Μαφιόζοι των καπιταλιστών κάτω τα ξερά σας από τoυς αγωνιστές

Avantgarde

Τρία χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2014 οι συμμορίες του Μελισσανίδη επιδίδονται εκ νέου σε τραμπούκικες επιθέσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον όσων θεωρούν ότι μπλοκάρουν την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή. Για την υπόθεση αυτή έχουμε μιλήσει εκτενώς το καλοκαίρι του 2014. Προφανώς δεν πρόκειται για την ανέγερση του «ναού» της ΑΕΚ, αλλά για ένα γήπεδο πολυχώρου το οποίο δεν θα ανήκει στην ΑΕΚ αλλα σε ιδιωτική εταιρεία του Μελισσανίδη ονόματι «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Στον ιδιωτικό χώρο αυτό δεν θα έχει καμία δικαιοδοσία η ερασιτεχνική ΑΕΚ στην οποία και είχε παραχωρηθεί το 1930 ο χώρος του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ το οποίο και κατεδαφίστηκε το 2003 υποτίθεται για να χτιστεί ένα σύγχρονο στάδιο εν όψη και του οργασμού των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004.

Ο Μελισσανίδης διεκδικεί το χώρο παραβιάζοντας κάθε πολεοδομικό κανόνα, το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου, μερικά στρέμματα από το Άλσος και πάνω από όλα πλιατσικολογώντας πάνω στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Για όλα αυτά, πολίτες της περιοχής έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά των παραβιάσεων και των καταπατήσεων, ακόμα και η ίδια η ερασιτεχνική ΑΕΚ κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού της γηπέδου.

Και ενώ όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, ο Μελισσανίδης και τα τσιράκια του επιχειρούν ανοιχτά πλέον από τα τέλη Φλεβάρη να επιβάλουν τη θέλησή τους τραμπουκίζοντας από δημοτικούς συμβούλους μέχρι κοινωνικούς χώρους που υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της πόλης όπως γίνεται συστηματικά εδώ και μερικές μέρες στην κατάληψη της Στρούγκας.

Τα γεγονότα σύμφωνα και με τις περιγραφές από μέλη της Στρούγκας έχουν ως εξής:

Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, βανδάλισαν την πρόσοψη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και στη συνέχεια την πρόσοψη του δημαρχείου (τα κτίρια της «Στρούγκας» και του δημαρχείου βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο στη λεωφόρο Δεκελείας). Τα οπαδικά Μέσα έστησαν τρελό πανηγύρι, μοιράζοντας συγχαρητήρια στο τραμπουκαριό και προαναγγέλλοντας ότι θα μείνει εκεί για μέρες, «καταλαμβάνοντας» τον εξωτερικό χώρο της «Στρούγκας» (οι εντολές ήταν αυτή τη φορά να μη διαρρήξουν τα ρολά και να μην μπουν μέσα).

Από τον βανδαλισμό της Στρούγκας

Τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, δεκάδες αγωνιστές από τη «Στρούγκα» και άλλες συλλογικότητες μαζεύτηκαν και αποκατέστησαν τις ζημιές στην πρόσοψη. Όταν αποχώρησαν, ο οπαδικός στρατός επέδραμε και πάλι (περί του 50 τραμπούκους), επιτέθηκε σε ελάχιστους από τους αγωνιστές που είχαν ξεμείνει κουβεντιάζοντας στο δρόμο, ξυλοκόπησε δύο και εγκλώβισε ως ομήρους δύο κοπέλες. Όταν το γεγονός της ομηρίας καταγγέλθηκε, αστραπιαία το βασικό οπαδικό διαδικτυακό Μέσο έδωσε τη «γραμμή» ότι γινόταν… πολιτισμένη συζήτηση. Αστραπιαία, η ομηρία έληξε! Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού προχώρησε σε ασχήμιες επί ώρες, ο οπαδικός στρατός αποχώρησε οργανωμένα, όπως είχε έρθει, για να επανέλθει για κάποιες ώρες την Τρίτη 28/2 και να βανδαλίσει για δεύτερη φορά και το δημαρχείο, που είχε καθαριστεί την ίδια μέρα.

Από τη 2η επιδρομή

Την Τετάρτη 1 Μάρτη, τα οπαδικά Μέσα -χωρίς να παραλείψουν τις βρισιές στη «Στρούγκα» και «στον Βασιλόπουλο»- ανακοίνωσαν συγκέντρωση την Πέμπτη 2/3 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαζόταν η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο που το κράτος έχει παραχωρήσει στην ΑΕΚ, σε κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, και κατά της νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής.  Και για να δείξουν τι εννοούσαν όταν έγραφαν «Με… κόσμο η αυριανή δίκη για το παραχωρητήριο του γηπέδου», έστειλαν μια εμπροσθοφυλακή να ξυλοκοπήσει, κυνηγώντας τον για εκατοντάδες μέτρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Πάνου, με την αστυνομία να βλέπει τι γίνεται και να παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν». Η επίθεση αυτή έλαβε χώρα το απόγευμα της ίδιας μέρας (1/3) , από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν της ΑΕΚ την ώρα που ο Γ.Πάνου αποχωρούσε από το αναβληθεν δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση της αναβολής πάρθηκε από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: «Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας». Η δημοτική αρχή έκανε λόγο επίσης για «κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο, από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».

Από την ώρα που η είδηση για τον ξυλοδαρμό του Γ. Πάνου αλλά και τους υπόλοιπους τραμπουκισμούς έκανε το γύρο του Διαδικτύου και μεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη άρχιζαν να κακαρίζουν  ότι όλα αυτά είναι προβοκάτσια του Πάνου και του Βασιλόπουλου κτλ αλλά καλού κακού σάλπισαν σιωπηρή υποχώρηση και την Πέμπτη το πρωί ο στρατός των τραμπούκων δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Παρόλα αυτά οι προκλήσεις και οι βανδαλισμοί από μερικές δεκάδες χουλιγκάνια συνεχίστηκαν μέχρι το Σαββατοκύριακο στο χώρο πέριξ της Στρούγκας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μαφίες του Μελισσανίδη και του κάθε επίδοξου Μελισσανίδη πρέπει να καταδικαστούν  και να απομονωθούν. Πολύ περισσότερο πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν θα απλώσουν ποτέ ξανά τα ξερά τους σε κοινωνικούς χώρους, το μαζικό κίνημα και αγωνιστές. Αυτό το σημείο είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε αλητάκι της κακιάς ώρας θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει μια και καλή. Σε τραμπουκισμούς και λοιπές σχετικές καγκουριές θα επιδίδονται τα χουλιγκάνια και τα τσιράκια του κάθε επιχειρηματία «προέδρου» μόνο αναμεταξύ τους. Το κίνημα και ο κόσμος του πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιφρουρηθούν και σε αυτό δεν μπορεί κανείς να δηλώσει απών.

Τα συριζέϊκα μαγαζιά μαζί και τα ορφανά του μπορεί να κλαίγονται που ο Τόσκας αφήνει ανενόχλητες τις συμμορίες των μαφιόζων να λεηλατούν τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το κίνημα δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον κάθε Τόσκα.  Θα υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως και να χει, ειδικά από τις βρωμομαφίες, τους πρεζέμπορους και τα φασιστοειδή. Πρόκειται για ζήτημα στοιχειώδους αυτοάμυνας. Προφανώς η υπόθεση αυτή δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. Αφορά κάθε συλλογικότητα και οργάνωση του ταξικού ανταγωνιστικού κινήματος.

 • Κάτω τα χέρια από καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους
 • Καμία καταπάτηση και ιδιοποίηση του δημόσιου χώρου
 • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη κοινωνική και πολιτική δράση ενάντια στις καπιταλιστικές μαφίες.
 • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

 

Με αφορμή τη Ν. Φιλαδέλφεια: Κρατικοδίαιτος, μαφιόζικος καπιταλισμός

melisanisamaraΜπορεί οι εγκάθετοι του Μελισανίδη να μην πήραν τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας όπως έγινε στον Πειραιά με την παράταξη του Μαρινάκη ή στο Βόλο με τον Μπέο, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιβάλει κανείς τη θέλησή του, ειδικά όταν πρόκειται για μαφίες που ξέρουν καλά τα κατατόπια. Σε αντίθεση φυσικά με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά και τα παπαγαλάκια της, το πάρτι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται ακάθεκτο με τα κοράκια να νομοθετούν (βλέπε Νέο Ρυθμιστικό Αττικής) προκειμένου η λεηλασία να συνοδεύεται και με το γράμμα του νόμου. Να μην μας λένε και μαφιόζους. Κατά τα άλλα, τα γελοία αυτά υποκείμενα, περικόπτουν τα πάντα, απολύουν χιλιάδες δημ. υπαλλήλους, κλείνουν δημόσιους οργανισμούς, δήθεν για να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού και την ίδια στιγμή χαρίζουν το Ελληνικό στο Λάτση, αφού πρώτα χάρισαν δεκάδες δις ευρω στην σαπιοτράπεζά του, τον ΟΠΑΠ που απέφερε τεράστια έσοδα στο δημόσιο στον φίλο του πρωθυπουργού Μελισανίδη και τώρα ετοιμάζονται να του χαρίσουν όχι μόνο ένα γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια αλλά σχεδόν ολόκληρη την περιοχή, που θα αποκτήσει έναν νέο δερβέναγα.
Η υπόθεση της Ν. Φιλαδέλφειας και του γηπέδου της ΑΕΚ, μαζί με όλες τις σχετικές μπίζνες που λαμβάνουν παράλληλα χώρα, δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Αποτελούν το λύδια λίθο ενός νέου καπιταλιστικού μοντέλου, με το κεφάλαιο να αναζητά αποδόσεις καθαρά από το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών. Είναι προφανές ότι η απόλυτη υπαγωγή του δημόσιου χώρου στο κεφάλαιο, αντιστοιχεί και σε νέες μορφές πολιτικής διαμεσολάβησης, σαν αυτές που προέκυψαν στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά και του Βόλου με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, αλλά και στους περισσότερους επίσης δήμους, όπου αυτονομημένοι από την κεντρική πολιτική σκηνή, στήνουν ένα ακόμα πιο αντιδραστικό μοντέλο διαχείρισης, με πρώτο βιολί τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, και τους φορείς τους να συμπεριφέρονται σαν να είναι τοπικοί φεουδάρχες με απόλυτες εξουσίες πάνω στους υπηκόους της περιοχής τους. Ακριβώς πάνω σε αυτή τη βάση οι τοπικοί επιχειρηματίες, επιχειρούν να χτίσουν νέα μοντέλα πολιτικής διαμεσολάβησης και κοινωνικής συναίνεσης. Ο Μώραλης στον Πειραιά υποσχέθηκε 35000 νέες θέσεις εργασίας (αέρας κοπανιστός), σε μια περιοχή με τεράστια ανεργία, αλλά όλοι ξέρουν ότι αυτές δεν θα προκηρυχθούν από κάποιον ΑΣΕΠ, αλλά αφορούν τις μπίζνες του αφεντικού του και του Ολυμπιακού. Όποιος θέλει να έχει έστω και μια μικρή πιθανότητα πρόσβασης στον παράδεισο που υπόσχεται ο Μαρινάκης θα πρέπει να γίνει ενεργό μέλος στο στρατό του. Δεν χρειάζεται να είναι ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου αυτές οι πολιτικές ταυτότητες έχουν χάσει την αξία τους, και επιπλέον αποτελούν κορωνίδες της μεταπολίτευσης που ως γνωστόν είναι προς απόσυρση. Η αστική τάξη χρειάζεται εδώ και τώρα λύσεις και δεν μπορεί να περιμένει ούτε τον Βενιζέλο, ούτε καν τον Σαμαρά. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να περιμένει κάτι από την «λαϊκή δεξιά» στυλ Καμένου, Πολύδωρα κοκ. Επιπλέον είναι μια ευκαιρία να αναλάβει χωρίς περιττές διαμεσολαβήσεις το κενό πολιτικής εκπροσώπησης που αφήνει το παλιό καταρρέων πολιτικό σύστημα. Άλλωστε το κόστος μια κεντρικής πολιτικής διαμεσολάβησης, με τα κλασικά αστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι πανάκριβο, και ο ελληνικός καπιταλισμός προς το παρόν δεν έχει τέτοιου είδους πολυτέλειες.

Εδώ η συνέχεια….

7 responses to “Μαφιόζοι των καπιταλιστών κάτω τα ξερά σας από τoυς αγωνιστές

 1. Το μεγαλυτερο παραμυθιασμα μας, να δουμε αυτη την ιστορια σαν κεντρικο πεδιο συγκρουσης με το κεφαλαιο.. Την ιδια ωρα η δημοτικη αρχη ειναι ανεκτικη σε ιδιωτικο γηπεδο αλλης ομαδας, ο δημαρχος βγαινει στα «παραπολιτικα» και το ξεφτιλικι μας συνορα δε γνωριζει. Δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε θα ειναι η τελευταια φορα που παραμυθιαστηκαμε, μας αρεσει και πααραδοξως θελουμε να ειμαστε και συνεπεις..

  Μου αρέσει!

 2. Απολύτως κανένα παραμύθιασμα!!!
  Δεν πρόκειται για κάποια γενικώς και αορίστως κεντρική μάχη με το κεφάλαιο,. Σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι μια κεντρική μάχη.
  Είναι όμως μια μάχη ενάντια στον κανιβαλικό καπιταλισμό. Το μοντέλο που διαδέχεται την προηγούμενη ισορροπία.
  Από αυτή την άποψη είναι μια οριακή μάχη με το κεφάλαιο.
  Και αραγε ποιο είναι σήμερα το κεντρικό πεδίο σύγκρουσης; Που δεν αξίζει να το αφήσουμε στην άκρη για να ασχοληθούμε με τη Ν.Φιλαδέλφεια;
  Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πιο κεφαλαιώδες. Η υπεράσπιση των αγωνιστών, όχι μόνο να λένε ανοιχτά τη γνώμη τους, αλλά ακόμα περισσότερο της σωματικής τους ακεραιότητα. Κάθε έκπτωση σε αυτό το ζήτημα ισοδυναμεί με διάλυση κάθε οργανωμένη κινηματικής δράσης.
  Όσο για το δήμαρχο «αν είναι ανεκτικός σε άλλα ιδιωτικά γήπεδα» κακώς είναι. (επ αυτού υπάρχουν στοιχεία;;) Αλλά ακόμα κι αν είναι ποσώς μας ενδιαφέρει. Εμείς απλά δεν είμαστε πουθενά ανεκτικοί ούτε στους μαρινάκιδες ούτε στους μελισσανίδηδες ούτε σε κανένα καπιταλιστικό σκουλήκι.

  Μου αρέσει!

 3. Ο δήμαρχος έχει δώσει 100 συνεντεύξεις σε όλα τα βοθροεντυπα και τους σταθμούς. Δεν κατάλαβα δηλαδή, επειδή μίλησε και στο ραδιόφωνο του ασπονδου φίλου του αφεντικού σου λέει κάτι; Αλλά ξέχασα, αν προσκυναγε και ήταν ναι σε όλα θα ήταν καλός ε; Πίσω ρουφιάνοι

  Μου αρέσει!

 4. Αφού πέρασε η απάντηση σου απ τη διαχείριση του site προφανώς εκφράζεις κ την πολιτική νομιμότητα του.

  Και αφού με ξέρεις προσωπικά (προφανώς εργάζεσαι κ εσυ σαν προλετάριος βαριάς κ ανθυγιεινης εργασίας για usaιο ληστοκαπιταλιστη) έλα να με βρεις γιατί έχω έρθει σε επαφή με το κλαδικο union για να οργανωθούμε.

  Αν δεν έρθεις θα καταλάβω τι εννοούσες αφεντικό κ ρουφιάνο:)

  Μου αρέσει!

 5. Από Avantgarde: Τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν εκφράζουν καμία «πολιτική νομιμότητα» του site, παρά μόνο τη γνώμη του συντάκτη τους.
  Το σχόλιο του Νοparties εκφράζει την άποψή του. Τα περί «αφεντικού σου» προφανώς και δεν τα συμμεριζόμαστε και ούτε έχουν καμία σχέση με τον red reader.

  Μου αρέσει!

 6. Παράθεμα: Όλοι στη Νέα Φιλαδέλφεια ενάντια στις καπιταλιστικές μαφίες. Πέμπτη 16/3, 6μμ, Ησαπ Άνω Πατησιών | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★·


 7. Πάνω από 700 διαδηλωτές με ισχυρότατη περιφρούρηση 200 αγωνιστών, στη χθεσινή πορεία από το σταθμό των Άνω Πατησίων με προορισμό την Στρούγκα στη Νέα Φιλαδέλφεια που βρίσκεται υπό την κατοχή τραμπούκων παρακρατικών την μαφίας του Μελισσανίδη.
  Η πορεία προς τη Ν.Φιλαδέλφεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 7μμ αλλά σταμάτησε πάνω στο μπλόκο που είχαν στήσει δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες πάνω στη γέφυρα στο τέρμα της οδού Χαλκιδος και λίγο πριν την αρχή της Δεκελείας. Πέριξ είχαν αναπτυχθεί επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ προκειμένου να χτυπήσουν την συγκέντρωση στην περίπτωση που θα επιχειρούσε να περάσει το μπλόκο της αστυνομίας.
  Την ίδια ώρα πίσω από το αστυνομικό μπλόκο οι μπάτσοι χαριεντιζοταν με τους 200 περίπου τραμπούκους του μαφιόζου που περιφέρονταν ανενόχλητοι και οπλισμένοι από νωρίς στο κέντρο της πόλης.
  Οι διαδηλώτες παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά στις αστυνομικές κλούβες φωνάζοντας συνθήματα κι επέστρεψαν συγκροτημένα στο σταθμό των Άνω Πατησίων επιλέγοντας να μη συγκρουστούν με τους ένστολους φρουρούς του κράτους και των μαφιόζων καπιταλιστών.
  «Άκου το καλά Μελισσανίδη, η Νέα Φιλαδέλφεια Παλέρμο δε θα γίνει»
  «Μπάτσοι, φασίστες, παρακρατικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί»
  «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών»
  «Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές»
  «Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο»
  «το άλσος ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό»
  Αυτά ήταν μερικά απο τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση.


  Στην πορεία εκτος φυσικά από τους διοργανώτες που ήταν στην κεφάλη της πορείας ως «Αναρχικοί-ες, Κομμουνιστές-ριες, Συντροφοι-σες από σκέκια καταλήψεις και πολιτικές ομάδες και αποτελούσαν και τον βασικό όγκο της, συμμετείχαν με πανώ η ΟΡΜΑ, η ΚΕΔ και στο τέλος η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας.
  Δυστυχώς οι «αναγνωρίσιμες» οργανώσεις της αριστεράς επέλεξαν μια συμβολική παρουσία δια αντιπροσώπων. Υποθέτουμε ότι την επόμενη φορά θα επανορθώσουν.

  Φωτογραφία του χρήστη ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s