Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: ο ιμπεριαλισμός κλιμακώνει τις πολεμικές του προετοιμασίες

nato_summit_030914

Νάβις για το avantgarde

Στη   σύνοδο  κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 & 9 Ιούλη 2016 στη Βαρσοβία:

Α) Εντάσσεται  επίσημα πλέον στη δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ η βάση Ντεσεβέλου στη Ρουμανία, που φιλοξενεί τους πυραύλους SM2  και αποτελεί μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας  PRO. H αντιπυραυλική ασπίδα PRO είναι το βασικό όπλο των νατοϊκων ιμπεριαλιστών σε βάρος της Ρωσίας μέσα στη Ευρώπη.

Β) Αποφασιζεται η κατασκευή και αλλης βασης στο Ρεντζίκοβο της Πολωνίας. Το απίστευτο ειναι οτι το πρόσχημα για την κατασκευή αυτής της βάσης είναι η  αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης πυραύλων απο το… Ιράν.

Γ) Οριστικοποιείται  η εγκατάσταση  4000 στρατιωτών  (4 ταγματα) σε βαλτικές χώρες και Πολωνία υπό τη διοίκηση της Βρετανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Τα 4 αυτα ταγματα θα προστεθούν στη δύναμη ταχείας επέμβασης 40000  ανδρών που ήδη εκπαιδεύει το ΝΑΤΟ. Συνολικά η δύναμη αυτή (44000 στρατιωτών) μαζί με τις περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών και την αντιπυραυλική ασπίδα  είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική παράταξη των ιμπεριαλιστών εναντίον της Ρωσίας στην ιστορία από τη λήξη του ψυχρού πολέμου μέχρι σήμερα.

Δ) Ετοιμάζεται με αίτημα της Ρουμανίας & της Βουλγαρίας η διεύρυνση της ναυτικής δύναμης στη Μαύρη Θάλασσα και  η  εγκατάσταση 5000 στρατιωτών στη Ρουμανία.

Ε) Κηρύσσεται ο κυβερνοχώρος ως επίσημο πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Δηλαδή οι ηλεκτρονικές επιθέσεις (οι οποίες δεν έχουν σαφή προέλευση) θα θεωρούνται «στρατιωτικές επιθέσεις». Ποιός επιτίθεται ηλεκτρονικά εναντίον του ΝΑΤΟ; Κανένας δεν ξέρει. Ωστόσο η ηλεκτρονική επίθεση θεωρείται «στρατιωτική επίθεση» άρα αιτία πολέμου, εναντίον όποιου κρίνουν οι νατοϊκοί ιμπεριαλιστές.

Στ) Εγκαινιάζεται η «προβολή σταθερότητας εκτός συνόρων». Αυτό σημαίνει πρώτα- πρώτα νατοϊκη παρουσία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο . Πρόκειται για την Active Endeavour, με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη SNMG2 για την παρεμπόδιση των προσφυγικών ροών. Δεύτερον ο γενικός γραμματέας  του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «όταν οι γείτονές μας έχουν σταθερότητα τότε και εμείς είμαστε πιο ασφαλείς, γι’ αυτό το  ΝΑΤΟ θα αυξήσει τη συνεργασία του με 40 χώρες (εκτος ΝΑΤΟ)».  Δηλαδή οι νατοϊκοί ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν  παρουσία και  παροχή στρατιωτικού υλικού και εκπαίδευσης σε 40  χώρες (εκτός ΝΑΤΟ). Μεταξύ αυτών είναι η Τυνησία, η Ιορδανία, το Ιράκ και η Λιβύη (αν και η κυβέρνηση της Λιβύης επισήμως δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΝΑΤΟ) . Η ελληνική κυβέρνηση είναι  θερμός υποστηριχτής της SNMG2 και παραχωρεί την Κρήτη για την εκπαίδευση των ακτοφυλακών της Λιβύης!

Advertisements

One response to “Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: ο ιμπεριαλισμός κλιμακώνει τις πολεμικές του προετοιμασίες

  1. Παράθεμα: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ | Ώρα Κοινής Ανησυχίας·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s