Η Ουγγαρία είναι συνωμοσιολογία ή πραγματικότητα;

Κ.Μαραγκός για το Avantgarde

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εμφανιστεί ένα καινούργιο φρούτο αριστερών, οι οποίοι κρυπτόμενοι πίσω από το φωτοστέφανο του διαφωτισμού, της ευθύνης και της επιστημονικής κοινότητας επιδίδονται σε μια ελεεινή και τρισάθλια επίθεση ενάντια στην αριστερά και σε όσους αρνούνται να στοιχηθούν στα στρατιωτικά κελεύσματα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη και να ενταχθούν στο μαντρί της εθνικής ομοψυχίας.

Ο ηθικός τους ξεπεσμός έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, αφού μοναδικός σκοπός της πολιτικής τους ύπαρξης είναι ο διασυρμός συντρόφων και αγωνιστών τούς οποίους αντί να αντιμετωπίσουν τις απόψεις τους τους λούζουν με χαρακτηρισμούς «ψεκασμένοι, πυροβολημένοι, Σώρας» και άλλες κατηγορίες με ένα πρωτόγνωρο μίσος και ανεξήγητη απέχθεια. Σε μια στιγμή μάλιστα που το καθεστώς εξαίρεσης απαιτεί την απόλυτη σιωπή, χαρακτηρίζοντας κάθε κριτική που αφορά τη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού «διασπορά ψευδών ειδήσεων» που ενδεχομένως χρήζει και ποινικών διώξεων, η συμπεριφορά όλων αυτών λειτουργεί ως η πέμπτη φάλαγγα των απώτερων επιδιώξεων της άρχουσας τάξης των των εκπροσώπων της. Σύντροφοι της ΚΕΔ έχουν γίνει άμεσα στόχος αυτών των επιθέσεων και μάλιστα από ανθρώπους που τους γνωρίζουν εδώ και χρόνια και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι ούτε Σώρας, ούτε ψεκασμένοι, ούτε ανεύθυνοι σαν άνθρωποι. Στο διαδικτυακό αυτό λιντσάρισμα επιδίδονταν μαζί με τους ιντερνετικούς φίλους που ενδεχομένως να μην ξέρουν ποιους ανθρώπους βάζουν στο στόμα τους και ως εκ τούτου έχουν και το ακαταλόγιστο. Αυτοί όμως;

Ο βούρκος με τις λάσπες | ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (MET.A.A.)

Προκειμένου να γίνουν πιστευτοί στο εικονικό τους ακροατήριο διαστρεβλώνουν σε απίστευτο βαθμό τις απόψεις μας. Μας κατηγορούν για συνωμοσιολόγους; Γιατί; Επειδή αμφισβητούμε την εντιμότητα όλων αυτών που έχουν βάλει τον πλανήτη στο γύψο; Επειδή ψάχνουμε τα στατιστικά στοιχεία που δίνουν για να δικαιολογήσουν την κατάσταση πολιορκίας; Επειδή αμφισβητούμε τον τρόπο που διαχειρίζονται αυτή κάθε αυτή την υγειονομική κρίση; Παριστάνουν τους ορθολογιστές ενώ έχουν αναλάβει αυτόκλητο ρόλο ιεράς εξέτασης. Σκοταδιστές είναι όσοι μιλάνε για αόρατες απειλές και για τη συντέλεια του κόσμου. Αυτοί είναι ο μεσαίωνας και ο ανορθολογισμός. Γι’ αυτό ενδεχομένως πειράζουν το κοντέρ. Ο Αρμαγεδώνας χρειάζεται και μια ορισμένη «επιστημονική» υποστήριξη.

Εμείς δεν λέμε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ούτε ότι είναι μια απλή γριπούλα. Λέμε όμως ότι αυτός δεν είναι λόγος για να αρθούν τα μισά άρθρα του Συντάγματος, να καταλυθούν οι ατομικές και συλλογικές ελευθερίας, να ποινικοποιείται λόγω ενός «πολέμου» κάθε διαφορετική άποψη ακόμα κι είναι «ψεκασμένη». Η επιδημία του κράτους έκτακτης ανάγκης διασπείρεται όχι ως μια πολιτική επιλογή της άρχουσας ελίτ αλλά υπό το καμουφλάζ της αντιμετώπισης μιας πανδημίας. Πρόκειται για ένα άθλιο ψέμα, της αστικής εξουσίας που αξιοποιεί το φόβο του κόσμου ο οποίος εν πολλοίς δεν οφείλεται στον ίδιο τον κορωνοιό αλλά στην παρουσίασή του από τα μίντια ως την συντέλεια του κόσμου, έτσι ώστε να αποδεχτεί μέτρα που άλλωστε καμία σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπισή του.

Δεν είμαστε κατά των μέτρων προφύλαξης των ευάλωτων ομάδων, αλλά δεν είμαστε υπέρ του γενικού ή του ειδικού περιορισμού. Τι σημαίνει άλλωστε η λέξη περιορισμός; Όχι κύριοι δεν την αποδεχόμαστε ούτε τη λέξη ούτε τις πιθανές της ερμηνείες και γι’ αυτό δεν υπογράφουμε καμία λευκή επιταγή στον κάθε Γεωργιάδη, στον κάθε Χαρδαλία ή στον κάθε Ορμπάν να της ορίσει το περιεχόμενο. Άλλο προφύλαξη και άλλο περιορισμός. Περιορισμός σημαίνει κάτι άλλο. Ξεκινάει με μέτρα προσωρινού δήθεν περιορισμού της κυκλοφορίας και καταλήγει στην κατάργηση του κοινοβουλίου και την ποινικοποιήση κάθε άλλης άποψης στην Ουγγαρία μέχρι να το ξεαποφασίσει ο Ορμπάν. Αυτό λέμε και τίποτα περισσότερο. Και τι μας απαντάνε οι αγνοί αριστεροί της ευθύνης και του ορθού λόγου; Μην τους ακούτε αυτούς είναι σαν τον Σώρας. Το να το λέει κανείς αυτό εκτός από ψευτιά είναι και αλητεία. Τι σχέση έχουμε εμείς με τον Σώρας; Δώστε άμεσα μια εξήγηση για αυτή την φοβερή κατηγορία.

Απο τις περιπολίες του στρατού σε γειτονιά της Βουδαπέστης

Απο τις περιπολίες του στρατού σε γειτονιά της Βουδαπέστης

Οι ευάλωτες ομάδες προφανώς χρειάζονται προστασία. Αλλά το κράτος δεν έχει πάρει κανένα τέτοιο μέτρο. Το μόνο που τους λέει είναι να μείνουν σπίτι τους. Ό,τι λέει και στους υπόλοιπους. Όλο το βάρος της αντιμετώπισης του κορωνοϊού έχει ριχτεί στους δήθεν ασυμπτωματικούς διασπορείς του, που συνεχίζουν να κυκλοφορούν «ανεύθυνα» στις παραλίες και τους πεζόδρομους ή να στέκονται έξω από τις τράπεζες. Πρόκειται για αισχρή και φυσικά αντιεπιστημονική προπαγάνδα. Πουθενά δεν έχει αποδειχτεί οτι μια βόλτα, που άλλωστε επιτρέπεται με το χαφιεδόχαρτο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης διασπείρει τον ιό. Όμως τα κιτρινοκάναλα επιδίδονται σε ένα απίστευτο λιντσάρισμα όσων ασκούν έστω και το δικαίωμα που μέχρι και τα μέτρα περιορισμού έδιναν τουλάχιστον μέχρι να περιοριστεί και αυτό. Ποια είναι η υγειονομική αξία αυτού του λιντσαρίσματος πέρα από την επέκταση της τρομοϋστερίας; Που θα καταλήξει αυτό πέρα από την υστερική συμπεριφορά που είδαμε σε ρεπορτάζ του LIfo κατοίκων της Ισπανίας να βρίζουν χυδαία από τα μπαλκόνια τους ακόμα και όσους κυκλοφορούν αναγκαστικά για να πάνε στη δουλειά τους;

Ο γενικός περιορισμός οδηγεί στην εγκατάλειψη των ευάλωτων με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει αυτό με τους οροθετικούς, και κάποτε με τους φυματικούς κοκ. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον για τους πληττόμενους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Καρφί δεν τους καίγεται. Ξέρουν πολύ καλά ότι το προσωπικό του γηροκομείου στη Μαδρίτη που το εγκατάλειψε αφήνοντας τους γέρους να πεθάνουν αβοήθητοι είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής του αποκλεισμού. Τα ουρλιαχτά από τα μπαλκόνια είναι το ίδιο. Ο «αποκλεισμός» οδηγεί στον κανιβαλισμό. Οι ευάλωτοι χρειάζονται βοήθεια και όχι αποκλεισμό. Ειδικά όταν το κράτος αυτών των άθλιων υποκειμένων δεν έχει τίποτα να τους δώσει πέρα από ένα συνεχές δελτίο θανάτων και μελλοθανάτων.

Έτσι αντί να αναζητούμε τις ευθύνες στο ίδιο το σύστημα, αυτό που καλλιεργούν στην κοινωνία είναι η ατομική ευθύνη. Εκτός από το λιντσάρισμα, αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα πιο βίαιες συμπεριφορές κατά την κρίση του κάθε καθυστερημένου που όποιον βλέπει να κινείται θα τον πυροβολάει ως ύποπτο διασπορέα του ιού. Ήδη οι πωλήσεις όπλων έχουν εκτοξευθεί, μαζί και η αυθαιρεσία των μπάτσων που ξέρουν πλέον ότι μπορούν να επιδοθούν άφοβα στο προσφιλές τους άθλημα της κατάχρησης εξουσίας. Όλα αυτά προφανώς δεν απασχολούν την αριστερά του «ορθού λόγου και της ευθύνης». Και δεν την απασχολούν γιατί έχει αναλάβει οικειοθελώς το ρόλο του εξ αριστερών απολογητή της εν εξελίξει αθλιότητας.

Το πιο γελοίο όμως είναι η αδυναμία όλων των απολογητών να δουν τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους και μιλάμε για την «ευκαιρία» που έχουν αρπάξει ήδη τα αστικά αντεπαναστατικά επιτελεία για να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό μας λένε κάθε μέρα. Μετά τον κορωνοϊό δεν θα είναι τίποτα ίδιο. Η κρίση είναι μια ευκαιρία, δεν σταματάνε να επαναλαμβάνουν, αφού μας έχουν κάνει το μυαλό κουρκούτι για τον Αρμαγεδώνα που έρχεται. Αν κρίνει κανείς από την άνεση που μιλάνε για το μέλλον, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι ο Αρμαγεδώνας δεν είναι η καταστροφή του κόσμου αλλά ο κόσμος που φαντάζονται την επόμενη μέρα. Ήδη μιλάνε για τις αλλαγές, στα εργασιακά, στην εκπαίδευση, στις τεχνικές παρακολούθησης και ελέγχου. Αν δεν είναι κανείς επαγγελματίας βλάκας καταλαβαίνει ότι όλα αυτά αφορούν την εγκαθίδρυση μιας νέας κατάστασης όπου τα δημοκρατικά, ατομικά και συλλογικά δικαιώματα πάνε οριστικά περίπατο. Αυτό δεν θα αφορά μόνο τον ασφυκτικό έλεγχο των προσφυγικών ή των μεταναστευτικών ροών, ούτε την ολική επαναφορά του προστατευτισμού στην οικονομία και ό,τι αυτό συνεπάγεται στον πόλεμο της αυτοκρατορίας κατά όλων όσων την αμφισβητούν. Αφορά και μια νέα εσωτερική κατανομή. Μετά την απειλή του κορωνοϊού θα γίνει επιτέλους κατορθωτό αυτό που δεν μπόρεσαν να επιβάλουν εξ ολόκληρου οι τρομοϋστερικές πολιτικές των 3 προηγούμενων δεκαετιών. Η ασύμμετρη απειλή πλέον δεν θα είναι κάποιοι ισλαμιστές αλλά ένας «φονικός αόρατος ιός». «Εδώ η απειλή είναι όντως πραγματική» επιβεβαιώνουν οι θλιβεροί απολογητές του κράτους εξαίρεσης. «Δεν υπάρχει άλλη λύση, ας είμαστε ρεαλιστές» συνεχίζουν, για να επιδοθούν στο λιντσάρισμα των αριστερών πρώην συντρόφων τους, προς επιβεβαίωση της πίστης τους στον υπέρ πάντων αγώνα που δίνει ο Χαρδαλιάς και τα υπόλοιπα επιστημονικά επιτελεία.

Όμως γελιέται όποιος πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά. Σιγά θα μας πούμε οι απολογητές. «Όλο χούντες βλέπετε.» Και απαντάμε σε όσους εθελόδουλα επιμένουν να καθησυχάζουν τον κόσμο της αριστεράς, όπως και κάποιοι άλλοι σαν αυτούς τούς καθησύχαζαν κάποτε. Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν γιατί όπως ήδη τονίζουν σε όλους τους τόνους «τέτοιου είδους ιοί θα εμφανίζονται συχνά από δω και στο εξής και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για να μην την ξαναπατήσουμε». Ήδη το νομικό οπλοστάσιο εμπλουτίζεται από τις σχετικές νομοθεσίες, που αφορούν την ετοιμότητα προσωρινού ή μονίμου περιορισμού των ελευθεριών, νομιμοποίησης των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων «που είδατε πόσο χρήσιμες αποδείχθηκαν για το ξετρύπωμα όσων παραβιάζουν την καραντίνα», ο στιγματισμός όλων των ανυπάκουων και η εγρήγορση της κοινωνίας σε ρόλου αρωγού των σωμάτων ασφαλείας. Τα βασικά δικαιώματα της συγκέντρωσης και της διαμαρτυρίας θα ασκούνται μόνο υπό προϋποθέσεις και μέσα σε έναν περιορισμένο αριθμό. Η συνήθεια στα αδειόχαρτα εξόδου, όπου θα πρέπει να εξηγεί ο καθένας το λόγο που κυκλοφορεί και βεβαίως θα είναι υπό την κρίση της αστυνομίας κάθε φορά για την ειλικρίνεια της δήλωσής του. Η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις θα είναι μια από τις εκπλήξεις της επόμενης μέρας που «δεν θα είναι τίποτα ίδιο με χθες». Μια μείωση του μισθού κατά το ήμισυ θα θεωρείται κάτι πολύ φυσικό όπως και η δημοσιοποίηση στις εκάστοτε αρχές και αρμόδιο του ιστορικού μετακινήσεων ή και υγείας του καθενός με πρόσχημα δήθεν τη δημόσια υγεία. Αν σκεφτούμε τώρα εμείς ότι στα αυτά τους η δημόσια υγεία ή η υγεία του καθενός, αλλά με πρόσχημα αυτό επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ενός ασφυκτικού μοντέλου ελέγχου της κοινωνίας θα μας πούνε συνωμοσιολόγους. Εμείς αν τους πούμε πρακτοράκια της αστικής αντεπανάστασης μήπως θα υπερβάλουμε; Και για να μην νομίζει κανείς ότι δεν αντιλαμβανόμαστε το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιούμε, επαναλαμβάνουμε: Εμείς αν τους πούμε πρακτοράκια της αστικής αντεπανάστασης μήπως θα υπερβάλουμε;

Μα θα μας πούνε οι δικηγόροι τους: «γιατί να πάρουν μέτρα κατά της κοινωνίας αφού ελέγχουν πλήρως την κατάσταση». Τους απαντάμε λοιπόν. Τα μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων όπως και του κράτους εξαίρεσης δεν αφορούν όλη την κοινωνία αλλά αυτούς που τα έχουν ανάγκη ή ενδιαφέρονται να τα χρησιμοποιήσουν. Ως εκ τούτου μπορεί ο περιορισμός του δικαιώματος των συγκεντρώσεων να αφορά δήθεν τους πάντες αλλά ο αποδέκτης του είναι συγκεκριμένος και αφορά μονάχα τους αντιπάλους του συστήματος αυτούς που υπάρχουν τώρα και τους αυριανούς που θα προκύψουν. Ο φιλήσυχος υπήκοος που συμμερίζεται τις εθνικές του ευθύνες προφανώς και δεν ενδιαφέρεται να βγει στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί, ούτε να οργανώσει απεργίες, ούτε φυσικά να διαφωνήσει με την εκάστοτε ιερά εξέταση είτε είναι του Πάπα είτε του Χαρδαλιά. Είναι ο γνωστός μαλάκας που λέει ότι «εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα» και μπορεί να κοιμάται αγκαλιά με μια κάμερα online με τη Γενική Ασφάλεια. Ή ο εθελόδουλος κανίβαλος που λέει «εγώ δεν έχω να φοβηθώ από την αξιολόγηση». Ε βέβαια τέτοιος ρουφιάνος που είσαι τι να φοβηθείς. Ευκαιρία να κανείς καριέρα πάνω στα πτώματα των άλλων βρήκες, γιατί να φοβηθείς. Με τον ίδιο τρόπο που η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν αφορά τον ΔΑΠίτη αλλά τον ΕΑΑΚίτη ή τον αναρχικό παρότι αυτό δεν γράφεται πουθενά στο σχετικό νόμο. Αλλά φαίνεται ότι ο αριστερός της ευθύνης (κάτι από Ποτάμι μάς θυμίζει η λέξη) δεν αισθάνεται καμία απειλή από ό,τι συμβαίνει γύρω του. Γι’ αυτό και κάθεται σαν τον μαχαραγιά στο fB μαζί με μερικούς κυβερνοκρετίνους και χαχανίζει βρίζοντας την αριστερά που νιώθει ότι αυτό που συμβαίνει γύρω μας δεν θα έχει αίσιο τέλος.

Και ποιο είναι το τέλος που μας ετοιμάζουν; Η Ουγγαρία και όχι αύριο αλλά τώρα. Δεν θα σας πούμε εμείς, γιατί είμαστε Σωραίοι και ψεκασμένοι. Ας τα διαβάσετε από το tvxs και μια δημοσιογράφο που αν μη τι άλλο δεν βλέπει χούντες σαν τους αριστερούς, αλλά μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στον πλανήτη πολύ περισσότερο από διάφορους άλλους που διαβάζουν νυχθημερόν για τη Γερμανία του 30 αλλά από ό,τι φαίνεται το να διαβάζει κανείς δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πιάνει και το νόημα.

Ιδού λοιπόν για να μην επαναλαμβανόμαστε. Ιδού που καταλήγουν τα μέτρα περιορισμού. Ας ετοιμαστούμε όταν η Ουγγαρία σκάσει στα κεφάλια μας και όπως σε όλες τις μαύρες στιγμές της ιστορίας ας κοιτάμε δίπλα μας μετρώντας ξανά και ξανά τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που μένουν όρθιοι χωρίς να υποχωρούν στο βούρκο και τη σαπίλα.

Ουγγαρία: Είναι η δημοκρατία, ηλίθιε!

Ο Ορμπάν έκλεισε το κοινοβούλιο, επέβαλε λογοκρισία και έβγαλε τον στρατό στους δρόμους με πρόσχημα την πανδημία

11 responses to “Η Ουγγαρία είναι συνωμοσιολογία ή πραγματικότητα;

 1. «Σκοτώστε τους» λέει ο Ντουτέρτε για τους παραβάτες της καραντίνας στις Φιλιππίνες

  «Σκοτώστε τους» λέει ο Ντουτέρτε για τους παραβάτες της καραντίνας στις Φιλιππίνες

  Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, το τερμάτισε και έφτασε στο σημείο να απειλεί μέχρι και με θάνατο όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας…. «Οι εντολές μου στην αστυνομία και στον στρατό… αν υπάρχει πρόβλημα και σε περίπτωση που αντεπιτεθούν και οι ζωές σας τίθενται σε κίνδυνο, να τους σκοτώνετε», είπε στο διάγγελμά του, μεταδίδει το Reuters. «Είναι κατανοητό; Νεκρούς. Αντί να προκαλείτε πρόβλημα, θα σας θάψω», πρόσθεσε….. Tην ίδια ώρα η αστυνομία και οι τοπικές αρχές φυλάκισαν σε κλουβιά για σκύλους πολίτες που παραβίασαν τα μέτρα για την πανδημία, ενώ άλλους τους ανάγκασαν να κάτσουν κάτω από τον ήλιο μέρα-μεσημέρι ως τιμωρία. Πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι, μόνο στο νησί Λουζόν, έχουν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους. Μόνο που με την αφόρητη ζέστη στη Μανίλα δεν είναι εύκολη υπόθεση η παραμονή στο σπίτι, ειδικά όταν σε αυτό μένουν στριμωγμένοι πολλοί άνθρωποι. Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν συληλφθεί πάνω από 17.000 άνθρωποι για παραβίαση των μέτρων της καραντίνας.

  Έλεγχοι στη Μανίλα

  Ξυλοδαρμοί, καψόνια και χημικά: Τα πιο ακραία μέτρα στο ονόμα της πανδημίας

  Καθώς η μία χώρα μετά την άλλη λαμβάνει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες να μπαίνουν «στον πάγο», κάποιες το τερματίζουν αποδεικνύοντας το πόσο αυταρχικά καθεστώτα τις κυβερνούν.

  Σε δημοσίευμα του Guardian καταγράφονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα χωρών που προσφεύγουν στη χρήση βίας και ταπεινώνουν πολίτες για να κάνουν τα πλήθη να «συμμορφωθούν» με τους κανόνες.

  στην Κένυα η αστυνομία χθες εξέφρασε τα «ειλικρινή της συλλυπητήρια» για το 13χρονο αγόρι που δέχθηκε τα θανάσιμα πυρά της αστυνομίας ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στο Ναϊρόμπι. «Μας πλησιάζουν με φωνές και μας χτυπούν σαν αγελάδες και είμαστε νομοταγείς πολίτες», κατήγγειλε ο Χουσέιν Μόγιο, ο πατέρας του παιδιού που δολοφονήθηκε από την αστυνομία…. Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, την περασμένη εβδομάδα, κατά επιβατών σε φέρι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν και χρήση των γκλομπ

  Ξυλοδαρμοί, καψόνια και χημικά: Τα πιο ακραία μέτρα στο ονόμα της πανδημίας

  Με λευκαντική ουσία απολυμαίνουν Ινδούς εργάτες καθώς επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αφού αναγκάστηκαν να φύγουν από το Δελχί

  Την προηγούμενη εβδομάδα ο κόσμος είδε εικόνες από μετανάστες εργάτες στην Ινδία να είναι στριμωγμένοι στην άκρη του δρόμου και να τους ρίχνουν χημικά, σε μια προσπάθεια να τους «απολυμάνουν» προτού εισέλθουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Οι εργάτες που επέστρεφαν από το Δελχί ψεκάστηκαν με λευκαντική ουσία και υποχλωριώδες νάτριο που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα, στα μάτια και στους πνεύμονες, όπως επισημαίνει η Indian Express. Σε άλλα μέρη, όπως στο Πουντζάμπ της Ινδίας, άνθρωποι που έσπασαν την καραντίνα υποβλήθηκαν σε καψόνια του στυλ να κάνουν κάμψεις ενώ παράλληλα έπρεπε να τραγουδούν: «Είμαστε εχθροί της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να καθίσουμε στο σπίτι».

  Ανάλογες ταπεινωτικές πρακτικές ακολουθήθηκαν και από την αστυνομία στην Παραγουάη, όπου κάποιοι, που δεν συμμορφώθηκαν, υποβλήθηκαν  σε «γυμνάσια» υπό την απειλή taser. Άλλοι πάλι αναγκάστηκαν να λένε επανειλημμένα, σαν τιμωρία, τη φράση «δεν θα ξαναβγώ από το σπίτι μου, αστυνομικέ», με το κεφάλι σκυμμένο κάτω.

  Ο ΟΗΕ έχει επισημάνει πως παρότι απαιτούνται κάποιες θυσίες των ατομικών ελευθεριών προσωρινά, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα που αποτελούν διακρίσεις σε βάρος κάποιων. Εξάλλου, σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι δεν μπορούν να αποφύγουν τη δουλειά ή πρέπει να περπατήσουν ολόκληρες ημέρες για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και είναι αυτοί που στοχοποιούνται και υπομένουν τέτοιες απάνθρωπες τιμωρίες.

  Μου αρέσει!

 2. Όλα είναι συνωμοσία. Δεν υπάρχει Ουγγαρία. Όσοι κάνουν τους Ούγγρους είναι ηθοποιοί.

  Μου αρέσει!

 3. Xθες το βράδυ μίλαγα με την γρια μάνα μου στο τηλέφωνο. Είναι 79 χρονών με υπέρταση και υποβάλλεται σε ανοσοθεραπεία για χρόνιο νόσημα. Ευτυχώς μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται στη θεραπεία και μπορεί στοιχειωδώς να αυτοεξυπηρετείται. Μου είπε ότι πήγε στο Σκλαβενίτη στο Γαλάτσι να ψωνίσει, αφού είχε μπει και η σύνταξη. Ως υπερήλικη δικαιουτο να περάσει την ουρά, όπως έλεγε και σχετική ανακοίνωση στην είσοδο του σούπερ μάρκετ. Αυτοί που περίμεναν αντέδρασαν έντονα και τους εξήγησε ότι υπάρχει η σχετική ανακοίνωση προκειμένου οι ευάλωτοι να μην περιμένουν στην ουρά. Αφού «ελέγχθηκε» αν όντως ισχύει αυτό, η απάντηση ήταν ακόμα πιο σφοδρή. Δέχτηκε ένα απίστευτο μπουλινγκ από μερικά τομάρια γυναίκες και άντρες, ότι κανονικά θα έπρεπε να μην κυκλοφορεί και να κλειστεί σπίτι της. Ακόμα και όταν τους εξήγησε οτι δεν έχει άμεση βοήθεια τότε της είπαν να ζητήσει από το Δήμο. Είναι απίστευτο το πως αναλαμβάνει δράση ο κάθε τσόγλανος ως υπηρεσία του νόμου και της τάξης. Το δήθεν ενδιαφέρον «για τους παππουδες και τις γιαγιαδες, τις μανες και τους πατεράδες» εχει καταλήξει σε μια αθλια υστερία κατά όσων κυκλοφορούν και εννοείται κατά των υπερήλικων στην οποία συμμετέχουν ως επίδοξοι μπάτσοι ακομα κι αυτοί που κυκλοφορούν οι οποιοι είναι ετοιμοι να καταδόσουν και να προπηλακίσουν τους υπόλοιπους.
  Σήμερα έπεσα πάνω σε ένα δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ και κατάλαβα ότι δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Οι κανίβαλοι είχαν πάρει γραμμή από την τηλεόραση και από τους χαρδαλιάδες που είδα είχαν βγάλει στη σέντρα με άθλια ρεπορτάζ τον κόσμο που περπάταγε στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Προχθές στο στόχαστρο αυτής της κανιβαλικής πρoπαγάνδας βρέθηκαν οι γέροι και οι γριές. Οι επιθέσεις από τα μπαλκόνια των ισπανικών πόλεων που πετάνε ακόμα και αυγά σε όσους κυκλοφορούν ακόμα και για να πάνε στη δουλειά τους στα νοσοκομεία ή τα σουπερ μάρκετ είναι πλέον ενα διαδεδομένο σπόρ της ελληνικής μικροαστικής ηλιθιότητας και του κάθε υστερικού που βρίσκει ρόλο στις νέες συνθήκες.
  Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.

  Ο Καιάδας της απομόνωσης«Το θαύμα της ιατρικής το 2020», έλεγε ο Σωτ. Τσιόδρας σε μία από τις πρώτες ενημερώσεις για την πανδημία, «είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής αυτών των ατόμων… Είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Τους προστατεύουμε όλους, αλλά κατ’ εξοχήν αυτούς».
  Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται την προστασία των ηλικιωμένων τα κυβερνητικά στελέχη, το όργανα επιτήρησης της συλλογικής καραντίνας, τα στελέχη των τραπεζών και τα μέσα ενημέρωσης. Προφανώς, όμως, προστασία δεν σημαίνει τον ιδιότυπο διωγμό, τον ρητό ή υπόρρητο διασυρμό και τελικά τον ηλικιακό ρατσισμό που υφίστανται όταν τολμούν να εμφανίζονται στο φως του ήλιου.
  Προστασία δεν σημαίνει φυλάκιση στα σπίτια τους, ούτε καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού που απαιτεί περίπου επικήρυξη όποιου άνω των 70 τολμά να κάνει έναν σύντομο περίπατο ή να εμφανιστεί στο σούπερ μάρκετ ή στην τράπεζα.
  Χθες, γίναμε μάρτυρες του απίστευτου τηλεοπτικού -και πολιτικού- «μπούλινγκ» που υπέστησαν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι σχημάτισαν ουρές στις τράπεζες. Τα ζωντανά -και νεκροζώντανα- τηλεοπτικά ρεπορτάζ θύμιζαν περισσότερο αυταρχικό αστυνομικό έλεγχο σε όποιον είχε λευκά μαλλιά και κυρτό σώμα, παρά δημοσιογραφική κάλυψη.
  Ορισμένοι ρεπόρτερ και παρουσιαστές με προφανή χαιρεκακία κατέγραφαν αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμο 150 ευρώ σε παππούδες και γιαγιάδες που περίμεναν να εισπράξουν τη σύνταξη ή το βοήθημα των λίγων εκατοντάδων ευρώ.
  Τη σκυτάλη πήραν υπουργοί και εκπρόσωποι των τραπεζών, που επέπληξαν όσους ηλικιωμένους στήθηκαν στις ουρές. Αποκρύπτοντας το γεγονός ότι πολλοί αναγκάστηκαν να πάνε στα γκισέ για πληρωμή ρυθμισμένων δανείων που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία, για τα οποία μόλις χθες ανακοινώθηκε πάγωμα. Και θεωρώντας ως το πιο αυτονόητο στον κόσμο ότι παίζουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα δάκτυλα.
  Ακόμη και η όποια υπερβολή στη συχνότητα με την οποία ηλικιωμένοι άνθρωποι καταφεύγουν στην τράπεζα ή στον φούρνο, γεμίζοντας με μια συναλλακτική ρουτίνα τη μοναξιά τους, αντηχεί την ανάγκη τους για επικοινωνία. Και η προστασία τους από τον κορονοϊό δεν σημαίνει, βέβαια, εξόντωσή τους σε έναν Καιάδα ερμητικού αποκλεισμού.
  Θα το καταλάβουν, άραγε, οι υπεύθυνοι -πολιτικοί και δημοσιογράφοι- αυτής της απάνθρωπης συμπεριφοράς;

  Μου αρέσει!

 4. Δεν υπαρχει φανταζομαι καποιος/α που να μη γνωριζει το ρητο (σ.σ. αρχαία ελληνική ῥητόν -η ακριβής επανάληψη φράσης, όπως ακριβώς έχει ειπωθεί ή γραφτεί από κάποιον άλλο) «απο μικρο και απο ακαταλογιστο μαθαινεις την αληθεια».

  Ας πουμε λοιπον, μερικες αληθειες μιας που και προσωπικα εμπιπτω σε αυτο οχι βεβαια σαν μικρος.. Και χωρις να ειμαι στην πραγματικοτητα κατι περισσοτερο απο διαδικτυακα ιχνη πληκτρολογιου σε μια ιστοσελιδα θυμαμαι οτι συνηθιζα να διατηρω ενα προσωπικο μπλογκ σαν «Κομμουνιστικη Επαναστατικη Δραση» το οποιο και εκαψα συθεμελα μολις πληροφορηθηκα το ξεκινημα συγκροτησης μιας νεας νεοτερικης συλλογικοτητας της Αριστερας και που χαρη σε προταση του πρακτορισκου (?) Χ.Κ και αποδοχης της πρωτοποριακης ομηγυρις (σορρυ γκουγκλαρα το σπελινγκ;) κατι νεο εσκασε μυτη σε αυτον τον προΚορωνοκοσμο..

  Αλλα ας πουμε μερικες αληθειες;

  1) Λιγα πραγματα μπορεις να περιμενεις στη ζωη (με ή χωρις Κορωνα) με αληθινη ανυπομονησια οσο απο ενα αρθρο του Μαραγκου. Και οι γνωριζοντες αντιλαμβανονται πως δεν υπαρχει το παραμικρο ιχνος ειρωνειας σε αυτο!

  2) Το συγκεκριμενο αρθρο ειναι γεματο παθος, ενταση, επιχειρηματολογια με το εκεινο το κατι παραπανω απ το συνηθες, ετσι που να το αντιλαμβανομαι σαν επισημη απαντηση στον ιο των πρακτορισκων. Σορρυ για τη διπλη αναφορα αλλα ειναι αντιστοιχη του επαναληπτικου γουωντεριγκ μουντ του συντακτη;) Και με αυτη την εννοια αποτελει μια εντιμη πολιτικη συνεχεια σε ενα διαλογο που φανηκε να εμεινε προωρα ανολοκληρωτος.

  3) Το αρθρο ειναι μια ακολουθια καλογραμμενων παρατηρησεων, με την προσθετη πινελια μιας εσανς απ την προεπαναστατικη φρεσκαδα των Ναροντνικων αναρχικων. Και ναι μεν δε βαζει με οποιαδηποτε μεθοδολογικη συνεπεια στη μαρξιστικη συλλογιστικη τη νεα ταξη πραγματων, η οποια θα προεκειπτε σαν αρνηση της αρνησης ως γνησια νεοτερικοτητα, ειναι περιπου βεβαιο οτι θα ενθουσιασει καθε αμυντικο μπουλιγκ αυτοσυντηρησης στην αναγκη αντιστασης σε ενα Οργουελιανο κοσμο που ανατελλει..

  4) Το τελευταιο μπορει αβιαστα να συμπεριλαμβανει κατανοηση, ακομα και αλληλλεγυη στο να παρκαρω το μηχανακι μου σε διαβαση ατομων για ειδικες αναγκες γιατι ετσι βολευτηκα, να βηχω στη μουρη του αλλου χωρις να καλυπτω το στομα μου με το χερι γιατι το ξεχασα, να οδηγω φταγμενος ή μεθυσμενος το οχημα μου γιατι ειναι δικο μου προβλημα, να κανω ο,τι γουσταρω σε δημοσιους χωρους γιατι δεν ανηκουν στους αλλους επομενως σε μενα, ακομα και να κανω πορεια με δεκα νοματεους και να μποτιλιαρω τους δρομους γιατι ειναι συνταγματικο μου δικαιωμα και ειλικρινα θα μπορουσα να γραψω απειρα παραδειγματα αντικοινωνικης συμπεριφορας -αλλιως πρακτοριστικης προπαγανδας- για την ανοχη στην επαναστατικη πρωτοπορια με καθε κοστος (sic).

  5) Ωστοσο, αν ηταν να παιξω το τελευταιο μακρας πνοης χαρτι μου στην οικοδομηση μιας επαναστατικης πρωτοποριας με μακροχρονιο οριζοντα «επωασης» ακριβως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα επελεγα να ακολουθησω!

  συντροφικα

  Μου αρέσει!

 5. Το χθεσινο (2/4/20) ρεπορταζ της ΕΦΣΥΝ για την ΠΝΠ στη Βουλή γραφει οτι ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25 ψηφισαν παρων ενω το ΚΚΕ καταψηφισε (παλι καλα). Το ΚΚΕ εχει δειξει ανοχη. Δεν καλεσε σε αντισταση. Καταψηφισε μεν την ΠΝΠ αλλα υποτονικά. Οι υπολοιπες οργανωσεις (ανταρσυα,εεκ, οκδε…) νομιζω οτι επισης εχουν υποτονικη «σταση αντιστασης». Αλλα αυτη η παθητικη σταση δεν θα διατηρηθει διοτι ερχεται μεγαλη οικονομικη καταστροφη. Οταν θα λειπουν τα στοιχειωδη για την επιβιωση τοτε τι θα γινει;; Ποιος κορονοιος;; Ντου στα super μαρκετ , λεηλασιες καταστηματων και γενικευμενες ταραχες… Ισως προτρεχω. Αλλα νομιζω οτι προς εκει πηγαινει (Εχω απορρησει με το κειμενο των 2. Δεν τους αντιστοιχει. Τι επαθαν;;)

  Μου αρέσει!

 6. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα στην πολύπαθη Βαρκελώνη. Φανταζόμαστε οτι η μη ψεκασμένη «αριστερα» της ευθυνης και του ορθου λογου που σπαει πλακα στο fb με την αριστερα που βλεπει παντου χουντες θα εχει να μας δωσει καποια ορθη και λογικη εξηγηση για το συμβαν. Περιμενουμε με αγωνια μια επιστημονικη εξηγηση του πως περιοριζεται ο ιος σαπιζοντας στο ξυλο όποιον δεν κανει κεφι στο καθε κανίβαλο με στολη.

  Μου αρέσει!

 7. Red Reader _ καμία ανοχή στις αντικοινωνικες συμπεριφορές (σημείο 4), όπως και στις αλήτικες που κανιβαλιζουν οπου προλαβουν μπας και πάρουν κανένα like από τον καθε τυχάρπαστο. Και ναι, οι απανταχού απολογοητες και δικηγορίσκοι του κοινωνικου γύψου είναι πρακτοράκια των διαχειριστών της καπιταλιστικής σαπίλας και της αστικής αντεπανάστασης.

  Μου αρέσει!

 8. «Σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε ανακοινώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γίνονται μόνο μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας που κεντρικά αναλαμβάνει την επικοινωνία του κινδύνου. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγραφες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που αφορούν στη διαχείριση “υπόπτων” ή επιβεβαιωμένων περιστατικών του νέου κορονοϊού» αναφέρει το έγγραφο του νοσοκομείου, το οποίο φέρει την ένδειξη «γενική κοινοποίηση».

  Όπως αναφέρει το έγγραφο του ΓΝΑ Λαϊκό, την επικοινωνία αναλαμβάνει «κεντρικά» το υπουργείο Υγείας, και απαγορεύεται σε κάθε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης.
  Από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην απαγόρευση εκφοράς διαφορετικής γνώμης. Χούντα στους γιατρούς για να μην ξεφύγει τίποτα.
  Αναγκαίο το μέτρο ε; Τι λέτε αριστερουληδες της ευθύνης, του «ορθου λόγου» και του fb; Δεν υπάρχει πάτος στη ξεφτίλα σας.

  https://thepressproject.gr/apagorefsi-diloseon-sta-mme-apo-to-laiko-nosokomio/

  Μου αρέσει!

 9. ολος ο μικροαστικος εθελοδουλος συμφερτος που χει κλειστει με μερικους τονους κωλοχαρτα και βαραει παλαμακια σα τις μαιμουδες στην παραγγελλια της μαρεβας και καταγγελλει τους υγειονομικους οταν αγωνιζονται ειναι η πεμπτη φαλαγγα της κοινωνιας. αυτοι που τρεμαν μην βγει η χωρα αποτο εβρο, αυτοι που πανηγυριζουν για τις επιτυχιες του κουλη στον εβρο και ακουν τον νεκροθαφτη λοιμωξιολογο να μπουρδολογει για το ποσα θυματα θα χαμε αν δεν βαζαν στον γυψο την υπολοιπη κοινωνια που τουλαχιστον εχει σωας τα φρενα. τελικα μια τετοια αριστερα αξιζει να οικοδομει και να αλληλεπιδρα με αυτην την ταξη που παλευει για το μεροκαματο στα μαρκετ που ειναι ανοιχτα στις φαμπρικες που ειναι ανοιχτες στους ντελιβεραδες και τους ψηστες που ταιζουν τους υπευθυνους κοπριτες που χασκουν στα βοθροκαναλα το τρομολαγνο σοου. και ετσι οταν η επιδημιουλα κανει τον κυκλο της οι υπευθυνοι ρουφιανοι θα χουν το μερτικο τους στην εθνικη ενοτητα που χτιζουν τα αφεντικα.

  Μου αρέσει!

 10. Σας είχα στείλει το σχόλιο αυτο ,κατω απο άρθρο «αριστερού» «οικονομολόγου» στις 16.3.20. ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ . Σας το ξαναστέλνω, χωρις καμμία διόρθωση, αυτούσιο.
  «Τίποτε δεν εικονογραφεί καλύτερα το κατάντημα και τη χρεωκοπία της παγκόσμιας «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» (τρεφομενης από καιρό στα «Ιδρύματα» του νεοσυντηρητισμού,), από τη κατάπτυστη και άθλια αποδοχή της κατευθυνόμενης προπαγάνδας του αμερικανοσιωνισμού περι «Πανδημίας» και «θανατηφόρου Ιού» ..Καλούν για «περισσότερα και πιο αποτελεσματικά μέτρα, κατηγορώντας νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ως … διστακτικές στη λήψη τέτοιων μέτρων, που η ουσία τους αποβλέπει σε καίρια πλήγματα κατά του εργατικού και λαικού κινήματος παγκόσμια,με άνευ προηγουμένου έλεγχο ακομα και της προσωπικής ζωής .
  Από καιρό ηξερε ο κεντρικός εγκέφαλος της αμερικανοσιωνιστικής Αυτοκρατορίας ότι έρχεται η κατάρρευση της φουσκας των Χρηματιστηρίων. Στο Νταβός, το Γεναρη , αποφάσισαν να χρησιμοποιησουν τον υποτιθεμενο «Ιο» , για να σωθουν, κλεινοντας τον κοσμο στα σπιτια του, ωστε να ΕΛΕΓΞΟΥΝ καθε πιθανη αντιδραση στην καταρρευση και την εξαέρωση των ερειπίων που λεγονται «διεθνεις αγορες» και διεθνες οικονομικο συστημα».. Ακόμη και στο άρθρο του κ. «μαρξιστή οικονομολόγου» (που καλα κάνατε και δημοσιεύετε, για να καταλάβει και ο πιο αφελής ποιοι είναι ΣΗΜΕΡΑ οι «μαρξιστες» στη Δυση) αναφέρεται καθαρά ότι ολο αυτό το σκηνικο της δηθεν «Πανδημίας» ετοιμαζόταν από καιρό από την Αυτοκρατορία., χωρις όμως ο δύσμοιρος να τολμάει ουτα να σκεφτεί πιο πέρα από τις «οικονομολογικες» του παρωπίδες. Ο ΠΟΥ δεν είναι παρά ένα αισχρό παραμάγαζο των Φαρμακευτικών, που κατά καιρούς λανσάρει «πανδημιες» και άλλα παραμυθια ,κατ’ εντολή εκαστοτε των αφεντικών του.Ηταν αυτοί οι ιδιοι που ξεφτιλιστηκαν το 2009, αναγκαζομενοι τοτε να παραδεχτούν ότι η διαβόητη εκστρατεια τους κατά της «γριππης των χοιρων» ηταν μια απάτη, που, όπως ελεγαν «μας επιβληθηκε από ανωτερα στελεχη μας που ελεέγχονταν από φαρμακευτικες εταιρίες». Α Με πρόσχημα λοιπόν έναν «ΙΟ», … που ,αντιθετα με κάθε επιστημονική παραδοχή … «Ζει 3 ωρες στον …αερα» !!!!! (στον αερα σκοτωνονται ολα τα παθογονα σε δεκατα του δευτερολεπτου ). Φτιαχνουν η εφτιαξαν εμβολια για εναν «ιο» , που ουτε καν μας λενε εαν εχει απομονωθει / προσδιοριστει βιοχημικα… Δουλεια που κανονικα χρειαζεται το λιγωτερο 6 μηνες η και παραπάνω …[Βλ. στο διαδικτυο άρθρο μου του 2004 «Η απάτη του AIDS και το Φαρμα – Καρτέλ» για παρισσότερα πανω στο θεμα (θεμα – ταμπού για τη Δυτικη «αριστερα», που ευλαβείται τις φαρμακευτικες ως δηθεν …φιλανθρωπικα ιδρύματα) ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΤΥΠΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙ Η ΑΠΑΤΗ, η τραβεστί αυτή «αριστερά» θα έχει εξαφανιστεί από το χάρτη.»
  Χρ. Παρίσης

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s