Για την φασιστική επίθεση στο Πέραμα: Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Το Σάββατο 26/5 κατά τη διάρκεια προπαγανδιστικής παρέμβασης μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ στο Πέραμα, δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από φασίστες της Χρυσής Αυγής οι οποίοι και είχαν στήσει ενέδρα στο σημείο που βρίσκεται το φασιστικό παράμαγαζό τους στη ζώνη το οποίο παρουσιάζεται και ως σωματείο εργαζομένων με τον τίτλο Αγ. Νικόλαος.

Τα φασιστόμουτρα κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν χρησιμοποίησαν σιδερολοστούς, πέτρες και αλλά αιχμηρά αντικείμενα με πρόδηλο σκοπό να τραυματίσουν ακόμα και να προκαλέσουν θανάσιμα χτυπήματα στα μέλη της ΟΡΜΑ. Ένας τέτοιος λοστός καρφώθηκε στο κράνος μέλους της ΟΡΜΑ. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα είχε συμβεί αν δεν φόραγε το κράνος.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποβράσματα της ΧΑ στην περιοχή έχουν συνήθειο να επιτίθενται σε αριστερές οργανώσεις στήνοντας δολοφονικές ενέδρες. Σε μια απ’ αυτές λίγες μέρες πριν να δολοφονήσουν τον Παύλο Φύσα, είχαν επιτεθεί σε κλιμάκιο μελών του ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 με σιδερολοστούς τραυματίζοντας μ έλη του ΚΚΕ, σπάζοντας αυτοκίνητα και μόνο από καθαρή σύμπτωση δεν υπήρξαν νεκροί. Στο επεισόδιο αυτό τραυματίστηκε και ο πρόεδρος του σωματείου μετάλλου της ζώνης. Είναι γνωστό επίσης ότι στην ευρύτερη περιοχή από το Ικόνιο μέχρι τη Σαλαμίνα τα τσογλάνια της ΧΑ έχουν στείλει στο νοσοκομείο δεκάδες μετανάστες και κυρίως Αιγύπτιους που εργάζονται στην ιχθυόσκαλα δίνοντας έδαφος να εκδηλωθούν και άλλες δολοφονικές και απεχθείς ρατσιστικές επιθέσεις όπως αυτή του Αιγύπτιου αρτεργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ που βρέθηκε λιπόθυμος και αλυσοδεμένος το καλοκαίρι του 2012 σε δέντρο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας με δράστες τα ίδια τα αφεντικά που αρνιόνταν να του εξοφλήσουν τους μισθούς του. Ο Ουαλίντ Τάλεμπ στις 9 Μαΐου 2015 δέχτηκε εκ νέου επίθεση στο σπίτι του στη Σαλαμίνα από δύο άντρες που αφού έσπασαν το τζάμι της εξώπορτας κατέστρεψαν πόρτες, παράθυρα και μέρος της οικοσκευής που υπήρχε στο σπίτι με προφανή στόχο τον εκφοβισμό του κατά τη διάρκεια της δίκης που ήταν σε εξέλιξη για το γεγονός.

Στη Σαλαμίνα μάλιστα οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν πρόσφατα σε εκδήλωση της ΟΡΜΑ στο Εργατικό κέντρο Σαλαμίνας στης 11/12 17.

Οι φασίστες επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να επανέλθουν στο πεζοδρόμιο, στο φόντο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για το μακεδονικό. Στη Θεσσαλονίκη τη μέρα του συλλαλητηρίου επιτέθηκαν και έκαψαν την κατάληψη Λιμπερτάτια με τους μπάτσους να παρακολουθούν το γεγονός. Πρόσφατα σε συγκέντρωση ποντιακών σωματείων επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Μπουτάρη ακόμα κι αν ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι την Λιμπερτάτια την έκαψαν χούλιγκαν. Στο αντίστοιχο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φλεβάρη επιχείρησαν να προσεγγίσουν ανεπιτυχώς την αντιεθνικιστική συγκέντρωση των προπυλαίων και στη συνέχεια κινηματικούς χώρους όπως το θέατρο Εμπρός. Σε όλες βεβαίως τις περιπτώσεις αποκρούστηκαν βάζοντας το στα πόδια, αφήνοντας ως συνήθως μερικούς συμμορίτες πίσω τους. Πρόσφατα επίσης επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Γαλάτσι και την Καλλιθέα ενώ μοίραζαν υλικό στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά και σε μεμονωμένους αγωνιστές στο Ν. Ηράκλειο την πρωτομαγιά, στη Δάφνη, τη Ν. Σμύρνη κ.α. Την ίδια στιγμή στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου που στοιβάζονται χιλιάδες προσφυγές το φασιστικό κατακάθι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές οργανώνει συνεχή πογκρόμ κατά των προσφύγων ακόμα και ενάντια σε γυναικόπαιδα όταν διαμαρτύρονται για της άθλιες συνθήκες κράτησής τους στα νησιά, όπως συνέβη πρόσφατα στην Μυτιλήνη στις 22/4. Ανάλογα γεγονότα είχαν προηγηθεί πέρσι στη Χίο.

Σε όλες ανεξαιρέτως τις φασιστικές επιθέσεις η αστυνομία συνεχίζει να δίνει πλήρη κάλυψη, είτε με την ανοχή της, είτε πολλές φορές συνδράμοντας όπως συνέβη και στο Πέραμα, όταν και συνέλαβε 6 μέλη της ΟΡΜΑ (ύστερα από υπόδειξη του βουλευτή και υπόδικου για τη δολοφονία Φύσα Γ.Λαγού, ο οποίος «όλως τυχαίως» ήταν παρών στα γεγονότα) την ώρα που κατέθεταν μηνύσεις ενάντια στους φασιστοσυμμορίτες που λίγη ώρα πριν τους είχαν επιτεθεί. Τα έξι μέλη της ΟΡΜΑ κατηγορούνται για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «απρόκλητες επικίνδυνες σωματικές βλάβες». Η εξ αναβολής δίκη θα επαναληφθεί στις 12 Ιούνη στον Πειραιά. Την ίδια μέρα δικάζονται και 4 από τους φασίστες που προσήχθησαν στα γεγονότα. Το Σάββατο 9 Ιούνη αποφασίστηκε σε ανοιχτή σύσκεψη στο Πέραμα αντιφασιστική συγκέντρωση 12 το μεσημέρι όπου θα ξεκινήσει από την πλατεία Ηρώων και θα κατευθυνθεί προς τα ναζιστικά γραφεία του Αγ. Νικολάου.

Είναι προφανές ότι το βαθύ κράτος συνεχίζει να χαϊδεύει τα φασιστικά παραμάγαζα. Και είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση πέρα από τις δηλώσεις, συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτή τη συνθήκη, δίνοντας έστω και δια της σιωπής τη δική της πολιτική κάλυψη (έστω και για να μην διαταραχτούν οι ισορροπίες) στην αγαστή συνεργασία των επίσημων διωκτικών αρχών και του φασιστικού παρακράτους. Σε κάθε περίπτωση ο αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί να εξαρτάται από τις διαθέσεις των κατασταλτικών ή των δικαστικών αρχών του αστικού κράτους. Πολύ περισσότερο όταν το επίσημο κράτος, όχι μόνο τώρα αλλά πάντοτε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, λειτουργεί παράλληλα με τις παρακρατικές συμμορίες, ξέροντας ότι στις δύσκολες στιγμές θα κάνουν τη βρομοδουλειά που δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Αυτή είναι βάση της συνεργασίας τους πέρα από την κοινή τους πίστη σε μια κοινωνία πολιτικών και ταξικών διακρίσεων.

Για το κίνημα η άμυνα στις φασιστικές συμμορίες είναι βασικό καθήκον, συστατικό στοιχείο της ταξικής πάλης. Οι κομμουνιστικές οργανώσεις όπως και κάθε ανταγωνιστική κίνηση με το αστικό καθεστώς και τον καπιταλισμό οφείλει να συμμετέχει ενεργά στο αντιφασιστικό μέτωπο ξέροντας ότι οι φασίστες αποτελούν έναν άμεσο και θανάσιμο κίνδυνο για τους αγωνιστές του κινήματος. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας αυτός είναι ένα κεντρικό και όχι ένα τοπικό γεγονός. Το ίδιο και η περιφρούρηση των αγωνιστών.

Η ΚΕΔ συμμετέχει στην αντιφασιστική μάχη, με ευθύνη και μακριά από λογικές κομματικής κεφαλαιοποίησης και κάθε είδους μικροανταγωνισμών και σχηματισμού παρεμπιπτόντως βραχύβιων πολιτικών συμμαχιών. Ο αντιφασισμός για μας δεν είναι μονοκαλλιέργεια, αλλά μέρος μιας ευρύτερης επαναστατικής στρατηγικής. Στηρίζουμε τη διαδήλωση του Σαββάτου 9/6 στο Πέραμα, αν και δεν κατανοούμε τον τοπικό της χαρακτήρα και απεύθυνση. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε αντιφασιστική κίνηση και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά των 6 μελών της ΟΡΜΑ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση  Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s