Το PFLP καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας

pflplogo

Πηγή: http://pflp.ps/english/2017/04/12/pflp-denounces-u-s-imperialist-aggression-against-syria/

Μετάφραση: Νικολέττα Κίτσου για το avantgarde

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας. Η επίθεση αυτή έχει ως στόχο να αποτρέψει κάθε σοβαρή διεθνή ή αμερόληπτη έρευνα σχετικά με τα γεγονότα στο Χαν Σεϊκούν και αντιθέτως λειτουργεί προς την κατεύθυνση της ρευστοποίησης της συριακής κυριαρχίας και της υποστήριξης προς τις πιο αντιδραστικές και βίαιες δυνάμεις, αποκαλύπτοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ ότι θέλει να «καταπολεμήσει την τρομοκρατία.»

Το Μέτωπο θεωρεί ότι αυτή η επιθετικότητα εκδηλώνεται σε πλήρη συντονισμό με τη σιωνιστική οντότητα και με εκείνες τις αραβικές αντιδραστικές δυνάμεις που εξακολουθούν να επιμένουν στον πλήρη διαμελισμό του συριακού κράτους. Πρόκειται για μία προσπάθεια να διακοπεί η οδός των πολιτικών διαδικασιών στα Ηνωμένα Έθνη και μίας πολιτικής λύσης που εγγυάται την ενότητα της Συρίας και του λαού της.

Αυτή η έμπρακτη εχθρότητα δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη συνεχιζόμενη, παράνομη και βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ που βομβαρδίζουν τη βόρεια Συρία, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί η διαίρεση και η διχοτόμηση της χώρας και να στραφεί το μέλλον της Συρίας μακριά από τον εθνικό ρόλο που έχει της εναντίωσης στη σιωνιστική οντότητα και στις επεκτατικές της βλέψεις.

 Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί όλες τις αραβικές δυνάμεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη Συρία και το λαό της καθώς και να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ. Είναι επειγόντως απαραίτητο να ενοποιηθούν οι προσπάθειες αντίστασης στην  επιθετικότητα των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά και να καταδικαστούν και να αντιμετωπιστούν τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα που συνεργάζονται με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ στην υποστήριξη αυτής της επίθεσης, υποστήριξη των πιο αντιδραστικών δυνάμεων που τρομοκρατούν τους λαούς και σχεδιάζουν να καταστρέψουν το συριακό κράτος τη ίδια στιγμή που προθυμοποιούνται πλήρως να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με την σιωνιστική οντότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s