Οι σιωνιστές αποθρασύνονται – Κάτω τα χέρια από τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης!

anti_semitism

Π. Παπ. για το avantgarde

Στην Αυστρία, ο Μίχαελ Πρέμπστινγκ, γραμματέας της RCIT, πρόκειται να συρθεί στα δικαστήρια εξαιτίας της υποστήριξής του στην Παλαιστίνη και των αντισιωνιστικών απόψεών του. Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα που εξέδωσε η RCIT για υποστήριξη σε μετάφραση του Νίκου Χ. Ανεξάρτητα από τις διαφορές που έχουμε με την οργάνωση αυτή σε πολλά και σημαντικά θέματα της διεθνούς ταξικής πάλης, η υπεράσπιση των υποστηρικτών της Παλαιστίνης από τους σιωνιστές είναι δεδομένη. Καλούμε κόμματα, οργανώσεις, συνδικαλιστές και ακαδημαϊκούς να υπερασπίσουν τον Πρέμπστινγκ και να συνυπογράψουν τη δήλωση αλληλεγγύης.

Να εμποδίσουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστίνης

Καλούμε το Αυστριακό κράτος να αποσύρει τις κατηγορίες ενάντια στον Michael Pröbsting!

Λίστα υπογραφών

Εισαγωγή

 Το αυστριακό κράτος επιχειρεί να διώξει δικαστικά ακτιβιστές που είναι γνωστοί για την φιλο-παλαιστινιακή δράση τους και για την εναντίωση τους στον Σιωνισμό. Στις 20 Απριλίου 2016, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος και Αντιτρομοκρατικής Προστασίας (η πολιτική αστυνομία στην Αυστρία) κάλεσε τον Michael Pröbsting, Διεθνή Γραμματέα της RCIT, για να καταθέσει σχετικά με κατηγορίες περί «στάσης» και «υποκίνησης εγκληματικής δράσης» (παράγραφος 282 του αυστριακού Ποινικού κώδικα). Εάν καταδικαστεί, ο Pröbsting μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και ένα έτος στη φυλακή.

O Michael Pröbsting είναι ένας ακτιβιστής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για πολλά χρόνια, και έχει επισκεφτεί τη χώρα έχει επισκεφθεί δύο φορές. Για πολλά χρόνια έχει συνεργαστεί με τις αραβικές κοινότητες που έχουν μεταναστεύσει στην Αυστρία και έχει συχνά κληθεί να μιλήσει στις διαδηλώσεις και στις εκδηλώσεις τους.

 Οι κατηγορίες εναντίον του Pröbsting στηρίζονται σε μια πρόταση από μία ομιλία που έδωσε πριν από μισό χρόνο (!) σε ένα συλλαλητήριο έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Βιέννη. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Pröbsting δήλωσε τα εξής: «Στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου σε όλους τους θαρραλέους Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για την ελευθερία τους ενάντια στη δικτατορία του Ισραήλ. Με όλη την καρδιά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην τρίτη Ιντιφάντα, μέχρι το κράτος του Ισραήλ να καταργηθεί και όλοι οι λαοί στην Παλαιστίνη να μπορέσουν να ζήσουν μαζί ειρηνικά.»

Στην ανάκρισή του, ο Pröbsting επανέλαβε όσα είχε δηλώσει δημόσια σε ομιλίες και γραπτά του όλα αυτά τα χρόνια: Ότι υποστηρίζει την λύση της δημιουργίας ενός ενιαίου κράτους για την Παλαιστίνη, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι πρόσφυγες της Παλαιστίνης θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ότι το κράτος του Ισραήλ θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα ενιαίο κράτος των Παλαιστινίων και του εβραϊκού λαού. Όταν η αστυνομία τον ρώτησε αν υποστηρίζει τρομοκρατικές επιθέσεις, ο ίδιος απάντησε ότι διαφωνεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον αμάχων, αλλά ότι υποστηρίζει την ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού εναντίον του στρατού του Ισραήλ.

 Το τμήμα εισαγγελίας της Βιέννης θα αποφασίσει προσεχώς αν θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Pröbsting, κάτι που θα οδηγήσει στην δικαστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για οποιαδήποτε προσπάθεια δικαστικής δίωξης του Michael Pröbsting και κατηγορηματικά απορρίπτουμε τη λογική ότι οι απόψεις του σχετικά με την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό και το κράτος του Ισραήλ είναι ποινικά κολάσιμες.

 Είναι προφανές ότι αυτές οι κατηγορίες, οι οποίες στηρίχθηκαν σε μία ομιλία που πραγματοποιήθηκε πριν από έξι μήνες, έχουν πολιτική σκοπιμότητα και οργανώθηκαν από φίλο-ισραηλινές δυνάμεις. Ομοίως, στο παρελθόν οι ίδιες δυνάμεις είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν σκάνδαλο με αφορμή την πρόσκληση σε δημόσια πολιτική εκδήλωση στην Αυστρία της Παλαιστίνιας μαχήτριας για την απελευθέρωση Leila Khaled. Στη Βρετανία όσοι εναντιώνονται στον Σιωνισμό διαγράφονται από το Εργατικό Κόμμα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι υποστηρικτές της καμπάνιας BDS δέχονται πολλαπλές πιέσεις.

 Απορρίπτουμε τη συκοφαντική κατηγορία ότι η εναντίωση στον Σιωνισμό είναι «νέα μορφή του Αντισημιτισμού.» Είμαστε αντίθετοι στο κράτος του Ισραήλ, όχι στους Εβραίους. Αντιθέτως, τις πεποιθήσεις μας ενάντια στον Σιωνισμό τις συμμερίζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν τον Παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα, αλλά και πολλοί Εβραίοι για πολιτικούς ή θρησκευτικούς  λόγους – συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών μελών του τμήματος της RCIT του Ισραήλ / Κατεχομένων της Παλαιστίνης.

Πριν από τρία χρόνια, o Johannes Wiener, ένα άλλο μέλος της RCIT, είχε απειληθεί με παρόμοιες κατηγορίες λόγω μιας ομιλίας που είχε δώσει σε ένα συλλαλητήριο στο οποίο είχε εκφράσει παρόμοιες απόψεις με αυτές του Pröbsting. Εκείνη την περίοδο ξεκινήσαμε μία εκστρατεία αλληλεγγύης και, ως εκ τούτου οι κατηγορίες, οι οποίες δρομολογούνταν από μια φιλο-ισραηλινή οργάνωση στην Αυστρία, τελικά κατέρρευσαν. Καλούμε όλους τους φίλους του Παλαιστινιακού Απελευθερωτικού Αγώνα και όλους όσους υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα να συμμετάσχουν στην εκστρατεία αλληλεγγύης μας, να υπογράψουν την ακόλουθη δήλωση και να την στείλουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αυστρία.

* * * * *

Δήλωση Αλληλεγγύης

Να εμποδίσουμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστίνης

Καλούμε το αυστριακό κράτος να αποσύρει τις κατηγορίες ενάντια στον Michael Pröbsting!

Εμείς, οι υπογράφοντες, γνωρίζουμε ότι ο Michael Pröbsting κλήθηκε να εμφανιστεί στις 20 Απριλίου 2016 ενώπιον του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος και Αντιτρομοκρατικής Προστασίας, λόγω μιας ομιλίας που έκανε σε ένα συλλαλητήριο μισό χρόνο νωρίτερα. Στην ομιλία του, ο Pröbsting είπε: «Με όλη μας την καρδιά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην τρίτη Ιντιφάντα, μέχρι το κράτος του Ισραήλ να καταργηθεί και όλοι οι λαοί στην Παλαιστίνη να μπορέσουν να ζήσουν μαζί ειρηνικά.» Επιπλέον, έχουμε επίγνωση ότι, αν η εισαγγελία απαγγείλει κατηγορίες ενάντια στον κο Pröbsting και αυτός καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και ένα έτος φυλάκισης. Ανεξάρτητα από τις απόψεις μας για το μέλλον του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση, είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοια δικαστική δίωξη του Michael Pröbsting.

* * * * *

Βρετανία: Η αντίδραση οργανώνει κυνήγι «αντισημιτικών» μαγισσών στο Εργατικό Κόμμα – ο Κόρμπιν υποτάσσεται

Στη Βρετανία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία λάσπης ενάντια στους υποστηρικτές του παλαιστινιακού αγώνα καθοδηγούμενη από τους τόρηδες, διάφορες σιωνιστικές ομάδες και τη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος. Η εκστρατεία αυτή έχει σαφή στόχο να «καθαρίσει» το κόμμα από κάθε αριστερό στοιχείο, να υποσκάψει τον αρχηγό του, Τζέρεμι Κόρμπιν, και να ξεδοντιάσει εντελώς ακόμα και τις νερωμένες διακηρύξεις του – και πολύ περισσότερο το ριζοσπαστισμό του κόσμου που τον ανέβασε στη θέση αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκστρατεία αυτή κλιμακώνεται μερικές μέρες πριν διεξαχθούν διάφορες τοπικές εκλογές (για τα τοπικά κοινοβούλια στη Σκωτία και την Ουαλία, για τη δημαρχία του Λονδίνου κα). Ταυτόχρονα, εντάσσεται στην πάγια τακτική του σιωνισμού να βαφτίζει κάθε κριτική απέναντι στο Ισραήλ «αντισημιτισμό», ξεπλένοντας με αυτόν τον τρόπο τη συστηματική καταπίεση και τα συνεχή εγκλήματα που διαπράττει ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Ένα από τα πρώτα θύματα της εκστρατείας αυτής ήταν ο σύντροφος Gerry Downing από την τροτσκιστική οργάνωση Socialist Fight, που διαγράφτηκε από το κόμμα με ανυπόστατες κατηγορίες περί «αντισημιτισμού», δηλαδή ρατσισμού ενάντια στους Εβραίους, χωρίς ακρόαση και χωρίς δικαίωμα έφεσης. Όταν το καλοκαίρι του 2014 το σιωνιστικό κράτος εξαπέλυσε μία ακόμα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, μια (μουσουλμάνα) βουλευτίνα του κόμματος, η Nazeem Shah, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο φέισμπουκ μια εικόνα που πρότεινε τη μεταφορά του σιωνιστικού κράτους στις ΗΠΑ. Μολονότι χιουμοριστική, η εικόνα αντανακλούσε την αγανάκτηση που ένιωσαν πλατιά τμήματα του πληθυσμού στη Βρετανία και όχι μόνο μπροστά στη σιωνιστική θηριωδία. Πριν από μερικές ημέρες, το αντιδραστικό μπλοκ ξέθαψε την εικόνα αυτή και άρχισε να σκούζει για «αντισημιτισμό». Η Shah έσπευσε να σκύψει το κεφάλι και να απολογηθεί, ενώ η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος όχι μόνο δεν την υπεράσπισε, αλλά την έπαυσε από το κόμμα.

Ανεξάρτητα από τη στάση της, το να κατηγορεί κάποιος για «ρατσισμό» και «αντισημιτισμό» τη βουλευτίνα αποτελεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας και ξέπλυμα μιας πραγματικής και πολύ επικίνδυνης μορφής ρατσισμού, του σιωνισμού. Όπως αναφέρει πολύ σωστά η σχετική ανακοίνωση της Socialist Fight:

«Στον πραγματικό κόσμο, η αναστολή της Naz Shah σε αυτή τη βάση είναι μια ρατσιστική πράξη από εκείνους που την απαίτησαν, και από την ίδια την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Ο θυμός για τη δολοφονική βία και τη μαζική εθνοτική τρομοκρατία εναντίον των Παλαιστινίων, η οποία συνεχίζεται εδώ και 70 χρόνια τώρα χωρίς να διαφαίνεται κάποιο τέλος, είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των μουσουλμανικών λαών, οι οποίοι έχουν επίσης υποφέρει από τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Είναι δίκαιος και προοδευτικός.

Η ταπεινωτική απολογία και ο αυτοεξευτελισμός της Naz Shah, και η απόλαυση των Σιωνιστών για αυτό, δείχνει πραγματικά πάνω από όλα την τερατώδη φύση του ρατσισμού τους, καθώς και το βάθος της σιωνιστικής ηγεμονίας σήμερα. Είναι ανάλογο με έναν Αφρικανό μαύρο να ζητάει συγνώμη για «ρατσισμό» επειδή τόλμησε να προτείνει ότι η λευκή μειονότητα των καταπιεστών στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής θα έπρεπε να πάει πίσω στην Ευρώπη αν δεν άντεχε να ζει μαζί με τους μαύρους με ισότητα.»

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ken Livingstone, επίσης βουλευτής του Εργατικού Κόμματος (αριστερό στοιχείο για τα δεδομένα του κόμματος) και πρώην δήμαρχος Λονδίνου, βγήκε στο ραδιόφωνο του BBC να την υπερασπιστεί. Αφού αναγνώρισε την επίθεση ενάντια στη βουλευτίνα ως εκστρατεία λάσπης ενορχηστρωμένη από το ισραηλινό λόμπι, δήλωσε το εξής: «Ας θυμηθούμε πως όταν ο Χίτλερ κέρδισε τις εκλογές το 1932, η πολιτική του ήταν ότι οι Εβραίοι πρέπει να μετακινηθούν στο Ισραήλ. Υποστήριζε το σιωνισμό – αυτό ήταν πριν τρελαθεί και καταλήξει να σκοτώνει έξι εκατομμύρια Εβραίους.» Η φράση του αυτή ξεσήκωσε κύμα οργής από σιωνιστές και δεξιούς. Σε μια ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή, σιωνιστές κρέμασαν μια ισραηλινή σημαία έξω από την πόρτα του σπιτιού του Livingstone.Υποτασσόμενος, ο Κόρμπιν τον έπαψε από το κόμμα.

o_ultra-rare-h-goering-der-angriff-coin-medal-2dc9Παρά τα επιμέρους προβλήματα της χοντροκομμένης φράσης του Livingstone, αυτό που εξόργισε τους σιωνιστές ήταν ότι αναφέρθηκε στους δεσμούς του σιωνιστικού κινήματος με τη ναζιστική Γερμανία. Δεν υπάρχει τίποτα το ρατσιστικό ή αντισημιτικό στο να αναφέρεται κανείς στους δεσμούς αυτούς, που έχουν καταγραφεί ιστορικά. Όταν ο Hitler πήρε την εξουσία, η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία (ZVfD) πίστευε ότι η ναζιστική θεωρία – ότι η Γερμανία δεν μπορεί να είναι η πατρίδα των Εβραίων – θα οδηγούσε τους Ναζί σε κάποιου είδους πολιτική υποστήριξη στον Σιωνισμό. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία οργάνωσε μια εξάμηνη επίσκεψη στην Παλαιστίνη για τον αξιωματούχο των SS, Leopold von Mildenstein. To προπαγανδιστικό όργανο των ναζί Der Angriff (Επίθεση), δημοσίευσε το 1934 την έκθεση που συνέταξε ο αξιωματούχος των SS μετά την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη στην οποία εκφραζόταν με πολύ θερμά λόγια για τους σκοπούς και την οργάνωση του Σιωνιστικού κινήματος. Σε ανάμνηση της αποστολής του βαρώνου von Mildenstein στην Παλαιστίνη, ο υπουργός προπαγάνδας Joseph Goebbels προχώρησε στην έκδοση ενός αναμνηστικού μεταλλίου. Στη μια του μεριά με το Σιωνιστικό αστέρι αναγράφεται το «ένας Ναζί ταξιδεύει στην Παλαιστίνη» και στην άλλη μεριά με τη Σβάστικα «και μιλά γι’αυτό στο Angriff».

Ο Εβραίος ιστορικός Saul Friedländer γράφει στο βιβλίο του «Η ναζιστική Γερμανία και οι Εβραίοι»:

«Το [ναζιστικό] καθεστώς όχι μόνο ενθάρρυνε τις σιωνιστικές δραστηριότητες στο έδαφος του Ράιχ, αλλά ελήφθησαν συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα για να διευκολύνουν την αποχώρηση των Εβραίων για την Παλαιστίνη. Η λεγόμενη συμφωνία της Haavarah (εβραϊκά: Μεταφορά), η οποία συνήφθη στις 27 Αυγούστου 1933 μεταξύ του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας και σιωνιστών εκπροσώπων από τη Γερμανία και την Παλαιστίνη, επέτρεπε σε Εβραίους μετανάστες έμμεση μεταφορά μέρους της περιουσίας τους και διευκόλυνε τις εξαγωγές εμπορευμάτων από τη ναζιστική Γερμανία στην Παλαιστίνη.»

Η αντίδραση του Κόρμπιν, που έπαυσε τους δύο βουλευτές από το κόμμα και αποδέχτηκε πως αυτό αντιμετωπίζει κάποιο «αντισημιτικό πρόβλημα», σηματοδοτεί μία ακόμα άνευ όρων υποχώρηση απέναντι στην αστική τάξη και την αντιδραστική ατζέντα της δεξιάς – και μία ακόμα φορά που υποχωρεί χωρίς να δώσει καν μάχη. Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις είναι ενδεικτικές και για τα όρια μιας ενδεχόμενης κυβέρνησής του.

Διαβάστε ακόμα:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s