδέλες για να πάει στη δουλεία και το ΕΣΥ παραμένει σε οικτρή κατάσταση υπoστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο, για να βγει κανείς από το σπίτι του πρέπει να στέλνει sms και μόνο για τους λόγους που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και πάντα υπό τους ασφυκτικούς ελέγχους και την απειλή ενός εξοντωτικού προστίμου, στοιβάζοντας την καθημερινότητα και τη ζωή του σε 6 κωδικούς. Είναι προφανές ότι οι περιορισμοί αυτοί καθώς και η νυχτερινές καθολικές απαγορεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με την καταπολέμηση του ιού, παρά μόνο την ενοχοποίηση (μέσω της «ατομικής ευθύνης») και την πειθάρχηση της κοινωνίας, στην καπιταλιστική δυστοπία που χτίζει η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες για την μετά κορωνοϊό εποχή.
Η κυβερνητική επιδρομή ξεδιπλώνεται, όλο αυτό το διάστημα που ο κόσμος είναι υποχρεωτικά μαντρωμένος στα σπίτια του, με μεθοδικό τρόπο μέσα από απανωτές ΠΝΠ με ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συναθροίσεων, με την εκτελεστική εξουσία να έχει υποκαταστήσει πλήρως ακόμα και τη νομοθετική που καλείται μόνο να εγκρίνει μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και με τη σφραγίδα μάλιστα της ιεράς εξέτασης των «ειδικών» που κανείς δεν διανοείται να αμφισβητήσει. Παράλληλα προς εμπέδωση του Κράτους εξαίρεσης, πλέον νομολογεί και ο αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος μπορεί να καλύπτει τα κενά των προεδρικών διαταγμάτων εξειδικεύοντας κατά βούληση. Όπου υπάρχουν αμφιβολίες έρχεται μια «εντολή πρωθυπουργού» προς εμπέδωση ενός καθεστώτος που κινείται μεταξύ χούντας και κοινοβουλευτικού βοναπαρτισμού. Τα κυβερνητικά στελέχη με προεξέχοντα τον Χρυσοχοϊδη σπεύδουν να τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και με τη βούλα μάλιστα κάποιων εντεταλμένων λοιμοξιολόγων.
Κάθε μέρα γίνονται ανακοινώσεις για κάμερες πάνω στα κράνη, για ντρόoυν που ήδη βουίζουν πάνω από τα κεφάλια μας και διαρκώς πληθύνονται, και φυσικά το πανταχού παρών ελικόπτερο της ΕΛΑΣ για να δίνει το μήνυμα του αστυνομικού κράτους όχι μόνο σε όσους διαδηλώνουν αλλά και σε όσους το ακούνε να μουγκρίζει μέσα από τα σπίτια τους, ως μια εναλλακτική του θορύβου που προκαλούσαν κάποτε οι ερπύστριες των τανκς. Το καθεστώς δεν χάνει ευκαιρία να κάνει επίδειξη δύναμης που τελευταία έγινε ακόμα πιο αισθητή με την μόνιμη πλέον παρουσία των αύρεων στις διαδηλώσεις που έτσι κι αλλιώς είναι παράνομες.

Το αυταρχικό κράτος της ΝΔ μπορεί επίσης να προσαγάγει, να συλλαμβάνει και να μοιράζει κατηγορίες και δικάσιμους ακόμα και κατόπι εορτής σκανάροντας φωτογραφίες και υλικό ακόμα και από το διαδίκτυο. Την ίδια ώρα ποινικοποιείται όχι μόνο η δράση αλλά και η άποψη αφού ήδη υπάρχουν διώξεις συνδικαλιστών ή και πολιτών μόνο και μόνο για τις δηλώσεις τους οι οποίες ερευνώνται για «πρόκληση σε απείθεια και ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού».

Όλο αυτό το διάστημα που δήθεν όλα γίνονται για τον κορωνοϊό εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση άφησε τα νοσοκομεία και τις ευάλωτες ομάδες απροφύλαχτα, ασχολούμενη με το πώς θα περάσει απανωτά νομοσχέδια που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το εργασιακό που πέραν των άλλων ρυθμίσεων που αφορούν την ελαστικοποίηση του 8ωρου, καθιστούν το δικαίωμα κήρυξης και διεξαγωγής απεργιών σχεδόν αδύνατο και κάτω από εξευτελιστικούς όρους. Παρομοίως και με το ν/σ Κεραμέως -Χρυσοχοίδη  με την εγκατάσταση αστυνομίας μέσα στις σχολές, έλεγχος εισόδου σε αυτές και πειθαρχικά σε όσους τολμήσουν να αμφισβητήσουν έμπρακτα τη νέα πραγματικότητα. Από δω και στο εξής για καταλήψεις κτιρίων, ή έστω «παρεμπόδισης λειτουργίας» υπουργείων ή άλλων σχετικών ευαγών ιδρυμάτων, θα προβλέπονται ιδιώνυμες ποινές.

Χωρίς αμφιβολία όλες αυτές οι ρυθμίσεις χτίζουν μια νέα πραγματικότητα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αμοραλισμού έχοντας διασπείρει το φόβο του θανάτου, μπορεί να παίζει ανενόχλητη στο τερέν με την ανοχή πάντα της καθεστωτικής αριστεράς που στήριξε ή δεν τόλμησε να αμφισβητήσει εμπράκτως, αποδεχόμενη το κυρίαρχο αφήγημα και την αυθεντία των ειδικών.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι ζήτημα ύπαρξης για το κίνημα την αριστερά και κάθε δύναμη που στέκεται απέναντι στο σύστημα. Κλειδί σε αυτό τον αγώνα είναι η διαγραφή των προστίμων και κάθε περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας. Σε αυτό δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, ή περιορισμοί που δήθεν δικαιολογούνται λόγω της κατάστασης.

  • Να διαγραφούν τώρα όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αρθεί κάθε απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Κάτω ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων και όλες οι διατάξεις ποινικοποίησης της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό-αντιαπεργιακό ν/σ και να αποσυρθεί το έκτρωμα Κεραμέως Χρυσοχοίδη
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Όλοι όλες στη συγκέντρωση Σάββατο 6/2, 12:00 Πλ. Συντάγματος

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

One response to “Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και να αρθεί κάθε απαγόρευση κυκλοφορίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s