Νίκη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 3/5 ο Δημήτρης Κουφοντίνας με αιτήματα την χορήγηση της άδειας που δικαιούται και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο για τη χορήγηση των αδειών.
Την Πέμπτη 2/5 το Συμβούλιο Φυλακής Κασσαβέτειας Βόλου απέρριψε εκ νέου -μετά την προηγούμενη απόρριψη της 27/2- την αίτηση του Κουφοντίνα, ύστερα από βέτο του εισαγγελέα Κωσταντίνου. Η καθαρά φρονηματικού-ιδεολογικού χαρακτήρα δικαιολογία που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας ήταν μια φράση από κάποιο παλιότερο κείμενο του Κουφοντίνα για το “κόκκινο νήμα των αγώνων”.

Η διάταξη περί του δικαιώματος εισαγγελικού βέτο είχε ψηφιστεί επί Δένδια, με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε να καταψηφίζει ως αντιπολίτευση. Σήμερα ως κυβέρνηση (“χρηστής” κι “ευαίσθητης” βεβαίως βεβαίως) διαχείρησης των υποθέσεων της αστικής τάξης, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο αλλά διατηρεί τη διάταξη στη θέση της, ευελπιστώντας να οικοδομήσει ταχέως την όσμωσή της με το βαθύ κράτος και να μην δυσαρεστήσει τους Αμερικάνους που άλλωστε “είναι φίλοι μας”.

Τα δικαιώματα των κρατουμένων δεν είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Ειδικά όταν αυτά παραβιάζονται συστηματικά αναγνωρίζοντας έστω και έτσι το κράτος ότι υπάρχει μια ειδική κατηγορία πολιτικών κρατουμένων που δεν είναι ποινικοί, αλλά τα κίνητρα των πράξεών τους ήταν πολιτικά. Σε αυτούς τους κρατούμενους επικεντρώνεται το μένος της αστικής εξουσίας. Ακριβώς γιατί η εξουσία δεν ανέχεται σε οποιονδήποτε αντίπαλό της να της αμφισβητεί το μονοπώλιο της βίας. Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε αλλά δικαίωμα να πυροβολώ και να κοπανάω με τα κλομπ έχω μόνο εγώ.
Ακριβώς γι’ αυτό ο αγώνας για να δίνονται κανονικά οι άδειες στους πολιτικούς κρατούμενους ή να αποφυλακίζονται όταν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια που ορίζει ο νόμος όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι αγώνας για τα δημοκρατικά και συλλογικά δικαιώματα, ίδιας σημασίας με το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της οργάνωσης ή της απεργίας.
Είναι αγώνας ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και το κράτος έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα ενάντια στην κρατική, παρακρατική και μηντιακή αντικομμουνιστική τρομοϋστερία που περιβάλλει και συνοδεύει τις υποθέσεις των πολιτικών κρατουμένων.

  • Νίκη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα – Στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης
  • Άμεση χορήγηση άδειας – Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο
  • Έναντια στην τρομοϋστερία – Κάτω το καθεστώς εξαίρεσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 21`/5, MONAΣΤΗΡΑΚΙ, 6μμ

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s