Στο βωμό της συναίνεσης και ας είναι αντικομμουνιστής

Κ.Μαραγκός για το Avantgarde

Σε κλίμα συναίνεσης η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής σύμφωνα με την Αυγή  στις 18 Ιουλίου 2019. Και συνεχίζει το δημοσίευμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα το μεμπτό. «Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να αναδειχθεί, σε λίγες ώρες, πρόεδρος της Βουλής. …Τον Κωνσταντίνο Τασούλα θα ψηφίσει, όχι μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ». Τελικώς εκτός από τους προαναφερθέντες τον Τασούλα ψήφισε το ΜΕΡΑ25 και η Ελληνική Λύση. Ρεκόρ όλων των εποχών. 283 ψήφοι. Όλοι πλην ΚΚΕ.
Το σκηνικό συναίνεσης είχε προδιαγραφεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που προηγήθηκε της εκλογής προέδρου και στην οποία «ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά προέτρεψε σε μια θεσμική αντιπολίτευση με τη χαρακτηριστική αποστροφή «δεν πρόκειται να λέμε όχι σε όλα, μόνο και μόνο επειδή είμαστε αντιπολίτευση», κάτι που συνέδεσε με την επικείμενη ψηφοφορία για το προεδρείο της Βουλής, προτείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο και όποιον άλλο απέναντι στον οποίο δεν υπάρχει επιφύλαξη επί προσωπικού». Ποντίκι 
Ξεχνάει ωστόσο ο Τσίπρας αλλά και η κ.ο. του ότι ο Τασούλας δεν είναι όποιος και όποιος. Τους υπενθυμίζουμε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Αυγή με τίτλο «Αντικομμουνιστικό κρεσέντο βουλευτή της Ν.Δ. κατά του Νίκου Μπελογιάννη» στις 28 Μαρτίου 2017 την επομένη των εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη. Διαβάζουμε λοιπόν στην Αυγή:
««Η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας δεν συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας προσθέτοντας ότι «ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη δημοκρατία» σε ένα κρεσέντο αντικομμουνισμού πριν λίγο στη Βουλή, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλιόπουλο που νωρίτερα απειλούσε ότι θα γκρεμίσει το μουσείο Νίκου Μπελογιάννη που εγκαινίασε χθες ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας… «Αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη δεν θα επιτρεπόταν όχι να πω αυτά, αλλά ούτε να τα σκεφτώ» συνέχισε εν μέσω χειροκροτημάτων των βουλευτών της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκη, Μ. Βορίδη και άλλων. «Ο κ. Τασούλας νωρίτερα δικαιολόγησε και επικύρωσε την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας στην ομιλία του τη Βουλή τονίζοντας ότι χειροκροτήθηκε για αυτό από τη Ν.Δ.»

Τι συμβαίνει κύριοι του Σύριζα; Πάθατε κάποια αμνησία; Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη για το «σεβάσμιο» πρόσωπο ενός ακραιφνούς αντικομμουνιστή; Όλα οκ; Δεν κόβεται το δούλεμα καλύτερα. Ο Σύριζα ψηφίζει το Τασούλα περιμένοντας κάποια ανταπόδοση από τους κληρονόμους της Χ και των ταγμάτων ασφαλείας, όπως ήλπιζε όταν πρότεινε και ψήφιζε για ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ίδιος βεβαίως φρόντισε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές να παρέμβει αποφασιστικά ως πολιτειακός ηγέτης και να εγγυηθεί προσωπικά τις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης. Θυμόμαστε όλοι τις εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις σε κοινή χορωδία με τους «μένουμε Ευρώπη» τις μέρες του δημοψηφίσματος ότι δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ΕΕ και ευρώ. Αλλά και πριν λίγες μέρες όταν ξανά δεν υπέγραφε τους διορισμούς των νέων ανώτατων δικαστικών αρχών, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους οπαδούς της γελοίας στρατηγικής με τίτλο «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» του Η.Ηλιού που οδήγησε στο να πιάσουν μες τα νυχτικά τα στελέχη της ΕΔΑ τη μέρα του πραξικοπήματος. Παραφράζοντας τη ρήση του Ηλία Ηλιού ο Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ ξεκαθάρισε ότι καθήκον μας είναι «να τους ταράξουμε στην προγραμματική αντιπολίτευση» κρατώντας αποστάσεις από το δρόμο.
Η υπερψήφιση Τασούλα από σύσσωμη την κο του Συριζα δεν ήταν μια πράξη ρουτίνας. Σηματοδοτεί το είδος της αντιπολίτευσης που σκέφτεται ο Σύριζα απέναντι στη δεξιά παρά τη σαφή της πρόθεση να σαρώσει ότι εχει απομείνει από κοινωνικές κατακτήσεις επιβάλλοντας ταυτόχρονα καθεστώς διαρκούς αστυνομικής τρομοκρατίας. Τα λόγια του Τσίπρα ήταν ξεκάθαρα. «Δεν θα λέμε όχι σε όλα».

Αποτέλεσμα εικόνας για τασουλας

Με ύφος να σου εξηγήσω εγώ κακόμοιρε

Ναι και στην κατάργηση του ασύλου;

Μήπως οι δηλώσεις της Θ. Τζάκρη  υπέρ της κατάργησης του ασύλου (που ακόμα δεν έχουν πάρει μια απάντηση από τα επίσημα όργανα του κόμματος) για την επικείμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο; Η πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας και βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μάσησε τα λόγια της στη συνέντευξη που έδωσε επ’ αυτού στο ρ/σ Στο Κόκκινο αναφερόμενη στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου λέγοντας πως έπρεπε να είχε προχωρήσει: «Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως υπήρχε η αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που ήθελαν οι ψηφοφόροι του και αυτό που ήθελαν κάποιοι από τον κομματικό μηχανισμό» είπε και συνέχισε λέγοντας πως έχασε μικρότερες όπως αυτή για τη μεσαία τάξη και την ασφάλεια, δίνοντας σαν παράδειγμα το «να μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί ελεύθερα στα Εξάρχεια». «Να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες» … «Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 μια Αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίτημα ασφάλειας που ζητούν όλοι οι πολίτες στη Δεξιά» υποστήριξε και απαντώντας στο ερώτημα αν το κόμμα της πρέπει να έχει θετική στάση στο νομοσχέδιο που θα φέρει η Ν.Δ. για το άσυλο, δήλωσε: «Ναι, θα πρέπει να έχει μια θετική άποψη».
Οι απανωτές αναφορές των στελεχών και του προέδρου του Σύριζα στην κεντροαριστερά δεν αφήνουν αμφιβολίες για τον στρατηγικό προσανατολισμό του «νέου» κόμματος που σχεδιάζουν εν όψη του συνεδρίου και του «ανοίγματος στην κοινωνία». Μέσα σε όλα και η εκλογή του προέδρου «από το λαό», αλλά Ντεμοκράτικ πάρτι. Είναι προφανές ότι ο αντιπολιτευόμενος Σύριζα συνεχίζει να δίνει διαπιστευτήρια στην αστική τάξη αλλά και στους διεθνείς της εταίρους ότι θα συνεχίσει να είναι ένα φρόνιμο παιδί και πάντα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας.
Όλα αυτά αποτελούν καμία «μνημονιακή υποχρέωση» ή τα κάνουν γιατί θέλουν, μπας και τους συγχωρέσει η αστική τάξη που υπάρχουν; Όπως και να χει μια τέτοια αντιπολίτευση είναι βούτυρο στο ψωμί της κανιβαλικής δεξιάς και της αστικής αντίδρασης. Είναι όμως και μια τρανή απόδειξη ότι το αστικό κράτος και το σύστημα δεν αλλάζει από τα μέσα. Και όσοι το επιχειρούν στο τέλος γίνονται υπηρέτες του.

7 responses to “Στο βωμό της συναίνεσης και ας είναι αντικομμουνιστής

 1. Τι να πω ρε συντροφε, εχω ακομα δρομο για να τερματισω το γραφικομετρο.. Εκτος τοπου και χρονου ειμαστε δυστυχως. Εφυγε και ο Τζιμακος τη χειροτερη στιγμη.. Φτανει πια με τον πρωην συριζα, μας τελειωσε αυτο! Δε διδαχθηκαμε τιποτα απο τη ΧΑ,, δεν πηραμε χαμπαρι ουτε απ το Βελοπουλο!

  Βαλτε ρε μπροστα ενα εξυπνο ανθρωπο με επικοινωνιακη δυναμικη και βαλτε στοχο βουλη και ευρωβουλη! Πειτε τα πραγματα με το ονομα τους και βαλτε ορθολογισμο, ανταποδοτικοτητα και υπευθυνοτητα στην καθημερινη πολιτικη.Δε μπορουμε (ουτε και θελουμε) να αλλαξουμε το συστημα, τους ανθρωπους θελουμε να αλλαξουμε, για να ανατρεψουμε το συστημα.Και πρεπει να μιλαμε σκληρα, ειλικρινα και υπευθυνα.

  Επιστρεφρω στην αρχικη μου προταση για κλεισιμο:)

  Μου αρέσει!

 2. τι σημαινει «ειμαστε εκτος τοπου και χρονου» και «εφυγε»; Δεν καταλαβαινω, πες το πιο απλα και καθαρα αυτο που εχεις στο μυαλο σου… Το γραφικομετρο; Πολλοι νεολογισμοι, που ομως δεν διαφωτιζουν σε κατι..

  Μου αρέσει!

 3. Εκτός τόπου και χρόνου, συντροφε, μεταφορικά Και κυριολεκτικά είμαι εγώ. Η πολιτική σχόλιογραφεία, πάλι, είναι περισσότερο χιουμοριστικη ανορθογραφία πάρα αντιπαράθεση.

  Για μένα, τώρα, η συλλογικοτητα γύρω απ το μπλοκ της κόκκινης ορχήστρας είναι σημείο αναφοράς υπαρκτου σοσιαλισμού Απλά η αγωνία μου να υπάρξει μια συνέχεια για τις επόμενες επανασταστατικες γενιές με εκθέτει πέρα απ τον μεροληπτικο ορθολογισμο και το μαχητικό ρεαλισμό. Γι αυτό που βρίσκεται στο ενδιάμεσο, δηλαδή, και πριν το ξέσπασμα μιας σειράς επεισοδίων της τέλειας ληστείας της εξουσίας (Casa de papel που είναι και επίκαιρο).

  Η αναφορά στο Τζιμακο είναι ενδεικτική στους περφορμερ που χρειαζεται ένα ριζοσπαστικό πολιτιστικό κίνημα για την ευρωπη των επαναστατών. Δν επιχειρώ κάποια ευκαιριακή η εργαλειακη χρήση του. Επίσης, να αποενοχοποιησω σκέψεις εκτων των τειχών που με καθόρισαν σαν άνθρωπο. Να πάψω να αυτολογοκρινομαι. Εκεί κολλάει ο μπροστινός των μουσικών ταξιαρχιων.. Η πολιτιστική του προσφορά του δίνει μια θεη στην κόκκινη Ορχήστρα της προεπανασταικης ελλαδας..

  Να γίνω τώρα πιο σαφής, ενώ ήδη είμαι σε πολιτισμικό σοκ διαρκείας και βιώνοντας το κοινωνικό και εργασιακό περιθώριο μιας μεγαλούπολης φαντάζει κατόρθωμα. Να δώσω την αποψαρα μου (που οντως χτίζω σιγά σιγά) για το τι να κάνουμε, είναι ιεροσυλία. Εδώ δεν μπόρεσα να εξηγήσω γιατί ήμουν κατά στο ψήφο στην αριστερά και ταυτόχρονα κατά στο σύριζα χωρίς αυταπάτες, ενώ έβλεπα το σημείο να ηττηθεί η αυτοδυναμία της ΝΔ με συγκεκριμένους όρους.

  Αν είχα τη λύση θα υπέθετα και το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το πρόβλημα! Την αγάπη που σε όλους τους συντρόφους/ες και ειδικά στον σ. Κυριάκο:)

  Μου αρέσει!

 4. Κατερινα Νοτοπουλου, 5 χρονια πριν για την νεα αριστερα στην ευρωπη. Για οσους εχουν ανεκμεταλλευτο χρονο, ενα καλο πρακτις σε απλα πολιτικα αγγλικα (με χτυπητες αδυναμιες και τα λαθακια της αλλα μιλαει σε ακροατηριο στη Βιεννη),που δειχνει οτι μπορει να δωσει αυτοπεποιθηση σε καθε συντροφο/σσα.

  Η συγκυρια της εποχης, Το τελος της οποιας ευρωπαικης ψευτοαριστερας.Ενα παιδι του στελεχιακου σωληνα στο μικροφωνο καθοδον για το υπουργικο χαρτοφυλακιο.

  Γυρω στο 1;00:00 παιρνει θεση υπερ της παραμονης στην ΕΕ, ακολουθως αποτυγχανει να εξηγησει γιατι ο συριζα δε θα γινει πασοκ και ακολουθως υπερσπιζομενη στρατηγικες ιδιωτικοποιησεις (με υοτιθεμενους ορους) επιμενει σε πιεση λεγοντας; ΔΕ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! lollll

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s