Για τη Συμμαχία Σοσιαλιστών της Μέσης Ανατολής και άλλες κωμικές ιστορίες – ένα σύντομο σχόλιο

Βαγγέλης Δ. Μαρινάκης για το avantgarde

Έχουμε αποφασίσει από καιρό να μην εκπλησσόμαστε από τις μπαρούφες της χαβαλετζίδικης Αριστεράς που αρέσκεται να παριστάνει τον παπά και να βρίσκει λύση στα προβλήματα της πραγματικότητας μεταθέτοντας το πρόβλημα σε ένα σοσιαλισμό τρίτου τύπου, που υποτίθεται θα βαδίσει την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης εν μέσω απέραντης ελευθερίας και αδιάκοπης δημοκρατίας, όσο αφιερώνει διπλάσια κριτική σε κράτη παρίες του διεθνούς συσχετισμού από όσο στους χασάπηδες της Αυτοκρατορίας. Η αλήθεια όμως είναι πως κάθε φορά οι ίδιοι ανθυπολοχαγοί της αντεπανάστασης βρίσκουν τρόπο να μας αφήνουν άναυδους με τη βλακεία και το θράσος τους.

Τώρα μας παρουσιάζουν τη «Συμμαχία Σοσιαλιστών Μέσης Ανατολής» σαν φορέα διεθνιστικής αλληλεγγύης που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μαδούρο επειδή στήριξε διπλωματικά και υλικά τη Λιβύη του Καντάφι, τη Συρία ή το Ιράν. Προσπερνάμε την ηθικιστική κριτική που ασκείται έναντι της βενεζουελάνικης κυβέρνησης, λες και ο Μαδούρο (το καθεστώς του οποίου χαρακτηρίζεται βάρβαρο)είχε πολλές επιλογές στη διεθνή σκακιέρα πέραν των αναθεωρητών της σημερινής διεθνούς τάξης. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «Σοσιαλιστές ΜΑ», πιστοί στην γραμμή ούτε-ούτε του ιερατείου της ιδεώδους επανάστασης ElaLiberta; Μια επίσκεψη στη σελίδα τους και σε πρόσφατο άρθρο τους (https://www.allianceofmesocialists.org/accountability-for-assads-murder-of-marie-colvin-a-precedent-for-justice/) θα μας πείσει. Οι τύποι με αφορμή δύο φιλμ που αφορούν τον θάνατο της δημοσιογράφου Marie Colvin μας λένε πως το καθεστώς Καντάφι υπήρξε δομικά ρατσιστικό, αναδημοσιεύουν χωρίς αμφιβολίες απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που επιρρίπτει τον θάνατο της Colvin στην κυβέρνηση Άσσαντ, χαρακτηρίζουν την αντιιμπεριαλίστρια δημοσιογράφο Vanesa Beeley «νεοφασίστρια» και παραπέμπουν σε site που αναφέρει πως το 94% των νεκρών του πολέμου οφείλεται στην κυβερνητική πλευρά.

Ιδού το ποιόν των «Σοσιαλιστών ΜΑ»!!! Είχαμε προλάβει ασφαλώς να πάρουμε μια γεύση από την συνέντευξη της επαναστάτριας από τη Βενεζουέλα -«τα ξέρω από μέσα φάση»- Eva Maria, που μας είπε «η κυβέρνηση δεν ήταν σοσιαλιστική ούτε υπήρξε αντιιμπεριαλιστική»!!! Τεκμήριο ; Μα φυσικά η πολιτική εξορύξεων με τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της!!! Η Eva Maria προφανώς νομίζει πως μια χώρα εν μέσω κυρώσεων-από το 2015 ήδη- και σε πολιτική αντιπαράθεση εδώ και μια 15ετία με την Αυτοκρατορία έχει την πολυτέλεια για πράσινη ανάπτυξη και επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, ενώ έχει προηγηθεί μια παγκόσμια ύφεση. Ave MariaEva Maria.

Δεν θα κουράσουμε άλλο με περαιτέρω σχόλια. Τα συμπεράσματα ανήκουν σε κάθε σοσιαλιστή, κομμουνιστή, επαναστάτη που ξέρει πως τα κράτη που δέχονται ιμπεριαλιστική επίθεση αξίζουν στήριξη δίχως όρους, χωρίς αστερίσκους όσο δίνουν τη μάχη κόντρα στη σύγχρονη Ρώμη, δίνοντας οξυγόνο στην παγκόσμια προοπτική του επαναστατικού κινήματος. Όλα τα άλλα «ούτε-ούτε» και «ναι μεν αλλά» είναι όμορφα για τα μυαλά ορισμένων μα όταν παράγουν αδράνεια σε μια μάχη κρίσιμη για την δυνατότητα της Ουάσιγκτον να αναδιαμορφώνει υπέρ της τον παγκόσμιο συσχετισμό λειτουργούν στα πλαίσια του συστημικού δημόσιου λόγου προσφέροντάς του μάλιστα την απαραίτητη σοσιαλιστική νομιμοποίηση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s