Δεν εκδίδεται στην Τουρκία ο Hasan Biber

hasan

Ο Hasan φτάνει στα δικαστήρια και, καταχειροκροτούμενος, χαιρετά τους συγκεντρωμένους σηκώνοντας τη γροθιά και φωνάζοντας συνθήματα για το δίκιο του αγώνα.

Εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ναύπλιο το αίτημα του τουρκικού κράτους για την έκδοση του Hasan Biber, αγωνιστή, συνδικαλιστή ηγέτη, ποιητή, συγγραφέα και πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα. Το συμβούλιο εφετών απέρριψε το αίτημα. Ο σύντροφος, που καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής και της δίκης ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και με το κεφάλι ψηλά, δε θα εκδοθεί στην Τουρκία.

Ο Hasan, μαζί με άλλους 8 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες, είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί με ανυπόστατες κατηγορίες στο τέλος του Νοέμβρη, τις μέρες της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα. Σε ένα ρεσιτάλ μάλιστα ρεβανσισμού, το ελληνικό κράτος είχε στείλει τους αγωνιστές σε διαφορετικές φυλακές καθιστώντας πρακτικά απαγορευτική την επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνηγόρους τους.

Η εκδίκαση του επόμενου αιτήματος έκδοσης αγωνιστή από την Τουρκία θα γίνει τη Δευτέρα στη Λάρισα. Παρά το θετικό σημερινό αποτέλεσμα, δεν υπάρχει κανένας χώρος για εφησυχασμό. Εδώ δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με έναν αγώνα κάποιων τρίτων, στον οποίο πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας, αποτελεί κομμάτι της πάλης ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και το καθεστώς εξαίρεσης. Πάνω στους Τούρκους συντρόφους, το κράτος δοκιμάζει την αντοχή και του εγχώριου κινήματος.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
  • ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 9!

29746364_1655605784528683_205696682_o

29680551_1655596954529566_193495243_o

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s