Υπεράσπιση της Συρίας – ενάντια στην ελληνική συμμετοχή στο έγκλημα

Η χθεσινή επίθεση του σιωνιστικού κράτους και της Γαλλίας ενάντια στη Συρία, που ήρθε δυο μέρες μετά το βομβαρδισμό του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού από τους Σιωνιστές, συνιστά ένα –ακόμα– ελεεινό ιμπεριαλιστικό έγκλημα πολέμου, που θα μπορούσε –για μια ακόμα φορά– να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι έπληξαν μια σειρά στόχους –φανταστικούς ή πραγματικούς– σε Λαττάκεια, Ταρτούς, Χομς και Τζαμπλέχ. Μιλάμε για περιοχές στις οποίες υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις. Σημειωτέον πως η επίθεση έλαβε χώρα λίγες ώρες αφότου η Ρωσία και η Τουρκία είχαν συνάψει μια συμφωνία προσωρινής αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ, την τελευταία έδρα των ιμπεριαλοτζιχαντιστών στη Συρία, στερώντας από τους γνωστούς ανθρωπιστές το πρόσχημα για να βομβαρδίσουν (για να σώσουν τους αμάχους από τα χημικά κλπ).

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν και η κατάρριψη ενός ρωσικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου με 15μελές πλήρωμα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, πυρά της συριακής αεράμυνας, που ρίχτηκαν σε απάντηση των σιωνιστικών επιδρομών. Τα σιωνιστικά μαχητικά, υποστηρίζει, χρησιμοποίησαν το –μεγαλύτερο– ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα, συνεπώς το Ισραήλ είναι άμεσα υπεύθυνο για την κατάρριψή του.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία και το σιωνιστικό κράτος διατηρούσαν ανοιχτή μια γραμμή αποκλιμάκωσης. Η Ρωσία δεν στόχευε σιωνιστικά μαχητικά που παραβίαζαν το συριακό εναέριο χώρο, ακόμα και όταν αυτά βομβάρδιζαν, με τη συμφωνία πως δε θα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Ρώσων στρατιωτικών. Κάτι τέτοιο χθες δε συνέβη, και η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά και καθαρά το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την κατάρριψη του αεροσκάφους της. Το αν το συμβάν αυτό θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας την επόμενη φορά που το σιωνιστικό κράτος θα αποφασίσει να βγει να βομβαρδίζει τη Συρία μένει να φανεί. Τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο Πούτιν, βέβαια, κατέστησαν στις μετέπειτα δηλώσεις τους σαφή τη διάθεσή τους για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών.

Στο νατοϊκό στόλο που έχει καταπλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο συμμετέχει, μεταξύ άλλων ελληνικών πλοίων, και η φρεγάτα «Έλλη». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται για μια ακόμα φορά συνένοχος στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, και αυτή τη φορά με έναν πιο άμεσο τρόπο – όχι «απλώς» με το να διαθέτει βάσεις στους δολοφόνους.

Νίκη στη Συρία, που με τη βοήθεια των συμμάχων της αντιστέκεται τόσο σθεναρά εδώ και τόσα χρόνια. Απελευθέρωση κάθε εκατοστού της επικράτειάς της από τους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους.

Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή, και την ανατροπή των τοποτηρητών της.

Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα πολέμου, ενάντια στον άξονα με το σιωνιστικό κράτος, ενάντια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής της αναβάθμισης σε βάρος των γειτονικών κρατών.

Όλοι στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εξωτερικών, Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 18:30.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

18 Σεπτέμβρη 2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s