Να τσακιστεί η φασιστική τρομοκρατία στον Ασπρόπυργο

avant

cropped-ked1.jpgΚομμουνιστική Επαναστατική Δράση | Ανακοίνωση

Το Σάββατο 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην περιοχή της Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο, η οποία διοργανώθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ, την ΟΡΜΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος.

Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις των ματ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής πήγαν χέρι χέρι. Τα ματ όχι μόνο χτύπησαν προκλητικά  την διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί μετανάστες εργάτες γης της περιοχής, αλλά και κάλυψαν την παράπλευρη επίθεση από τους νεοναζίδες. Αυτό φυσικά δεν προξενεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι πια συνηθισμένο οι φασίστες να δρουν ανενόχλητα αλλά και υποβοηθούμενοι από τις δυνάμεις των ματ. Όμως οι φασίστες δεν αρκέστηκαν απλά στην επίθεση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Το βράδυ του Σαββάτου αλλά και το πρωί της Κυριακής συνέχισαν με περιπολίες -πογκρόμ σε σπίτια όπου μένουν μετανάστες εργάτες γης της περιοχής και πραγματοποίησαν επιθέσεις. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Από πέρυσι έχουν αναφερθεί και άλλες περιπτώσεις τέτοιων επιθέσεων.

Από ό,τι φαίνεται, στην περιοχή επικρατεί ένα ιδιότυπο καθεστώς απαρτχάιντ, δηλαδή ένα μόνιμο  κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για τους μετανάστες εργάτες γης που ζουν εκεί. Κάτι που αποτελεί πρόσφορο πολιτικό έδαφος και ευνοϊκό περιβάλλον για να δράσει η Χρυσή Αυγή. Προφανώς, αυτό ήθελαν να επιδείξουν οι φασίστες με τα τελευταία κατορθώματα τους.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γεμίσουμε Μανωλάδες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από το κράτος να σταματήσει τη Χρυσή Αυγή. Αυτό είναι καθήκον του κινήματος, το οποίο πρέπει να είναι οργανωμένο και περιφρουρημένο. Χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι και να εκφράσει πολιτικά τις φαντασιώσεις της μικροαστικής μισάνθρωπης σκόνης. Το πολιτικό της πρόγραμμα είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός. Καμία, λοιπόν, σπιθαμή γης στα φασιστικά κατακάθια και σε όσους τους ακολουθούν. Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει!

  • Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες εργάτες γης.
  • Κάτω τα χέρια από την αριστερά.
  • Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες.
  • Πίσω φασίστες! Εμπρός σύντροφοι!

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s