Για τις πρόσφατες προσαγωγές στο Άργος

plistiriasmoi

Η προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΕ, Παντελή Κοκκινόπουλου, που ακολουθήθηκε από την προσαγωγή 18 ακόμα ανθρώπων που έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα Άργους για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του, συνιστά μια ποιοτική αναβάθμιση της καταστολής στην Αργολίδα. Αφορμή για τις συλλήψεις στάθηκε η συμμετοχή των περισσότερων από τους προσαχθέντες στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Είχαν προηγηθεί οι απειλές του ακροδεξιού και σφοδρά αντικομμουνιστή δημάρχου του Άργους, Καμπόσου, προς τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης πως «τώρα θα δείτε τι θα πει τρομοκρατία», καθώς και μια ακολουθία ύποπτων συμβάντων ενάντια στο ετήσιο τοπικό αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καθοδηγούμενου από την ασφάλεια σαμποτάζ. Μέσα στο Νοέμβρη είναι προγραμματισμένη και η δίκη επτά αγωνιστών ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το νέο περιστατικό κρατικού αυταρχισμού δε μπορεί να ιδωθεί ξεκομμένο από τα παραπάνω. Το κράτος και οι τοπικοί του παράγοντες προσπαθούν να τελειώνουν με τους διάφορους θύλακες αντίστασης και πολιτικής ζύμωσης που έχουν απομείνει στην περιοχή. Για κακή τους τύχη, οι προσπάθειές τους δε στέφονται με επιτυχία. Το χτύπημα ενάντια στο τοπικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών έσπειρε όχι το φόβο, αλλά την αγανάκτηση – οδήγησε σε μια μαζική, για τα δεδομένα της περιοχής, παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ναυπλίου, όπου περισσότεροι από 60 άνθρωποι κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, αλλά, αντίθετα, να κλιμακώσουν τη δράση τους.

Το ντόπιο κίνημα πρέπει να σφίξει τις γραμμές του, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση από την πλευρά του κράτους, η οποία έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως θα ενταθεί. Πρέπει επίσης να οπλιστεί με ένα πολύ κρίσιμο συμπέρασμα: πως η κοινωνική διαμαρτυρία και η ταξική πάλη μέσα στα αποδεκτά όρια  της προηγούμενης περιόδου έχει τελειώσει, μαζί με το πάλαι ποτέ κοινωνικό συμβόλαιο τα απομεινάρια του οποίου βιάζεται να ξηλώσει η αστική τάξη. Η προοπτική για το κίνημα περνάει μέσα από τη συνειδητοποίηση αυτή, και συνακόλουθα από την αδιάλλακτη πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος του.

Π. Καρ.

Advertisements

2 responses to “Για τις πρόσφατες προσαγωγές στο Άργος

  1. Παράθεμα: Για τις πρόσφατες προσαγωγές στο Άργος | failedevolution·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s