Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 14/5, 5μμ, Αλεξάνδρας και Κηφισίας

Από Οrmantifa

Η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει για το Σάββατο 14 Μαΐου μία εορτή νεολαίας στην ουσία μία εκδήλωση μίσους όπως κάθε άλλη εκδήλωση αυτής της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης.

Ο χώρος που προσπαθεί να μολύνει η Χρυσή Αυγή με το φασιστικό υβρεολόγιο της είναι το παλιό πάρκο Χωροφυλακής, ο ιστορικός χώρος όπου το μετεμφυλιακό ακροδεξιό κράτος εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και άλλους 3 κομμουνιστές αγωνιστές το 1952. Το πάρκο το μνημείο είναι ένας χώρος που κάθεται βαριά στο στομάχι των ναζιστών μιας και βρίσκεται στα 100 μέτρα από τα γραφεία τους και ήδη από πέρυσι προσπάθησαν να το μαγαρίσουν με σβάστικες.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου και μάλιστα με την ιστορικότητα του Παλιού Πάρκου Χωροφυλακής εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων του Καμίνη είναι άλλη μια απόδειξη των οργανωτικών συνδέσεων του κράτους και του «δημοκρατικού τόξου» με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Είναι πάνω στην ίδια γραμμή με το δικαστικό κύκλωμα που απονευρώνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την αγαστή συνεργασία μπάτσων – Ταγμάτων Εφόδου που επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα στους αντιφασιστές στον Πειραιά. Ο Δήμος Αθηναίων συντάσσεται με την φασιστική οργάνωση παρέχοντας της ένα ιστορικό χώρο για να μαζευτούν οι υπόδικοι εγκληματίες και δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχει ομόθυμος πολιτικός προσανατολισμός οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την ακύρωση αυτής της φασιστικής πρόκλησης. Η σκύλευση του ιστορικού μνημείου του ελληνικού κινήματος, το μνημείο Μπελογιάννη, πρέπει να αποτραπεί. Οι φασίστες πρέπει να κλειστούν βαθιά μέσα στις γιάφκες τους.

Αυτό που ο Δήμος Αθηναίων βεβηλώνει θα αναλάβουμε να το περιφρουρήσουμε. Το Σάββατο θα υπερασπιστούμε την ιστορία και την μνήμη του εργατικού κινήματος και του λαού. Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σχήματα, καταλήψεις στέγης για πρόσφυγες αλλά και κάθε νεολαίος & εργάτης, κάθε αγωνιστής του κινήματος πρέπει να συμπαραταχτεί σε αυτή αλλά και σε όλες τις επερχόμενες δράσεις που θα σπρώξουν βαθύτερα τους φασιστές στους υπονόμους της ιστορίας.

Υπερασπίζουμε την ιστορική μνήμη

Το Σάββατο 14 Μαΐου όλοι στους δρόμους

Συγκέντρωση στις 17:00, Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Κηφισίας

Πορεία προς το Μνημείο Χωροφυλακής για την υπεράσπιση του μνημείου Μπελογιάννη

2 responses to “Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 14/5, 5μμ, Αλεξάνδρας και Κηφισίας

  1. Από την αντιφασιστική πορεία σημερα στους Αμπελόκηπους. 3εκατονταδες ενάντια στο φεστιβάλ ναζιστικού μισους της ΧΑ στο παρκο χωροφυλακής. Συμμετειχαν με οργανωμενα μπλοκ οι: ΚΕΕΡΦΑ (ΣΕΚ), Aνταρσυα, ΟKΔΕ Σπαρτακος, ΚΕΔ/Avantgarde, ΕΕΚ, ΟΡΜΑ, Καταληψη προσφυγικών και ΚΚΕ(μ-λ)

    Από την αντιφασιστική πορεία σημερα στους Αμπελόκηπους. 3εκατονταδες ενάντια στο φεστιβάλ ναζιστικού μισους της ΧΑ στο παρκο χωροφυλακής. Συμμετειχαν με οργανωμενα μπλοκ οι: ΚΕΕΡΦΑ (ΣΕΚ), ΟKΔΕ Σπαρτακος, ΚΕΔ/Avantgarde, ΕΕΚ, ΟΡΜΑ, Καταληψη προσφυγικών και ΚΚΕ(μ-λ). Πάντως για την ΚΕΕΡΦΑ δεν υπήρχε πουθενα μπλοκ της ΚΕΔ στη συγκεκριμενη πορεια. «Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, η ΟΡΜΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η δημοτική κίνηση Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, το ΕΕΚ, το ΚΚΕμ-λ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, η Ανοιχτή Συνέλευση των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας». Μυπωπία, εμπάθεια ή κάτι άλλο;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s