Ανεπιθύμητος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Όλοι στις διαδηλώσεις Σάββατο 5/10

Τρέχον εικονίδιο siteΑνακοίνωση ΚΕΔ

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα

Συγκέντρωση – Πορεία Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12:00 στα Προπύλαια

Ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών και πρώην διοικητής της CIA, Μάικλ Πομπέο εκπρόσωπος της αμερικανικής αστικής τάξης και του κράτους-ηγεμόνα της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας επισκέπτεται την Αθήνα το πσκ 4 με 6 Οκτωβρίου για μια σειρά συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA – MutualDefense Cooperation Agreement) μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας: Ανανέωση της συμφωνίας και επέκταση της τεραστίων διαστάσεων στρατηγικής σημασίας βάσης της Σούδα, «αναβάθμιση» της Νατοϊκής βάσης στη Λάρισα με την παρουσία πολεμικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τη μόνιμη παρουσία επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών και τη δημιουργία «εκπαιδευτικής βάσης» για ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, τη χρήση σημαντικού τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως ναυτικής νατοϊκής βάσης, και την συνέχεια της παρουσίας σε Άκτιο, Καλαμάτα και Κάρπαθο).


Ενώ μέχρι τώρα η Συμφωνία ανανεωνόταν κάθε χρόνο από δω και στο εξής θα είναι αορίστου χρόνου. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνεται η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλαδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, την αντιπυραυλική προστασία στα σύνορα της Ρωσίας με προφανή σκοπό την περικύκλωσή της  [1], την απομόνωση και τον στραγγαλισμό του Ιραν κοκ. Ύστερα μάλιστα από την αναγνώριση του πραξικοπηματία Γκουαιδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται πλήρως με τον αμερικανικο ιμπεριαλισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη..

Η Αυτοκρατορία -το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ- είναι το κέντρο της παγκόσμιας αντεπανάστασης, η ραχοκοκαλιά της καπιταλιστικής κυριαρχίας, ο θεματοφύλακας της διατήρησης και αναπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος. Από τα ελληνικά μνημόνια μέχρι τις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας, η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα βασίζεται στις βδέλλες του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Πίσω απ’ τις φανταχτερές εικόνες της αμερικανικής τηλεόρασης βρίσκεται η αποτρόπαια στρατιωτική και πολιτική μηχανή που λεηλατεί και σπέρνει το θάνατο σ’ όλη την υφήλιο. Κάτω από την επιφανειακή όψη αυτού που ονομάζουν δημοκρατία βρίσκεται η πολιτική που χρηματοδότησε και καθοδήγησε τα φασιστικά τάγματα στην Ουκρανία, οδηγώντας στη δημιουργία της πρώτης ανοιχτά φιλοναζιστικής κυβέρνησης στην ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης. Είναι η ίδια πολιτική που χρησιμοποίησε τις πιο σκοταδιστικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή για να προωθήσει την επαναποικιοποίηση της, με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Λιβύη και τη Συρία, με τους συνεχείς βομβαδισμούς στην Υεμένη από τη Σαουδική Αραβία υπό την αιγίδα βεβαίως των αμερικάνων και του νατο. Η κυβέρνηση Τραμπ με την οποία ο Μητσοτάκης επιδιώκει τις καλύτερες σχέσεις, καλλιεργεί την ισλαμοφοβία, και επιδίδεται σε ένα ατελείωτο κυνηγητό κατά των προσφύγων επαναφέροντας τον ακροδεξιό εθνικισμό.

Η ελληνική αστική τάξη έχει κάνει από την εποχή του εμφυλίου μια στρατηγική επιλογή που αποτυπώνεται στο δόγμα «ανήκομεν στη δύση». Η σχέση της Ελλάδας με την αυτοκρατορία δεν είναι μια θέση κυριαρχούμενου αλλά μικρού συνεταίρου στην αυτοκρατορία, πάντα με τα σχετικά ανταλλάγματα [2],[3]. Ο ελληνικός καπιταλισμός επιβίωσε μεταπολεμικά και βρέθηκε στα 30 ισχυρότερα έθνη του πλανήτη χάρη σε αυτή τη σχέση, μια σχέση που λίγο πολύ ακολούθησαν όλες οι παλιές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τις Ευρώπης, αποδεχόμενες κι αυτές τον κυρίαρχο ρόλο της αμερικανικής ηγεμονίας στη νέα αρχιτεκτονική του μεταπολεμικού παγκόσμιου καπιταλισμού. Στην ακμή της η pax americana διαφήμιζε τον εαυτό της ως το θεματοφύλακα της ανοιχτής κοινωνίας και του αμερικανικού ονείρου. Σήμερα κλείνεται όλο και πιο πολύ, πνιγμένη στο φόβο και τον πανικό. Χτίζει τοίχους, και μαζί με το ευρωπαϊκό της παράρτημα μετατρέπεται σε ένα κλειστό μεσαιωνικό φρούριο που βλέπει παντού εισβολείς από την Κίνα, τη Ρωσία, και το Ισλάμ.
Ο Πομπέο και ο Μητσοτάκης εκπροσωπούν τη ιερά συμμαχία της αστικής αντεπανάστασης, τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τη φρίκη του πολέμου, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Γκουαντανάμο και της Μόριας, το κράτος εξαίρεσης ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες, μειονότητες, την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στο εσωτερικό των χωρών τους στις αντικοινωνικές πολιτικές τους. Αυτό θα κάνουν και τώρα κατά τη διάρκεια της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης ενάντια στην στρατιωτική συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας. Θα γεμίσουν το κέντρο της Αθήνας με ΜΑΤ, θα μπλοκάρουν δρόμους θα κάνουν ακόμα μια επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας σαν αυτή που εξελίσσεται εδώ και μερικές βδομάδες με την εκκένωση κατειλημμένων χώρων που είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες, αλλά και σε καταλήψεις με ανταγωνιστικό προς το κράτος περιεχόμενο.
Απέναντι σε ότι ενώνει την αμερικανική και την ελληνική άρχουσα τάξη, ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα ας τους δείξει ότι δεν είναι μόνοι τους στην αρένα,
Για όποιον παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, η επίσκεψη Πομπέο είναι μία πρόκληση. Γίνεται στα πλαίσια της στήριξης της νεοφιλελεύθερης αποδόμησης όσων κεκτημένων του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου επιβιώνουν ακόμα. Ως μια ακόμα επιβεβαίωση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης και του κράτους της ως οργανικού βραχίονα της ιμπεριαλιστικής Αυτοκρατορίας. Προς επίρρωση της εγκληματικής στήριξης και συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή.

Διαδηλώνουμε ενάντια στον πολιτικό εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπεύθυνου για δεκάδες στρατιωτικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο, και στους θλιβερούς κυβερνητικούς παλιάτσους που τον καλοδέχονται, ευελπιστώντας την υποστήριξη του μεγάλου αδελφού στην διαμάχη με τον τούρκικο καπιταλισμό για την ΑΟΖ στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. Εκεί που η σημερινή κυβέρνηση βλέπει συμμάχους, το επαναστατικό προλεταριάτο αντικρίζει έναν θανάσιμο εχθρό του.

Διαδηλώνουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αδερφούς/ές μας που παλεύουν ενάντια σε αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα και τις πορτοκαλί αντεπανάστάσεις όπου γης.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον ένοπλο αγώνα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο, δικτατορικό και φιλοναζιστικό καθεστώς-μαριονέτα του ιμπεριαλισμού που εδρεύει στο Κίεβο.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην ένοπλη πάλη του “Άξονα της Αντίστασης” στη Συρία, την Υεμένη και τη Μέση Ανατολή, κόντρα στην Αυτοκρατορία και τους αντιδραστικούς αντιπροσώπους και συμμάχους της.

Γνωρίζοντας ότι για να ανοίξουν επαναστατικοί δρόμοι για την κομμουνιστική κοινωνία πρέπει να τσακιστεί η ιμπεριαλιστική Αυτοκρατορία, να γκρεμιστεί το οικοδόμημα της ΕΕ, να σμπαραλιαστούν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση Avantgarde

7 responses to “Ανεπιθύμητος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Όλοι στις διαδηλώσεις Σάββατο 5/10

 1. Από το Σύνταγμα και μέσω Ζαππείου και Καλλιμάρμαρου το ΠΑΜΕ έφτασε στην αμερικανικη πρεσβεια, με μια μικρή στάση για μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν. Το δρομολόγιο μέσω Ζαππείου προκρίθηκε προφανώς για τη διευκόλυνση της μετακίνησης του Πομπέο την ίδια ωρα από το Υπ. Αμυνας στο Εξωτερικών μεσω Μεσογείων και Βασ. Σοφίας. Στην πορεία του ΠΑΜΕ (λες και ήταν συνδικαλιστική και όχι πολιτική διαμαρτυρία) συμμετείχαν περίπου 8000 κόσμος.
  Οι αλληλοδιευκολύνσεις δεν ίσχυσαν για την πορεία των Προπυλαίων (Μ-Λ, Οκδε, Εεκ, Ανταρσύα, Σεκ, ΔΕΑ, Ταξική Αντεπίθεση, ΑΠΟ). Οι 900 περίπου διαδηλωτές των προπυλαίων βρεθηκαν μπροστά στο φράκτη των ΜΑΤ στην παλιά Βουλή που ουσιαστικά απαγόρευε την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, σε αντιθεση με του ΠΑΜΕ που έστω και με συνεννοήσεις έφτασε στον προορισμό της.

  Μου αρέσει!

 2. Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία, καθώς στην ουσία η Αμερική μέσα από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις -πλην της Σούδας όπου έτσι και αλλιώς υφίσταται- στρέφει τα «ραντάρ» της προς Ρωσία και Τουρκία. https://www.cnn.gr/news/politiki/story/192731/episkepsi-pompeo-stin-athina-oi-hpa-stinoyn-paratiritirio-pros-toyrkia-kai-rosia

  Μου αρέσει!

 3. Ο πρώην επικεφαλής της CIA -που έρχεται στην Αθήνα μετά από την ευρωπαϊκή του περιοδεία σε Ιταλία, Βατικανό, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία- θα υπογράψει τη συγκεκριμένη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, προφανώς με ανταλλάγματα τη στήριξη των Αμερικανών σε οικονομικό επίπεδο με επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και γεωστρατηγικά σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά με την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. https://www.cnn.gr/news/politiki/story/192731/episkepsi-pompeo-stin-athina-oi-hpa-stinoyn-paratiritirio-pros-toyrkia-kai-rosia

  Μου αρέσει!

 4. Από τη Συνέντευξη του Πρέσβη Geoffrey Pyatt στην «Καθημερινή»:
  Ήδη αναφερθήκατε στην αμυντική συνεργασία. Υπάρχουν τρεις πυλώνες της Ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Ο ένας είναι η εκπαίδευση, ο δεύτερος οι εξοπλισμοί και ο τρίτος η ρύθμιση της λειτουργίας των Αμερικανικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα. Ακολουθούν εξελίξεις σε κάποιους από αυτούς τους πυλώνες;
  – Θα πρόσθετα έναν ακόμη πυλώνα. Και αυτός είναι οι διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα για αμερικανικές επιχειρήσεις στο ευρύτερο θέατρο της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά ικανές Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.). Είναι ένας ισχυρός και έμπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Και ένας από τους λόγους που υποστηρίζουμε τόσο πολύ την αύξηση των Ελληνικών δυνατοτήτων είναι επειδή κάνει την Ελλάδα καλύτερο σύμμαχο. Είτε πρόκειται για το Πολεμικό Ναυτικό που παρέχει υπηρεσίες συνοδείας σε κάποια Ομάδα Κρούσης Αεροπλανοφόρου η οποία διασχίζει την Ανατολική Μεσόγειο, ή Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις που εργάζονται με τις Αμερικανικές όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της Jackal Stone, ώστε να εκπαιδεύσουμε τις δυνατότητες μας αν, ο μη γένοιτο, υπήρχε κάποιο περίπλοκο τρομοκρατικό επεισόδιο, ή το είδος της υποστήριξης και των διευκολύνσεων που παρέχει η Ελλάδα μέσω του NRDC και το αρχηγείο LANDCOM (σ.σ. Βόρεια Ελλάδα) ή τις ασκήσεις των Ε.Δ. Και το Στεφανοβίκειο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ο λόγος που έχουμε στα ελικόπτερα μας στο Στεφανοβίκειο είναι διότι προφανώς αποτελεί ευκαιρία για εξάσκηση των δυνατοτήτων τους με τις Ελληνικές Ε.Δ., αλλά και επειδή προσφέρει ένα ασύγκριτο επιχειρησιακό περιβάλλον, ώστε να διατηρηθεί η ετοιμότητα των Αμερικανικών Δυνάμεων.

  Μου αρέσει!

 5. Μου άρεσε η προκήρυξη, γιατί απλά είναι συνεπής και ταυτοτικη της ΚΕΔ Avandgard. Επί του δια ταύτα ουδέν. Επίσης πάντα μου αρέσουν οι δουλειές της συλλογικοτητας που αποζητούν πηγές, αναφορές, evidence.
  Και την ποιο άστοχη προσέγγιση να έχεις, αυτός που εργάζεται με μέθοδο και συνέπεια δε θα βγει χαμένος σε βάθος χρόνου.

  Μου αρέσει!

 6. O Μιχαηλ Καλασνικοφ πεθανε σε ηλικια 94 χρονων περι τα χριστουγεννα του 2013. Παιδι της επαναστασης που θα συνδεσει το ονομα του με το ποιο αποτελεσματικο οπλο (rifle) της συγχρονης firearm ιστοριας.. Ενα οπλο που εγινε συμβολο επαναστασης, εναντιωσης στην καταπιεση ακομα και λαφυρο απανταχου τυχοδιωκτων ή του υποκοσμου.. Ωστοσο υπηρξε διαχρονικο σημειο αναφορας του μεταπολεμικου ανταγωνισμου στρατοπεδων ιδεολογιων και μορφων κοινωνικης οργανωσης

  Με το παραπανω σκετικο ακομα και αν δεν ειμαστε λατρεις οπλων ή επιχειρησιακης οργανωσης, οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι (και) ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..Ειτε στην υπηρεσια της Αυτοκρατοριας ειτε στα χερια των σκλαων της..

  Το παρακατω βιντεακι για τους μπαρουτοκαπνισμενους αναλυτες των διεθνων σχεσεων (sic). θεωρω σημαντικα τα σχολια των γιουεσαιων συλλεκτων οπλων οσο μπορω να τους καταλαβω τωρα..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s