PFLP: Υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ το Σιωνιστικό κράτος, οι Βουλγαρικές αρχές και η Παλαιστινιακή Αρχή

Palestina-Nayef-comunicado

Νικολέττα Κίτσου για το avantgarde

Στις 26 Φλεβάρη 2016 βρέθηκε νεκρός στον κήπο της παλαιστινιακής πρεσβείας  στη Σόφια της Βουλγαρίας ο Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ, 52 ετών, αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και πρώην κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές. Το 1986 είχε συλληφθεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε επίθεση εναντίον (ακροδεξιού) εποίκου στην Ιερουσαλήμ και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Μετά από μία απεργία πείνας διάρκειας 40 ημερών και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Βηθλεέμ το 1990 κατάφερε να αποδράσει και αφού περιπλανήθηκε για αρκετό καιρό σε διάφορες αραβικές χώρες έφτασε το 1994 στη Βουλγαρία όπου παντρεύτηκε, απέκτησε τρία παιδιά και όπου τα τελευταία χρόνια διατηρούσε παντοπωλείο. Τον Δεκέμβρη του 2015 το Ισραήλ ζήτησε από τη Βουλγαρία την έκδοσή του με αποτέλεσμα να καταφύγει στην παλαιστινιακή πρεσβεία πιστεύοντας, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ότι εκεί θα είναι ασφαλής. Κατά τις 70 μέρες που βρισκόταν στην πρεσβεία οι ισραηλινές αρχές συνέχισαν να επιμένουν στην έκδοσή του, οι βουλγαρικές είχαν πλήρως υποκύψει στο αίτημα αυτό και τον αναζητούσαν ενώ ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στη Σόφια του ζητούσε να εγκαταλείψει το χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή του. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θεωρεί υπεύθυνους για το θάνατό του τόσο το Σιωνιστικό κράτος και τη Μοσάντ που είχαν ως στόχο τη φυσική του εξόντωση, όσο και τις αρχές της Βουλγαρίας αλλά και τα υψηλότερα κλιμάκια της Παλαιστινιακής Αρχής (τον Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, τον Υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ-Μαλίκι και τον Πρέσβη Αχμάντ Αλ-Μαντμπούχ) που απέτυχαν να τον προστατεύσουν από τα δολοφονικά σχέδια των Σιωνιστών.

Στις 10 Ιουνίου 2016 ο Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ κηδεύτηκε στο ισλαμικό κοιμητήριο στη Σόφια. Την ίδια μέρα συμβολικές τελετές πραγματοποιήθηκαν στη γενέτειρά του Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και στη Γάζα με μαζικές και δυναμικές πορείες στους δρόμους των δύο πόλεων. Την κηδεία στη βουλγαρική πρωτεύουσα παρακολούθησαν, εκτός της οικογένειάς του και των φίλων του, πολυάριθμα μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας της Βουλγαρίας καθώς και ιστορικά στελέχη και αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου όπως η Λέιλα Χάλεντ που δήλωσε τα εξής: “Η ιστορία του Λαϊκού Μετώπου έχει αποδείξει πλήρως ότι δε θα διστάσουμε να αποδώσουμε ευθύνες σε οποιονδήποτε έχει συμμετάσχει σε συνωμοσίες και ενέργειες σε βάρος του Ομάρ. Αντιμετωπίζουμε τον κατακτητή με αντίσταση. Αυτή είναι η σχέση μας με τον κατακτητή, ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε ικεσίες, ούτε συντονισμός σε θέματα ασφαλείας και σε σκευωρίες ενάντια στους αγωνιστές μας για την ελευθερία.” Οι Ταξιαρχίες Άμπου Αλί Μούσταφα, η ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου, πρόσθεσαν μέσω εκπροσώπου τους ότι θα κάνουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ομάρ και ορκίστηκαν ότι “θα οδηγήσουν ενώπιον επαναστατικού δικαστηρίου τους σιωνιστές δολοφόνους και τους πράκτορές τους που διευκόλυναν αυτό το έγκλημα”.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κηδεία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σημειώνει τα εξής:

“Η απάντησή μας σε αυτό το έγκλημα είναι αναπόφευκτη. Το αίμα του μάρτυρα δε θα ξεχαστεί και θα συνεχίσει να στοιχειώνει όσους είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το έγκλημα.

Επισημαίνουμε ότι η σιωνιστική κατοχή ευθύνεται πρωτίστως γι’ αυτό το έγκλημα, χωρίς αυτό να αθωώνει κανέναν από τους συμμάχους και συνεργάτες της από τη συμμετοχή τους στη διάπραξή του.

Οι βουλγαρικές αρχές ευθύνονται για το κλείσιμο της υπόθεσης, υποκύπτοντας στις ισραηλινές πιέσεις, και για την απόκρυψη των γεγονότων, ξεγλιστρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο από τα καθήκοντά τους και αποτυγχάνοντας να δώσουν στη δημοσιότητα μια ολοκληρωμένη ιατρική έκθεση για τις αιτίες του θανάτου του συντρόφου Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ.

Απαιτούμε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και όλοι οι παλαιστινιακοί φορείς να αντιμετωπίσουν το θάνατο του συντρόφου Ομάρ ως ένα εθνικό ζήτημα για τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς καταδεικνύει ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές είναι ευάλωτοι σε διώξεις από τις σιωνιστικές μυστικές υπηρεσίες.

Απαιτούμε, τέλος, η Παλαιστινιακή Αρχή και ο Πρόεδρός της να ολοκληρώσουν τις εργασίες της παλαιστινιακής επιτροπής ερευνών με μία εσωτερική έρευνα του Υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για αμέλεια και για εμπλοκή στη δολοφονία και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για κανέναν.

Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξε ο σύντροφος μάρτυρας Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ.”

sofia3-263x350

Η Λέιλα Χάλεντ στην κηδεία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ στη Σόφια

gaza9-350x233

Από τη συμβολική τελετή στη μνήμη του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ στη Γάζα

http://pflp.ps/english/2016/06/13/comrade-omar-nayef-zayed-laid-to-rest-in-bulgaria-alongside-symbolic-funerals-in-jenin-and-gaza/

http://pflp.ps/english/2016/06/13/pflp-statement-on-the-funeral-of-the-martyr-comrade-omar-nayef-zayed/

 

One response to “PFLP: Υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ το Σιωνιστικό κράτος, οι Βουλγαρικές αρχές και η Παλαιστινιακή Αρχή

  1. Παράθεμα: PFLP: Υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Ομάρ Ναγιέφ Ζαγιέντ το Σιωνιστικό κράτος, οι Βουλγαρικές αρχές και η Παλαιστινιακή Αρχή — Avantgarde | Γιάννη·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s