Αντιρατσιστική συγκέντρωση, Πλ. Βικτωρίας, Παρασκευή 6 Νοέμβρη, 4.00μμ

prosfy
4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αυτή την Παρασκευή το απόγευμα ο μικρός ακροδεξιός πυρήνας που κινείται γύρω από την πλ. Βικτωρίας επιχειρεί και πάλι να κάνει συγκέντρωση στον χώρο της πλατείας. Αυτή τη φορά η αγριανθρωπιά έχει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και φιλοδοξίες: προτάγματα «ενάντια στον εποικισμό της Αθήνας» και «σε καταυλισμούς στην Αθήνα» δεν είναι απλά ηλίθια. Επιχειρούν να επανασυγκροτήσουν την ακροδεξιά/φασιστική ατζέντα σε ένα διευρυμένο πλαίσιο, ν’ αντιτάξουν αναχώματα απέναντι στην κοινωνική αλληλεγγύη, να βάλουν υποθήκες για ένα μέλλον που θα αντιγράφει το πιο μαύρο παρελθόν.

Είναι περιττό να ειπωθεί ότι για ακόμη μία φορά κατασκευάζουν τοπικές «επιτροπές κατοίκων και καταστηματαρχών», ότι επιχειρούν το ίδιο ακριβώς σχέδιο που πριν από χρόνια ευδοκίμησε στη γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα να το εξαγάγουν ξανά και ξανά σε άλλες γειτονιές. Και αν όλα αυτά απέτυχαν στην πλ. Αττικής, στην πλ. Βάθης, στην πλ. Αμερικής, στον Βοτανικό, αν το έδαφος που κέρδισαν και στον Αγ. Παντελεήμονα χάθηκε -οριστικά και αμετάκλητα γι’ αυτούς- οι ναζί (γιατί φυσικά γι’ αυτούς πρόκειται) δεν το βάζουν κάτω. Νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν στη Βικτώρια. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους!

Είναι δεδομένο ότι θα συναντήσουμε ξανά τον ίδιο περιφερόμενο θίασο από μερικές δεκάδες ηλικιωμένους που θα κραυγάζουν «είμαστε κάτοικοι»: γνωρίζουμε όμως ότι αυτή τη φορά επιχείρησαν ένα πιο διευρυμένο κάλεσμα στις γύρω γειτονιές, όπως και ότι επιχειρούν να κατοχυρώσουν μια πιο μόνιμη παρουσία στην πλ. Βικτωρίας. Δεν πρόκειται ποτέ να υποτιμήσουμε την πιο μαύρη βλακεία (είναι ανίκητη ακόμη και όταν δεν συσσωρεύει οτιδήποτε άλλο από ήττες), είναι όμως αστείο ότι φαντάζονται ότι μπορεί αυτή η γειτονιά θα τους φοβηθεί, ότι θα καταφέρουν οτιδήποτε. Λάθος μέρος!

Είναι προφανές ότι από τη μεριά μας καλούμε συγκέντρωση στον χώρο της πλ. Βικτωρίας. Πάνω και πέρα απ’ όλα, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, στους/τις κατατρεγμένους/ες αυτού του κόσμου. Συγκέντρωση ενάντια στον φασισμό -και μ’ αυτό κυρίαρχα εννοούμε τον πραγματικό εχθρό, την εξουσία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες, τον στρατό και την αστυνομία, τους και τις εκατοντάδες δολοφονημένους/ες στα περάσματα του Αιγαίου, τους εκατομμύρια ξεριζωμένους από τη διαμάχη της κυριαρχίας για το μοίρασμα του κόσμου.

Φέτος, στην Κω, τη Λέσβο, την Αθήνα, το Βελιγράδι, στους φράχτες της Ευρώπης και μέσα στις πόλεις της, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν άπλετα την αλληλεγγύη τους, χωρίς όρια, κινδυνεύοντας πολλές φορές και οι ίδιοι/ες -να πνιγούν σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, να συλληφθούν ως διακινητές (!), ως διαδηλωτές, να χάσουν τις δουλειές τους που τις παρατούσαν για να προστρέξουν σε βοήθεια. Ένα μεγάλο κομμάτι των ευρωπαϊκών κοινωνιών διεκδίκησε έμπρακτα την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, κινητοποιήθηκε μαζικά και βραχυκύκλωσε προσωρινά την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, τους στρατούς, τις συνοριοφυλακές και τους φράχτες της. Όχι για πολύ: αυτή η μάχη συνεχίζεται και τα διακυβεύματά της είναι τεράστια.

Μέσα σ’ όλα αυτά, εμείς κρατάμε μια εικόνα από τη γειτονιά μας που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ: την πόλη, ως μια γιγαντιαία μηχανή αλληλεγγύης, να προστρέχει για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί ανθρώπους ταλαιπωρημένους, εξαντλημένους, πεινασμένους, με μια οδύσσεια στην πλάτη τους και 2.000 χιλιόμετρα δρόμου να τους περιμένουν μπροστά. Είμαστε περήφανοι που γίναμε κομμάτι αυτής της ασύλληπτης κοινωνικής μηχανής αλληλεγγύης, του νήματος που μας ένωσε με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έκαναν το ίδιο, με όποιον τρόπο μπορούσαν, εκεί που βρίσκονταν.

Ποιος μετά απ’ όλα αυτά θα φοβηθεί; (και τι;). Σίγουρα όχι, σίγουρα τίποτα, σίγουρα ποτέ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τις μετανάστριες

Αντιφασιστική παρέμβαση

Πλ. Βικτωρίας, Παρασκευή 6 Νοέμβρη, 4.00μμ

συνέλευση της πλ. Βικτωρίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1550968/


1 2 3 4

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλ. Βικτώριας. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Παρασκευή 6/11, πλ. Βικτωρίας 16:00μμ

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Νοέμβρη οργανώνεται αντιπροσφυγική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Με σύνθημα «να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών» η μικρή ακροδεξιά ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν φιλοδοξεί να επηρεάσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε ανθρώπους μπερδεμένους, φοβισμένους και αποπροσανατολισμένους που είναι έτοιμοι να φορτώσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία τους στους πρόσφυγες και να κινητοποιηθούν εναντίον τους.

Πρόκειται για την ίδια πάνω κάτω ιστορία που εκτυλίχθηκε και στον ΆΓ. Παντελεήμονα έχοντας ως αποτέλεσμα τη μετατροπή της γειτονιάς σε γκέτο χρυσαυγιτών και πάσης φύσεως ρατσιστών και δολοφόνων.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός δε θα αφήσουμε τη γειτονιά στα χέρια τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να δράσουν εναντίον των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στη πλατεία. Δε θα αφήσουμε να εξελιχθούν σκηνές ρατσιστικού μίσους και ανθρωποφαγίας μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αρκετές εικόνες φρίκης έχουν φωλιάσει στις ψυχές τους.
Για τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής μας δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες. Ούτε βέβαια οι ίδιοι επιθυμούν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Άμεσος και βασικός υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι η ελληνική κυβέρνηση που αρνείται να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο και παράλληλα αφήνει αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους και εξαθλιωμένους. Σε αυτή και μόνο αυτή πρέπει να στρέφουμε το θύμο και την αγανάκτηση μας.

Ο ρατσισμός και ο φασισμός ποτέ δεν ήταν η λύση. Όποτε κατάφεραν να κυριαρχήσουν το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν περισσότερο πόνο, μεγαλύτερη φρίκη.

Μόνη λύση είναι να αντισταθούμε και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων. Να αγωνιστούμε για να πέσει ΤΩΡΑ ο φράχτης στον Έβρο, να ανοίξουν τα σύνορα και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση αυτών των ανθρώπων. Για να δημιουργηθούν άμεσα όσα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας χρειάζονται. Για ίσα δικαιώματα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Για να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Για να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή για όλους!

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2015/11/611.html


1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες. Παρασκευή 6/11 ,16.00, πλατεία Βικτωρίας

Την Παρασκευή 6/11 ο ρατσιστικός συρφετός μαγαζατόρων, «αγανακτισμένων κατοίκων», κεκαλυμμένων- ή μη- φασιστών επιχειρεί εκ νέου να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο στην πλατεία Βικτωρίας. Σε μια πλατεία που το τελευταίο διάστημα βρίσκουν προσωρινά καταφύγιο εκατοντάδες μετανάστες και μετανάστριες, στο δύσβατο δρόμο τους από τις εμπόλεμες και ρημαγμένες χώρες τους προς κάποια ευρωπαική μητρόπολη. Σε ένα δρόμο που περνάει από χιλιόμετρα με τα πόδια, οικονομική αφαίμαξη, φράχτες, τείχη, εκατοντάδες πτώματα από ναυάγια στη Μεσόγειο. Από ένα γιγαντιαίο σύστημα καταγραφής, ελέγχου, κράτησης και ταυτοποίησης, την απόφαση για ευρύτερη στρατιωτικοποίηση στα ευρωπαικά, αλλά και τα αφρικανικά σύνορα. Και μια ρητορική που λανσάρει κρατικό ανθρωπισμό, συμπόνοια και φιλανθρωπία. Που κατακλύζει το δημόσιο λόγο από δηλώσεις και άρθρα, δάκρυα και ευαισθησία. Απενοχοποιεί το θάνατο στις συνειδήσεις-μετατρέποντας τον σε θέαμα στις οθόνες- και επιχειρεί να αφομοιώσει – ενσωματώσει την αλληλεγγύη από τα κάτω.
Στην πλατεία Βικτωρίας, το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώθηκαν άρκετες κινήσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες από συλλογικότητες, εγχειρήματα, συντρόφους και συντρόφισσες από την περιοχή και άλλες γειτονιές της πόλης. Υλική στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης και διανομή αρκετών μερίδων φαγητού, μοιράσματα, παρεμβάσεις , παιδικά εργαστήρια και συγκεντρώσεις υπεράσπισης των μεταναστ(ρι)ών στην πλατεία ενάντια σε κάθε ρατσιστικό κατακάθι. Παράλληλα με την αμέριστη βοήθεια από δεκάδες μεμονωμένους ανθρώπους .
Οι μαγαζάτορες, τα αφεντικά , οι φασίστες και οι ρατσιστές συνοδοιπόροι τους επανέρχονται πιο απροκάλυπτα και δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Στο εμετικό τους κάλεσμα – «όχι στη γκετοποίηση, όχι στον εποικισμό της Αθήνας, όχι σε καταυλισμούς στην Αθήνα, όχι στην ανομία» επαναφέρουν στο προσκήνιο ωμά τον φασιστικό λόγο των προηγούμενων χρόνων. Πλέον, χωρίς το ανθρωπιστικό προσωπείο «για τα καημένα τα παιδάκια που μένουν στην πλατεία» και τα κακόμοιρα αφεντικά «που χάνουν τις δουλειές τους». Μια ξεκάθαρη απόπειρα συγκρότησης φασιστοεπιτροπής με ευρύτερες στοχεύσεις πέρα από το πρόσχημα της παρουσίας μεταναστ(ρι)ών στην πλατεία. Γιατί γνωρίζουν ότι πλέον δεν διαμένουν μετανάστ(ρι)ες στην πλατεία το βράδυ, αλλά περνούν και ξαποστένουν εκεί καθημερινά για κάποιες ώρες, μέχρι να ξεκινήσουν για τον επόμενο προορισμό τους. Ο ρατσιστικός συρφετός ακολουθεί εν μέρει το μοντέλο αντίστοιχων προσπαθειών που έπεσαν στο κενό στο παρελθόν. Και θα πέσουν και στο παρόν και στο μέλλον.
Στηρίζουμε, λοιπον, έμπρακτα την αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες, που καλεί η συνέλευση πλατείας Βικτωρίας την Παρασκευή 6/11 στις 4μμ στην πλατεία. Παράλληλα καλούμε τις αναρχικές, αντιεξουσιαστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, μεμονωμένους συντρόφους και συντρόφισσες, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση της Παρασκευής.

Αλληλεγύη στους μετανάστες και τις μετανάστριες
Ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά, τους φασίστες και κάθε ρατσιστικό δηλητήριο

αντίστροφη μέτρηση

συνέλευση στα πέριξ της Πατησίων

πηγή: http://antistrofi-metrisi.espivblogs.net/2015/11/05/%CE%B1%CE%BD%…


1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες

Την Παρασκευή 6/11 θα προσπαθήσουν για τρίτη φορά, παρά τις δύο προηγούμενες αποτυχίες τους, φασίστες και ρατσιστές να συσπειρωθούν στην πλατεία Βικτωρίας, στη βάση του ρατσιστικού και αντιμεταναστευτικού μένους τους.

Ο κόσμος που υπέδειξε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες όλο αυτό το διάστημα οφείλει να ακυρώσει και αυτήν την προσπάθεια παρουσίας τους.

Συγκέντρωση Παρασκευή 6/11/2015 στις 4 μμ στην πλατεία Βικτωρίας

Απέναντι στη βαρβαρότητα Αλληλεγγύη.

Συντονισμός αλληλέγγυων από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας στους μετανάστες και τις μετανάστριες

πηγή: https://sunall-metanastes.espivblogs.net/2015/11/05/%CE%B1%CE%BD%…

3 responses to “Αντιρατσιστική συγκέντρωση, Πλ. Βικτωρίας, Παρασκευή 6 Νοέμβρη, 4.00μμ

 1. Παράθεμα: Κάτω τα ξερά σας από μετανάστες και πρόσφυγες |·

 2. Tελικά η αντιρατσιστικη συγκέντρωση ήταν μεγάλη. Ξεπερασε τα 400 άτομα. Αντιθετα οι ακροδεξιοι δεν καταφεραν να συγκεντρωσουν ουτε 40. Απετυχαν πανηγυρικά.

  Μου αρέσει!

 3. Απέτυχαν όπως και τις δύο προηγούμενες φορές που επιχείρησαν να επιδράμουν με την προβιά του «πολίτη και του κατοίκου».
  Θα συνεχίσουν να το κάνουν, όποτε απαιτείται να υπάρχει επαγρύπνηση στην περιοχή, που αποτελεί από το 2008-2009 το όριο επέκτασης των φασιστών από τον άγιο παντελεήμωνα.
  Πάντως η επιμονή τους να συνεχίζουν όσο και η «γενναιότητα» – πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας – να το κάνουν φανερώνει οργανωτική ισχύ και πολιτικό σχέδιο εκ μέρους τους.
  Η ΧΑ ανασυντάσσεται και προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s