Κάτω το καθεστώς απαγόρευσης των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Καμία ομοψυχία με τα αφεντικά και τους πολιτικούς τους υπηρέτες
Κάτω το καθεστώς απαγόρευσης των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων

Με το πρόσχημα του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού η κυβέρνηση έχει βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά, συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. Κάθε πολιτική συνδικαλιστική διαμαρτυρία είναι υπό διωγμό αφού πλέον συγκαταλέγεται στις άσκοπες μετακινήσεις. Τα πρόστιμα σε κάθε είδους διαμαρτυρία πέφτουν βροχή μαζί με τους τραμπουκισμούς των αστυνομικών που ασελγούν σκοπίμως κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων ευρισκόμενοι σε καθεστώς ασυλίας και μονίμου κατάχρησης εξουσίας.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι το πέπλο που σκεπάζει το καθεστώς εξαίρεσης και η προστασία της υγείας το πρόσχημα αφού και πριν την σχετική ΠΝΠ οι πολίτες τηρούσαν τους αυξημένους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, και αυτό ήταν εμφανές με γυμνό μάτι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο εξευτελισμός που υποβάλλονται οι πολίτες για να βγουν από τα σπίτι τους με τα χαφιεδόχαρτα δεν συμβάλλει σε τίποτα στον περιορισμό της διασποράς του ιού, αλλά είναι καθαρά ένα μέτρο αστυνομικής τρομοκρατίας που εξυπηρετεί ευρύτερους σχεδιασμούς της αστικής εξουσίας προς μια κατάσταση αλλεπάλληλων συναγερμών, τρομοϋστερίας με κάθε ευκαιρία και επιβολής μονίμου κατάστασης πολιορκίας. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνεται μια ελεεινή μιντιακή προπαγάνδα από τα κρατικοδίαιτα κιτρινοκάναλα που καθυβρίζουν τους πολίτες ως «ανεύθυνους και ασυμπτωματικούς φορείς» με προφανή σκοπό την απαλλαγή του κράτους από τις ευθύνες του για το κατεδαφισμένο σύστημα δημόσιας υγείας προκειμένου να μεταβιβαστούν και να αποδοθούν όλα αυτά στην «ατομική ευθύνη», καταλήγοντας σε ένα κυνήγι μαγισσών, και νέων διαχωριστικών γραμμών μεταξύ νομοταγών και ανεύθυνων πολιτών.
Η αστική εξουσία ενδιαφέρεται μονάχα για το πώς θα υπερασπιστεί το κύρος της, και για το πώς θα παρουσιάζεται ψευδώς ως σωτήρας μιας “ανεύθυνης” και “ανήμπορης” κοινωνίας που μπορεί να επιβιώσει μόνο σε συνθήκες εγκλεισμού και περιορισμού της ελευθερίας της. Επιπλέον μπροστά στην οικονομική κρίση, που ήταν έτοιμη να ξεσπάσει και πυροδοτήθηκε με αφορμή τον κορωνοϊό, η κυρίαρχη οικονομική και πολιτική ελίτ λαμβάνει προληπτικά τα μέτρα της όχι για να σωθούν οι ευάλωτες ομάδες από την επιδημία, αλλά για να υπερασπιστεί το τομάρι της και κυρίως την αναπαραγωγή του σαπισμένου και παρακμιακού καπιταλισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή θα έπρεπε να το είχαν αποδείξει εδώ και καιρό όταν δεν έδιναν δεκάρα για την καταστροφή του πλανήτη, για τα εκατομμύρια των ανθρώπων στον τρίτο κόσμο που χάνονται από την πείνα, από τη δίψα, από τη διάρροια, από το AIDS, από ασθένειες που οφείλονται στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και από τις βόμβες της ευτραφούς δυτικής αυτοκρατορίας που εξαπολύει προκειμένου οι λαοί αυτοί να μείνουν για πάντα κάτω από τη μπότα της. Ας την έδειχνε όταν χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονταν στον πάτο της Μεσογείου αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην κατά τα άλλα “φιλόξενη” και “πολιτισμένη” Ευρώπη. Αρκετά πια με τα παραμύθια και τους τρομοφοβικούς συναγερμούς που άλλωστε έχουν μηδενική υγειονομική αξία, αντιθέτως διασπείρουν το μικρόβιο του κανιβαλισμού, του σκοταδισμού, και του φασισμού.
Ήδη μας απειλούν ότι η κατάσταση αυτή θα είναι μόνιμη και απλώς κάπου-κάπου θα χαλαρώνουν τα μέτρα. Από τον Σεπτέμβρη θα έρθει το 2ο κύμα και ποιος ξέρει ποσά κύματα από αυτόν ή τον άλλο ιό μέχρι να μας αποτελειώσουν.
Στις 7 Απρίλη, τη μέρα για την υγεία, χτυπήθηκαν οι περισσότερες διαμαρτυρίες έξω από τα νοσοκομεία όπως και σε άλλους δημόσιους χώρους, παρόλο που οι συγκεντρωμένοι ήταν λίγοι και με αραιή διάταξη. Οι γιατροί πλέον απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις στα κανάλια εκτός αν είναι οι κολλητοί της κυβέρνησης και σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάθε διαφορετική φωνή, ακόμα κι αν έχει τρία διδακτορικά στην επιδημιολογία και στη λοιμωξιολογία έχει βρεθεί στο περιθώριο και κατηγορούμενη δήθεν «για ανορθολογισμό και διασπορά ψευδών ειδήσεων». Από ποιους; Από τους νέους ιεροεξεταστές της κατάστασης πολιορκίας.
Αύριο Τρίτη 14/4 με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ και του Σωματείου εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι, για αγωνιστική δράση με επίκεντρο την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής καλούν και συμμετέχουν σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως Βιβλίου – Χάρτου, καταστημάτων Public, Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των αφεντικών παρά τα κηρύγματα για την υγεία έχουν βρεθεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που μετά το φιλοδώρημα των 800 ευρώ θα βρίσκονται εντελώς ακάλυπτοι και στο έλεος της εργοδοσίας. Επιπλέον πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν είχαν ξεκινήσει την καλοκαιρινή σεζόν βρίσκονται εκτός αυτών των επιδομάτων, όπως επίσης και όσοι δούλευαν σε συνθήκες μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθέτησει την εκ περιτροπής εργασία με αντίστοιχη μείωση των μισθών πράγμα που θα το δούμε στη συνέχεια και σε κλάδους που μέχρι τώρα θεωρούνταν η αριστοκρατία της εργατικής τάξης. Τα χρόνια που έρχονται προμηνύονται μαύρα αφού η οικονομία βουλιάζει σε ένα πρωτοφανές κύμα ύφεσης που θα θυμίζει περισσότερο 1929 παρά 2008. Η ρητορική των απανταχού διαχειριστών της αμερικανοευρωπαϊκής αυτοκρατορίας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» ας μην πλανάται κανείς ότι αφορά τον κορωνοϊό.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο το ανταγωνιστικό ταξικό κίνημα, η Αριστερά που δεν στρουθοκαμηλίζει και δεν στοιχίζεται πίσω από τα στρατιωτικά κελεύσματα ήρθε η ώρα να πει μέχρι εδώ.
Η αυριανή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας δεν είναι μόνο για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που πλήττονται σε θανάσιμο βαθμό, αλλά και μια πράξη υπεράσπισης των θεμελιωδών δημοκρατικών συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων που βρίσκονται στο στόχαστρο υπό το ελεεινό και υποκριτικό πρόσχημα της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας.
Είναι προφανές ότι η Εργατική Πρωτομαγιά θα τεθεί επίσης υπό απαγόρευση και θα λοιδορηθεί όπως και κάθε συλλογική εκδήλωση ως ανεύθυνη και επικίνδυνη κίνηση διασποράς του ιού. Σε αυτή την προπαγάνδα ενδεχομένως να προσχωρήσει και η αριστερά της ευθύνης που βρήκε ένα λόγο να χωθεί μέχρι το μεδούλι στην αγκαλιά της εθνικής ομοψυχίας.

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αντιδημοκρατική ΠΝΠ που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Να σβηστούν όλα τα πρόστιμα περί άσκοπης μετακίνησης. Κανένας περιορισμός των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, ΜΕΘ, δημιουργία πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας, επίταξη ιδιωτικών κλινικών και παραγωγή υγειονομικού αναλώσιμου υλικού.
  • Κάθε απόλυση και δυσμενή αλλαγή σύμβασης εργασίας από τις αρχές του χρόνου να κηρυχθεί παράνομη.
  • Να παραμείνουν κλειστά, σχολεία, εργασιακοί χώροι, εμπορικά κέντρα και κάθε χώρος υποχρεωτικού συγχρωτισμού και να αποσυμφορηθούν τα ασφυκτικά συνωστισμένα hot spot και οι φυλακές. Πρόσθετα μέτρα υγιεινής στους εργασιακούς χώρους που συνεχίζουν τη λειτουργία τους με έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Λέμε ναι στις αναγκαίες πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά όχι στον αναγκαστικό εγκλεισμό, στην περιστολή των δικαιωμάτων, στην αστυνομική επιτήρηση και στον αρρωστημένο εθελόδουλο χαφιεδισμό.

Η ΚΕΔ καλεί τους φίλους της να στηρίξουν τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Τρίτη 14 Απριλίου στις 12:30μμ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

 

Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29
(πλησίον σταθμού Μετρό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

χάρτης

Ανακοινώσεις Σωματείων

Σωματείο Εργαζομένων στα Public 

ΟΡΜΑ, Λάντζα

Ανταρσυα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s