Η ακροδεξιά εθνικιστική προβοκάτσια δεν θα περάσει

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Από την Κυριακή 21/1 η χώρα ζει στο ρυθμό που έχει επιβάλει το ακροδεξιό σκουπιδαριό και το βαθύ κράτος, ύστερα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Η επίσημη κυβέρνηση χορεύει επίσης στο ρυθμό της άκρας δεξιάς όπως άλλωστε συνηθίζει όταν η κατάσταση οξύνεται, εκτελώντας τις διαταγές της ΕΕ και των φιλελεδων του μένουμε Ευρώπη. Προς συμμόρφωσή της άλλωστε στην πραγματική εξουσία αυτής της χώρας, οι μονάδες καταστολής αβαντάρουν τις προκλήσεις των φασιστοειδών, όπως έγινε 3 φορές τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη όταν από κοινού επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο αφού απωθήθηκαν από την περιφρούρηση και λίγο αργότερα όταν πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia με τους μπάτσους να μην επιτρέπουν να προσεγγίσουν ούτε τα πυροσβεστικά. Η κοινή δράση φασιστοειδών και ΜΑΤ συνεχίστηκε την επόμενη μέρα όταν επιτέθηκαν στην πορεία αλληλεγγύης έξω από τη κατάληψη Libertatia στην οποία συμμετείχαν περί τα 2500 άτομα κατά τη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκαν δεκάδες διαδηλωτές ύστερα από τις κατά συρροή επιθέσεις με δακρυγόνα και κλομπ των ΜΑΤ ενώ 5 από αυτούς συνελήφθησαν με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες.
Τουναντίον οι φασίστες εμπρηστές χαίρουν απόλυτης ασυλίας από την κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι στους μακεδονόπληκτους νοικοκυραίους που έχουν καταπιεί αμάσητο τον καπιταλιστικό κανιβαλισμό και παριστάνουν τώρα τους εθνικά υπερήφανους τσαμπουκάδες των βαλκανιών.
Το ακροδεξιό παρακράτος με το σπρώξιμο της επίσημης δεξιάς και την ανοιχτή υποστήριξη των φασιστικών οργανώσεων, δεν περιορίζει την ατζέντα που άνοιξε τις τελευταίες μέρες στο μακεδονικό. Η κινητοποίηση που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες έχει χτίσει από καιρό τα δικά της δίκτυα. Είναι οι ίδιοι που στην αντιμνημονιακή περίοδο εμφανίστηκαν στις συνάξεις των αγανακτισμένων να φωνάζουν για τους προδότες και τα γουδιά, είναι οι ίδιοι που στην πάνω πλατεία του συντάγματος τραγουδούσαν σαν τους αφηνιασμένους το «Μακεδονία ξακουστή» και το «ή ταν ή επί τάς». Είναι αυτοί που τον Οκτώβρη ‘11 με τις επεμβάσεις τους στις παρελάσεις μας έφεραν από το παράθυρο τον Παπαδήμο και τους Σαμαροβενιζέλους για να περάσουν το πιο σκληρό ταξικό πακέτο του Μνημονίου. Είναι τα ίδια σκουλήκια που την περίοδο του δημοψηφίσματος εμφανίστηκαν ως Μένουμε Ευρώπη την ίδια ώρα που το βαθύ κράτος απειλούσε με επέμβαση του Στρατού μαζί με τον σημερινό πρόεδρο που μας κουβάλησε ο Σύριζα για να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι ο ίδιος μικροαστικός απόπατος που βγήκε στους δρόμους με το κίνημα της γραβάτας μαζί με τους μεγαλοαγρότες που απαιτούσαν τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΓΑ και την εξαίρεση από τις επιδοτήσεις των φτωχών αγροτών. Όλος αυτός ο συρφετός είναι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, της Χ, τα παιδιά της Φρειδερίκης και του δεξιού παρακράτους, οι νοσταλγοί του Μεταξά και της Χούντας. Είναι το σκυλολόι που ενώ ληστεύει τη χώρα και την εργατική τάξη εδώ και δεκαετίες μας λεει τώρα ότι για όλα αυτά ευθύνονται τα εργατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστές και η αριστερά.
Είναι γεγονός ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε κόσμος που δεν ανήκει στον εθνικιστικό βόθρο. Το να συναγελάζεται όμως μαζί με τους φασίστες παριστάνοντας το εκστασιασμένο ακροατήριο στο ακροδεξιό παπαδαριό και τον νεοφιλελε Νατοϊκό Φράγκο Φραγκούλη που τώρα βρίσκεται επικεφαλής της σωβινιστικής υστερίας είναι μια πολιτική επιλογή. Προφανώς ο κόσμος θέλει κάπου να ελπίζει. Η απουσία μιας φερέγγυας αριστερής εναλλακτικής λύσης ύστερα από την ήττα του κινήματος και το ρεζιλίκι του Συριζα, που να εμπνέει τον κόσμο που συνεχίζει να πλήττεται από την κρίση και την αστική επίθεση, ενδεχομένως να σπρώχνει ένα μέρος της δυσαρέσκειας από την άλλη μεριά. Αυτό είναι το τίμημα της ήττας. Το χειρότερο όμως θα ήταν να υποκλιθεί η αριστερά σε αυτό το είδος δυσαρέσκειας. Να νομίζει ότι κατά βάθος μπορεί να το επηρεάσει «τώρα που σηκώθηκε από τον καναπέ». Μέγα λάθος.
Αυτή τη φορά στο δρόμο δεν είναι ο δικός μας -απογοητευμένος- λαός. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω στον πιο αδύναμο. Είναι αυτοί που βλέπουν στα «Σκόπια», όπως λένε υποτιμητικά τη γειτονικό κράτος, όχι έναν κίνδυνο, αλλά έναν φτωχό λαό προς λεηλασία και επίδειξη τσαμπουκά. Είναι ο ίδιος κόσμος που βλέπει τον κίνδυνο στους απόκληρους, τους πεινασμένους, τους κυνηγημένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι οι ίδιοι που απέναντι στα ισχυρά έθνη του πλανήτη και κυρίως στα αφεντικά τους στέκονται σούζα έτοιμοι να πουλήσουν κάθε είδους εκδούλευση.
Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης δεν μπορεί και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κανιβαλικό μίσος, του σωβινισμού, της εθνικής έπαρσης, της ανοχής στις φασιστικές συμμορίες, της αντικομμουνιστικής υστερίας.
Η άκρα δεξιά, είτε ανοιχτά μέσα από τη Χρυσή Αυγή, είτε καμουφλαρισμένα μέσα από τους φραγκούληδες και την ΝΔ, είτε με την ανοχή των Λεβέντηδων και του κάθε αστού πολιτικάντη, είτε με την υπόκλιση της νεοφιλελεύθερης κεντροαριστεράς, είτε ακόμα μέσα από τα θρησκευτικά παράκεντρα ή τις μαφίες των χούλιγκαν, ξεδιπλώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της αριστεράς, του συνειδητού προλεταριάτου, σε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη που συνεχίζει τον αγώνα εμπνεόμενη από τα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης, που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κυρίαρχες τάξεις και έθνη που θα κάθονται πάνω στο σβέρκο των πιο αδύναμων αυτού του πλανήτη. Το μακεδονικό είναι μόνο μια αφορμή για να επιβάλουν τη δική τους αντιδραστική ατζέντα, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου η ρατσιστική δεξιά αποτελεί πλέον έναν από τους επίσημους πολιτικούς πυλώνες του συστήματος, ύστερα από την κατάρρευση του κοινωνικού συμβολαίου.
Η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα.
Στις 4 Φλεβάρη οι εθνικόφρονες ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα. Ενδεχομένως μαζί τους θα τραβηχτούν και χιλιάδες ψεκασμένοι αναζητώντας εκεί τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Τη μέρα εκείνη θα επιχειρήσουν να σφραγίσουν μια και καλή τις εξελίξεις. Όχι μόνο για το μακεδονικό. Η όρεξή τους έχει ανοίξει για τα καλά. Και επειδή στο διάβα τους δεν θα βρούνε «σκοπιανούς», το μένος τους θα κατευθυνθεί στους «προδότες» του έθνους. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Παντού διαμηνύουν ότι η πυρπόληση της Λιμπερτάτια ήταν μόνο η αρχή. Τα συνθήματά τους το ξεκαθαρίζουν: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Οι φασιστικές συμμορίες για ακόμα μια φορά επιχειρούν να αιφνιδιάσουν. Τα κανάλια μετά από καιρό βλέπουν με συμπάθεια την επαναφορά τους, ενώ το κράτος δείχνει την ανοχή της περιόδου 2008-2013. Στο στόχαστρό τους δεν βρίσκονται μόνο μερικές καταλήψεις αναρχικών, αλλά ολόκληρη η αριστερά, το μαχόμενο προλεταριάτο, η ανυπότακτη νεολαία που δεν μασάει το εθνικό κουτόχορτο, το κομμουνιστικό και το αναρχικό κίνημα, ο κόσμος που δεν συμμερίζεται την εθνικιστική υστερία. Καμία αριστερά δεν βρίσκεται εξώ από το στόχαστρο, ακόμα κι αυτή που βλέπει στις εθνικιστικές λαοσυνάξεις κάποιο γνήσιο πατριωτισμό.
Θα επιτρέψουμε σε αυτά τα σκουπίδια να κάνουν περίπατο; Θα αφήσουμε το κάθε τσογλάνι να απειλεί και να εγκληματεί εις βάρος των συντρόφων μας; Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν την τιμημένη ιστορία των νεκρών μας, να τσαλαπατούν τις αξίες και τα λάβαρα της κοινωνικής απελευθέρωσης; Θα επιτρέψουμε μετά τα μνημόνια να κατσικωθούν και τα φασιστόμουτρα πάνω στο σβέρκο μας;
Η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του οργανωμένου προλεταριάτου να απαντήσουν εδώ και τώρα την ακροδεξιά προβοκάτσια, οργανώνοντας τα δικά μας συλλαλητήρια και περιφρουρώντας μαχητικά και ανυποχώρητα κάθε χώρο του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο του ακροδεξιού παρακράτους. Στην κρίσιμη αυτή μάχη δέν πρέπει να λείπει κανείς. Καμία πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το μήνυμα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Όλοι στις αντιφασιστικές, διεθνιστικές συγκεντρώσεις:

  • Σάββατο στην πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μμ. και πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Λ. Μεσογείων

  • Κυριακή 4 Φλεβάρη Προπύλαια στις 12.00 μ.

Κομμουνιστική Επαναστατική ΔράσηAvantgarde

 

2 responses to “Η ακροδεξιά εθνικιστική προβοκάτσια δεν θα περάσει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s