Κάτω τα χέρια απ’ τη Συρία – Παρασκευή 12/10, 19:00, Προπύλαια

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Η αντιδραστική ιμπεριαλιστική επέμβαση της Αυτοκρατορίας και του ΝΑΤΟ στη Συρία, με τη συμμετοχή και του ελληνικού κράτους φυσικά, πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος. Η Συρία και οι σύμμαχοι της έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν και να απαντήσουν.

Για μας ο πόλεμος στη Συρία είναι άδικος από τη μεριά των νατοϊκών και των συμμάχων τους στην περιοχή (Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και όλοι όσοι χρηματοδοτούν τις αντιδραστικές ισλαμιστικές οργανώσεις) και δίκαιος από τη μεριά της συριακής κυβέρνησης, και των συμμάχων της (Ιράν, Χεσμπολάχ, Ρωσία).

Δεν υπάρχουν δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα στην περιοχή, δεν διαδηλώνουμε ενάντια σε όλους, δεν διαδηλώνουμε γενικά υπέρ της ειρήνης. Αυτή η ειρήνη είναι η «pax americana» και αυτή την «ειρήνη» θέλει να επικαιροποιήσει η αυτοκρατορία που ηγεμονεύει στον πλανήτη από τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Αυτή είναι μια ψεύτικη ειρήνη, είναι η καπιταλιστική ειρήνη. Διαδηλώνουμε για την καταστροφή αυτής της ειρήνης, διαδηλώνουμε για την ήττα της αυτοκρατορίας, για τη νίκη των αντιιμπεριαλιστικών και όλων των δυνάμεων που αντιστέκονται στην επαναποικιοποίηση της Συρίας που κάποιοι ανόητα τις ονομάζουν «το άλλο ιμπεριαλιστικό μπλοκ», βγάζοντας λάδι τη σύγχρονη Ρώμη.

Όσοι τη στιγμή που η Αυτοκρατορία, ο πυλώνας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, επικαιροποιεί με τα όπλα την ηγεμονία της στον πλανήτη, συνεχίζουν να αλληθωρίζουν μιλώντας αόριστα για “ιμπεριαλισμούς που επεμβαίνουν στη Συρία”, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αποκοιμίζουν τον κόσμο του κινήματος. Η Αριστερά των ίσων αποστάσεων, κυρίαρχη στις δυτικές χώρες, το μόνο που καταφέρνει είναι να ουδετεροποιεί τις κοινωνικές δυνάμεις και τον κόσμο της σε μια σύγκρουση που έπρεπε αναφανδόν να ταχθεί με το μέρος των αντινεοαποικιακών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων που δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη ενάντια στην επέλαση της Αυτοκρατορίας, και έτσι να βάζει το χεράκι της στην επιτυχία της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, προπαγανδίζοντας ότι και το «άλλο στρατόπεδο» είναι εξίσου συνυπεύθυνο για ότι συμβαίνει.

Το ελληνικό κράτος, εταίρος της Αυτοκρατορίας, μέσα από την συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ προσφέρει πλήρως την υποστήριξή του στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η βάση της Σούδας αποτελεί τον βασικό κόμβο ανεφοδιασμού των πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιχειρεί στη Συρία.

Η Ελλάδα είναι χώρα της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι τμήμα της Αυτοκρατορίας. Η Αυτοκρατορία έχει φυσικά εσωτερική ιεραρχία και η Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλά σ’ αυτήν, αλλά η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Παλαιστίνη. Δεν είναι ούτε “υποχείριο” και “ενεργούμενο” ούτε πολύ περισσότερο “στόχος” του ιμπεριαλισμού, από τον οποίον πρέπει να την προστατεύσουμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε μαθήματα στην αστική τάξη της χώρας μας και το κράτος της για το ποια είναι τα συμφέροντα τους, ποια είναι τα “εθνικά συμφέροντα της χώρας” κι αν τα υπηρετούν σωστά με την οργανική ένταξη της χώρας στο δυτικό στρατόπεδο τα τελευταία 70 χρόνια ή με την τρέχουσα επιλογή στενότερης συνεργασίας με το Ισραήλ και ακόμα στενότερης πρόσδεσης στους αμερικανικούς στρατιωτικούς και άλλους σχεδιασμούς με την καιροσκοπική ελπίδα του κερδίσματος “εδάφους” και πλεονεκτημάτων, κόντρα στην Τουρκία -οι σχέσεις της οποίας με τη Δύση βρίσκονται σε δοκιμασία- και ευρύτερα στον ιμπεριαλιστικό διαγκωνισμό για το στρατιωτικό, ενεργειακό και πολιτικό έλεγχο στη ΝΑ Μεσόγειο.

Αυτό που αναλογεί στους αντιμπεριαλιστές και τους επαναστάτες μιας χώρας σαν την Ελλάδα είναι η ανοιχτή εχθρότητα στην αστική τάξη της χώρας και το κράτος της, τα εθνικά συμφέροντα και η εξωτερική πολιτική του οποίου βρίσκονται στον αντίποδα της αντιμπεριαλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

Χαιρετίζουμε το κάλεσμα του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού για κινητοποίηση καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και της ελληνικής συμμετοχής και έκφρασης αλληλεγγύης στον αντιστεκόμενο λαό της. Σε αντίθεση με το εντελώς άσφαιρο και γενικόλογο κάλεσμα του ΣΥΠΡΟΜΕ, ενάντια στον πόλεμο γενικά, αναμεμειγμένο με ολίγη από αντιφασισμό, αντιρατσισμό και ξεκούδουνες επετειακές αναφορές, που δεν ορίζουν και δεν ιεραρχούν κανένα συγκεκριμένο μέτωπο πάλης, το κάλεσμα του ΠΑΚΣ -παρά τις σοβαρές διαφωνίες μας για την οπτική που έχει στο ρόλο και τη θέση της Ελλάδας- αν μη τι άλλο βάζει μια συγκεκριμένη αιχμή και ιεράρχηση προβάλλοντας το “κάτω τα χέρια απ’ τη Συρία” και είναι ξεκάθαρο στο ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο.

  • Κάτω τα χέρια από τη Συρία!
  • Νίκη στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του!
  • Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή!
  • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σταυροφορία έναντια στη Συρία και όπου αλλού, ενάντια στον άξονα με το σιωνιστικό κράτος, ενάντια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού ιμπεριαλισμού.

Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 7μμ στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Εξωτερικών

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

Οι εκδόσεις Κόκκινη Ορχήστρα παρουσιάζουν το βιβλίο του Τιμ Άντερσον «Ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στη Συρία»

Ομιλητές:

  • Π.Γ. εκδόσεις Red n’ Noir
  • Κώστας Γούσης, Αναμέτρηση, μέλος αποστολής που επισκέφτηκε τη Συρία
  • Γιάννης Ραχιώτης, Αγωνιστική Πανελλαδική Κίνηση Δικηγόρων, μέλος αποστολής που επισκέφτηκε τη Συρία
  • Παναγιώτης Καρυστινός, Εκδόσεις Κόκκινη Ορχήστρα

Θα προβληθεί βίντεο χαιρετισμού από τον συγγραφέα για την έκδοση του βιβλίου του στα ελληνικά και ένα ακόμα βίντεο για τις σχέσεις της συριακής αντιπολίτευσης με τα αντιδραστικά καθεστώτα του κόλπου και τον ιμπεριαλισμό.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, 7μμ, Πολυτεχνείο, Κτίριο Γκίνη

2 responses to “Κάτω τα χέρια απ’ τη Συρία – Παρασκευή 12/10, 19:00, Προπύλαια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s