Ψήφισμα συμπαράστασης στην εργαζόμενη που έφαγε 8 χρόνια φυλακή για ασήμαντο λόγο

284843-mekhri_pote_...

Αναδημοσιεύουμε το ψήφισμα συμπαράστασης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας προς την διωκόμενη εργαζόμενη που για ασήμαντο λόγο καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση. 

avantgarde

Τα αστικά δικαστήρια καταδίκασαν μια γυναίκα συνάδερφο, βοηθό θαλάμου στο ΠΓΝ Ιωαννίνων, σε 8 χρόνια φυλάκιση επειδή στην προσπάθειά της να ζήσει τα 13 παιδιά της άλλαξε στην αίτηση που υπέβαλε για εργασία το 2001, την χρονολογία αποφοίτησής της από το Δημοτικό κατά ένα έτος!

Το απαράδεκτο αυτό νομικό πλαίσιο που φορτώνει με εξοντωτικές ποινές ανθρώπους που παλεύουν για ένα μεροκάματο παραμένει ακόμα άθικτο με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης η οποία παρόλο που γνώριζε πως υπήρχε ήδη και άλλη καταδίκη σε καθαρίστρια στον Βόλο έμεινε προκλητικά ανενεργή.

Αυτή η δίωξη αθροίζεται στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών και πρόσφατα αγροτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και στην κατά 90% κήρυξη παράνομων των απεργιακών κινητοποιήσεων που ολοκληρώνουν το αποκρουστικό ταξικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης. Αστική  δικαιοσύνη που έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες άνεργους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.

Αντιθέτως, τόσο η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες, έχουν διαχρονικά φροντίσει να θωρακίσουν, και νομικά, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι μπορούν  νόμιμα να φοροδιαφεύγουν, νόμιμα να απολύουν όσους εργαζόμενους θέλουν και νόμιμα να τους προσλαμβάνουν με όρους σκλάβου. Με λίγα λόγια νόμιμα να πλουτίζουν καταδυναστεύοντας τον λαό.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την συνάδελφισσα, και απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε αυτό το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο  να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό και να πάψει μια εργαζόμενη να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας επειδή μπροστά στην ανέχεια και την φτώχεια άλλαξε την χρονολογία αποφοίτησης της από το δημοτικό σχολείο.

Πρέβεζα 15-02-2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s