Όλοι/-ες στην Πανεργατική Απεργία 26/11

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η κυβέρνηση ενώ παραμύθιαζε τον κόσμο παριστάνοντας το σωτήρα της ανθρώπινης ζωής από τον κορωνοϊό, στην πραγματικότητα τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο εκφοβισμού για να διασπείρει την βρωμερή αντικοινωνική και αντεργατική της επίθεση. Την ώρα που μιλάει για τον κοινό αγώνα όλων κατά της επιδημίας συνεχίζει ακάθεκτη να περνάει σωρηδόν τα αντιδραστικά νομοσχέδια εκμεταλλευόμενη τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και συναθροίσεων, που πλέον έχουν καταλήξει στην μόνιμη αναστολή τους. Το βρωμερό πρόσωπο της κυβέρνησης  εμφανίζεται σε καθημερινή βάση ξερνώντας το μίσος στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας που αρνούνται να υποταχθούν στην ακήρυχτη χούντα του Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς κλίκας που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου. Ο περιορισμός του συγχρωτισμού που αφορά φυσικά μόνο τις δραστηριότητες εκτός εργασίας, με προφανή στόχο την ελεύθερη πολιτική και κοινωνική δράση, έχει γίνει το βασικό εργαλείο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, με χιλιάδες μπάτσους να κόβουν πρόστιμα και να ελέγχουν κάθε κίνηση και πάνω απ’ όλα μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για την άγρια καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων.

Είναι προφανές για όσους δεν είναι αφελείς ή παπαγαλάκια της εξουσίας ότι η ακροδεξιά κλίκα του Μητσοτάκη επιλέγει την ολομέτωπη σύγκρουση με το οργανωμένο μαζικό κίνημα και τις οργανώσεις του, την ίδια ώρα που καθημερινά χάνονται αβοήθητοι δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό γιατί οι κατσαπλιάδες που διοικούν το κράτος δεν φρόντισαν να φτιάξουν 500-1000 ΜΕΘ επιπλέον, ούτε να κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έτσι κι αλλιώς είχε ανάγκη του ΕΣΥ. Και έχουν και το θράσος αντί να απολογηθούν για το προμελετημένο τους έγκλημα να εγκαλούν την κοινωνία μοιράζοντας δεξιά και αριστερά «ατομικές ευθύνες». Πρόκειται για στρεψοδικία άνευ προηγουμένου. Αν πράγματι υπήρχε δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι αγύρτες θα έπρεπε να ετοιμάζουν ήδη τις απολογίες τους. Προφανώς και δεν περιμένουμε από μια δικαιοσύνη που σε χρόνο dt «νομιμοποιεί» την αναστολή των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών (άρθρα 5 και 11 του Συντάγματος) ενώ δεν βλέπει τίποτα μεμπτό από τα έκτροπα της αστυνομίας την 17η Νοέμβρη.

Συνεχίζοντας ακάθεκτη στην ψυχρή εκτέλεση του σχεδίου της η κυβέρνηση ετοιμάζεται με συνοπτικές διαδικασίες (λόγω κορωνοϊού ε;) να καταργήσει με 3-4 άρθρα το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία με το αντεργατικό ν/σ Βρούτση που έφερε στη Βουλή τέλη Οκτώβρη και όλως τυχαίως τις μέρες που ξεκίναγε το ολικό λoκντάουν. Και μετά ζητάνε  υπευθυνότητα από τους πολίτες. Δείξτε εσείς πρώτα υπευθυνότητα, βάλτε σε καραντίνα το έτσι κι αλλιώς βρωμερό σας πρόγραμμα και όλες τις δυστοπικές ιδεοληψίες που κουβαλάτε στα σαπιοκεφαλά σας και μετά ζητήστε να μπει σε καραντίνα η ταξική πάλη και τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα. Αλλά εσείς είσαστε υπεράνω της καραντίνας, δεν σας πιάνει, θα το είπαν οι ειδικοί. Ε τότε δεν πιάνει κανέναν η καραντίνα, για να τελειώνουμε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα «το ν/σ προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας, με στόχο να εκσυγχρονίσει το εργατικό δίκαιο, επιλύνοντας προβλήματα που διαπιστώθηκαν τα τελευταία 38 χρόνια». Οι λέξεις δεν είναι τυχαίες. Οι νοοτροπίες στις οποίες αναφέρονται και πάνε πίσω 38 χρόνια δηλαδή στο 1982 δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τους στόχους της νεομεταεμφυλιακής δεξιάς, που ουσιαστικά θέτει σε καθεστώς ημιπαρανομίας τα συνδικάτα, στο βαθμό που δεν αποδέχονται να μπουν κάτω από την μπότα του συνδικαλιστικού της ασφάλειας.

Το αντεργατικό κατασκεύασμα με τίτλο «Ρύθμισης θεμάτων της αγοράς εργασίας«, προβλέπει την κατάργηση του 8ωρου και της αργίας της Κυριακής. Αυτός είναι ο «εκσυγχρονισμός του εργατικού δικαίου», δηλαδή η ισοπέδωσή του προς όφελος των αφεντικών. Έτσι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα κάποια ρεπό ή μέρες άδειας ή αντίστοιχη μείωση ωρών, ενώ όσον αφορά την Κυριακάτικη αργία διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που θα μένουν ανοιχτές τη συγκεκριμένη ημέρα. Όλα αυτά βεβαίως οι επιχειρήσεις θα τα δηλώνουν σε βάθος εξαμήνου με προφανή σκοπό τα δήθεν ανταλλάγματα να τα τρωει κι αυτά η μαρμάγκα καθιστώντας τις υπερωρίες απλήρωτες έτσι κι αλλιώς.

Ταυτόχρονα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κλιμάκωση μιας σειράς αντισυνδικαλιστικών ρυθμίσεων που έχουν μπει σε προηγούμενα νομοσχέδια: Έτσι «προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο, ενώ η Γ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα πρέπει να παρέχει πραγματική πρακτική δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας”. Ήδη στις εκλογές για τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ στην εκπαίδευση είχαμε την πρώτη γενική δοκιμή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Επιπλέον “το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας, που πρέπει να εξακολουθεί να εργάζεται σε περίπτωση απεργίας στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο, στο δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, ορίζεται σε τουλάχιστον 40%, και αν εκπρόσωπος εργοδότη παραλείψει να κάνει όλα όσα πρέπει για να καθοριστεί το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας, τελεί ποινικώς κολάσιμη πράξη». Και το κερασάκι στην τούρτα: «απαγορεύονται οι καταλήψεις χώρων και εισόδων και η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Αν λάβουν χώρα, η απεργία καθίσταται παράνομη. Όσοι μετέχουν σε κατάληψη ή βιαιοπραγούν, τελούν ποινικώς κολάσιμη πράξη». 

Είναι προφανές ότι με όλες αυτά τα τερτίπια και τις προϋποθέσεις η απεργία καθίσταται από αδύνατη έως παράνομη. Ο κάθε Μητσοτάκης μπορεί να παριστάνει τον δικτατορίσκο με 25% των ψήφων, αλλά ένα σωματείο θα μπορεί να κηρύξει απεργία μόνο εάν έχει γραφτεί στα ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους λες και είναι παράρτημά του, αν αποφασίζει σε εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (τι λετε καραντινιέρι της αριστεράς για τα προσωρινά μέτρα της καραντίνας και της τηλεκορωνουστερίας;) με 51% και αν τα καταφέρει όλα αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζει τον αναγκαίο απεργοσπαστικό μηχανισμό με τους μισούς να είναι υποχρεωτικά απεργοσπάστες και αν οι υπόλοιποι τολμήσουν να ασκήσουν «ψυχολογική» βία τότε θα τελούν ποινικό αδίκημα. Ρε δεν πάτε καλύτερα στο διάολο. Αν αυτό δεν είναι κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας τότε τι είναι; Όσο για την ψυχολογική και σωματική βία μέχρι βασανισμού το έχει ως γνωστόν μονοπώλιο ο υπόκοσμος της αστυνομίας. Εκεί προφανώς το savoir vivre δεν παίζει. Κατά τα άλλα μας μιλάνε και για κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία. Το παρακράτος της δεξιάς σε πλήρη ανάπτυξη.

Χωρίς αμφιβολία η κυβέρνηση της αστικής αντεπανάστασης ακονίζει τα μαχαίρια της ιδιαίτερα τώρα που ξεφτίζει το παραμύθι που πούλαγε στο πανελλήνιο από το Μάρτη πλασάροντας τον εαυτό της ως σωτήρα της ζωής και των ψυχών μας. Όλα πλέον δείχνουν ότι η ανοχή της κοινωνίας πλησιάζει στο τέλος της. Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται περίτρανα ότι οι λωποδύτες του Μαξίμου οι κληρονόμοι της Χ και των Ταγμάτων Ασφαλείας, οι κατσαπλιάδες της δημόσιας περιουσίας πούλαγαν σανό με γυαλιστερά μπιχλιμπίδια.

Ήδη τα κυβερνητικά της στελέχη ξεφουρνίζουν ότι μετά τα εμβόλια έρχεται νέο κορωνομνημόνιο. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, προβλέπει για την υγεία 550 εκ. λιγότερα από πέρσι (από 4,8 δις, στα 4, 25 δις). Κατά τα άλλα μας δουλεύουν με τις εθελόντριες νοσοκόμες από την Κρήτη. Είπαμε «ατομική ευθύνη» αλλά δεν ξέραμε ότι αυτό περιλαμβάνει  και το υγειονομικό προσωπικό. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις αμυντικές δαπάνες οι οποίες από 3,8 δις το 2020, εκτοξεύονται για το 2021 στα 5,4 δις, ενώ στο Υπουργείο Εργασίας από  24,7 δις, στα 22,6 δις, δηλαδή 2,1 δις λιγότερα για συντάξεις και επιδόματα.

Αλήθεια υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πίστευαν ότι τα «μέτρα» δεν στοχεύουν τον κορωνοϊό αλλά το κεφάλι μας; Υπάρχει κανείς που εμπιστεύεται ακόμα και τα «αναγκαία μέτρα που παίρνουν ακόμα και στην Κούβα», στους χουνταίους τσαρλατάνους της ΝΔ;

Στις 26 Οκτώβρη η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ευάλωτοι άνθρωποι να μένουν αβοήθητοι και να χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της συνειδητής εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που αντί να αναλάβει τις ευθύνες της παρίστανε το Νώε στα κανάλια, και μοίραζε εκατομμύρια στους κολλητούς της.

Οι διαδηλώσεις στις 26 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθούν σε συνθήκες αστυνομικής τρομοκρατίας. Στο πολυτεχνείο o απολογισμός ήταν 437 προσαγωγές, 43 συλλήψεις, 329 πρόστιμα των 300 ευρώ ή ακόμα και με 900 ευρώ (!!!!!) πρόστιμο, όπως έγινε με δεκάδες φοιτητες στα Γιάννενα. Δεκάδες ξυλοκοπήθηκαν άγρια και βασανίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής. Ακόμα και σήμερα η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές στην κινητοποίηση για την 25ηΝ (Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών). Λίγες μέρες πριν 4 μέλη του ΣΕΚ βρέθηκαν στα κρατητήρια με την κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή» γιατί πούλαγαν την εφημερίδα τους στη Νέα Ιωνία. Ο κατάλογος της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν έχει τέλος.

Η κυβέρνηση έχει θέσει την χώρα σε κατάσταση -άτυπης- πολιορκίας από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 6 Δεκέμβρη και πάει λέγοντας. Οι ημερομηνίες δεν είναι καθόλου τυχαίες και εντελώς στοχευόμενες. Απέναντι σε αυτή τη δυστοπική πραγματικότητα το εργατικό κίνημα αλλά και κάθε σκεπτόμενος πολίτης πρέπει να βρεθεί στον δρόμο.

Για να βάλουμε ένα τέλος στο ακροδεξιό ντελίριο και στη μονιμότητα της κατάστασης ανάγκης. Για να πληρώσει η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές την κρίση. 

 • Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνει σε καραντίνα
 • Κάτω τα ξερά σας από το 8ωρο και τις απεργίες
 • Καμία αναστολή των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών
 • Καμία ομοψυχία και καμία ανοχή στην κυβέρνηση
 • Να τελειώνουμε με τους απατεώνες και τους κατσαπλιάδες

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

4 responses to “Όλοι/-ες στην Πανεργατική Απεργία 26/11

 1. Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις και  πορείες, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής πανελλαδικής απεργίας.

  Σωματεία και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικου χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοράη στις 11πμ. Η αστυνομία που ειχε περικυκλώσει το χωρο με δεκαδες διμοιρίες ΜΑΤ και τις γνωστες πλέον αυρες έδωσε προειδοποίηση να διαλυθεί η συγκεντρωση παρόλο που δεν υπήρχε καμία απαγόρευση. Οι συγκεντρωμένοι πάνω απο 500 πορεύτηκαν στην Σταδίου προς την Ομόνοια όπου και τελείωσε η κινητοποίηση γύρω στις 12. με σύνθημα «ασφάλεια, υγεία, σύνταξη, δουλειά- Δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά»,  «λιτότητα, απεργία, τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία».

  Νωρίτερα δεκάδες μηχανάκια από το Σωματείο επισιτισμού πραγματοποίησαν μοτοπορεια ενω σωματεία του ΠΑΜΕ συγκεντρωθήκαν εξω απο το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

  Στα Γιαννενα η πορεια χτυπήθηκε από τους Δελτα και ακολούθησε συμπλοκη με 12 προσαγωγές.

  Επίσης, καλλιτέχνες, θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία, η οποία δεν θα πραγματοποιήσει στάσεις και θα περάσει μπροστά από τα νοσοκομεία, με τα δίκυκλα να μεταφέρουν μόνο έναν επιβάτη, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.

  Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Μελών του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης:

  Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος:

  Συγκέντρωση έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης:

  Μοτοπορεία του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού:

  Συγκέντρωση Εκπροσώπων και Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών και Σωματείων κυριως από το ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας:

  Διαμαρτυρία Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»:

  Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

  Μου αρέσει!

 2. Μερικές παρατηρήσεις σύντροφοι:

  Από το υλικό των κινητοποιήσεων που ανεβάσατε προκύπτει οτι οι μετέχοντες φορούν μασκες αυτοπροστασιας και όπου ειναι δυνατό τηρούν social distancing. Αυτό αποτελεί μεγα πολιτικό πλεονέκτημα και σίγουρα δεν έχει το παραμικρό κοινό έδαφος με την απάντηση που πηρα πρόσφατα σε ερώτηση μου στη σελίδα «εμείς δεν υποχρεωνουμε κανένα να τηρεί υγειονομικα μετρα στις κινητοποιήσεις της 17Ν». Μήπως δε μας ενδιαφέρει η εφαρμογή των ατομικών μέτρων υγιεινής η είμαστε αντιθετοι σε κάθε μορφή κοινωνικής υγειονομικης αλληλεγγύης?

  Δευτερον, όσον αφορά την προκήρυξη δεν ειναι κακη. Και δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας στους πέντε αξονες που βάζει. Ωστόσο αναρωτιέμαι, τα τρέχοντα ζητήματα διαχείρισης της υγειονομικης κρισης που βάζει η ρεφορμιστικη αριστερά γιατί είναι εκτός ατζέντας? Διαφωνούμε με κάποια απο τα παρακάτω: επιταξη ιδιωτικών κλινικών, κεντρα rapid testing, εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, μονιμοποίηση γιατρών και νοσηλευτών της πρώτης γραμμής, ανάπτυξη και δημιουργία πρωτοβάθμιων δομών υγείας με παράλληλες προσληψεις, κλπ. Μήπως διαφωνούμε για παράδειγμα με το μαζικό εμβολιασμό η είμαστε υπέρ μιας optional ατομικής ελευθεριοτητας?

  Τρτον, για το ποιες είναι οι νομοσχεδιακες προθέσεις της κυβέρνησης δε θα διαφωνήσω ειδικά μάλιστα οταν το κείμενο της προκήρυξης περνάει εύστοχα το χαρακτήρα της νεοακροδεξιας σαν ‘κατσαπλιαδες’ (γκουκλαρα για επιβεβαίωση), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ιδέες μισο αιώνα απ τη ματωβαμμένη διαμόρφωση της σύγχρονης εργασιακης μας χαρτας. Και δεν είναι μόνο κατσαπλιαδες αλλα και ιδεολογικά λαμογια. Και το γράφω πριν με προλάβει κανας Βαρουφακης και λέτε ότι κοπιαρω..

  Και βέβαια το δικαίωμα του συνερχεσθαι ειναι βασικό, αλλά ακόμα πιο βασικό είναι του συνδικαλισμου, της απεργίας, κατάληψης, δράσης στην απεργοσπασια, κλπ. Αυτά δείχνουν ιδεολογικό στιγμα, χωρίς αμφιβολία.

  Αλλά γιατί το 8ωρο είναι η ιερή αγελάδα που δεν πρέπει να αγγίζει κανείς στον 21ο αιώνα? Οταν το 11ωρο η 12ωρο είναι θεσμοθετημενο με αγώνα συνδικατων σε βόρεια Αμερική η Αυστραλία? Οταν με 36 ώρες τη βδομάδα θεωρείσαι full timer και μετέχεις στα συλλογικά benefits που διαπραγματευεται το (πουλημενο – θεσμικο trade union ) σωματείο? Αυτό που θα σε υπερασπιστεί και θα μπλοκάρει νομικά μια αδικη απόλυση. Αυτό που θα σε καλύψει για τρεις μήνες με μίνιμουμ στήριξη αν χρειαστεί σε απεργία διάρκειας. Αυτό που θα σε βάλει σε πρόσθετο συνταξιοδοτικο εφάπαξ περα απ τις έξτρα οδοντιατρικες παρα-ιατρικες εξετάσεις ακόμα και σε χώρες πλήρους δημόσιας κάλυψης (Καναδάς, Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία κλπ).

  Γιατί να θέλει κυλιόμενες αντιβυσματικες βάρδιες και κυλιόμενο schedule το σωματείο ώστε να εργάζεσαι κάθε πιθανή μέρα και ταυτόχρονα να είσαι off επίσης κάθε πιθανή μέρα του μηνα και ταυτόχρονα επιβάλλει μεγαλύτερες βάρδιες με μεγαλύτερα breaks? Μιάμιση ώρα πληρωμένος χρόνος στο 12ωρο (η μια lunch break). Γιατί είναι εχθρός του 8ωρου αν δουλεύοντας τρεις μέρες έχεις πλήρη δικαιώματα, benefits και τεράστιο ελεύθερο χρόνο για part time, σπουδές, ξεκούραση, οικογένεια, κοινωνική δράση, κλπ? Αυτό δε σημαίνει ανταποδοτική υπερωρία. Πληρώνεται time and a half και αν είναι αργία double and a half. Αν θέλει να είναι φιλελευθερη η κυβέρνηση των κατσαπλιαδων να πληρώσει τουλάχιστον υπερωρία το χρονο του προσωπικού ασφαλείας και των essential εργαζομένων με κλήρωση, να τσονταρει δηλαδή στην κοινωνική ευθύνη των ζωτικών δημοσίων αγαθών.. Εμείς διαφωνούμε με το σπάσιμο του 8ωρου σε μια τέτοια λογική (δεν ανακάλυψα την Αμερική δίνω μια υπαρκτή αναλογία) η το υπερσπιζομαστε ανεξαρτήτως minimum wage, δικαιωμάτων και συνδικαλιστικης ελευθερίας?

  Κουβέντα να γίνεται : )

  Μου αρέσει!

 3. Και σε περίπτωση που δεν έγινε καθαρό να συμπληρώσω ότι το ζητημα του 8ωρου δεν παίζει για μένα όπως και των αργιών βέβαια, με την προϋπόθεση των 40ωρων σε εβδομαδιαία πλήρη απασχόληση.
  Για όσους βάζουν ζήτημα οικογένειας η εκκλησιας στην πραξη αυτά λύνονται με ανταλλαγές βαρδιων η εξαιρέσεων αφού τα ευρύτερα ωράρια λειτουργίας επιτρέπουν περισσότερη απασχόληση. Αν τώρα είσαι μικρός επιχειρηματίας και δεν αντέχεις να δώσεις ενα μεροκάματο για να μείνεις ανοιχτός Κυριακή σημαίνει ότι δε βγαίνεις γενικά και το ανταγωνιστικο σου πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ το διαχειριστικό. Προσωπικά καρφί δε μου καιγεται αν θα δουλεύω η/και ψωνίζω σαββατοκύριακο γνωρίζοντας ότι κάθε εργαζόμενος έχει δίκαια αμοιβή, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και συνδικαλιστικη πρόσβαση! Αν αυτό εννοούν οι ψευτοφιλελευθεροι ευέλικτο ωράριο καλώς να ορίσει κάνοντας ωστόσο υποχρεωτική τη δημιουργία η εγγραφή σε σωματείων στις μικρομεσαίες μονάδες, οπως ακριβώς συμβαίνει στη Μέκκα του καπιταλισμού! Οπου υπάρχει σωματείο προϋπόθεση για να αιτηθείς δουλεια σε εργοδότη ειναι να γίνεις μέλος προκαταβαλοντας συνδρομη!

  Κατ επέκταση, αν οι ψευτοφιλελευθεροι θέλουν να φέρουν ‘επενδύσεις’ στη χώρα αντίστοιχες προϋποθέσεις πρέπει να ισχύσουν. Με τους όρους της πλήρους απασχόλησης και των υποχρεωτικων σωματείων, θα μπορούσαμε να δεχτούμε και τρελά ωράρια, δουλειά Κυριακή και ο,τι γουστάρουν. Είναι προφανές ότι αυτό που προσπαθώ να πω. Αξίζει να μην παραβλεπουμε την αξία της ιδεολογικής αντιπαράθεσης στη λαλαπα του νεοφιλελευρισμου ραβδιζοντας τον σαν φιλελευθερο απατεώνα και κατσαπλιαδικο τρολ..

  Αυτού του είδους η αυτονόητη βρώμικη ιδεολογική δουλειά δεν ειναι προνόμιο της ρεφορμιστικης δημαγωγίας ούτε ασυμβατότητα στην επαναστατική προγραμματικη επικαιρότητα, οσα άρθρα και αν δημοσιεύσεις για τη στατιστική θνησιμότητα του covid19

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s